Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
kankerpreventie en voorlichting: eigen aanpak

Description

Logboek exploratieweken van Hannelore, Nathalie, Evelien, Gitte, Ilse, Zoulikha


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

Maandag 28 november 2005

 

< Just a perfect day..

   Drink Sangria in the park,

   And then later, when it gets dark,

   We go home.

   Just a perfect day..

   Feed animals in the zoo,

   Then later, a movie, too,

   And then home.. >

 

Okť, zo mooi ging het nu ook weer niet allemaal in z'n werk.. Mŗŗr het mag gezegd worden dat alles weer heel vlotjes ging vandaag!

 

Onze dag begon (veel te vroeg weliswaar) om half 9 met de voorbereidingen voor het interview dat om 9h zou plaatsvinden. We hadden vrijdag op de laatste minuut nog iemand van Kom op tegen Kanker kunnen strikken die dit voor ons wou doen.

Vanmorgen kwamen we te weten dat deze Gerda Lindekens niet zomaar een coŲrdinator was, maar ze vertelde ons dat zij en haar zus aan de grondslag lagen van Kom op tegen Kanker.. Een aangename verrassing!

 

Om 9h stonden we dus paraat in een chique vergaderlokaal in onze school met een camera, een handvol zenuwen en met een wel zeer sympathieke mevr. Lindekens! Het interview ging heel vlot dankzij de openheid en de mooie ingesteldheid van onze redster in nood.

Ze vertelde ons hoe haar beide ouders in 4 maanden tijd aan kanker gestorven waren, en hoe belangrijk het wel is dat de mensen goed beseffen wat kanker is en hoe men de kans op kanker kan verkleinen.

Na dit interessante gesprek bedankten we haar nog met een kleine attentie en praatten we nog even verder over acties van Kom op tegen Kanker en de eventuele medewerking van onze eigen school.

[ Wie weet horen jullie hier nog iets van.. ]

 

                     

 

Nu dat ook dit puntje van onze lijst geschrapt kon worden, sprongen we weer vlijtig in het creatieve.

Eerst gingen we naar het Kruidvat om daar versteld te staan van de nieuwste technologieŽn: hoe konden die foto's nu toch zo snel en proper uit die machine komen??

Om daarna weer aan het knip- en plakwerk te beginnen: de slotopdracht, het visuele dagboek.

  

                     

 

Na wat heen en weer gediscussieer merkten we dat het weer behoorlijk goed vooruit ging, en voor we het wisten hadden we een juweeltje van een eerste bladzijde (met een technisch hoogstandje van Evelien.. meer verklappen we nog niet) !

De andere bladzijden volgden snel maar waren heel uitputtend voor onze creatieve breinen..

Iedereen keerde dus moe maar voldaan naar huis terug.

 

                        

 

Nu nog de kleine details in orde brengen en we zijn volledig klaar voor de deadline!

 

    Groetjes..

                                 Hanneke     

 

 

                                  

                                                

 


Posted: 22:27, 28/11/2005
Comments (1) | Add Comment | Link

Kom op tegen kanker!

Newsflash: We hebben een persoon te pakken gekregen die we mogen interviewen!!!

 

 

 Posted: 23:39, 26/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Vrijdag 25 november 2005

Dag drie...een creatieve dag. We hebben vandaag aan ons moodboard gewerkt. Eerst samen gebrainstormed, afbeeldingen gezocht en geknipt en geplakt. Het resultaat is zeer vrouwelijk. Een handgemaakte collage waar we fier op mogen zijn.

 

Tijdens het knippen en plakken hebben Gitte, Evelien en Zoulikha zich bezig gehouden met de opdracht van sociologie. Oorspronkelijk een opdracht die moeilijk op te lossen leek. Maar met zen drieeŽn ging het vlotter dan verwacht.

 

Ondanks het koude weer zijn we toch de straten in getrokken om onze enquÍte af te nemen. We verdeelden ons in 3 groepen net zoals bij de eerste opdracht. Dat is nog een bewijs dat de cliniclowns praktisch zijn ingesteld. We hebben ook verschillende foto's genomen die we gaan gebruiken voor ons visueel dagboek.

 

De resterende tijd hebben we gebruikt om na te denken over de lay out van ons visueel dagboek. Het idee is nog vaag, maar maandag brengen we het vast en zeker tot een mooi geheel.

 

Tijdens het weekend heeft Zoulikha een afspraak om het interview verder af te werken. We vertrouwen haar volledig!!!!

 

Prettig weekend


 

 

 


Posted: 22:24, 25/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

donderdag 24 november 2005

De tweede dag. Zoals het spreekwoord luidt, goed begonnen is half gewonnen. Zodus begonnen we deze morgen met frisse moed om 8u45 in het EMI. Gisterenavond had iedereen zijn eigen taakjes al wat verdeeld en uitgewerkt en de nodige informatie voor vandaag mee naar school genomen. We bekeken alles van mekaar en gingen toen aan de slag met ons eigen werk. Zoulikha telefoneerde rond, terwijl Nathalie, Evelien, Gitte, Hanneke en Ilse op de computers bezig waren. Om half 12 zat een groot deel van het werk er al op en gingen we samen lunchen. Na de lunch hebben we de hele kaft samen eens overlopen. Checklisten ingevuld en verdere notities aangevuld. Rond 13u00 zaten we met ons zesjes rond de tafel, klaar om te gaan discussiŽren over het "moodboard". Aangezien er zoveel leuke en originele ideŽen uit de hoek kwamen, hebben we besloten om alles eens te testen thuis en er individueel een plan van op te maken tegen morgen. Zo kunnen we zien welk idee uiteindelijk het meest praktisch en origineel zal zijn. Morgen trekken we gewapend met digitale camera de straat op om de straatenquÍte af te nemen. We staan met z'n allen klaar om 11u00 in de agora voor de cafetaria. Aan team-building zal het ons niet mankeren, dus laten we hopen dat morgen even vlot zal verlopen als vandaag en gisteren!Posted: 23:57, 24/11/2005
Comments (1) | Add Comment | Link

woensdag 23 november

Onze eerste dag.. we maakten vandaag kennis met de mensen van onze groep. Gelukkig kwam iedereen van de eerste moment al goed met mekaar overeen en hadden we alle zes evenveel goede moed en motivatie. Onze eerste opdracht was een weblog aanmaken, m.a.w. een naam en slogan voor onze groep verzinnen. Cliniclowns - kijk niet achterom..!!  vonden we gepast aangezien ons onderwerp kankerpreventie is. Eens we in het EMI zaten begonnen we met de taakverdeling van alle opdrachten. Niemand zweeg, hield zich stil of weigerde een opdracht uit te voeren. Er kwam veel respons van elk lid van de groep en iedereen wilde zijn steentje bijdragen. Zo vlogen we als het ware doorheen de taakverdeling en eindigde niemand met extra veel of extra weinig werk. Eerlijk verdeeld, goed gestart. Met een goed gevoel gingen we samen lunchen beneden in de cafetaria. Zo leerden we mekaar een beetje beter kennen. Om 13u00 waren we paraat voor onze eerste opdracht uit te voeren. Naar gewoonte was het eerste dat we deden de taakverdeling. Wie zou wat doen, waar spraken we af. We vertrouwden mekaar dat ieder verantwoordelijk genoeg was om zijn taak tot een goed einde te brengen. En ja hoor, in een mum van tijd vonden we mekaar terug op de afgesproken plek. Evelyne en Ilse waren op zoek gegaan naar boomerangkaartjes, promotieaankondigingen, reclame voor drank, eten en een bankinstelling. Nathalie en Gitte hadden ondertussen gezocht naar de tweede opdracht op het blad dat we kregen. Zoulikha en Hanneke waren naar het EMI getrokken om informatie te verkrijgen over pr-bureaus, reclamebureaus en organisaties van vreemde origine. We wilden het allemaal zo goed (en snel) mogelijk doen dus hadden Nathalie, Gitte, Evelyne en Ilse van elke opdracht twee of meerdere voorbeeldjes gezocht. Zoulikha en Hanneke hadden rondgesurfd en rondgebeld op zoek naar zoveel mogelijk informatie. En met resultaat! Ondanks dat er een groep voor ons klaar was, werden we toch eerste! De vorige groep had nl. bepaalde opdrachten te oppervlakkig behandeld en zo dingen vergeten. We hingen met trots ons A3 blad op waarop onze naam (cliniclowns), onze slogan (kijk niet achterom..!) onze weblog met paswoord te lezen was. Als illustratie hebben we er het margrietje van "Kom op tegen Kanker!" bijgetekend. Na een groepsfoto met zes blije gezichten, mochten we naar huis. Morgen staan we om 8u45 weer paraat in het EMI. Hopelijk zal die dag even vlot verlopen als vandaag. (Ilse)

Posted: 22:36, 23/11/2005
Comments (1) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer