Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Ethiek - CMD G2

Home - Profile - Archives - Friends

artikel + standpunt Joren

Posted on 6/6/2006 at 10:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het artikel dat ik gebruikt heb voor mijn betoog:
Chatten versterkt vriendschap
In dit artikel komt een onderzoek van de Universiteit Van Amsterdam (UVA) naar voren waarin is aangetoond dat chatten vriendschap versterkt. Toch is de betrouwbaarheid van dit onderzoek niet groot, omdat onlangs een ander onderzoek heeft aangetoond dat chatten voor meer depressiviteit zorgt. Dit is dus tegenstrijdig met het eerste onderzoek. Iemand met een goede vriendschap zit beter in zijn vel dan iemand zonder, en zou dus minder snel depressief zijn.

Mijn standpunt:
"Chatten versterkt weldegelijk vriendschap, maar speelt ook een rol in de individualisering."


Artikel en standpunt Willeke

Posted on 5/6/2006 at 09:57 - 0 Comments - Post Comment - Link

http://www.ad.nl/utrecht/stad/article110768.ece
Schoolruzies via MSN uitgevochten

Door BRAM LOGGER

UTRECHT - Treiterige mails naar klasgenootjes, chatten met vreemden en kinderen die elkaars msn-account kraken.

Dit artikel gaat over pesterijen via msn en internet, deze ga ik  gebruiken voor mijn eigen artikel. Zelf ben ik van mening dat msn zeer nuttig medium is om vriendschappen te onderhouden en informatie te verzenden. Helaas word dit medium door in het artikel genoemde groep verkeerd gebruikt. Ze gebruiken msn om mensen het leven zuur te maken. Hoe minder er aan gedaan word des te eger het word. Deze jongeren gaan het normaal vinden en vooral met de toenemende populariteit van msn zal deze houding ook snel verspreid worden.


Artikel + Standpunt Joshua Schoenaker

Posted on 4/6/2006 at 12:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

http://www.iue.it/Personal/RickvanderPloeg/burgeroverheidinternet.pdf

DE INFORMATIEREVOLUTIE: GEVOLGEN VOOR POLITIEK EN BURGER

Rick van der Ploeg, Robert Schuman Centrum, Europees Universitair Instituut, Florence, Italië, Universiteit van Amsterdam en CESifo, München (email: Rick.vanderPloeg@iue.it)

 

Dit is het artikel wat het startpunt vormt voor mijn essay.

 

Ik ben het dus eens met de stelling die beweert dat de technologische vernieuwingen van de afgelopen tijd een substantiele bijdrage geleverd heeft aan de geïndividualiseerde maatschappij zoals wij die vandaag de dag kennen.

 

Dit zal ik bevestigen en verdedigen in mijn ingezonden stuk, met de kloof tussen burger en politiek als kernvoorbeeld. Het artikel van Rick van er Ploeg is pittig en veertien pagina's lang, maar zeker de moeite waard en de beste bron m.b.t. tot ons onderwerp dat ik heb kunnen vinden.


Standpunt Aukje

Posted on 3/6/2006 at 14:02 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het artikel van scp (zie eerder) is het artikel dat mijn uitgangspunt vormt voor mijn betoog. Daar staat ook mijn reactie op dat artikel. Mijn standpunt in onze ethische kwestie is: Internet en vooral chatten verbeteren het sociale contact tussen mensen.

Wat is jullie standpunt

Posted on 23/5/2006 at 08:02 - 4 Comments - Post Comment - Link

Met alle informatie die we nu verzameld hebben is mijn vraag aan jullie:

Hoe staan jullie in deze ethishe kwestie? Wat is jullie standpunt?

Etishe kwestie: Versterkt de invloed van multimedia (chatten etc) het asociale gedrag en de individualisering
of versterkt dit het sociale gedrag tussen mensen?

Groetjes Aukje en Willeke


Links Joren

Posted on 22/5/2006 at 09:22 - 1 Comments - Post Comment - Link

Chatten versterkt vriendschap

In dit artikel is onderzoek gedaan naar de vriendschap tussen mensen die met elkaar chatten en mensen die niet met elkaar chatten. Hieruit blijkt dat mensen die met elkaar chatten een hechtere vriendschap hebben. In het artikel wordt aangegeven dat dit komt doordat mensen met elkaar over van alles en nog wat kletsen, en deze kletspraat is "smeerolie" voor de vriendschap. Ik geef de onderzoekers hiervan wel gelijk, maar ik denk ook dat deze hechtere vriendschap komt doordat het contact met anderen langer is door msn. Wanneer je uit school komt zie je ze weer terug op msn. Zo leer je je vrienden in een kortere tijd steed beter kennen.
Ook is het makkelijker om via msn te praten dan "face-to-face". Je ziet elkaar niet, en hoeft niet altijd op een vraag te antwoorden, of op iets te reageren.

-------------------------

Soortgelijk artikel: Chatten is goed

In dit artikel is onderzoek gedaan naar chatten, is het goed of slecht. Chatten is goed, was het resultaat. Waar veel ouders bang voor zijn blijkt niet waar te zijn. Jongeren worden socialer door te chatten, maken meer vrienden, en trekken er vaker op uit. Ik geloof hier zeker in. Op msn ontmoet je niet alleen je eigen vrienden, maar ook vrienden van vrienden, of mensen die je in de stad tegenkomt. Zo breid je je vriendenkring uit.
Wanneer vrienden van je iets leuks gaan doen nodigen ze je uit om mee te gaan, en nodig jij misschien weer andere mensen uit om ook mee te gaan. Op deze manier heb je vaak wel wat te doen en ontmoet je weer meer nieuwe mensen.


----------------------


http://www.zestienmiljoenmensen.nl/nieuws/praktijk/2004/02/0-78-1_78-29378.jsp
etiketten tegen asociaal gedrag


----------------------


http://www.bndestem.nl/buitenland/article146233.ece
probleemgezinnen


Links Willeke

Posted on 10/5/2006 at 09:02 - 1 Comments - Post Comment - Link

Internet verslaafde jongeren vaker depressief

 

Artikel over jongeren die te vaak achter het internet zitten.

http://www.webdrain.com/2006/02/internet-verslaafde-jongeren-vaker.html

Ik ben het hier niet mee eens. Internet heeft 2 verschillende kanten, het kan ind verslaving opwekken maar het heeft ook een hele nuttige kant. Ik denk dat de nuttige kant overheerst. Het ligt ook maar net aan het kind zelf en aan de opvoeding.


-------------
msn maakt jongeren lui

 

Link met een discussie over of msn jongeren minder sociaal maakt of niet.

 

http://www.jsdiscussie.nl/forum/viewtopic.php?t=921&sid=56f7c2a83560895b8b0884a6f5f5a9c2


Ik denk dat het jongeren op een negatieve en op een positieve kant beinvloed. Aan de positieve kant omdat je nu met mensen praat die in Amsterdam wonen en beter je contacten kunt onthouden. Aan de andere kant maakt het de jongeren mondiger. Omdat ze iemands gezicht niet zien denken ze dat ze alles kunnen zeggen en dat is de negatieve kant.


--------------------


Hier een link over hoe jongeren een andere identiteit aannemen op internet.

Willen we dan zo graag iemand anders zijn?

 

http://www.nu.nl/news/732177/50/Jongeren_nemen_op_internet_vaak_andere_identiteit_aan.html

Links Joshua

Posted on 26/4/2006 at 11:58 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dierproeven en ethiek, Jac. A.A. Swart

http://www.informatiedierproeven.nl/files/pdf/Dierproeven_&_ethiek.pdf

 

Ethiek & hoofddoekjes

http://www.liberales.be/cgi-bin/showframe.pl?essay&vandenberg


Links Aukje

Posted on 26/4/2006 at 09:35 - 0 Comments - Post Comment - Link

Internet bindmiddel voor jongeren --> Dit artikel gaat over de functie van msn in het sociale leven van jongeren. Het is uit onderzoek gebleken dat jongeren veel belangrijke dingen bespreken over het internet. Bovendien spreken ze hierdoor hun leeftijdsgenoten vaker zodat er een betere relatie wordt opgebouwd. Bovendien krijgen jongeren meer zelfvertrouwen door te chatten en te msnen. Omdat ze zich op het internet anders voordoen dan dat ze zijn, krijgen ze een beter beeld van zichzelf. Dit pakt zich over het algemeen goed uit.

----------------------

www.scp.nl  --> Nieuwe technologie wordt door sommigen gezien als bedreiging van social contacten, terwijl anderen hiervan juist een versterking van de ssamhorigheid verwachten. Worden we met zijn alleen een stel individualistische web-nerds of ontstaat er een 'e-topia' waarin menselijke verbondenheid nauwelijks nog beperkingen zal kennen. Dit artikel behandeld een aantal onderzoeken over dit onderwerp. Het is echter uit nog geen enkel onderzoek een eenduidig antwoord gekomen. De vraag of we door media en het internet individueler worden of niet, blijft dus de vraag.

----------------------

http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/03/25/de-jaren-zeventig/

---------------------------

http://www.communicatie-online.nl/normen&waarden/normen&waarden/artikel.html
een beetje fatsoen begint bij jezelf de tweede komt later

Spreekuur Ethiek

Posted on 24/4/2006 at 15:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Woensdag 26 april hebben we een spreekuur over deze Blog bij Wander, om 15:50 - 16:00. De opdracht die we dan moeten laten zien komt op deze weblog. We moesten het volgende doen: Zoek een etisch probleem binnen je project. Hierover zoekt ieder 2 links en plaatst deze op de weblog.

Welkom

Posted on 24/4/2006 at 15:15 - Link

Welkom op de Blog van de projectgroep G2.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer