Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Cock van der Brugge

Wereld op z'n kop

{ 13:54, 17/7/2010 } { 0 comments } { Link }
Kamperen. Het blijft "de wereld op z'n kop".
Thuis alle luxe die je zo ongeveer wilt en op de camping heb je weer de omstandigheden waarvoor je zo hard hebt gewerkt om ze niet meer te hebben. En zelfs nog erger.
Dan bedoel ik natuurlijk het knullige, semi-primitieve gedoe. De man die voor zijn gezin een tent opzet (want moeders staat al met de buurvrouw te kleppen over de vraag "wat is er zoal te doen in de omgeving?"- en waar ze na een half uur kleppen geen antwoord op heeft), het doen van de afwas met de hand, koken op een veel te klein gasstelletje, de man die met z'n barbeque op een vuurtje vlees probeert te braden, wat nooit echt lukt. Wat een ramp! En dan heb ik het nog niet over het feit dat je vier dagen bezig bent met inpakken van alle zooi voordat je vertrekt en het weer vier dagen bezig met opruimen en wassen van kleding, achteraf.

Maar het wordt helemaal "de wereld op z'n kop" als ik vervolgens mijn laptop open klap voor dat zelfde primitieve tentje en via Wifi inlog op het wereld wijde web. Iedere ochtend sta ik met pijn in mijn rug op van mijn "thermo ultra sleep comfort self inflating" slaapmatje en bekijk als eerste www.nu.nl om te kijken hoe het met de kabinetsformatie is. Vervolgens de beursnoteringen bekijken en het economische nieuws in Nederland. Via skype probeer ik nog even contact te krijgen met één van m'n kinderen in Nederland, maar die liggen waarschijnlijk nog hun roes uit te slapen.
Tussendoor komen de halfjaarcijfers van mijn bedrijf binnen en reageer ik op verschillende mailtjes van klanten, de back-office en collega's.

Als dat ochtendritueel achter de rug is, sluit ik met m'n toilettasje onder mijn linkerarm en mijn handdoek om mijn nek, aan in de rij mannen die staan te wachten voor de douche. Voor de zekerheid heb ik een rol toiletpapier meegenomen. Iedereen weet nu dat ik waarschijnlijk op het toilet een grote boodschap ga doen. En de sjagerijnige koppen die voor en achter mij staan, nodigen mij ook niet uit voor een goed gesprek. Gelaten wacht ik af, totdat ik onder dat dunne en te koude straatje water kan staan, in dat net iets te vieze, net iets te kleine douchehokje van de camping.

Waarom doe ik dit? Waarom zet ik steeds voor mezelf de wereld op z'n kop? Waar ik vooral naar verlang is de luxe van m'n eigen huis en dan zonder de tv of de laptop.

Nog 9 dagen. Dan slaap ik weer thuis. Op mijn veel te dure bed en kan ik weer douchen in mijn veel te luxe badkamer en pak ik 's morgens wat eten uit mijn veel  te grote koelkast. En in plaats van mijn laptop, sla ik mijn krant open met die veel te grote pagina's. Ook misschien allemaal niet alles, maar wel "gewoon lekker".

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Wereld op z'n kop

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer