Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Welkom op de weblog van Co de Kam

• 23/2/2006 - Armoedebeleid

Gisteren naar de PvdA bijeenkomst over de minima geweest. Met een prominente gast in de persoon van Saskia Noorman-den Uyl hoge verwachtingen. Grote zaal Klokhuis. 33 mensen aanwezig. 20 PvdA'ers 10 leden van andere partijen en 3 belangstellenden. Ik had een volle zaal verwacht. Jammer. Uitleg gehad van de lokale PvdA hoe men plaatselijk armoede beleid wil invullen. Met alle goede bedoelingen meer van hetzelfde. Niet veel nieuws onder de zon. De lokale PvdA gaat uit van symptoombestrijding. Op zich niks mis mee maar ik had verwacht dat wegen ingeslagen zouden worden om naast maatregelen om de armoede te verlichten ook het aanpakken van de kwaal, het voorkomen van armoede zou worden opgepakt op lokaal niveau. Geen nieuwe creatieve oplossingen of samenhangend beleid gehoord in het verhaal van de lokale PvdA.

Dan mw. Saskia. Zij gaf wegen aan om te komen tot een integrale aanpak van de armoedeproblematiek. De door haar genomen initiatieven om te komen tot een zelfstandig inkomen van met name de eenouder gezinnen zaten degelijk in elkaar. Zij stelde dat oplossingen voor mensen in de uitkering lokaal gezocht moeten worden in werk, door overleg met plaatselijk bedrijfsleven en MKB. Uiteindelijk is het verwerven van een eigen inkomen door werk de beste oplossing . Hoewel er hier en daar viel af te dingen op de technische onderbouwing van haar verhaal (ook volgens de aanwezige deskundigen) ontbrak het haar niet aan sociaal elan om op te komen voor de minima ondanks de tegenwerking die zij hier bij van de huidige coalitie ondervond. Haar opvattingen, die zij ongeveer een maand geleden over schuldsanering presenteerde, met o.a. aanpakken van de agressieve leenreclame waren zeer duidelijk. Een echte discussie over lokaal armoedebeleid kwam helaas niet echt op gang.

Ik hoop dat de lokale partijen, de PvdA incluis, iets van het elan van mw. Saskia overnemen en daadwerkelijk samen iets aan samenhangend armoede beleid gaan doen. De programma’s van de lokale partijen overziend moet dit mogelijk zijn. De programmapunten van BOE met praktische uitvoering sluiten in ieder geval aan bij de uitlatingen en oplossingen van mw Saskia.

Post A Comment! :: Send to a Friend!

• 23/2/2006 - Untitled Comment

Posted by Anonymous
Beste Co,

allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je weblog. Volgens mij is het een goede zaak dat steeds meer politici zo'n weblog beginnen.
Aan het enthousiasme van mevrouw Noorman lag het gisteren niet. Het was een interessante avond met helaas vrij weinig burgers. Dat vind ik toch wel raar bij zo'n belangrijk onderwerp.
Je laatste alinea trok me wel. Vooral de woorden 'praktische oplossingen'. Op mijn weblog heb ik de vraag van de week met deze week de vraag: Wat is praktische politiek en hoe kan dat in de gemeente tot uitdrukking komen. Neem eens een kijkje .
Vriendelijke groet

Sander van Alfen
sandervanalfen.web-log.nl
Permanent Link

• 26/2/2006 - Untitled Comment

Posted by Anonymous
Beste Co,
Prima dat je afgelopen woensdagavond op de door de PvdA georganiseerde avond aanwezig was!
Mark Hofman
Permanent Link

• 27/2/2006 - Constructief armoedebeleid

Posted by Alke Friedrichs-Gijrath
Fantastisch dat we zo opbouwend met elkaar bezig zijn en dat reeds voor de verkiezingen, dat geeft de burger weer moed!.
Ik ben ook blij dat Co de Kam, wethouder PvdA tot 1,5 jaar geleden, nu ook inziet dat armoedebeleid zowel een verlichtende als preventieve aanpak verdiend. Het is fijn om te merken dat de partij BOE niet alleen beschikt over negatieve kreten tegen het beleid dat de afgelopen 4 jaar is gevoerd en de hiermee gepaard gaande anti-leuzen, maar ook serieus aan de slag wil met de reeds jaren onderbelichtte problemen binnen de gemeente Buren! Ik ben erg benieuwd wat de verschillende visies zijn op de aanpak van dit probleem in de Betuwe. Laten we eens stap verder gaan dan discussie en politiek geblaat.

Permanent Link

About Me

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me
• My Blog's RSS
• http://www.boeburen.nl

Friends

Entry 7 of 9
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer