Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Marlon Te Vrede - EVS Code X International "Eu Caminho" Xacobeo 2010

Dag 1 (05-04-2010)

07:23, 9/4/2010 .. 2 comments .. Link
Op Amsterdam Schiphol had ik weer eens geluk! Het bleek dat mijn koffer 10 kilo te zwaar was maar omdat ik lief lachte naar het meisje achter de check-in balie, hoefde ik niets bij te betalen haha! Ze vertelde me wel dat ik bij vertrek uit Spanje waarschijnlijk niet zo gematst zal worden, maar dat zijn zorgen voor later, toch? Op het vliegveld van Santiago de Compostela ontmoete ik  Martina, ook een vrijwilliger, en samen gewacht op Ruth tot ze ons op kwam pikken.
Vervolgens naar de camping gereden op Monte de Gozo en de rest van de groep ontmoet die al lekker zaten te eten. De groep was vandaag trouwens nog niet helemaal compleet omdat sommige mensen hun vlucht gemist hadden. Het slaapvertrek dat we hebben is echt heel goed en heeft ruimte voor 6 personen per kamer maar deze eerste avond deelde ik mijn kamer alleen met Jens omdat onze andere kamergenoot, Raimondas, nog niet gearriveerd was.... Jens snurkt trouwens als een houthakker maar daar slaap ik gelukkig doorheen hehehe! Ben benieuwd hoe Raimondas dit zal ervaren...

In de avond hebben we een soort spel gedaan om elkaar wat beter te leren kennen, en dat was best leuk. Iedereen kreeg een papieren ster met zijn of haar naam erop en hebben toen een activiteit gedaan waar we door elkaar heen moesten lopen en op aanwijzing van Tony en Ari van Don Bosco, groepjes moesten maken. Iedere groep moest een plekje uitkiezen op de camping en zich daar één voor één voorstellen aan de rest. . Na dit was de dag zogoed als klaar en is iedereen op tijd naar bed  gegaan omdat het toch best een vermoeiende dag was geweest.

Ons schema is best druk deze maand en vol met taallessen, workshops en sociaal culturele training en om deze reden heb ik niet veel tijd om achter me laptop te zitten, maar aankomende zaterdag zijn we vrij en zal ik meer schrijven. Ook heb ik op dit blog niet veel ruimte voor foto's maar ik zal hier wel wat op verzinnen. Tot dan nog even geen foto's.

Groetjes uit Santiago de Compostela!

Enkele reis Santiago de Compostela

14:46, 1/4/2010 .. 3 comments .. Link
Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover... vertrek naar Galicië!

Van 5 April tot 5 November 2010 zal ik t.b.v Code X International en Youth in Action, op deze pagina mijn dagelijkse activiteiten bloggen, en iedereen op de hoogte houden van wat er allemaal in en rondom het project "EU Camino"  en  de feestelijkheden van het heilige jaar Xacobeo 2010 afspelen.

Wat is Xacobeo 2010?
Volgens de katholieke traditie is het jaar 2010 het Año Xacobeo (Jacobus-Jaar), het jaar, waarop de feestdag van de apostel Sint Jacobus (Santiago) op een zondag valt: in 2010 dus zondag 25 juli.

Dit feit herhaalt zich met een regelmaat van 6-5-6 en 11 jaar, wat erop neer komt, dat er in elke Eeuw 14 Heilige Jacobus-jaren gevierd worden. In die Xacobeo-jaren kunnen katholieken, onder speciale voorwaarden, een volle aflaat krijgen, ofwel een volledige kwijtschelding van hun zonden. Op en rondom de heilige dag van Jacobus (25 juli) worden er in heel Galicië velen festiviteiten zoals muziek-, theatrale- en culturele-evenementen georganiseerd.

Hij of zij die in 2010 de Camino de Santiago wil gaan lopen, of fietsen, moet er rekening mee houden, dat het dit jaar drukker dan andere jaren kan worden. Om die reden reizen wij dertig man sterk richting Galicië om de plaatselijke hostels die op de Franse route liggen, te assisteren in deze periode... Maar ook om natuurlijk veel plezier te beleven aan dit magische avontuur!


links
Code X International http://www.code-international.nl
EU Camino Xacobeo 2010 http://www.rotajovem.com/docs/voluntariado_em_espanha_2010.pdf
Xacobeo 2010 http://www.xacobeo.es
Youth in Action Program of the European Union http://ec.europa.eu/youth/index_en.htm


   
   
   
   
   
   


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Code X International
Youth in Action
XACOBEO 2010
Project "EU Camino"

Categories


Recent Entries

Dag 1 (05-04-2010)
Enkele reis Santiago de Compostela

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer