Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Collin Rietveld's Weblog


Wat maak ik mee?

Home | Profile | Archives | Friends


2010: What's in it for me? Januari t/m Maart

Posted at 15:14, 30/12/2010

Waarom? Dat is het eerste wat ik me afvroeg. Wat schiet ik hier mee op? Nou lekker kort en bondig terug kijken op een jaar waarin veel is gebeurd. Geen ellelange teksten maar mijn interesses. Voetbal, politiek en vanalles wat er dit jaar is gebeurd. Owja, hier en daar ook een persoonlijk tintje wat me zelf is overkomen. Zal best iets missen. Who cares? I don't

 

Sneeuw, sneeuw en nog is sneeuw. Zo begon 2010. Probeerde de kou uit de lucht te krijgen door een nieuwe relatie te beginnen. Nieuw jaar nieuwe kansen laat maar zeggen. Hield ook niet echt lang stand. Voor eind Maart was het al weer over. Daags na de sneeuw is er een zware aardbeving in Haiti. Geen geld overgemaakt, doen ze dat voor ons? Twee dagen later word de doemdagklok een minuut terug gezet. Poehpoeh wat een nieuws. Wat is de doemdagklok? Zoek maar even op Wikipedia. Op het gebied van voetbal gebeurd er niet veel in het begin van dit jaar. Haarlem gaat failliet en Egypte wint de African Nations Cup. Groter nieuws uit de autowereld. Spyker neemt Saab over. Meneer Muller kan in ieder geval wel rekenen. Een bedrijf dat al 8 jaar verlies maakt, maal een bedrijf dat al een jaar of 20 verlies maakt. Min keer min is plus, is het niet?

 

Inmiddels al weer in Februari aanbeland. De maand van de kansen. Ben namelijk aan een nieuwe studie begonnen. Commercieele Economie studeer ik nu aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bevalt wel goed die eerste maandjes. Een groot sportevenement gaat weer van start, de Olympische Winterspelen. Goed nieuws voor die snowboardster, ze wint goud wat tevens het 100ste goud voor ons land is, Sven niet. Sukkel.  Er zijn natuurlijk meer sporters die een plak winnen, leuk voor ze, niet belangrijk voor mij. Het kabinet valt, dat is interresant. Wie dacht dat ze vielen over laat zeggen een begroting, immigratie of voor mij part probleemwijken zitten verkeerd. Ons aller vriend wouter bos (lees zonder hoofdletter a.u.b) laat het kabinet vallen over Uruzgan. Uruzgan. Dacht wel dat de meeste het er over eens waren dat onze jongens daar goed werk doen. Bedankt wouter.

 

Maart. De maand van me zusje. Ze is immers jarig op de 6de. Gefeliciteerd zus. Ook rond die datum zijn er gemeenteraadsverkiezingen door heel het land. Niet in Renswoude. Een of andere fusie zit in de weg. Dus wij gaan later stemmen. Homo's protesteren in een katholieke kerk in Den Bosch. Ze mogen geen eucharistie doen. Niet dat ik iets tegen homo's heb, maar protesteren? Stel je niet aan. Er is namelijk belangrijk nieuws, Ijsland gaat de schuld aan ons niet terug betalen. Als het aan de bevolking ligt in ieder geval. Geweldig, ik naar de Rabobank, ga ook geld lenen en niet terug betalen. Heb ik namelijk ook een referendum over gehouden. Voor de rest niet zoveel gebeurd, één of andere aardbeving, een aanslag, een stofwolk uit (ja alweer) Ijsland en ow ja nog iets. Onze vriend Bos stopt met de politiek. Goede zaak. Wat nog minder is,  Cohen volgt hem op. Zal die pipo de komende maanden is volgen. Tijdens dit kwartaal word er meer duidelijk over sexueel misbruik van jongetjes door priesters binnen de katholieke kerk. Snap nu ineens dat die homo´s ook bij de katholieke willen.

Nog iets waar ik wel bij stil wil staan is de dood van Milly Boele. Zeer tragisch natuurlijk. Meer kan ik er niet over kwijt.

Zelf niet echt veel meegemaakt. Het is wel gezellig op school, lekker biertje drinken en stappen. Bevalt goed. Het werk word wel minder.


2010: What's in it for me? April t/m Juni

Posted at 14:13, 30/12/2010

Pijn. Dat doet het op 2 Mei. Weer niet die derde ster. Weer niet die dertigste Titel. Ajax is inderdaad geen kampioen en dat is een domper. Maar wie gevallen is moet opstaan, want de bal rolt verder. Nu eerst de beker. In een historische tweestrijd in de bekerfinale tussen Ajax en 010. Moet ik nog vertellen wie er won? Denk het niet hé.

 

Maar ik loop te ver vooruit. Het kwartaal begint in April, dus daar begin ik ook. Ben weer lekker vrijgezel. Heerlijk die vrijheid. Moet maar een tijdje zo blijven denk ik. Hummer bestaat niet meer. Niemand wil het overnemen. Word geen Hummer dus voor mij. Voor de rest kleine dingen, een bisschop bekend misbruik van kinderen, kabinet van Belgie valt, BV Veendam vraagt faillissement aan en het is koninginnedag. Die breng ik dit jaar in Arnhem door. Het grote nieuws van de maand is de olieramp in de golf van Mexico. Maanden gaat deze ramp duren, miljarden kosten, maar men komt er weer bovenop.

 

Behalve het misgelopen kampioenschap van Ajax en de bekerwinst van Ajax gebeurde er nog meer in Mei. De Griekse regering gaat eindelijk akkoord met een reddingsplan. Ook is dit de maand van 4 en 5 Mei. Van onze slachtoffers van WOII. Sta hier uiteraard bij stil. Internationale uit Milaan en Atletico uit Madrid winnen respectievelijk de Champions League en de Uefa League. We hebben ook maar weer eens last van Ijsland. Die verdomde aswolk hangt weer boven ons. Duizenden gestranden reizigers in Europa, dus ook hier op Schiphol. Kunnen we dat Ijsland niet verder de zee in duwen?

 

In Juni was ik jarig. 20 jaar alweer geworden. Wat een leeftijd. Juni was ook de maand van mijn bezoek aan Defqon1. Geweldig feetje. Ook begint het Wereldkampioenschap voetbal voor Landen. Nederland doet het deze maand aardig. Geen hoogstaand voetbal, maar we komen alle ronden door. Goed weer erbij, dus kunnen we gezellig een biertje drinken. De rijnweek gaat toch door. Gelukkig maar, want heb een leuke avond gehad. Krijg ook een nieuwe baan aangeboden. Als koerier bij Snellen in Ederveen. Even op gesprek geweest en aangenomen. Moet in Juli beginnen. Joran van der Sloot is weer opgepakt. Nu in Peru. Wat een Bal. Kom je één keer weg met moord, doe je het gewoon nog een keer. Hij zal daar nu wel verkracht worden.. Verkiezingen. Eindelijk. Ik ga voor een rechts kabinet, en zit s´avonds voor de televisie als de uitslag word uitgezonden. Blij met het resultaat. Het lijkt erop dat een centrum-rechtse regering mogelijk is. De formatie begint.


2010: What's in it for me? Juli t/m September

Posted at 14:12, 30/12/2010

Weer die pijn. Weer niet gewonnen. Nederland heeft het als enige ooit het weten te presteren om drie keer tweede te worden op een Wereldkampioenschap voetbal voor Landen. Kut Robben, Kut Casillas. Weer was het vertrouwen groot. Weet niets. Wel een huldiging. Tweede telt niet voor mij. Ondanks dat slechte nieuws ook goed nieuws uit de voetbalwereld. Ik heb een seizoenskaart van Ajax. Het eerder besproken olierampje in de golf van Mexico is nu eindelijk verholpen. Het lek is dicht. Ben begonnen aan mijn nieuwe baan. Heb er geen spijt van, vind het heerlijk. Heb nu vakantie dus kan veel werken. Heb daardoor maar 4 dagen vakantie. Moet ik maar een keer inhalen. De Nijmeegse vierdaagse gaat van start. Misschien een goed voornemen voor volgend jaar?

 

Augustus, me moeder word 50. Nog aardig druk mee geweest. Maar moeders goed voor gek gezet. Dus was de moeite waard! Nederland begint zich terug te trekken uit Afganistan. Geen goed plan, je moet die mensen opleiden. Woutertje, woutertje.. Nog een achterlijk persoon hebben we in Nederland. Nou technisch gezien niet meer. Ene Laura Dekker gaat solo rond de wereld zeilen. Heeft niemand haar wijs kunnen maken dat dit gevaarlijk kan zijn? Kent iemand de Mexicaanse griep nog? Goed nieuws: het is officieel geen pandemie meer! Jippie.. Ja Augustus, niet veel in te beleven. Mensen gaan op vakantie en er was weinig nieuws.

 

Europa heeft haar doel bereikt deze maand. In September hebben ze de gloeilamp regeling nog verder aangescherpt. Misschien moeten we ons bezig houden met de crisis in plaats van welke gloeilamp ik er thuis in draai? De schoolvakantie is om. Nieuwe klas, is wel minder. Haal de banden met oude bekenden weer aan. De grootste spelbreker in de formatie verlaat de Tweede Kamer. Niet Geert Wilders ligt dwars, het is Ab Klink. CDA-Prominent. Op de laatste dag van dit kwartaal word er door de nieuwe regering een regeerakkoord gepresenteerd. Het is een minderheidskabinet geworden van VVD en CDA. De PVV geeft gedoogsteun, hiervoor is het gedoogakkoord. Ben er wel blij mee.


2010: What's in it for me? Oktober t/m December

Posted at 14:08, 30/12/2010

Het CDA moest nog stemmen over de nieuwe regeringsvorm. Het komt erdoor, dus kunnen de mannen naar Koningin Beatrix. Ik ga deze maand een weekendje naar de Efteling en een weekendje naar Duitsland. Goed voor elkaar dus. Voor alle mensen die niet willen betalen voor een woning: het kraakverbod is erdoor. Pech dus. De nobelprijzen worden tussendoor uitgereikt en de Antillen bestaan niet meer. Zijn nu bijzondere gemeenten. Appart, zoveel tijd en geld erin steken. Ook zijn die homo´s weer in het nieuws. Ze mogen in het Amerikaanse leger nu officieel uitkomen voor hun geaardheid. Wel leuk voor ze. De Chileense mijnwerkers worden ook bevrijd. Na een maand of drie onder de grond te hebben gezeten zijn ze eindelijk weer boven.

 

November, de maand van Qlimax. Tweede feestje dit jaar, tevens de laatste. Was wel leuk, maar volgend jaar liever naar Defqon en Qbase. Ha, Sinterklaas komt weer in Nederland. Het teken dat het jaar bijna om is. Moet dus maar is gaan bedenken wat ik allemaal op dit blog ga zetten. Tja wat gebeurde er nog meer. De treinen waren weer eens kut. Stroomstoring bij Utrecht legt het hele land plat. Slim dat er geen back-up is. Ben ik nou zo slim, of zijn zij zo dom? Een tweede land binnen Europa moet worden gered, dit maal Ierland. Het belangrijkste nieuws deze maand zijn de 250.000 artikelen die Wikileaks heeft geplaatst. Heb nog niet alles gelezen, kom hier volgend jaar wel op terug. Nog een weetje, de langste avondspits ooit bedroeg 884 kilometer file. Het hoogtepunt was zo ongeveer de 57 kilometer die op de A2 stond.

 

De laatste maand. Oud en nieuw, kerst en sinterklaas. De vaste feestdagen ieder jaar weer. Dat betekend dus veel eten en drinken. Het houd ook in dat ik de laatste dagen bezig ben met dit stuk schrijven. Ben volgens mij de helft vergeten, maar dat geeft niet. Zal het volgend jaar beter bijhouden. Net zoals het jaar begon ligt er tering veel sneeuw. Bijna niet door te komen als ik aan het werk ben. Ook deze maand weer pijn. Nederland mag geen Wereldkampioenschap voetbal organiseren. Rusland en Qatar zijn de gelukkige. Wist je dat het in 2026 naar de Galapagos Eilanden gaat, mochten ze daar olie vinden. Voor de rest valt eigenlijk alles in het niets met de feestdagen. Oja nog één ding. Begin iemand heel leuk te vinden. Dat ik dat niet eerder zag.

 

Kom daarmee op me goede voornemens. Laten we dat dit jaar maar is gaan doen, normaal ben ik niet zo. Moet toch achter dat meisje aangaan. Voor de rest wil ik in 2011 matigen met roken, maar meer feesten. Have fun word me nieuwe motto.

Goed uiteinde en een gezond en gelukkig 2011!

Collin

Hosting door HQ ICT Systeembeheer