Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Pauline Praetjes

• 7/4/2011 - APS therapie bij Maridadi

Nog 2 maanden te gaan en ik ben gecertificeerd APS therapeute. Ik ben nu een jaar praktisch aan de gang met APS tegen speciaal tarief en heb al zeer veel ervaring opgedaan. In juni verwacht ik mijn therapeutische opleiding met succes af te ronden en dan zullen de APS behandelingen ook vergoed worden door een groot aantal zorgverzekeraars. Ik heb al vele tevreden cliënten en weet nu uit eigen ervaring hoe doeltreffend APS behandelingen zijn. Bij chronische én acute klachten, maar ook bij vermoeidheid, stress, slapeloosheid en zelfs bij ADD/ADHD kan APS zeer effectief zijn.

Sinds een aantal maanden is mijn APS site ook in de lucht: www.aps-minderpijn.nl.

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/8/2010 - Twitterplezier

Sinds kort ben ik ook Twitteraar. Niet ernstig verslaafd, ik voel niet de behoefte om steeds te melden waar ik ben en welke boodschappen ik doe. Omdat ik voldoende heb aan mijn laptop en mobiel. De rest van de tijd communiceer ik óf live, met een heus, vlezen mens tegenover me, óf niet. Gewoon eens NIET communiceren is ook heerlijk en zeer belangrijk bovendien.

Maar... Twitteren is wel érg leuk. Zeker als je alleen maar leuke, interessante, inspirerende mensen volgt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zeurpieten en stennismakers te volgen, ik zou alleen niet weten waarom. Voegt niets toe. Zonde van tijd en energie. Als je een ander wat gunt en de ander jou, dan gebeuren er leuke dingen. Ik heb al een paar leuke tips gehad van volkomen onbekenden die dankzij Twitter al stukken minder onbekend zijn. Mij werd aangeraden om 'zakelijk te Twitteren', en dat is natuurlijk supernuttig, maar het blijkt ook heel leuk om over andere zaken van gedachten te wisselen. Tips over hardlopen, waar je lekker kunt eten, met een ander de verwondering delen over het altijd ontbreken in huis van lampen met grote fittingen net als je ze nodig hebt (kleine fittingen genoeg!), noem maar op.

Soms valt je ineens iets te binnen wat je met een ander wilt delen. Ook dat kun je op Twitter kwijt. Niemand hóeft het te lezen en als iemand dat wel doet en reageren wil is dat ook geheel vrijblijvend.

Dus deze kleurendame Twittert vrolijk verder... tsjilp tsjilp!!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 6/7/2010 - Beauty

"BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER"

 Oscar Wilde

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 1/7/2010 - Zomeruitverkoop van Lavera producten

Omdat Lavera na de zomer met nieuwe verpakkingen en kleuren komt, heb ik in de maanden juli en augustus hyper-uitverkoop van alle natuurlijke cosmetica die ik nog heb van Lavera, en wel: alles voor DE HELFT PLUS ÉÉN EURO!

De artikelen zijn te vinden in de webshop www.colourconcept.iland.nl maar omdat ik nu even de voorraad niet bijhou (er is veel interesse!!) is het gewenste artikel misschien al uitverkocht. Ook heb ik nog e.e.a. op het gebied van badproducten/bodylotions etc. maar deze staan niet in de webshop omdat deze producten per pakketpost verstuurd moeten worden. Heb je toch interesse, aarzel niet om te mailen: pauline@maridadi.nl.

Happy summer!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/5/2010 - Intentie

Eindelijk heb ik het in huis: het boek van Lynne Mc. Taggart "Het Intentie Experiment". Ik wilde het al jaren maar het kwam er maar niet van, en nu heb ik dan toch de boekenbonnen van mijn verjaardag (bijna 1/2 jaar geleden!!) ingeruild voor een exemplaar. Daar ik de laatste maanden vaak rond 4 uur 's morgens wakker word en dan soms klaarwakker ben, had ik het naast mijn bed liggen. Vannacht dus de eerste bladzijden doorgenomen.

Onderstaande zin vond ik mooi in zijn eenvoud:

Een gedachte is niet zomaar een ding: een gedachte is een ding dat andere dingen kan veranderen.

Ik wéét ook wel dat het zo werkt, ben alleen geneigd in de activeiten van het dagelijkse leven dit soort 'oerwetten' te vergeten. Toen ik de naam Fritz Popp in het boek tegenkwam, de man die ontdekte dat ons lichaam 'biofotonen' uitstraalt moest ik dan ook breeduit grijnzen. Hetzelfde was ik die middag tegengekomen in mijn studiemap van de opleiding voetreflextherapeute. Randolph Stone, de grondlegger van de 'polariteitsmassage' gebruikt in zijn theorie de kennis uit de kwamtumfysica dat elke cel in het lichaam een elektromagnetisch veld heeft. Levenskracht (Qi, Prana, noem het maar wat) stroomt door het lichaam en laadt elke cel op. De stroom kan verzwakt raken en geblokkeerd, waardoor we minder gaan functioneren. Prof. Popp ontdekte dat het lichaam ook een lichtsysteem is dat zich verdeelt over de elektromagnetische velden van elke cel. Ook dit gaat over dezelfde levenskracht. Dus feitelijk hetzelfde als wat men al duizenden jaren in het oosten weet, en daar spreekt over meridianen of chakra's, waar deze 'energie' doorheen stroomt.

En dat is waar 'alternatieve' geneeskunde mee werkt. Niet zoals de reguliere slechts zoekende in de materie (het lichaam) maar in het energieveld om zodanig problemen in het lichaam (en geest) te voorkómen. En dat spreekt me wel aan. Puur omdat het zo logisch is, ook voorkomt het veel ellende en wat te denken van de kosten in de zorg? Waarom niet wat aandacht, tijd en geld steken in vóórzorg?

APS werkt met exact dezelfde energie ofwel stroompjes tussen de cellen. De communicatie tussen de cellen wordt aldus verbeterd zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen. Op de plaats van de blokkade (ofwel: klacht) worden elektrodes geplakt die de actiepotentialen van de cellen simuleren en aan het lichaam doorgeven. De zenuwcellen gaan weer vrolijk aan de gang met elkaar aanstoten en de boodschap doorgeven en bovendien wordt er flink veel ATP (adenosine-trifosfaat) aangemaakt in de celkernen, waardoor energie vrijkomt en er allerlei stoffen vrijkomen die zorgen voor pijnvermindering, betere slaap, wondherstel, noem maar op. Het lichaam fixt dus zichzelf, zo intelligent is het wel! Als het maar de juiste boodschappen krijgt.

Wat Lynne Mc.Taggart dus eigenlijk bedoelt met haar kreet is ook de welbekende universele wet: Waar je je aandacht op richt, groeit. Wat mij betreft mag dit alles doorgroeien, ik word steeds nieuwsgieriger naar hoe de dingen werken en steeds enthousiaster over APS en alles waar ik mee bezig ben.

Wordt vervolgd...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 4/5/2010 - APS, kleurenanalyse en voetreflex

Echt zo'n dag waar ik van hou: vanochtend eerst een APS klant, vanmiddag 3 mensen voor een kleurenanalyse en vanavond komt er iemand voor een voetreflex behandeling. En eigenlijk past alles ook in elkaar. APS en voetreflex massages zijn beide prachtige methoden om mensen van hun hoofdpijn, sportblessures, chronische klachten, slapeloosheid, en meer af te helpen of te verlichten. Een kleurenadvies werkt meer van de buitenkant naar de binnenkant, om het zo maar uit te drukken. Voel je je goed, dan ga je er beter uitzien. Zie je er beter uit, dan ga je je beter voelen.

Mens sana in corpore sano! Misschien is deze uitspraak omgekeerd zelfs meer van toepassing...

En wat is er meer dankbaar dan mensen begeleiden in het zich beter voelen, en dan wel op een manier die ook bij jezelf past?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/4/2010 - APS behandelingen bij acute of chronische klachten

Nieuw bij Maridadi: APS therapie!

Wat is APS?

APS is de afkorting van Actie Potentiaal Simulatie. APS therapie is een revolutionaire behandelmethode die het lichaam aanspoort tot herstel. Dit wordt behaald door een lichte prikkeling aan te bieden aan het lichaam.

Deze prikkel, Actiepotentiaal geheten, is een nabootsing van het lichaamseigen Actiepotentiaal en houdt het lichaam in conditie. Alle belangrijke processen in het lichaam worden door dit signaal gestuurd. Bij een blessure in het lichaam of bij veroudering zal dit signaal zwakker worden. Hierdoor kunnen pijn, energieverlies, vermoeidheid en ontstekingsreacties ontstaan. Doordat APS lichaamseigen prikkels doorgeeft aan de cellen wordt het lichaam aangespoord om zelf het herstel op te pikken.

Waartegen helpt APS?

APS helpt tegen zowel lichamelijke als psychische klachten, of deze nu acuut of chronisch zijn. Bij acute klachten kan zelfs na enkele minuten van behandeling verlichting of genezing optreden. Bij chronische klachten zal na een paar behandelingen al verlichting ontstaan.

 Te behandelen zijn onder meer: 

  1. Sportblessures
  2. Maag– en darmklachten
  3. Reuma en fibromyalgie
  4. Artrose en artritis
  5. Chronische pijn
  6. Hoofdpijn en migraine
  7. Slapeloosheid                      … en nog zóveel meer!

Hoe werkt APS?

Om een ingewikkeld chemisch proces in de cellen te vereenvoudigd uit te leggen:

APS is een prikkeling die het natuurlijke zenuwsignaal simuleert waarmee de cellen onderling communiceren. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om stoffen aan te maken zoals lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers. Het lichaam zal sneller genezen en pijn zal verlicht worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Deze prikkeling wordt op het lichaam overgebracht door een aantal speciale kleefelektroden. In de natuurlijke, gezonde situatie maakt het lichaam zelf voldoende elektronen om de weefselcellen gezond te houden. Bij beschadiging van cellen door allerlei oorzaken (zoals blessures en ziekte) wordt de natuurlijke elektronenstroom verlaagd, waardoor de celwerking op een lager niveau komt en pijn kan ontstaan. De door het APS apparaat aangeboden elektronen zorgen ervoor dat er een proces op gang komt, waardoor er veel meer energie in de cel wordt geproduceerd in de vorm van ATP (adenosine trifosfaat). Dit is de basis van herstel. Deze energie zorgt ervoor dat zeer vele aktiviteiten van de cellen sterk verbeteren en daardoor treedt pijnvermindering op.

 

Dus: eerst verbetering van de celfunktie en daardóór pijnvermindering!
Dit is het regenererende
aspect van APS-Therapy: herstel van vele funkties in de cel.

 

APS is een prettige behandeling waarbij je hooguit een aangename tinteling ervaart.  De behandeling zelf duurt maximaal een half uur. Afvalstoffen zullen versneld via de nieren het lichaam verlaten; het wordt aangeraden hier actief bij helpen door veel water te drinken na de behandeling. 

 

APS is winnaar van de gouden medaille in de internationale uitvinding show 1998 in Geneve, Zwitserland. De therapie is goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wordt reeds door o.a. fysiotherapeuten gebruikt. Er zijn ook enkele pijnpoli’s in ziekenhuizen die APS met groot succes inzetten.

Alleen in de volgende

gevallen wordt APS afgeraden: Personen die behandeld worden voor kanker, lijden aan epilepsie, een pacemaker of ernstige hartklachten hebben, zwangere vrouwen en kinderen onder de 2 jaar.

Het APS apparaat is klein en werkt op batterijen  -  hierdoor is het ook mogelijk om op locatie te behandelen.

Hoe vaak?

Bij acute klachten zoals sportblessures is het mogelijk om na enkele minuten behandeling een uitval van enkele weken te voorkomen. Ook als preventieve behandeling wordt het lichaam fysiek op peil gehouden met de APS behandeling.

Bij chronische klachten zijn meestal 8 tot 12 behandelingen nodig om het genezingsproces op gang te brengen. Het te bereiken effect en het aantal behandelingen hangt onder andere af van de aard van de klacht en hoe je op de therapie reageert. Om het effect van de behandelingen te vergroten is het aan te raden de eerste 3 tot 6 behandelingen in een kort tijdsbestek (2 tot 3 weken) te plannen. Bij chronische klachten kan het zijn dat regelmatige 'onderhouds' behandelingen nodig zijn.

Speciale actie!

Tot 1 juli 2011 kost een eerste APS behandeling slechts € 10!

Het is mogelijk om na de APS behandeling een ontspannende lymfe voetreflexmassage te krijgen die de afvalstoffen nóg sneller helpt afvoeren. Deze kost in combinatie met de actie slechts € 20 extra! 

 

Bel Pauline Böckling op 0344-682289 of mail naar pauline@maridadi.nl voor meer info of een afspraak.

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 12/4/2010 - Lente-kleuren-kriebels

Voor als het gaat kriebelen om a) altijd fleurig voor de dag te komen en b) iets creatiefs te ondernemen, c) te genieten van een lente-wandeling in de Betuwe/land van Maas en Waal en d) ook nog eens heerlijk te eten....

Hier is de workshop Kleur en Kraal die al deze onderdelen in zich heeft!

Deze is geschikt voor 4 tot 8 personen. Pauline van Maridadi Kleurenadviezen in Kerk-Avezaath geeft je een korte koel/warm kleurenanalyse waarna je onder begeleiding van Ineke een ketting maakt in jouw mooiste kleuren! Daarna rij je naar Tiel (kan ook op de fiets!), steekt de Waal over met het voetveer en wandelt in ca. 40 minuten naar theehuis Fluitenkruid in Dreumel waar een zalige, uitgebreide high tea voor je klaarstaat. Bij mooi weer kan de workshop ook hier plaatsvinden, in de open lucht aan de dijk!

Voor meer informatie kijk op www.maridadi.nl onder arrangementen. Leuk voor vrijgezellen, zussendagen, bedrijfsuitstapjes, noem maar op!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 12/2/2010 - Funny...

Isn't it funny?

That wat we are the most afraid of, thrills us the most!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 13/5/2009 - Nieuw! Voetreflex bij Footwise!

Per heden kun je ook bij mij terecht voor een heerlijke voetreflexmassage. Mijn site is in de lucht: www.footwise.nl. Nu het eerste jaar van de 3-jarige hbo opleiding tot voetreflextherapeute bijna afgerond is en we alle lichaamszones hebben leren masseren ga ik mijn voetreflex in de wereld zetten. We mogen onszelf als volleerd voetreflexmasseuzes beschouwen. In het tweede en derde jaar volgt een verdieping: de chinese meridianenleer, de indiase chakraleer, de verbanden nog beter leren zien en speciale modules. Het leuke van de opleiding bij Total Health is dat we behalve veel theorie én praktijk over de westerse voetreflex leren, we ook de oorspronkelijke Chinese grepen (en visies) leren. Deze wijken soms nogal af van de westerse, maar de combinatie maakt de massages wel héél compleet! Ze vullen elkaar nl. perfect aan. Ook leren we de metafysische en emotionele achtergronden achter een klacht achterhalen, waardoor je niet alleen de klacht verlicht maar ook de oorzaak aanpakt. Zonder oeverloze gesprekken, maar simpelweg door het lichaam te stimuleren om zichzelf te genezen. Heel veel klachten hebben een emotionele achtergrond. Voetreflexmassage is een zachte en zeer ontspannende manier om deze achterliggende oorzaken te achterhalen en behandelen. Alleen al vanwege het ontspannende effect al is een voetmassage zeer de moeite waard!

Binnenkort bestaat Maridadi Kleurenadviezen 10 jaar en dat gaan we vieren met een speciale actie: deze hele zomer krijg je € 5 korting op een voetreflexmassage, die nu slechts € 25 kost. Kijk voor meer info op www.footwise.nl.

Maridadi does it footwise!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/1/2009 - rozige voetjes

Mijn eerste tentamen van de voetreflexopleiding zit erop. Een 7,6 voor de theorie. Niet slecht, gezien het feit dat ik pas een dag vóór het tentamen ben gaan leren. Niets voor mij, maar het was nu eenmaal Kerstvakantie met 1001 andere leuke dingen te doen, en dit keer heb ik écht vakantie gehouden en ben ik niet in de decemberhysterie meegegaan.

Inmiddels hebben we ook een les voetdiagnostiek gehad, waarbij we leerden kijken naar de vorm, textuur, kleur etc. van de voeten. Magisch hoeveel je daar al uit kunt halen!

Ik heb al 3 klanten gehad voor mijn "Rozenverwen-arrangement", die begint met een voetenbad (jawel, met rozenolie en échte rozenblaadjes uit mijn tuin). Daarna krijg je een eenvoudige gezichtsbehandeling met de rozenlijn van Lavera (100% natuurlijk, dus ook gifvrij). Terwijl het gezichtsmasker zijn werk doen krijg je een ontspannende voetenmassage. Na het verwijderen van het masker volgt de kleurenanalyse, en daarna word je (uiteraard weer met de natuurlijke cosmetica van Lavera) opgemaakt. In 2 uur tijd wordt dus zowel je top als je teen verwend!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19/10/2008 - Het geheim van de creatie

Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik moet omschrijven wat ik allemaal in het laatste fascinerende boek van Neale Donald Walsch lees. Het is zo eenvoudig en tegelijkertijd zo complex. Maar jee, wat een inspiratie biedt dat boek, wat een hoop en wat een wijsheid. Een wijsheid die - heel modern ook - gaat tot en met deeltjes, energie, gedifferentieerd en ongedifferentieerd leven, stamcellen, het Veld, noem maar op. Eigenlijk moet je gewoon het boek zelf lezen, met de zeer confronterende en uitdagende titel: "Gelukkiger dan God". En ook dóór blijven lezen, ook als het in eerste instantie Godslasterlijk lijkt. Wat dat is het niet. In tegendeel zelfs. Alleen verwerpt het de oude, allang achterhaalde (echter door de meeste godsdiensten nog angstvallig aangehouden) idee van een God als een soort Übermensch, zittend op een wolk, oordelend over goed en kwaad. Dit is alleen door de mens bedacht die macht nodig heeft om zichzelf op een voetstuk te plaatsen.

Dit boek leert - als je je oude vastgelegde concepten zodanig opzij durft te zetten om door te lezen - hoe je zélf creëren kunt, door te resoneren met een bepaalde energie in 'het Veld'. En dat doen we dagelijks, al zijn we ons er niet van bewust. Door te denken, te spreken, te handelen trekken we aan wat met ons resoneert. Ook leert het boek dat het leven niet draait om jouzelf. Alle dingen zijn nl. één ding. Alles is van hetzelfde 'spul' gemaakt. Energie. En pas wanneer je een ánder helpt om hun dromen waar te maken, zul je je eigen dromen kunnen realiseren.

Ofwel: Behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen.

Ik raak enorm geïnspireerd door het boek, vooral omdat het duidelijk maakt dat ik er wél toe doe. Alles wat ik denk, zeg, doe, voel, heeft niet alleen invloed op mijn éigen leven, maar ook op het collectieve. Dus het maakt zeker uit wie je bent, voor het grotere geheel.

Als laatste nog even een uitspraak in het boek waaruit blijkt dat we zeker wat kunnen doen aan alle (door ons toegestane, ofwel aangerichte) armoe, honger en ander lijden in de wereld:

"Alles wat de mensheid door de mensheid is aangedaan,

kan de mensheid te allen tijde ongedaan maken".

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/7/2008 - Metamorfose bij Maridadi

Nieuw: metamorfose bij Maridadi. Je komt binnen als jezelf, en stapt de voordeur uit met een sensationeel nieuw uiterlijk! Voor een impessie kijk meteen op:

http://positivenews.ning.com/video/video/show?id=2094285%3AVideo%3A2969

Bel of mail snel om te reserveren, want de belangstelling is enorm!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 1/7/2008 - Nieuw m.i.v. 1 september: Maridadi Rozen-verwenarrangement

Maridadi Rozen-verwenarrangement.

Gun jezelf een heerlijke ochtend of middag bij Maridadi met het nieuwe rozen-verwenarrangement. Behalve een kleurenanalyse krijg je ook een eenvoudige gezichtsbehandeling en een ontspannende voetenmassage, dit alles in een wolk van rozengeur.

De roos staat bekend om haar verzachtende en hydraterende werking op de huid. De kleur roze staat voor vrouwelijkheid, zachtheid en onvoorwaardelijke liefde. Neem daarnaast de zachtzoete geur van de roos en het wordt duidelijk waar de keuze voor de roos vandaan komt voor het verwenarrangement.

Tijdens een kop koffie/thee met wat lekkers kom je al snel tot ontspanning met een rozen-voetenbad. Hierna wordt je gezicht gereinigd, gevolgd door een hydraterend rozenmasker. Terwijl dit zijn werk doet zak je nóg verder in de ontspanning tijdens een voetenmassage met rozenolie. Hierna wordt het masker verwijderd en krijg je een rijke rozen-liposomencrème aangebracht.

Terwijl je rustig bijkomt, krijg je uitleg over de kleuren en hun werking op je uiterlijk. Dan volgt de kleurenananlyse zelf, waarbij duidelijk wordt welke kleuren het beste bij je passen.

Je ontvangt een kleurenkaart van jouw seizoentype. Tot slot word je opgemaakt in de kleuren die het beste bij je passen.

Een verwennerij van top tot teen!

Duur: ca. 2 1/2 uur, kosten: 95 all-in

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 12/6/2008 - AL wat is

Ken je het gevoel dat je na het lezen van iets, of nadat je wat van iemand gehoord hebt, of misschien heb je iets in de natuur ineens door andere ogen gezien of je hebt met aandacht naar een mooi stuk muziek geluisterd - in ieder geval, je hebt het gevoel dat het allemaal zóveel grootser is dan je bevatten kunt?

HET, daar bedoel ik mee 'het leven', dat wat wij beleven maar vooral dat wat wij met onze beperkte zintuigen (nog) NIET beleven? Maar dat je tóch weet dat het er is? En ik heb het niet over engelen of gidsen of zo, alhoewel ik in hun bestaan ook geloof, al heb ik niet direct een mystieke ervaring gehad...

Ik bedoel dat het leven zoveel meer is dan wij hier op dit kleine punt in het heelal, aarde genoemd, kunnen bevatten. En dan heb ik het ook maar over 'ons' heelal, met de planeten die al dan niet ontdekt zijn. Als je dan nadenkt over alle andere dimensies op golflengten waar wij met ons verstand niet eens bij kunnen, dan wéét je gewoon dat er immens veel meer is dan wij kunnen meten, bewijzen, zien of voelen. Gewoon omdat we daar veel te beperkt voor zijn. Hoe arrogant toch kunnen wij mensen zijn als we denken dat wij ons op het hoogst mogelijke niveau bevinden! Ik ben ervan overtuigd dat we slechts een schakel ergens onderin de keten zijn. OK, toevallig wel een 'hogere' schakel hier op aarde. Maar zegt dat iets? Hoe 'intelligent' zijn wij helemaal? Ik begrijp van heel veel dingen helemaal niets of maar een beetje, maar ik wéét gewoon dat er zoveel meer is. Daar beginnen wij nu pas een heel klein beetje kennis en begrip van te krijgen.

We leven in een bijzondere tijd waar kennis en gevoel elkaar steeds meer gaan raken. We gaan niet meer uitsluitend vanuit het hoofd leven, maar ook (weer) vanuit het hart. Wat een periode in een immens oneindig bestaan! En wij mogen dat meemaken! Ik voel me wel vaker een schakel tussen oud en nieuw, de vorige en de volgende generatie. De schakel tussen mijn ouders en mijn kinderen. De kinderen van nu worden geboren in een tijd dat kennis ongelooflijk snel opgenomen wordt, maar ook leren ze steeds meer vanuit hun hart te zijn. Onze ouders moesten vooral 'overleven', en onze generatie was van het aanpassen, van het lief en aardig en verstandig zijn. Onze kinderen zijn alweer een stap verder en confronteren ons daar behoorlijk mee. Wij noemen ze dan moeilijk of hardleers, of ze hebben ADHD of andere labeltjes opgeplakt gekregen. Terwijl ze zich gewoon verzetten tegen het oude. En dat doen ze luid en duidelijk. Tja, ik weet ook vaak niet wat ik er precies mee aan moet, maar ik probeer er in ieder geval naar te luisteren. En ook naar mijn gevoel. En dat is nieuw en spannend en ook een beetje eng. Want dat betekent dat je dingen moet leren loslaten en vertrouwen houden in het 'grotere plan' waarvan wij geen weet hebben maar pas achteraf iets een kléin beetje snappen.

Het is zó groot allemaal dat ik ontdek dat hoe meer ik weet hoe minder ik blijk te weten. Maar ik begin wel steeds meer te vóelen dat het zo is. Het leven zelf is zó mateloos intelligent dat we met al onze beperkingen nog niet een kunnen beginnen in te zien hoe alles omvattend het is. Zelfs wijzelf zijn zoveel meer dan we weten. Niet slechts het schilletje dat we "IK" noemen. Wat wel, dat weet ik ook niet, maar ik weet dat ik meer ben dan de fysieke vorm die op dit moment dit aardige relaasje zit te typen. We voelen ons soms nietig in het grote mierennest van leven op aarde, en dat zijn we ook. Tegelijkertijd zijn we allemaal zó groot en zó belangrijk in het grote geheel, als schakels die een ketting aaneen houden. Elke schakel is even belangrijk om het ding bij elkaar te houden. Dus ja, we tellen zeer zeker wel mee. Als één schakel sterker wordt, is dat mooi. Als 10 sterker worden, beter. Stel dat die héle ketting krachtig, sterk en glanzend is - wie dat kapot kan krijgen is een hele pief. Kortom, ieder mens dat groeit, dat zich ontwikkelt, dat meer mens wordt en meer dán mens, is weer een belangrijke schakel in het geheel. Daarin grijpt een schakel dat daar kracht uit kan putten en ook krachtiger kan worden.

In dat licht gezien is het zeker niet egoïstisch om 'aan jezelf te werken'. Hoe meer heel je wordt, des te beter je dit aan je omgeving 'af kunt geven'.  Dat geldt andersom ook: een zwakke schakel, dof en broos, zal de volgende schakel ook op die manier kunnen beïnvloeden.

Ik wil hier eigenlijk niets anders mee dan even mijn gedachten verwoorden. In het besef dat het AL zoveel immenser, krachtiger, logischer en liefdevoller is dan wij kunnen bevatten. Het AL - of dat nu God, intelligentie, liefde, Allah of wat dan ook genoemd wordt, maakt gewoon geen bal uit. Misschien kun je het ook leven noemen, of chi, Prana. Het zijn maar woorden....

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/4/2008 - Kleurige nieuwtjes

De laatste nieuwsbrief was de deur nog niet uit of er kwamen weer leuke nieuwe dingen op mijn pad, bijna teveel voor één enkele nieuwsbrief. Ik meld ze hier op datum, met enkele verwijzingen naar sites voor uitgebreidere informatie:
 
 
Sportief koel/warm in Beuningen
Op 1 en 2 mei staat Maridadi in Sportzaak Topshelf Megastore, Hadrianussingen 18 in Beuningen om korte koel/warm analyses te geven. Roadstar Agency heeft deze promotiedagen verzorgd en er worden naast de koel/warm analyses nog meer leuke demonstraties gegeven!
 
Natuurlijk Mooi in de Bijenkorf
Op zaterdag 3 mei staan Laurette en ik van 14.00 - 16.00 uur in de Bijenkorf in Den Haag met een presentatie van de workshop Natuurlijk Mooi. Dit in verband met de promotie van het boekje Natuurlijk Leukedingendoen, van Mo'media. De Natuurlijk Mooi workshop staat daarin vermeld, en de uitgever heeft ons uitgenodigd ter promotie van het boekje. Overigens staat onze workshop behoorlijk foutief en verouderd in het boekje vermeld, we staan er ook zonder ons medeweten in. Slordigheidje van de uitgever...
 
Moederdag Verwenarrangement
Op moederdag, zondag 11 mei, kunnen alle moeders samen met hun gezin genieten van een high tea buffet bij Grand Café en Restaurant 'De Oude Stadsmuur' in Tiel. Moeders worden tussendoor verwend met een koel/warm analyse, een voetreflex massage en ze worden opgemaakt met natuurlijke cosmetica van Lavera. Kijk hier voor meer informatie.
 
BruidsBeurs Betuwe
Op maandag 19 mei vindt de Bruidsbeurs Betuwe plaats in Kasteel Wijenburg te Echteld. Hier sta ik samen met Ina van Ina-massages om onze FeelGood Arrangementen te promoten - een combinatie van kleurenanalyse en een workshop voetenmassage. Kom tussen 18.30 en 22.30 langs voor meer informatie!
 
Natuurlijk Mooi Workshops
Op 30 mei, 27 juni en 20 september zijn er Natuurlijk Mooi workshops bij theehuis Fluitenkruid, een pittoreske locatie aan de dijk in het land van Maas en Waal. Laurette gaat met je aan de slag met natuurlijke huidverzorging met wilde planten, waarna Sigrid een zalige wilde plantenlunch verzorgt. Dan krijgt iedereen een korte koel/warm analyse waarbij je zelf leert zien welke kleuren je huid laten stralen. Met natuurmake-up van Lavera kun je je in je eigen kleuren opmaken. We sluiten sprankelend af met een glas vlierbloesem-champagne. Meer informatie vind je op mijn site.
 
Maridadi helpt Lumahelpt
Op 6 juni organiseert Stiching Lumahelpt een benefietavond in dorpshuis Ons Tehuis in IJzendoorn. Alle opbrengsten gaan naar een schooltje in Kroonstad in Zuid Afrika, waar ongeveer 65 kinderen les zullen krijgen. 14 Vrijwilligers gaan daar in juli 2008 geheel op eigen kosten de school afbouwen.
De benefiet feestavond kost € 25 p.p. incl. alle consumpties (jawel, alle drank, ook de alcoholische, én wat hapjes!) en je kunt er loten kopen voor een loterij waar vele gesponsorde prijzen weggegeven worden, waaronder ook 2 uitgebreide kleurenanalyses van Maridadi. Aan het einde van de feestavond krijgt iedere bezoeker nog een Goodie Bag mee tegen inlevering van zijn/haar entreebewijs, waar reclamemateriaal en/of gadgets in zitten van alle sponsors. Hierbij zit ook een verrassing van Maridadi! Voor meer info en kaartjes klik hier.
 
Kleurig Chapeau voor Buren
Op 21 september kun je in het historische stadje Buren tijdens het evenement Chapeau voor Buren hoeden zien in alle soorten en formaten. Zelfs als je geen hoedenmens bent, zul je er je ogen uitkijken. En misschien zelfs, zoals ik vorig jaar, een dag met een hoed rondlopen! Dit jaar staat Maridadi in een van de vele sfeervolle markiestenten uitleg en demonstraties te geven over kleurenanalyses, en wel samen met Ina van Ina Massages. Ina en ik geven FeelGood Workshops, waarover meer op mijn site.
                                                       
 
Overdrijf ik als ik zeg dat er veel is gebeurd bij Maridadi? En er broedt nóg een en ander, maar daarover later meer.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24/3/2008 - Brandnetels, Brennels en Beauty

Aanstaande zaterdag staat Pauline Böckling van Maridadi Kleurenadviezen tijdens de Vrouwen Verwendag bij Brennels mode in Arnhem om korte koel/warm analyses te geven aan geïnteresseerden. Ook staan er visagisten van Lapura om je op te maken in je mooiste kleuren, én je kunt een massage ondergaan van Balans Sportmassage. Kortom: zorgd dat je op zaterdag 29 maart in Arnhem bij Brennels naar binnen stapt. Meer informatie op www.brennels.nl.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 7/3/2008 - Benny Lava

Heb een paar weken geleden echt moeten hinniken van de lach om een filmpje dat ik toegestuurd kreeg van een vriendin. Volgens haar kunnen alleen wij 'talige' mensen de humor ervan inzien, en dat lijkt te kloppen. Wie zich aangesproken voelt, surf op internet maar eens naar 'Benny Lava' en kijk naar het filmpje. Een waar staaltje Bollywood - dacht ik. Maar het blijkt Kollywood te heten, zeg maar: Tamil Bollywood (en voor wie het niet weet Bollywood is weer Bombay-Hollywood, om het maar nóg ingewikkelder te maken). Mijn talige vriendin en ik msn'en nog steeds met Benny Lava kreten, en mijn tienerdochter zucht hier gelaten over. Een moeder die na 2 weken nóg moet lachen om zoiets? Dat vindt ze eerder iets voor pubers. Ik geef ridderlijk toe dat ik met 47 jaar af en toe puberaal gedrag vertoon. Dus hinnik ik nog regelmatig ongegeneerd om zinnen als: My looney bun is fine, Benny Lava.

Let vooral op de choreografie, deze is ook geniaal ...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 25/2/2008 - Twee duizend acht...

Mijn eerste entry in 2008. Een jaar van verandering, dat voelde ik meteen al. Deels had dat te maken met het overlijden van mijn vader op 20 december. De crematie was op de dag vóór Kerst, wat ik persoonlijk juist als heel bijzonder heb ervaren. Dé tijd om samen te zijn met familie en goede vrienden. En dat wáren we! De uitvaart paste bij mijn vader - de vrolijke noot en de kleffe cake ontbraken niet, en hij had de reünie waar hij zelf zo van genoot bij dit soort gelegenheden.

Het overlijden van een ouder zet aan tot nadenken. Hoe is jouw leven verlopen, en hoe heb je het ervaren om kind van juist deze ouders te zijn? Het was een periode vol inzichten, en dat juist rond de jaarwisseling. Een mooi moment om stil te staan bij hoe ik het in de toekomst wilde doen. En ik heb een aantal beslissingen genomen - niet allemaal even makkelijk, maar wel de juiste op dit moment. Hoe ik dat nu al weet? Ten eerste: ik slaap lang en diep, en droom weer heel veel. Voor mij altijd een goed teken. Bovendien lijkt alles nu weer te 'stromen' - qua geld, werk, nieuwe dingen, energie...

Wat betreft de kleurenanalyses zijn er weer leuke dingen op mijn pad gekomen. Een grote klus bij Nutricia deze maand, ik heb met een paar kleurencollega's op de beurs voor blinden en slechtzienden demo's gegeven, en er staan leuke samenwerkingen op het programma, waarover later meer.

Ook het hardlopen heb ik weer opgepakt: gisteren eindelijk weer een uur non-stop gelopen, en toen ik daarna van een warm kruidenbad genoot ontstond een plan voor een nieuw verwenarrangement. Daarover later ook meer, als ik de basis hiervoor gelegd heb. Het heeft in ieder geval te maken met iets waar ik al ruim een jaar meer rondloop: ik wil iets nieuws leren dat goed aansluit op het werk wat ik doe. En tja, dan blijken er mensen in mijn nabije omgeving te zijn bij wie ik hiervoor in de leer kan gaan. En dat ga ik doen!

Een vroege lente, met de voor mij erbij passende nieuwe energie: zin in nieuwe dingen!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24/10/2007 - Reaper Man by Terry Pratchett (a Discworld novel)

Zoals alle boeken van Terry Pratchett is het weer genieten van Engelse humor, heerlijke onzin en ook prachtige verscholen wijsheden.

Hier een aantal over "tijd":

"This is the place where the future pours into the past via the pinch of the now."

 

"Most species do their own evolving, making it up as they go along, which is the way Nature intended. And this is all very natural and organic and in tune with mysterious cycles of the cosmos, which believes that there's nothing like millions of years of really frustrating trial and error to give a species moral fibre and, in some cases, backbone. This is probably fine from the species' point of view, but from the perspective of the actual individuals involved it can be a real pig, or at least a small pink root-eating reptile that might one day evolve into a real pig."

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 25/9/2007 - Hoedjes bij Chapeau

Op zondag 16 september was het weer zover: Chapeau voor Buren. Overal om je heen hoeden - deftige, leuke, gekke en fantasievolle. Dure gekochte hoeden en zelfgemaakte die niets hebben gekost. Het was fantastisch zonnig weer, dus weer een prima sfeer. Leuke kraampjes, al was Maridadi dit jaar niet zodanig van de partij. Maar ... wél had ik een hoed op, wat heel wat wil zeggen want ik hou niet van iets op mijn hoofd, zélfs niet als het heel koud is. Met een rieten hoed, een sjaal en een vlinder kom je al een eind. Met een stel andere melige tantes voor de fotograaf geposeerd, ziehier het resultaat...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 13/9/2007 - Natuurlijk Mooi Fairs

Ja ja, ons kindje is geboren, de Natuurlijk Mooi Events gaan plaatsvinden!

Hieronder een tekstje als persbericht naar de lokale kranten gestuurd, om een indruk te geven.

NATUURLIJK MOOI LIFESTYLE EVENTS

Opijnen en Beuningen. De 'Natúúrlijk Mooi Lifestyle Events' is een nieuw initiatief van een drietal milieubewuste ondernemers. Zij tonen hoe je je eigen schoonheid natuurlijk tot uiting kunt laten komen op een wijze die rekening houdt met de aarde, de dieren en de mensen die aan het productieproces hebben deelgenomen. Vlotte en modieuze kleding en woonaccessoires op basis van hennep, natuurlijke huidverzorging op basis van wilde planten, natuurmake-up en kleurenadviezen, plantaardig geverfde zijden sjaals en wollen sieraden: de Lifestyle Events bieden een kleurrijk scala met als hoogtepunt de modeshows van Designstudio '93.

 

De komende weken vinden de volgende Events plaats:

 

Op 23 september in restaurant de Croonprins, Heemstraweg 77 in Beuningen: de Natúúrlijk Goed Fair. Op deze fair is naast bovengenoemd aanbod nog veel meer te vinden, van een palingrokerij, tot brocante en biologische kazen, olie en wijn. De Croonprins biedt deze dag een speciaal dinerarrangement aan. Kijk hiervoor op www.croonprins.nl

 

Op 7 oktober vindt in Natuurgeneeskundig Centrum de Lieverij, Esterweg 18 in Opijnen de Natúúrlijk Mooi Fair plaats, met 15 minuten lezingen over natuurlijke huidverzorging, de invloed van kleuren op je uitstraling, en de ondersteunende en helende werking van homeopathie. De deelnemers kunnen tijdens deze dag zelf meedoen aan de informele modeshow!

 

Voor meer informatie over beide dagen: www.florae.nl en www.maridadi.nl. Of bel: 0344-681489, 0344-682289.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 9/8/2007 - Druilerige Donderdag

Tja, dan is het hoogzomer en zit je binnen in lange broek en trui en sokken terwijl het buiten niet óphoudt met regenen! Ik denk serieus aan een open haardje. De bank en stoelen zijn bezet door chillende katten die het er ook van nemen nu het buiten zo nat is.

Zomer...

Normaal is deze tijd een mooi voorbeeld van waar de "zomerkleuren" vandaan komen, maar voor de aquakleuren moet je toch écht richting Middellandse zee of tropische oceanen nu. In de tuinen zie je wel de typische roze/lila tinten uit het zomerpalet en vooruit, het typische mistige van het zomerpalet is volop aanwezig buiten.

Maar het voelt eerder aan als herfst, momenteel. We houden hoop, dit weekend wordt beter weer voorspeld. Érgens deze zomer zullen we toch wel een week lekker buiten kunnen eten??

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 1/7/2007 - Thee op zondag

Liters thee kan een mens zo wegdrinken als de pot goed gevuld naast je op tafel staat. Tijdens het werken, het lezen van boek of krant, of zoals vandaag, all of the above. Een zomerdag met wisselvallig weer: zon, wolken, hier niet maar daar wel regen. Zo'n dag dat je eigenlijk thuis wilt blijven en ook weer niet, iets wilt doen maar niet weet wat.

Uiteindelijk is dat ontaard in een gescharrel van binnen naar buiten en weer terug. Van beeldscherm naar tuintafel, naar ineens met de blote voeten en tuinschepje tussen de borders om een giga tuinierachterstand te pogen in te halen. Na 20 minuten weer naar binnen lopen, mail checken. Bij het ontwaren van zonneschijn weer naar buiten, tuintafel en theepot. Onrust in het lijf, dus weer de tuin in. En dan ineens is het vier uur en de blaas vol en blijkt dat je al met al tóch nog heel wat gedaan hebt. De tuin is enigszins ontgonnen, de krant van donderdag is weggewerkt, nu die van vrijdag en zaterdag nog. Kinderen scharrelen bij buren of zitten achter het scherm geplakt te msn'en met vriendjes en vriendinnetjes die ze toch wel dagelijks zien, katten verspreid op zonnige danewel schaduwplekjes afhankelijk van de zon, en je vraagt je weer eens af wat je voor creatiefs op tafel zult zetten die avond.

Andere mensen zijn geordend en weten vaak op dinsdag al wat ze zondag zullen eten. Niet ik. Over een uur trek ik de vriezer open en bedenk of het viscurry met rijst gaat worden (genoeg kruiden? Potje Pataks nog niet leeg?) of pasta met bolognese saus (mmm, dochterlief is vegetariër, hebben we nog nepgehakt?) of hee, er ligt ook nog een pak seafood, misschien risotto? De preien die er liggen verwerken we wel ergens in. En werd het niet tijd voor een roseetje of witbiertje?

Ach, heerlijk om weer eens zo'n zondag te hebben met zulke diepzinnige overpeinzingen. Het was hoog tijd! Deze kleurentante begint eindelijk wat bij te komen...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30/4/2007 - Mooie gedachte

Ik lees een inspirerend boek van HenkJan Smits "Ontdek je x-factor", wat eigenlijk over bewustwording gaat en het beste uit jezelf halen. Hierin staan vele prachtige citaten, o.a. deze van Thich Nhat Hanh:

'Als je sla plant en het groeit niet goed, geef je niet de sla de schuld. Je zoekt naar de oorzaken waarom het zich niet goed ontwikkelt. Misschien heeft de sla kunstmest nodig, of meer water, of minder zon. Maar je geeft nooit de sla de schuld. Als we echter problemen hebben met onze vrienden of familie, geven we wel de ander de schuld. Maar als je weet hoe je voor ze moet zorgen, zullen ze zich goed ontwikkelen, net als de sla. Iemand de schuld geven heeft nooit zin, evenmin als proberen om hen te overtuigen door het gebruik van rede en argumenten. Dat is mijn ervaring. Geef de ander niet de schuld, redeneer en argumenteer niet. Als je de ander begrijpt en laat zien dat je hem of haar begrijpt, ontstaat er ruimte om lief te hebben en zal de situatie veranderen. '

Ook in het kader van zélf de verantwoordelijkheid over je eigen leven nemen is dit een mooie uitspraak.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19/4/2007 - Nieuwe webwinkel

Ik heb de kleurige webwinkel overgeheveld naar: www.colourconcept.iland.nl. Hierop staat alles nog handiger gerangschikt: achter elk product staan de afkortingen L/Z/H of W, duidend op lente-, zomer-, herfst of wintertype. Zo kun je heel snel zien of de artikelen bij je kleurtype passen.

Alle producten in de webwinkel zijn verantwoord geproduceerd. De meeste zijden sjaals, afkomstig uit Thailand, zijn met de hand geweven en gekleurd door samenwerkende dorpelingen die er een eerlijke prijs voor krijgen. Er is géén kinderarbeid aan te pas gekomen. De kleur en glans van de sjaals zijn prachtig, evenals de charmante, wat onregelmatige weefstructuur.

Tevens zijn er wat Fair Trade artikelen te vinden, zoals ook in de wereldwinkels verkocht worden.

Kleurenwaaiers voor de 4 seizoentypen mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

En tot slot, de natuurlijke make-up van Lavera. Ook hier wordt aangegeven voor welk seizoentype elk product geschikt is. Lavera houdt zich aan de richtlijnen voor natuurcosmetica volgens BDIH-normen (Duitse vereniging van producenten van natuurcosmetica) en meer dan 130 maal zijn de producten van Lavera bekroond met "goed" en "zeer goed" door het toonaangevende Duitse consumentenblad "Ökotest".

Alle genoemde prijzen zijn incl. verzendkosten.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 3/4/2007 - Intentie

Net nu ik ervaar dat het woord "intentie" steeds lijkt terug te komen valt mijn oog in een blad op het boek: "Het intentie Experiment" van Lynne McTaggart, waarin de schrijfster veel onderzoeksresultaten heeft verzameld, die doen 'vermoeden dat bewustzijn een soort substantie is die zich tot ver buiten de grenzen van het lichaam uitstrekt in feite een sterk geordend energieveld met het vermogen om fysische materie te veranderen'

Ik knip en plak uit verschillende sites info: Intentie experiment, ook bekend als:

quantum experiment, The Secret of Law of Attraction.

Hoe is dit alles mogelijk? Atomen kunnen zich aan elkaar hechten en zich gedragen als een enorm atoom, een verhit koolstof-60 molecuul kan golfpatroongedrag vertonen waarbij het zichzelf beïnvloedt, menselijke lichamen kunnen dienen als ontvangende en zendende antennes, levende dingen laten bewustzijn zien van het welzijn van andere levende dingen in hun buurt, biovelden veranderen bij het zenden en ontvangen van helende intenties, fysieke toestand verbetert als anderen gefocuste helende intenties zenden, verschillende vormen van meditatie produceren zeer verschillende hersengolven, hersengolven kunnen worden gemanipuleerd om transcendente of angstaanjagende ervaringen te initiëren, de zon en geomagnetische activiteiten hebben een invloed op telepathische en telekinetische vaardigheden.

Boeiend, en ik hoor/lees er vast wel meer van!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30/3/2007 - Uit: "The Seat of the Soul" van Gary Zukav

Deze stukjes uit hoofdstuk 1 omschrijven eigenlijk weer wat ik bedoel met: it's a question of perception. Je perceptie "veroorzaakt" dat wat je ziet. Wat je wilt zien, dat zúl je zien (believing is seeing, niet andersom). Wat je uitstraalt, dat trek je aan. En dat is het geheim van de zg. "toevalligheden" in het leven, volgens mij:

The intention behind an action determines its effects, every intention affects both us and others, and the effects of intentions extend far beyond the physical world.

At each moment you choose the intentions that will shape your experiences and those things upon which you will focus your attentions. These choices affect your evolutionary process. This is so for each person.  

Every action, thought, and feeling is motivated by an intention, and that intention is a cause that exists as one with an effect. If we participate in the cause, it is not possible for us not to participate in the effect. In this profound way, we are held responsible for our every action, thought and feeling, which is to say, for our every intention. 

You receive from the world what you give to the world.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/3/2007 - Kleuren en hun invloed

Ik vond een schriftje waar ik jarenlang wat passages uit interessante boeken opschreef, en deze komt uit een boek van Denise Linn "Een huis vol bezieling":

Als verschillende kleuren de moleculaire structuur van enzymen kunnen veranderen, is het dan niet aannemelijk dat ze ook op ons een sterke invloed hebben?

Ook op blinden hebben kleuren een uitwerking - sommige blinden kunnen kleuren vaststellen via hun vingers. Rood nemen ze waar als warm, ruw en tintelend en blauw als glad en koel. Dit wijst erop dat kleuren ons niet alleen visueel beïnvloeden maar ook onze energievelden, ook als onze ogen dicht zijn en we slapen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/3/2007 - Red Hat Society

De vrolijke en uitermate kleurige (alle tinten rood) dames van de Red Hat Society heb ik ontmoet toen ik bij "Chapeau voor Buren" afgelopen september in een tent-stand mijn kleurenanalyses stond te demonstreren. Ze zijn met een groep naar Kerk-Avezaath gekomen voor een kleuren en make-up workshop bij LifeJoy.

Het werd een uitermate gezellige happening en leuk was om iedereen te laten zien precies wélke rode tint hoed (en bijbehorend outfit) het meest geschikt was. De dames hebben een paar leuke foto's toegestuurd. Kijk daarvoor op www.maridadi.nl onder Kleurige foto's.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 13/3/2007 - Springerig weer

Ja-haaa, het is lente en ik voel het!

Het is het seizoen om weer springerig, vlinderig en vrolijk te zijn. Eindelijk weer blauwe lucht, wég zijn de bleke smoeltjes, welkom zachte blosjes op de wangen van de eerste lentezon.

Wie wil nog die donkere winterkleding dragen nu de natuur openbarst? Het typische lentegroen van de narcissen, de eerste blaadjes die zich ontkrullen, het vrolijke geel en rood wat zo typisch is voor de eerste bloeisels van het jaar.

Er is weer KLEUR!

Het is te merken dat het weer gaat kriebelen overal, want heb het weer hartstikke druk met leuke klanten die éérst een kleurenanalyse willen alvorens de nieuwe lentemode in de winkels aan te schaffen. Goeie volgorde, roep ik altijd...

En let op: op 14 april is bij Centrum LifeJoy in Kerk-Avezaath de tweede "Natuurlijk Mooi Minibeurs" die ik samen met vriendin Laurette (www.florae.nl) organiseer. Hierover later meer.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/2/2007 - Kleurige Kreten

Omdat klanten weleens errug leuke opmerkingen maken als ik ze een bepaalde kleur voorhoud (meestal bij de minder geschikte), ben ik ze gaan noteren om op mijn maridadi site (www.maridadi.nl) te plaatsen. Hier zijn de eerste paar:

 

Een zomertype over de kleur oker (duidelijk niet haar beste kleur):

"Hierbij lijk ik zó uit de pot gevist"

en later: "Je kunt me nu doortrekken..."

 

Hetzelfde zomertype, over de kreet "gedempt":

"Dát zou wel leuk zijn, dat ik mijn mond eens hield..."

 

Een herfstmoeder tegen haar winterdochter:

"Je krijgt tóch mijn roze topje niet!"

 

Er zullen er spoedig meer volgen, want vooral als klanten samen komen wordt het vaak érg gezellig!

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30/1/2007 - Tijd bestaat niet!

 

Ik ben aan het worstelen met het tijd-ruimte continuüm idee.

 

Ik had een paar jaar geleden al bedacht dat tijd helemaal niet bestaat, dat er alleen een eeuwig durend moment (Nu) bestaat, waarbinnen wij ons bewegen, groeien, dingen doen, keuzes maken. Maar dit impliceert zoveel dat ik het met mijn geest gewoonweg niet bevatten kan, al wéét ik dat het zo is. En nu ik het laatste deel van Gesprekken met God aan het lezen ben wordt dit bevestigd, alleen heb ik het boek gewoonweg even weg moeten leggen omdat ik het moet laten bezinken. Als kind had ik bedacht dat de antwoorden op alles "ergens in de lucht" hingen, klaar om gegrepen te worden, als je maar weet waar. En nu lees ik dat alle uitkomsten al "bekend" zijn en dat we zelf kiezen voor een uitkomst door de dingen die we denken en doen. Is dat niet een maf idee? Dat het concept van een lange, lange gang vol deuren, met achter iedere deur een andere uitkomst, lang niet zo gek is? Alleen welke deur moet je nemen, hoe weet je achter welke deur zich de uitkomst bevindt die jij wenst? En of dat wel een uitkomst die is écht de beste is voor je?

 

Ik denk dat wij, kuieren, zwalkend of rennend door die gang van ons leven, soms gewoon geleid worden naar een bepaalde deur en dat wat daar achter zit uiteindelijk wel klopt. Sommige deuren leiden weer naar een nieuwe gang met deuren, sommige deuren onthullen meteen al een uitkomst.

 

Zoiets.

 

Pffffff !

 

Dit impliceert ook weer dat we allen ons leven leven zoals we uiteindelijk zélf hebben verkozen. Alleen weten we dat niet, zijn we ons daar meestal niet bewust van, en "doen we maar wat". En als je dus bewuster keuzes maakt, je ook sneller dingen kunt verwerkelijken.  Feitelijk wordt in dit boek gesteld, denk ik, dat dit het geval is, en dat dit na onze "dood" nog veel sneller, directer gebeurt. Omdat we dan niet gehinderd zijn door de trage materie.

 

Mijmerend bedacht ik dat alles een eigen snelheid heeft in het eeuwige nu. Een ééndagsvlieg een heel hoge, steen een heel lage. Maar alles is energie, vandaar dat alles ook beweegt. En de tijd niet. Die is gewoon. Dus "de tijd zal het leren" is dan ook een raar gezegde, want WIJ leren, door ons te bewegen in de "tijd", door keuzes die wij (of anderen) maken.

 

Maar ja, als tijd niet bestaat, dan gebeurt dus ALLES nu. En dát is een concept waar ik me nu even geen raad mee weet. Want dan is nu ook de Pauline van 10 jaar geleden, van 35 jaar geleden, van 500 jaar geleden, van altijd! Dus ik MOET dan wel eeuwig zijn. En als we dat allemaal zijn, en als alles dat is, dan MOET dat "alles" wel zijn wat we God of Allah of Jahwe of wat dan ook noemen. Alle energie is dan één ding. Ofwel, wij zijn het alles, ik ben jij en jij bent ik.

 

En omdat ik dit alles zo leuk opschrijf, betekent niet dat ik er één bal van snap. Ik snap niet eens dat ik het zo verwoord heb, maar toch kan het niet anders dan dat het zo ongeveer in elkaar zit. En nu? Wat nu te doen met dit "weten"???

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/1/2007 - "Thuis bij God" van Neale Donald Walsch

 

Van de boekenreeks Gesprekken met God ben ik aan het laatste boek bezig. Dit boek, wederom geen toeval, handelend over het leven en met name de dood, komt in een periode waarin ik bezig ben met het naderende einde van mijn vader. Hij zit nu 2 jaar in een verzorgingstehuis, en de dementie neemt spoedig de overhand. De herkenning lijkt nu helemaal weg, hij loopt ook al sinds een paar maanden niet meer. Soms lijkt hij te vergeten hoe je een vork naar je mond brengt, en alhoewel al tijden mager, wordt hij nu wel érg dun.

 

Het boek "Thuis bij God" brengt veel herkenning van dingen die ik eigenlijk al wist maar me vaak niet van bewust was. Jaren geleden, ik denk wel 8 jaar of meer, bedacht ik ooit de kreet: Het is een kwestie van perceptie, of: it's a question of perception. Kom ik in dit boek iets vergelijkbaars tegen:

 

"Objectieve waarneming is onmogelijk. Niets wat waargenomen wordt, is niet beïnvoeld door de waarnemer."

 

En: "Perspectief creëert perceptie en perceptie creëert ervaring. De ervaring die perceptie voor jou creëert, is wat jij de 'waarheid' noemt. Jouw waarheid is wat je feitelijk ervaart. Al het andere is wat een ander ervaren heeft - en jou daarover verteld heeft. Dat heeft niets met jou te maken."

 

En dat is precies wat ik doorhad toen ik bedacht: 't is een kwestie van perceptie. In het boek wordt een goed voorbeeld aangehaald. Door de regen lopen kan boosheid of irritatie wekken als je haast hebt, in je beste outfit loopt op weg naar een presentatie, en geen paraplu bij je hebt, terwijl die zelfde regen een gevoel van genot kan veroorzaken als je met je geliefde een vreugdedansje erin voert. Jouw perceptie veroorzaakt op dat moment jouw ervaring, jouw werkelijkheid. Dus die heb je helemaal zelf in de hand.

 

Is dat niet een wonderlijke gedachte? We kunnen allemaal toveren!

In mijn Cafepress winkeltje heb ik een t-shirt met die opdruk "ontworpen".

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 21/1/2007 - On-line boetiek met t-shirts en meer

Ik heb een on-line boetiekje geopend met leuke shirts en andere artikelen met eigengemaakte opdrukken. Hier een voorbeeld van de shirts die je kunt vinden bij www.cafepress.nl/maridadi. Er zijn ook petten en dergelijke te verkrijgen, allemaal met kleurenopdruk (letterlijk en figuurlijk).

Voor elk kleurtype is er wel wat te vinden, koel, warm of met een neutrale print zoals hier.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 1/1/2007 - Heppie Njoe Jier!

Gelukkig Nieuw Jaar van uw kleurenmiep! Dat we er maar een kleurig gebeuren van mogen maken met z'n allen.

 

Voor mij heeft het nieuwe jaar de kleur van verse, geelgroene lenteblaadjes. De kleur van een pril, nieuw begin, vol goede hoop en inspiratie:

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/11/2006 - Zevenheuvelen loop

 

Ik heb alle 15 km en ^^^^^^^ 7 heuvels getrotseerd, gisteren tussen Nijmegen, Berg en Dal en Groesbeek, samen met nog zo'n 25.000 andere lopers. Het werd gelukkig droog bij de start en met 7 graden en nu en dan wat druppels prima loopweer. Laatste paar kilometertjes waren even doorbijten, maar met een tijd van 1:25.49 was deze kleurenanalyste heel tevreden.

Onderweg nog wat kunnen genieten van de omgeving ook. Met het late najaar zag je nog volop alle oranje/bruine tinten die er zo bij horen. Prachtige route!

 

De vraag is nu: was dit welletjes of ga ik toch nog ergens volgend jaar een halve marathon wagen? Ik ben bang dat ik niet fanatiek genoeg ben om me aan schema'tjes te houden. Ik loop op gevoel, zonder hartslagmeters of andere apparaten anders dan het ouderwetse bandje met uurwerk aan de pols...

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 13/11/2006 - Natuurlijk Mooi Minibeurs - The Big Day

 

Zaterdag was de Natuurlijk Mooi Minibeurs met precies de hoeveelheid bezoekers die we hadden gewenst. Niet te weinig, niet teveel om te behappen, precies goed. Ze kwamen heel gericht kijken en alle deelnemers waren erg tevreden met de aandacht (én de verkoop).

Men kon beneden een korte kleurenanalyse doen bij mij, en kijken naar mijn zijden sjaals en Lavera, Bo Weevil en Fair Trade producten, bijpassende edelsteensieraden bewonderen van Armande van de Blije Ekster, bij Laurette van Florae de door haar gemaakte natuurlijke huidverzorgingsproducten uitproberen, biologisch appelsap en appeltaart proeven bij Joke van Mappelle en thee uit India bij Lenneke en Wilco van Teawise. Daarna naar boven naar de dames van Sincero om verantwoord geproduceerde kleding te passen en kopen. Een hele leuke combinatie!

 

Hieronder een korte impressie van mij, Laurette en Armande aan het werk. We beginnen al echt een team te worden!

 

 

Lennekes moeder is net als zij een herfsttype

www.maridadi.nl en www.colourconcept.nl

 

 

Laurette en Mariëlle, en een bezoekster

www.florae.nl

 

Kiezen is moeilijk, alles is mooi van Armande

www.deblijeekster.nl

 

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 7/11/2006 - Natuurlijk Mooi Minibeurs

Aanstaande zaterdag op de Natuurlijk Mooi Minibeurs bij LifeJoy zullen er leuke dingen te zien en te doen zijn. Ik heb verwenpakketjes gemaakt die leuk zijn om kado te geven of om jezelf te verwennen. Bio katoenen gezichtsdoekjes en wattenschijfjes van Bo Weevil gecombineerd met cosmetica van Lavera, of een zijden sjaal met iets leuks erbij.

We hebben persberichten naar alle lokale kranten gestuurd en hopen op plaatsing de komende dagen. We staan vermeld op de site van Rivierenland en wellicht inmiddels TV Tiel, maar of iemand daar naar kijkt...?

Ook zijn er mailings de deur uit gegaan, van Maridadi én van LifeJoy.

 

En nu maar afwachten wie er zaterdag komen kijken, proeven en kopen!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 31/10/2006 - Kleurige Rijmkunst of Toilet Poetry...

 

Tijdens het opruimen kwam ik een papier tegen waarop ik 2 gedichten vond. Deze had ik overgeschreven - op de wc deur heb ik ooit een vlak met zwart schoolbordverf beschilderd, en vele bezoekers van het toilet gebruiken de tijd die ze daar doorbrengen om hun dichterlijke talenten tentoon te stellen. En zo zijn er 2 gedichten ontstaan. De eerste een heel verdienstelijke limerick:

 

Een kleurenanalyste uit Kerk-Avezaath
plukt al haar klanten zó van de straat.

Die geeft ze een beurt,

ja, écht heel gekleurd

't Is ongelooflijk dat dat daar zo gaat.

 

en de tweede, na een flesje wijn:

 

Een kleurenanalyste uit Kerk-Avezaath

vraagt mij, met kleur, hoe het écht met me gaat.

Nou, het gaat, zoals je ziet, in geuren en kleuren.

Dat dát in Avezaath met mij kan gebeuren

maakt mij happy, 'k ben er écht bij gebaat!

 

Deze zijn alweer van heel wat jaren geleden, maar de creatieve lezer is welkom om zijn/haar verse bijdrage te leveren! Hier of bij mij op het toilet...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30/10/2006 - Bio katoen

 

Voor de Natuurlijk Mooi Minibeurs op 11 november ben ik bezig verwenpakketjes samen te stellen. Ik heb zojuist bij Bo Weevil, leverancier van bio katoenen artikelen (t-shirts, handdoeken, tassen e.d.), een bestelling gedaan voor gastendoekjes en bio-katoenen wattenschijfjes. Met mijn natuurlijke make-up van Lavera en de zijden sjaals alsmede Fair Trade artikelen kan ik kleurige en verantwoorde verwenpakketjes maken. Ook leuk voor Kerst en Sinterklaas. Binnenkort te zien in mijn webwinkel: www.colourconcept.websiteonline.nl.

 

Mijn credo is dan ook:

It's hip to be healthy and cool to be conscious!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/10/2006 - Bruin

Bruin is een van de overheersende kleuren van het herfstseizoen, en daarbij ook een prachtige basiskleur voor het herfsttype. Natuurlijk zijn er vele schakeringen bruin, van een warm oranjebruin tot een koeler grijsbruin. Maar over het algemeen is bruin de kleur van de natuur, het platte land, de verzorger. Iemand in het bruin gekleed geeft enigszins het gevoel van een diep gewortelde boom die je niet zomaar omver krijgt. Een aardse oerkracht, zeg maar. Heb je een verzorgend beroep, waarbij mensen je als vertrouwenspersoon opzoeken, dan is bruin een goede kleur om te dragen. Het geeft het gevoel dat de drager je zal horen en serieus nemen.

Het warm oranjebruin en de diepe tinten zullen een heel ander gevoel geven dan een dof, drabberig bruin, dat zwaar en stressy zal aanvoelen.

 

Mocht het te dragen bruin wat somber overkomen, vul het dan aan met een vrolijk oranje. Ben je een koel kleurtype zoals ik, dan is dat laatste een echt no-no, en kun je beter je (koele) bruintinten aanvullen met zachtroze of -blauw.

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 21/10/2006 - Birthday boy

 

Hij staat er weliswaar zelf niet op, maar dit is het feestje van Vincents 12de verjaardag. Eerst gingen we in het donker met z'n allen richting bos, met zaklantaarns. Stoere praatjes over het bos ingaan, totdat we er waren. Toen bleek het toch al té eng. Ik had lichtgevende kleurige discostaafjes uitgedeeld die de zaklampen vervingen en ter compensatie liepen we langs het kerkhof terug  ... heeeel spooky voor sommigen! Bert en Jo (de buren) waren erbij en ik kon het gerust aan Bert overlaten om sommige jongens de stuipen op het lijf te jagen. Eenmaal thuis ging de vuurkorf aan en werden er spekkies boven het vuur geroosterd. Persoonlijk word ik na 1 of 2 al misselijk, maar de zak kwam leeg en klooien boven een vuurtje vinden alle jongetjes van 11 en 12 (en veeeel ouder) altijd leuk. Nog nooit een kinderfeestje NIET hoeven voorbereiden en toch zo geslaagd! Wel zijn we voor het slapen gaan gaan douchen om ons van de zoetige rooklucht te ontdoen. Volgend jaar zit Vince op de middelbare school - geen idee hoe jongens dán hun verjaardag vieren!

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/10/2006 - Herfstkleuren

Yep, it's autumn time!

Al een week knetteren de walnoten hier naar beneden. Ik heb weliswaar maar één boom, maar ik denk al 9 emmers vol. Een deel ervan is al verdwenen naar een groentenwinkel, een paar emmers hou ik over. Dat wordt notenbrood bakken, notentaart, notenpasta...

 

Overal beginnen nu de echte herfstkleuren zichtbaar te worden: de blaadjes beginnen eindelijk te kleuren en Laurette komt nog steeds notenbladen en basten halen. Zij kleurt wol op een natuurlijke manier en de walnotenbladeren geven een prachtige natuurtint. Met de gekleurde wol maakt ze tegenwoordig ook hele leuke oorbellen. Één paar staat al in mijn webwinkel (www.colourconcept.websiteonline.nl) en binnenkort volgen er meer.

In de tussentijd heb ik ook niet stilgezeten en heb ik leuke kleurige spulletjes ingekocht bij Fair Trade. Ook deze staan voor een deel inmiddels in mijn webshop, tevens als verwenpakketjes - met de feestmaanden in het achterhoofd.

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 15/10/2006 - Fair Trade

Met ingang van vandaag ben ik ook verkooppunt van Fair Trade producten (ja, van de wereldwinkels!). Ik heb kleurige artikelen om evt. kadopakketten mee samen te stellen: kettingen, ringen, kaarsjes, leuke kadodoosjes en nog meer kleurige spulletjes, allemaal natuurlijk "eerlijke" producten. Deze zijn geweldig te combineren met een ColourConcept zijden sjaal en Lavera natuurlijke cosmetica. Binnenkort presenteer ik in mijn webshop www.colourconcept.websiteonline.nl kant-en-klare verwenpakketten. Volledig mens-, dier- en milieuvriendelijk en super van kwaliteit!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 8/10/2006 - Herfstloopje

Zojuist teruggekeerd van een prettig herfstloopje. Met de Zevenheuvelen loop in het vooruitzicht (19/11) vond ik het onderhand wel tijd worden om te gaan trainen. Had een loopje van 10 km in gedachten, maar tijdens het lopen lokte de glinsterende Linge en ben ik nog een stukje om gegaan, waardoor ik uiteindelijk 1:21 liep - voor het eerst in bijna een jaar weer over het uur gelopen, het gaat de goede kant op! Tip die ik las over kopje koffie mét caffeïne hielp wellicht - normaal drink ik zonder. Nu eens kijken hoe spieren en kniebanden zich houden, of ik me niet teveel heb uitgesloofd. Het is prachtig buiten, de bomen en struiken beginnen te kleuren en overal liggen eikeltjes en noten, hier en daar hangen nog blozende appels en peren aan de bomen. Mijn oprit is gevaarlijk gebied: de walnoten vliegen je om de oren. Ik heb al een doos vol geraapt.

Deze week schijnt weer warm en droog te worden, ik vermoed dat na volgend weekend het verkleuren in de natuur pas écht doorzet!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30/9/2006 - Green Fair

Kermit zou zich wel thuis hebben gevoeld op de Green Fair in Utrecht vandaag.

Ik stond er met een stand om mijn kleurenanalyses aan de man te brengen, evenals mijn handgeweven, natuurlijk gekleurde zijden sjaals en natuurijke make-up van Lavera. Het vond plaats in de Geertekerk, en ik had een prachtige (gezegende??) plek op het altaar, volop in het licht. Alhoewel er niet zoveel bezoekers waren, degene DIE er waren, waren wel erg geïnteresseerd. Weer leuke connecties opgedaan voor samenwerking.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/9/2006 - Chappi Chappi Chapeau...

En weer een drukke dag afgesloten!

Chapeau voor Buren was gisteren weer raaaaaazend druk bezocht. Leuke hoeden, deftige hoeden, vooral heel veel maffe hoeden kwamen langsgelopen en stonden vaak stil voor mijn tent om te kijken naar de demo's kleurenanalyse die ik gaf. Maar goed dat Armande erbij was om te helpen, want ik was non-stop bezig tot 18.00 uur en zij schoof me af en toe wat drinken of eten toe, en hield zich ook bezig met de verkoop van de zijden sjaals en haar eigen sieraden (zie www.inspiredjewelry.net). Om half 7 waren we klaar met afbreken en inladen en het duurde nog een paar uur voordat het adrenaline peil wat gezakt was. Al met al was het een bijzonder geslaagde dag - voor Buren, de organisatie en ook voor mij. Regelmatig stond het helemaal vol om onze tent met nieuwsgierige kijkers, en mensen stonden te wachten om ook even in "de stoel" te mogen.

Vandaag en morgen hou IK dan maar weekend, alles weer opruimen, huishouden bijwerken en een beetje bekomen, de rest van de week wordt weer een drukke werkweek. De zomerstilte is duidelijk voorbij  , mensen maken weer tijd voor kleurenanalyses!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 14/9/2006 - Een project afgehandeld, one more to go...

De LifeJoy loop is inmiddels achter de rug - en het was bijzonder geslaagd!

Met 25 graden en zon weliswaar wat warm voor de lopers, maar bijzonder sfeerverhogend. Er ontstond automatisch weer het bekende LifeJoy gevoel. Met een kleine 30 lopers en half zoveel "aanhang" waren wij als organisatie (Rien, Martha en ik) bijzonder tevreden. Met het dubbele aantal hadden we voor een eerste keer eigenlijk wel een probleem gehad - en zo lost alles zich automatisch op!

Met pompoensoep en brood, bier, wijn en sap werd het gezellig nakletsen en op een gegeven moment ging "de pet" rond en werd er chinees gehaald - met zo'n 15 man hebben we nog gezellig gegeten en nagepraat. Zie de foto's op www.lifejoy.nl.

 

Op naar de tweede LifeJoy Loop!

 

En nu ben ik me aan het richten op Chapeau voor Buren a.s. zondag, waar ik een stand heb (tent van 3 x 3 m). Genoeg voor te bereiden: sjaals prijzen, pr en decomateriaal voorbereiden etc. etc. Het ziet er naar uit dat het ca. 22 graden en droog zal zijn, dus wel gunstig.

 

Maar nu de mosselen in de pan gooien op deze misschien wel laatste zwoele nazomeravond...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 9/9/2006 - Natuurlijke Make-up van Lavera

Ja ja, het is zover!

Ik verkoop met ingang van vandaag natuurlijke make-up van Lavera. Ik heb van alles in huis, van mascara tot allerlei crèmes. Lavera is een Duitse öko lijn make-up met slechts natuurlijke ingrediënten, de meeste biologisch. En het leuke is: het is nog heel betaalbaar ook! Waarschijnlijk omdat ze geen gruwelijk dure reclamecampagnes voeren en no-nonsense verpakking hebben. Spreekt mij wel aan. Crème zit niet in een duur matglazen potje, maar gewoon in een tube - nog veel hygiënischer ook. Intussen loopt mijn bad vol met Melk-honing bad- en douchegel, en daarna gebruik ik de melk-honing huidolie. Met een heerlijk vleugje sinaasappel!

 

Morgen de grote dag van de LifeJoy loop - ik hoop te kunnen melden dat we gezellig veel lopers hebben gehad. Aan onze inspanningen en het weer zal het niet liggen - hoewel 24 graden en zon voor een loopje wel wat warm is...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 6/9/2006 - Wijsheid van Thoreau

 

"Ik zeg u, laat u in met twee of drie zaken, niet met honderd of duizend; tel in plaats van een miljoen een half dozijn, en maak uw boekhouding op de nagel van uw duim". Henry David Thoreau

 

Zo'n wijsheid lees je vaak precies op het goede moment. Na een weekendje weg bij vrienden ben ik tot het besef gekomen dat ik minstens 3 1/2 jaar al teveel hooi op mijn vork aan het nemen ben. Ik ben er zo een van honderd of duizend. Terwijl ik wéét dat ik me beter in kan laten met twee of drie zaken. Maar ja, met een eigen bedrijf, twee kids alleen opvoeden, huis en tuin onderhouden en erg veel inzet in vrijwilligerswerk (LifeJoy) wordt het wel wat veel. Ik heb zoiets al eerder in mijn blogger gezet meen ik, en toen heb ik een paar weken kunnen dimmen, maar als ik niet constant bewust oplet gebeurt het gewoon weer! In mijn enthousiasme denk ik dat ik alles wel alleen kan. Ik ben er nu eindelijk achter dat ook ik af en toe hulp kan gebruiken van een ander, en dat ik niet alles alleen hóef.

 

Enne...vooral dat van die boekhouding op mijn duimnagel spreekt me aan, hoewel ik nog liever de pink daarvoor reserveer!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 27/8/2006 - Trage muizen

Ditmaal niet over kleuren maar muizenissen. Mijn draadloze muis is onwillig! Hij reageert traag op klikken en doet maar wat 'ie wil. Het heeft weinig zin om een van mijn 5 katten deze muis op te laten jagen...

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/8/2006 - Natuurlijk Mooi Dag

Op 11 november, van 11.00 tot 17.00 uur, vindt bij LifeJoy in Kerk-Avezaath de Natuurlijk Mooi Inloopdag plaats.

Deze dag heeft de vorm van een mini-beurs, die zich richt op het op een natuurlijke en milieubewuste wijze benadrukken van de eigen schoonheid. Iedereen is welkom om te kijken, proeven, proberen en passen.

Er is informatie over natuurlijke huidverzorging op basis van o.a. wilde planten, er worden korte kleurenanalyses gegeven waarbij duidelijk wordt welke kleuren beter aansluiten bij de eigen huid-, oog- en haarkleur, er is ecologische kleding te koop en sieraden, sjaals en accessoires. Tevens vindt een theeproeverij plaats.

Deelnemers:

Natuurlijke huidverzorgingsproducten van Florae (www.florae.nl),

Kleurenanalyses, natuurcosmetica en zijden sjaals van Maridadi Kleurenadviezen (www.maridadi.nl),

Mode met respect voor mens en milieu van Sincero Fair Fashion (www.sincero.nl),

Dagverse, 100% Darjeeling en Assam thee van Tea-Wise (www.teawise.nl),

Zelfgemaakte sieraden van edelstenen, van de Blije Ekster (www.inspiredjewelry.net)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/8/2006 - LifeJoy Loop

Geïnspireerd door de Lingeloop, een estafetteloop voor het goede doel, georganiseerd door JK Lek en Linge, waar ik ook aan meedeed (dit wordt een onmogelijke zin), ben ik op het idee gekomen om een LifeJoy loop te organiseren - wat een hoop els (of ellen) in een zin. Wat dacht je hiervan: De LifeJoy Loop loopt leuk langs de lange Linge... Ja, ik heb net een glas wijn op.

En ook langs het Soelense bos en de pompoenvelden van de Terp in Erichem. We hebben de afstanden: 1, 5 en 10 km. Na afloop biologische pompoensoep en zelfgebakken brood. Op 10 september gaat dit allemaal plaatsvinden, om 14.00 de 1 km, om 14.30 de 5 en 10. Kids worden leuk beziggehouden, of ze meelopen of niet. Voor meer info zie www.lifejoy.nl.

Omdat ik zelf de 10 km wil lopen zonder af te gaan, heb ik afgelopen zondag (eindelijk) weer een uur gelopen, in een rustig tempo. Zal ongeveer 10 km geweest zijn. Volgend weekend nog maar een keertje doen. Niet de geplande route, die ken ik onderhand wel. Ik hou van afwisseling.

De organisatie van zo'n loop vergt wel veel inzet, zeg! Gelukkig heb ik veel hulp aan Rien en Martha, van de LifeJoy werkgroepen. Ook allebei lopers, dat scheelt...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19/8/2006 - Verfje...

Als kleurenanalyste zit ik nu (weliswaar heel kleurig, in verschillende tinten roze) onder mijn werktafel, met de computer op de grond. De lucht die ik inadem is niet bepaald zuiver en gezond. Maar ja, de werkkamer van Maridadi Kleurenadviezen wordt heftig onder handen genomen. Ik heb alles geschilderd - muren, houtwerk, kastjes, krukje. En professioneel! Ik doe dit al sinds mijn 16e, dus ben redelijk ervaren. Elke paar jaar verf ik wel ergens iets. Of het kleurig geworden is? Neen. In tegendeel. Veel wit en wittinten. Heel neutraal. Nu de dampen langzaam wegtrekken ga ik me bezig houden met de aankleding - gordijnen e.d. Totdat de verf op het buro uitgehard is blijf ik op de grond achter de computer zitten/liggen/hangen. Een foto waard - uw kleurenanalyste aan het werk...? Tegen de tijd dat alles af is komt er wel een fotootje van het eindresultaat (van de kamer, niet van mij). Nu even een paar dagen flink luchten, want de eerste klant na mijn summerbreak wordt a.s. dinsdag verwacht...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 14/8/2006 - Pokkenwijf

 

Dit lekkere ding is helemaal vrij - mannen, sla uw slag!

 

Voor een Middeleeuws verjaardagsfeest heb ik mezelf afelopen zaterdag opgedost als door de pest en pokken aangetast typje met ratten over mijn outfit, en een pruik. Ik had een paar heftige zweren aangebracht, gefabriceerd van kaarsvet, en met make-up veel vieze vegen en zwarte wallen aangebracht. Het kwam geloofwaardig genoeg over, want ik werd nauwelijk herkend (gelukkig!). De pruik ging later op de avond van hoofd tot hoofd, waardoor mannen transformeerden in hippies en "de vieze man" van Kees van Kooten. Dochterlief eist nu wel dat haar pruik éérst gewassen wordt... .

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 7/8/2006 - kleurige zijden sjaals uit India

Posted in kleur

Zo, eindelijk staan de nieuwe sjaals ook in mijn webwinkel. Het zijn heel eenvoudige, effen sjaals van crinckle chiffon zijde. Rechtstreeks uit India. Omdat ze zo eenvoudig zijn, een sjieke rafelrand met kraaltjes onderaan, en een handig formaat (180x50 cm) zijn het hele fijne sjaals om te hebben. Ze passen nl. op elk outfit, effen of drukke prints. Uiteraard heb ik ze weer per kleurtype geranschikt, dus voor iedereen zit er wel wat bij. Nieuwsgierigen kunnen een kijkje nemen op www.colourconcept.websiteonline.nl.

 

En vanaf volgende week is mijn werkkamer aan de beurt - tijd voor een nieuwe, neutrale maar frisse look. Met alle nieuwe acties in het vooruitzicht vond ik het tijd worden deze kamer een opfrisbeurt te geven! Blijf mijn blogger in de gaten houden, ik zet er t.z.t. wel een foto in van het resultaat. Daarna volgt de slaapkamer...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 31/7/2006 - Kleur, kleur, kleur!

Posted in kleur

Al een paar weken zitten er kleuren en ideeën te broeden in mijn hoofd. Ik heb het daar even laten zitten, want het was gewoon te warm om het er uit te laten, ofwel: in actie te komen. Maar nu gaat het op gang komen. Om te beginnen heb ik mooie zijden sjaals uit India, die Lenneke voor me importeerde. Lenneke importeert ook "garden fresh tea" uit India.

Zie hiervoor ook haar site www.teawise.nl. De sjaals ga ik een dezer dagen, nu het weer bedekter en dus goed fotoweer is, fotograferen en in mijn webwinkeltje zetten. Kijk maar weer eens op www.colourconcept.websiteonline.nl. Daarnaast heb ik bezoek gehad van Nicky van "Element" (zie www.elementontwerp.nl) die me inspireerde om mijn werkkamer en slaapkamer eindelijk een kleurtje te gaan geven. Zij werkt met kleur in huis, Feng Shui en Energy Clearing. Heel boeiend! En laten we dan zeker Sylvia niet vergeten van de "Kleur" thematuin en theeschenkerij. Wij gaan samen kleurenworkshops in haar tuin doen. Sinds heeeeel kort heeft ze ook een site, en een hele mooie ook: www.thematuinkleur.nl. Dat ik niet helemáál heb stilgezeten met het warme weer bewijst dat Laurette (www.florae.nl) en ik bij LifeJoy "Natuurlijk Mooi" workshops gaan houden. Hierover komt binnenkort meer info op onze sites en dat van LifeJoy (www.lifejoy.nl) waar ze gehouden gaan worden. Ook sta ik op 30 september met mijn Maridadi business op de Green Fair in Utrecht, georganiseerd door Sincero, die kleding van biologische katoen verkopen (www.sincero.nl) en ook op onze Natuurlijk Mooi Dag op 4 november zullen zijn. En oh ja, nu ik toch bezig ben: op 17 september sta ik ook met een stand op Chapeau voor Buren: alles is dan in het teken van de hoed - zelfs IK zal er dan aan moeten geloven. Kijk voor meer info op: www.chapeauvoorburen.nl. Als Armande er geen stand kan bemachtigen, staat ze met haar (zelfgemaakte) sieraden op mijn stand, ook om te helpen. Zie haar kleurige sieraden op www.inspiredjewelry.net. En voor de lopers onder ons: als de vergunning binnen is, gaan we een hardloopevenement organiseren bij LifeJoy. Op 10 september. Run for LifeJoy...

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/7/2006 - Tuinkamperen

 

Tuinkamperen, noemen we het maar. Gewoon de tent opzetten in de achtertuin. 2 nachten, heel handig als tante, neef en nicht komen logeren tijdens een tropische zomer. 4 kids in de tent, 2 vrouwen in huis, 5 katten zwervend door de tuin.

Geweldig: 's avonds laat rond elven nog 4 (pre)pubers gierend door de tuin in blote voeten en slaapshirts. Lekker overactief, en dan niet kunnen slapen. Geeft niets als de moeders in luie ligstoelen nog even opblijven in het donker met een glaasje rosé. Die roepen gewoon af en toe de kids tot de orde  terwijl ze kletsend aan hun glaasje nippen bij kaarslicht. En als de móeders moe worden, ja dán moeten de kinderen gaan slapen. Zo gaat dat volgens mij wereldwijd. Behalve bij de mensen die, weer of geen weer, om 5 uur (avond) eten en de kinderen om 8 uur naar bed sturen. Moet, van zichzelf. Om een of andere reden.

Deze moeders genoten van het weer, hun kroost, elkaars gezelschap, het kaarslicht, de avond en de rosé en daarna viel iedereen gewoon lekker in een diepe zomerslaap. Heel simpel...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/7/2006 - Think Pink

Posted in kleur

De kleuren van mijn stamroosje zijn door de warmte en droogte van de laatste weken snel aan het vervagen. Deze foto is een week oud en de roosjes zien er nog enigszins fris uit. Als je nu buiten bent zie je de typische kleuren van het "zomerpalet" de kleuren van het dorre gras, de bloemen die bijna uitgebloeid zijn, veel roze- en paarstinten. De kleuren zijn wat vervaagd. Het is niet meer het frisse, sappige van een paar weken geleden. Het is volop zomer, on-Nederlands. We kunnen ons er zenuwachtig over maken, bang worden voor broeikaseffecten en dergelijke, als het over een paar maanden weer nat, guur en grijs is zijn we die angst wel weer vergeten. In de tussentijd geniet ik gewoon van het tropische weer . Ik moet eerlijk toegeven, voordeel is dat ik een paar weken niet werk (lees: klanten heb). Ik heb dus ook vakantie! En ik vind het ab-so-luut niet nodig om nu naar het buitenland te gaan. Afgelopen dinsdag (toen het over de 30 graden was) heb ik heerlijk úrenlang langs de Linge gefietst. Wat wonen we hier toch prachtig in de Betuwe, het was op en top genieten in mijn uppie!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Pauline van Maridadi: overpeinzingen en ideeën die ik met je delen wil...

Recent Posts

APS therapie bij Maridadi
Twitterplezier
Beauty
Zomeruitverkoop van Lavera producten
Intentie
APS, kleurenanalyse en voetreflex
APS behandelingen bij acute of chronische klachten
Lente-kleuren-kriebels
Funny...
Nieuw! Voetreflex bij Footwise!
rozige voetjes
Het geheim van de creatie
Metamorfose bij Maridadi
Nieuw m.i.v. 1 september: Maridadi Rozen-verwenarrangement
AL wat is
Kleurige nieuwtjes
Brandnetels, Brennels en Beauty
Benny Lava
Twee duizend acht...
Reaper Man by Terry Pratchett (a Discworld novel)
Hoedjes bij Chapeau
Natuurlijk Mooi Fairs
Druilerige Donderdag
Thee op zondag
Mooie gedachte
Nieuwe webwinkel
Intentie
Uit: "The Seat of the Soul" van Gary Zukav
Kleuren en hun invloed
Red Hat Society

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS
Kleurenanalyse
ColourConcept
Kleurige webwinkel
Footwise voetreflex

Friends

Page 1 of 2
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer

Special thanks to: the Law of attraction coach, the law of attraction, How to use the Law of attraction