Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Communicatie en de media

Mediaontwikkeling in mijn leven

Posted on 16/12/2013 at 23:20

Hallo allemaal!

Vandaag ga ik het hebben over de mediaontwikkelingen in mijn leven. En, ja, ik begin dan ook helemaal aan het begin van mijn leven, in 1996. Maar om te beginnen moet ik toch even vermelden waarom ik dit blog schrijf. Dit doe ik om een hele simpele reden. Het is een opdracht van de studie die ik doe. Het blog moet nog beoordeeld worden. 
Dus, mediaontwikkelingen in mijn leven. Tot mijn grote verbazing ben ik er onlangs achter gekomen dat het principe van skypen, oftewel internettelefonie, al in 1996 was bedacht. Het eerste social network platform ontstond een jaar daarna. Terwijl social network toch echt pas zo'n 11 jaar later echt populair werd, met hyves en facebook. Ik kan het me nog goed herinneren, dat ik een paar jaar oud was en mijn ouders zo'n grote oude computer hadden, lelijke dingen waren dat. Er zat nog geen internet op en ik zat voortdurend op paint en speelde spelletjes, die al op de computer geïnstalleerd waren. Dat is nu natuurlijk ondenkbaar. De kinderen van nu, die zo oud zijn als ik toen was, spelen minecraft of zitten op facebook, op hun flinterdunne ipad of laptop mét touchscreen. En hebben daarbij óók nog eens de iphone 4 in hun zak zitten. Ik had een mp3-speler, die nog net de titel van t liedje liet zien. De display van zo'n mp3'tje was ongeveer zo groot als mijn duim en was nog zonder kleur. Er waren toen nog geen smartphones, die werden pas uitgevonden in 2009! Daarvoor waren het nog de 'ladyphones' en "wil ik een mobieltje met een klepje of eentje die je uitschuift"? Ook werd mobiel internetgebruik pas 'normaal' met de opkomst van de smartphone, nu kunnen we niet meer zonder. Samen met de smartphone kwam de cloud. Omdat je steeds meer persoonlijke dingen op je telefoon kwijt kunt, was men ook zo slim om iets te ontwikkelen om deze data extern op te kunnen slaan. Het grootste deel van de technologische ontwikkelingen is toch wel de laatste paar jaar gebeurd. Zo'n 10 jaar geleden konden we ons nog geen voorstelling maken van een 3D-tv en tegenwoordig kijkt niemand er meer van op als je zo'n tv aan de muur hebt hangen. Oh ja, hangen. Vroeger kon je een tv ook niet ophangen natuurlijk. Zie je het voor je? Zo'n ongelofelijk groot, niet te vergeten zwaar, ding aan je muur? Geen gezicht, vooral niet als je 'm naast zo'n tv van tegenwoordig zet, die nog maar een paar centimeter dik is, of mag ik millimeters zeggen? Nou goed, zo kan ik eindeloos doorgaan. Toch is het wel interessant om er even bij stil te staan. En bij mij komt ook meteen de vraag om de hoek kijken wat ons dan nog allemaal te wachten staat. Ik denk bijvoorbeeld dat boeken steeds meer door online varianten vervangen worden, net zoals de krant. Over een paar jaar leest waarschijnlijk niemand nog echt een boek, maar is het gebruikelijker om op het internet een boek te downloaden. Maar dat is ook maar een aanname van mij. 

Nou lieve lezers, dat was t voor vandaag. De volgende keer ga ik het hebben over mediatheorieën.
Ciao.


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer