Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Stéphane Vande Ginste

29/10/2012 - Nieuwe site

Deze blog blijft voor artikels allerhande... Praktische info zoals werkenlijst, biografie, luistervoorbeelden zijn nu te vinden op: http://stephanevandeginste.weebly.com
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/10/2012 - Uitgenodigd in Parijs

In februari ben ik speciale gast op het "weekend Clavier Contemporain" in het Conservatoire Chopin in Parijs. Studenten van deze instelling zijn momenteel pianomuziek van mij aan het oefenen! Benieuwd om daar kennis mee te maken!!!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/7/2012 - Kamerconcerto niet geselecteerd ISCM - CD-opname krijgt goede kritiek

Voor de tweede keer dat ik deelneem zijn mijn werken opnieuw niet opgenomen voor de catalogus van ISCM. Deze keer geen juryverslag als de vorige keer... Mijn muziek wordt wellicht niet "experimenteel" geacht - ik wortel inderdaad nog in een vroegere (rijke) traditie - zonder dat je mijn muziek niet hedendaags kan noemen... Ach, laat dat clubje maar, denk ik dan ... Intussen hoorde ik dat Frits Celis - toch een belangrijke persoonlijkheid in de componistenwereld - mijn Kamerconcerto zeer sterk apprecieert op de nieuwe CD-opname van Arco Baleno... Voor mij is dàt pas een bevestiging. Frits Celis is een grote kunstenaar die zijn eigen stem volgt, gebaseerd op een stevige traditie. Dat is pas echt mijn ding!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/5/2012 - "Schaaksuite" : Zwart/wit aan zet!

Mijn "schaak-suite" is af! Het werden 12 kleine klavierstukjes van makkelijk tot gemiddeld moeilijker. Naast de verschillende stukken van het schaakspel (pion - loper - paard - dame - koning - toren), is er ook een "Franse" en een "Italiaanse" opening (qua vorm een Franse/ Italiaanse suite !), "promotie", "Rokade", "Remise" en natuurlijk een heuse schaakpartij eindigend op "schaakmat". Nu alles op Finale zetten - zorgen voor een randverhaal of bindtekst, illustraties enz... en daarna naar een uitgever.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/5/2012 - CD "Kaleidoscope" is uit !

De nieuwe CD "Kaleidoscope" van ensemble Arco Baleno is uit! Naast werk van Coryn, Pieter Schuermans en Marc Matthys bevat het ook de opname van mijn "Kamerconcerto voor 7 instrumenten" uit 2009. Morgen wordt dit werk uitgevoerd op een concert in het kader van Festival van Vlaanderen Kortrijk, samen met "Pierrot Lunaire" van Schönberg.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/2/2012 - Schaak-compositie

Voor mijn nieuwste compositie ben ik ten zeerste beïnvloed door mijn schakende zoon Michiel - die het ene toernooi na het andere speelt... Pianostukjes, gebaseerd op het schaakspel. Een ambitieus idee? Minder moeijlijk dan het lijkt (zwarte en witte toetsen, intervallen zijn de zetten enz...). Lijkt me een leuk idee om abstractere muziek te schrijven en dat toch op een of andere manier toegankelijk te maken naar kinderen toe... Net begonnen aan de muziek voor de "pionnen". Verder komt nog: Paard - Toren - Loper - Koningin - Koning - Remise - Promotie - een "Franse" opening en een "Italiaanse" opening om natuurlijk te eindinge met "Mat"! Welke uitgever wil dit drukken ?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/12/2011 - lid Cebedem!

Ik ben toegelaten tot Cebedem: het Belgisch centrum voor muziekdocumentatie. Dat heeft een comissie maandag beslist. Toch echt fier dat ik tot deze prestigieuze Belgische organisatie mag behoren als componist. Als ik naar mijn illustere collega's kijk, klopt mijn hart iets sneller... Binnenkort kan men mijn werken vinden op het archief van Cebedem in Brussel.

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/12/2011 - "Petit Bestiaire": nieuwe compositie voor piccolo en piano

Mijn nieuw stuk voor piccolo en piano is af! Het is een "Petit Bestiaire" geworden, ja opnieuw op de gedichtjes van Apollinaire. Het eerste deel, "Introduction" ("La Chenille" met de zeer toepasselijke zin "pauvre poètes, travaillons!") is volledig nieuw materiaal. De andere delen zijn voor een deel gebaseerd op vroegere composities, maar die vroeger nooit echt tot hun recht kwamen - eerst liederen, daarna stukjes voor hoorn en piano. In deze nieuwe combinatie vallen de andere deeltjes (II. Interlude - le chat III. Recitativo - le serpent IV. Toccata - le hibou) echt mooi als één geheel. Technisch gezien stelt de partituur soms hoge eisen aan de uitvoerder - ook voor piano. Het stuk is opgedragen aan solist Peter Verhoyen, die na een eerste lezing meteen enthousiast was en het stuk ook in première zal uitvoeren. Ik kijk hier alvast naar uit!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/11/2011 - Deel 1 piccolo-compositie bijna af

Na lang zwoegen - altijd dat evenwicht zoeken in die structuur - denk ik dat het eerste deel van het nieuwe stuk voor piccolo en piano bijna rond is... althans, wat betreft de "grove" lijnen ervan. Ik ben er vrij tevreden over - hier en daar zijn er nog enkele dingen die me niet zinnen... Ook heb ik terug een waanzinnig plan: ik wil mijn stuk terug zoals vroeger met mijn pen neerschrijven, dus zonder Finale ... Misschien heb ik wel nostalgie naar toen ik vroeger zoals een archivaris over mijn partituur zat gebogen met pen, lat , stiftjes, ... wil ik nog wel eens doen en misschien is het soms sneller dan de computer ...
Comments (5) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/10/2011 - Eerste maten compositie piccolo

Na toch lang zwoegen om het juiste evenwicht te vinden, staan de eerste maten van mijn nieuwe compositie voor piccolo op papier... in de piano: een luguber klinkend carillon in lage clusters. Daarop een lyrische melodie - jawel, gebaseerd op een "reihe". Zo een reeks heeft natuurlijk zijn voordelen: het systeem geeft je een "zekerheid"... Toch stap ik steeds snel af van dergelijke reeksen. Een melodie moet nog altijd recht uit je ziel, uit je hart komen; en niet vanuit een "rekensom"... Natuurlijk duurt het dan langer voor er iets komt... Maar het is bezielder, vind ik. Nu verder schrijven...
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/9/2011 - compositie piccolo en piano

Ben begonnen met stuk voor piccolo en piano voor Peter Verhoyen! Het begon al heel vruchtbaar - ik had direct al een duidelijk beeld van het geheel van het eerste deel. Experimenteren met lage klokken in de piano-bassen en de hoge piccolo-klanken... zeer uitdagend, allemaal! Voor één van de delen zal ik de "toccata" herwerken uit de stukken voor hoorn en piano - die toch al bijna nooit gespeeld worden. De snelle noten en sprongen zullen in elk geval meer "beweging" krijgen met een instrument als een fluit...

Comments (7) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/9/2011 - nieuwe CD Arco Baleno met Kamerconcerto

WORDT VERWACHT ! nieuwe cd 'Kaleidoscoop'
Voor de musici van het kamermuziekensemble
Arco Baleno was het een bijzondere eer hun medewerking te kunnen verlenen aan het jubileumconcert in het Erbdrostenhof te Münster in het kader van 50 jaar cultureel partnership tussen de Provincie West-Vlaanderen en het Landschaftsverband Westfalen-Lippe. Voor deze jubileumviering ontwikkelde Arco Baleno het concertprogramma 'City Trips in West-Flandern' waarbij de belangrijkste West-Vlaamse steden Brugge, Kortrijk en Oostende in de kijker werden geplaatst.  Iedere stad wordt vertegenwoordigd door een of meerdere componisten (respectievelijk Jan Huylebroeck, Marc Matthys, Stephane Vande Ginste). Deze culturele wandeling doorheen West-Vlaanderen werd afgerond met  A Kaleidoscope alike … voor vier houtblazers en vier strijkers van de Harelbeekse componist Roland Coryn, een compositie-opdracht uitgeschreven door de Provincie West-Vlaanderen. Deze compositie werd tijdens het jubileumconcert in Münster gecreëerd als geschenk aan het Landschaftsverband Westfalen-Lippe voor de jarenlange culturele samenwerking.  
De enthousiaste reacties van de toehoorders zette Arco Baleno er toe aan  dit  project te wereeuwigen op cd. De laatste opnames werden op vrijdag 27 mei 2011 voltooid in de Galaxy Studios te Mol. 
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/8/2011 - Souterliedekens

Leg me toe op Clemens non papa... Wie had die wending verwacht in mijn schrijfcarrière ? In opdracht van Comav schrijf ik een nieuwe partij aan de bestaande cantus firmus van drie zulke psalmen... Heb een hoop ellende gehad om een moderne tint hieraan te geven, maar nu ik het gevonden heb, gaat het wel vooruit... Intussen ook nog eens contact gehad met Raf De Keninck. Voor Emanon ga ik een werk componeren voor groot ensemble en ... zang... Mijn droom - opera schrijven - komt hiermee wat dichter in vervulling...
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/7/2011 - "3 Movements"

Mijn nieuw pianowerk "3 Movements" wordt eveneens door Metropolis uitgegeven tijdens de maand september. Het is momenteel nog afwachten op de druk van "Per Aspera".
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/6/2011 - Binnenkort: twee nieuwe uitgaves bij Metropolis

Uitgeverij Metropolis is druk bezig met het voorbereiden van twee nieuwe uitgaves: het concerto "Per Aspera" voor 2 piano's en de drie Etudes. UItkijken dus voor de publicatie !

Comments (5) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/4/2011 - Studiereis naar Weimar

Vrijdag en zaterdag 29 en 30/04 ben ik in Weimar op een internationaal congres over hedendaagse muziek en onderwijs. Het interesseert me geweldig. Ook tof dat ik een presentatie mag doen (in het Engels!) van mijn concertproject "Ein Kinderspiel"... Ik hoop ook interessante mensen te ontmoeten  en contacten te leggen, bijvoorbeeld om promotie te maken voor mijn muziek... Ik kijk er naar uit !
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/4/2011 - Creatie piano-etudes

Op maandag 4 april voer ik zelf mijn 3 piano-etudes voor het eerst uit voor een "select" publiek - waaronder mijn studenten van de klas hedendaagse muziek. Ik speel deze etudes wel graag - er zitten toch enkele lastige passages in, maar ze zijn goed te spelen.
Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/2/2011 - Kamerconcerto is opgenomen !

Ik bevind me in de Galaxy Studios in Mol. Het kamerconcerto is met succes opgenomen ! Het wordt echt een heel mooie CD-opname om naar uit te kijken. De samenwerking in de studio was hier ook heel professioneel, vooral op muzikaal vlak. Leuk om te horen dat iedereen mijn werk hier aanprijst... Als nonkel Jacques dat had kunnen horen....
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/2/2011 - nieuwe publicaties bij Lantromusic

Binnenkort zijn er enkele nieuwe werken uitgegeven bij Lantromusic. Het gaat om een stukje voor hobo/piano voor L4/M1 ("4 korte variaties op een lied") waarvan in een later stadium eveneens een versie komt voor viool/altviool. Verder mijn variaties op een thema van Walter Heynen voor fluit, viool en gitaar ("Et vous verrez comme tout change ...") en mijn liederen voor sopraan en viool ("Diverse verzen" ) op tekst van P. Van Ostaijen. Te verkrijgen dus bij Lantromusic.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/1/2011 - Opname Kamerconcerto

Op 15 februari wordt het Kamerconcerto opgenomen door Arco Baleno... Dit wordt dus mijn tweede -serieuze- CD-opname. Intussen enkele partituren naar uitgever gestuurd - "Et vous verrez comme tout change", werk voor fluit, altviool en gitaar is bijna gedrukt bij Lantromusic. Projecten voor het moment: een opgelegd werkje L4 voor hobo en een werk voor piccolo en piano voor Peter Verhoyen. Ik wacht nog op nieuws van Emanon... Zou dus wel eens een druk componeerjaar kunnen worden...
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Hier lees je alles over mijn composities en activiteiten als componist, nieuwe creaties, ervaringen met andere musici en kunstenaars, ... biografie/oeuvrelijst: www.matrix.mu www.composers21.com www.muziekcentrum.be uitgegeven partituren: www.lantromusic.be www.dmp.be

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

antwerpen
kunst
pianosalon
Hosting door HQ ICT Systeembeheer