Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Confessions of a Dramaqueen


In iedere vrouw schuilt een Bridget (okay, Helen Fielding) en/of Phileine (ja, Ronald Giphart, maar da’s een man, dus dat telt niet).

Home | Profile | Archives | Friends


Obsessief? Ik?

Posted at 22:29, 4/1/2007

Shanna zegt:
*gecensureerd ivm eventuele herkenning* dus daaruit concludeer ik maar dat ik iets meer initiatief moet tonen :-P
Hanneke zegt:
maar, "iets"
Hanneke zegt:
:lolonground:
Hanneke zegt:
ik vind "iets" heel grappig in dit verhaal
Shanna zegt:
Wat dan?
Hanneke zegt:
"iets meer initiatief"
Shanna zegt:
(a)
Hanneke zegt:
ik vind dat zacht uitgedrukt
Shanna zegt:
Hehe. Ik hoop maar dat hij van sterke vrouwen houdt :-P
Hanneke zegt:
slash opdringerig?
Hanneke zegt:
:lolonground:
Shanna zegt:
Nee! Initiatiefrijk is meer het woord wat ik bedoel :-PVoor iemand als ik, die eigenlijk niet zo heel erg van mannen houdt (homo’s uiteráárd uitgezonderd), kan ik toch behoorlijk obsessief uit de hoek komen. Heb ik bij mijn ex een jaar lang gezwijmeld, voorzichtig en subtiel geflirt, vriendinnen dolenthousiast gesmst als hij een potentiële flirterige opmerking plaatste, ga ik wel erg ver voor mijn nieuwe doelwit. Kan niet teveel details noemen (omg, stel je voor dat iemand doorheeft over wie ik het heb! Dat zou té gênant zijn!), maar laat ik het zo zeggen. Meneer in kwestie zorgt voor een heel ander ochtend (en dan bedoel ik ook echt ochtend!) ritueel dan dat ik gewend was. Ritme en vroeg opstaan zijn tegenwoordig aan de orde van de dag, en mijn fantasierijke dagdromen draaien zich op volle toeren af. Samen met vriendinnen bedenk ik gevatte opmerkingen waarmee ik hem van repliek zou kunnen dienen en zoek ik in alle donkere, stoffige hoekjes van mijn hersenen naar grappige, quasi-sexy openingszinnen. Normaal gezien is subtiliteit mijn kenmerk (bescheidenheid absoluut niet (a) ), ik geloof dat ik bij hem iets rigoureuzer te werk moet gaan. Kan me niet voorstellen dat doelwit in kwestie verlegen of onzeker is, maar misschien speelt hij wel de mannelijke versie van “playing hard-to-get”. Zou zo maar kunnen!
Ik heb de outfit voor de potentiële eerste date al helemaal klaar in mijn hoofd. Weet welke schoenen ik aan doe, welk luchtje ik op doe, welke lingerie ik aan doe (want, zoals mijn moeder altijd zegt: “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!” Kan me niet voorstellen dat ze bedoelt dat je daar je lingerie-keuze op moet baseren, maar ik neem haar raad maar ten harte). Weet waar ik heen wil mochten we uit eten gaan, heb al een menu in mijn hoofd mochten we besluiten zelf te gaan koken. Heb de drankjes al gepland, de muziek. De verleidingsmoves, mijn plan is feilloos!
Moet alleen de date nog even bemachtigen…

Suggesties om hem te verleiden tot die daadwerkelijke date zijn van harte welkom!

Oscarwinnende dagdromen.

Posted at 21:20, 2/10/2006

God, wat heb ik een saaie baan. Als een mantra blijf ik deze zin herhalen, terwijl mijn onvrede groeit. Langzaam glij ik weg in de maar al te bekende dagdromen over een glamoureuzer en opwinderder bestaan. Ik zie mezelf rockend over het podium dansen, stoere girl-power nummers ten gehore brengend. Mensen die me snotterend feliciteren met de meest ontroerende vertolking van Julia die ze ooit hebben aanschouwd. Een Oscar in ontvangst nemend voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een tragisch drama over een chronisch zieke vrouw (waar ik, als toegewijde actrice, natuurlijk mijn hoofd voor heb kaalgeschoren) die haar leven, tot het bittere eind, in het teken stelde van kansarme kinderen in sloppenwijken in arme derde wereld-landen.

 

Telefoon piept! Als een aasgier stort ik me op het arme ding. Lees teleurgesteld het smsje van mijn lief, die zegt dat hij met een lege batterij in de file staat, wat dus inhoudt dat ik voorlopig geen smsjes meer krijg die me het gevoel geven dat mijn hart, mocht het op zo'n hartmeter zijn aangesloten, kortsluiting zou veroorzaken.

 

Afwezig help ik mijn klanten, in gedachten nog steeds bij die modellenscout die me midden in Amsterdam bij de H&M aanspreekt, me zijn kaartje geeft en me op het hart drukt dat ik hem écht moet bellen omdat hij me dan aan alle grote namen kan voorstellen.

In mezelf glimlachend zie ik mezelf als de nieuwe Edie Sedgwick, de nieuwe (hippe) Oprah, als ambassadrice en beste vriendin van Angelina Jolie nonchelant gefotografeerd met Zuid-Afrikaanse kinderen om me heen, terwijl ik een uberschattig meisje met donkere krulletjes op mijn arm heb.

Charmant en dankbaar glimlachend een fles champagne aannemend omdat mijn internetbedrijf zoveel geld heeft ingezameld voor tienermoeders met aids in Kenia.

Ruw word ik opgeschrikt uit mijn dagdromen. Een klant tikt ongeduldig met zijn autosleutels op de balie. Ik kijk naar beneden en zie mijn afschuwelijke zwarte polo in plaats van een prachtige japon van Chanel (speciaal voor mij ontworpen, natuurlijk). Mijn afgetrapte All Stars in plaats van Manolo's met killer heels.
Zuchtend help ik de geïrriteerde klant en denk voor de zoveelste keer: "God, wat heb ik een saaie baan..."


Flirten en blozen.

Posted at 20:45, 5/7/2006

Flirten en blozen, het klinkt als de slechte debuutroman van een voetbalvrouw. In dit geval niet, het was gewoon de meest toepasselijke titel voor mijn column van deze week.

 

Ik kan goed flirten. Ik geniet ervan een blos op iemands gezicht te toveren door middel van een subtiele blik of een paar weloverwogen woorden, die als vanzelfsprekend mijn mond uitrollen. Een losse pluk haar sensueel achter je oor steken, een sexy oogopslag, een suggestief glimlachje; flirten moet je liggen. En mij ligt het. Menig klant verlaat blozend of glimlachend mijn winkel, menig bouwvakker fluit me na. Menig man draait zich om als ik voorbij fiets of loop. (Ik probeer overigens desperaat om niet arrogant over te komen, mijn zelfvertrouwen groeit gewoon. Wijt het maar aan het onderwerp, de zon, de half ontblootte lichamen, de lekkere geurtjes en goedkeurende blikken. Vergeef me.)

Hoe dan ook, flirten is een spel. Competitief. En ik kan erg slecht tegen mijn verlies..

Dan heb ik het niet over een blauwtje lopen, dat overkomt de beste. Nee, ik doel op personen die mij oprecht doen kunnen blozen (en dan bedoel ik niet de sexy, verlegen blos die ik tevoorschijn tover als ik een complimentje krijg) door middel van zijn of haar directe aanpak. Directe smsjes in dit geval…

 

Ik persoonlijk hou van subtiele, mysterieuze smsjes; zonder te zeggen: “Ik wil je”, de ontvanger wél dat gevoel geven. Vriendinnen prijzen mijn vermogen om dingen subtiel te kunnen verwoorden, en ik mag zelf niet klagen over mijn woordenschat. Ik weet altijd wel een gepast antwoord-smsje te bedenken, maar bij “hem” heb ik daar moeite mee.

Ik ben niet preuts, maar het schaamrood vliegt me al op de kaken als ik mijn telefoon het sms-geluidje hoor maken en ik zijn naam op de externe display lees. Met een ongemakkelijke grijns klap ik mijn telefoon open, klik het smsje aan en verkleur nog roder. Oh ja, ik heb in hem een geduchte tegenstander gevonden…

 

Mijn grijns slaat om in een zelfverzekerde glimlach wanneer het perfecte antwoord me te binnen schiet. Ik sms hem en wacht geduldig af. Ik mag dan soms van mijn apropos raken, hij zal me niet kunnen verslaan. Hij is weer aan zet…


6 maart

Posted at 21:26, 8/3/2006

11.35: Zo hé, wat heb ik lekker geslapen! Eerst even kopje koffie en sigaret.

 

12.01: Aangekleed, haar gedaan, make-up op, luchtje op. Zie er best leuk uit, al zeg ik het zelf! Rokje, bloesje, laarzen, heel hip allemaal! Best sexy ook. Zou L. het opvallen?

 

19.07: God, L. (gefingeerde letter i.v.m eventuele collega’s die dit lezen) blijft onweerstaanbaar sexy! Ssst! Ben onafhankelijke vrouw die zich niet laat imponeren door mannen! Heb geen man nodig in mijn leven om me heel of gelukkig te maken!

 

Maar… daaaamn…

 

Overigens is het bewijs weer onweerlegbaar geleverd, rokjes zijn goed voor uw ego!

 

Totaal aantal keer:

·         nagefloten: 3

·         bijna-ongelukken veroorzaakt: 1

·         complimentjes gekregen van vreemden: 2

·         complimentjes gekregen van collega’s: 9

 

Complimentjes varieerden van:

Baas 1: “Goh, Shanna, wat zie jij er euh.. netjes uit!”

Shanna: “Euh, dank je?”

Baas 1: “Ja, da’s positief bedoelt!”

Shanna: “Okay…”

 

Baas 2: “Wat zie jij er vandaag oké uit!”

 

Meneer in supermarkt (die ongetwijfeld homo was): “Girl, you working that skirt!” (Okay, daar moest ik inwendig heel erg hard om lachen)

 

21.56: Okay, ga naar bed. Heb morgen de ochtend, bah!


5 maart

Posted at 21:06, 8/3/2006

 

Suus blijven slapen, Idols gekeken gisteren. Gelukkig Rafaëlla en Floortje in finale! Henrieke (nicht van mams) is even langs geweest en heeft mijn pony en puntjes even geknipt, haar zit weer hip!

’s Avonds ge-Risk’t met pap, Aron en Joris, ben zwaar aan het winnen. Zal hele wereld overnemen met mijn Zulu-strijders! (Okay, ik bezit alleen Afrika ongeveer..)

Muahaha!


4 maart

Posted at 20:47, 8/3/2006

14.10: Suus komt zo. Nu stoppen met computeren en gaan aankleden.

 

14.11: Okay, aangekleed. Doe haar en make-up zo wel.

 

14.35: Hmm, ze is er nog niet.  Nog heel even dan.

 

15.10 – auto: Hmm, routebeschrijving die ANNA (helpdesk van Ikea-site) ons zo vriendelijk gaf, klopt niet. Mel maar even bellen.

 

15.12: A8 – A7 – A10, zegt Mel.

 

15.20: A10 oost of west?

 

15.30: Help, we rijden naar Utrecht! Kan niet goed zijn. Paps maar even bellen.

 

15.32: Afslag Zuid-Oost zegt paps. Fuck, rijden we nét voorbij!

 

15.40: Hmm, was nog nooit in Amstelveen geweest.

 

16.01: Hoera, we zijn geweldig! Ikea gevonden. Goed zijn we!

 

18.49: Grotendeels geslaagd. Hele grappige spullen gekocht, haha!

·         Tweemaal (eigenlijk vier, hoe kon ik nou weten dat er twee in één verpakking zaten?) BLIMP (Opbergdoos en deksel)

·         Tweemaal GRANAT N kussen (groen)

·         Éénmaal POLARVIDE plaid (groen)

·         Éénmaal FEJKA kunstplant (groen, dûh!)

 

 

 

Ik hou van Ikea! Ik bedoel, welke andere winkel geeft zijn namen nou Zweedse namen? Hmm, zweedse supermarkt misschien.

 

 

 

 


3 maart

Posted at 18:48, 3/3/2006

 

10.05: Auw. Hoofd. Pijn. Wil slapen. Werk bellen, kom niet vandaag.

 

12.11: Voel me weer enigszins levend mens na twee paracetamollen en twee uur slaap. Voel me wel beetje schuldig over werk. Ga nog maar even op bed liggen, hoofd doet veel te veel pijn nog.

 

21.18: Overleg met Suus gepland om mannen te bespreken. Onbegrijpelijke wezens, werkelijk waar.

 

22.01: Oh, Suus komt toch niet. Is te moe. Begrijpelijk, zetten nu overleg maar even voort op MSN.

 

22.15: Hoera, morgen om half drie naar Ikea!

 

22.20: Wat een idioot! Zijn er nu over uit, is klassiek geval van ongevoelige zakkigheid! Zit ergens dus toch nog wel hersens in dat jong, blijkbaar, want speelt spelletje slim.

Overigens ook drama wat ex betreft. Loopt blijkbaar weer achter de vrouwtjes aan wat uitgebreid wordt besproken op gastenboek van carnavalssite. Ben z. razend op hem, vanwege volgende opmerking: ‘Bewijs jij maar eens dat je ze maken kunt’. Achterlijke idioot met emotionele reikwijdte van theelepel en intelligentie van amoebe. Alsof hij trots is op het feit dat hij haar zwanger maakt (Ha ha, goede, sterke sperma!) om vervolgens zijn pik achterna te lopen en ergens anders probeert iets te neuken wat maar tieten en twee benen heeft. Bah. Ongevoelige, seksistische ploerten zijn mannen ook! Sommige mannen, laat ik vooral niet generaliseren. Maar toch. Gatverdamme, ben echt pissig.

 

22.46: Hoera! Suus vertoont knap staaltje girl power en feminisme! Erg rake opmerking geplaatst op eerder genoemd gastenboek!


2 maart

Posted at 18:54, 2/3/2006

08.15: Shit, beetje verslapen. Kut, moet opschieten anders mis ik bus.

 

09.30, station: moet spray om laarzen waterdicht te maken kopen. Voeten zijn doorweekt door stomme rotsneeuw waarin ik 20 minuten tevergeefs op bus heb staan wachten die niet kwam. Fiets maar gepakt en glibberend naar station gefietst. Stem van omroepster riep bekakt om dat door “weersomstandigheden” (zeg dan gewoon kutsneeuw, stomme muts!) er minder treinen reden tussen Uitgeest en Amsterdam en dan men rekening moest houden met vertra… Hé, Tim!

 

12.35, trein, op weg naar huis: Kwam collega tegen die ik voor het laatst had gezien op karaoke-avond vorige week waar hij dronken een dansje deed met andere collega. Moest best doen niet te lachen. Even gebuurt.

Kwam uiteindelijk uur en kwartier te laat V&D binnen geglibberd (want natte laarzen, gladde vloer). Mirjam gelukkig niet boos (ik wel. Op sneeuw, bus- en treinmensen). Na kop koffie verkeerd (wat op bonnetje aangegeven stond als ‘kof. aulait.’ Stom, als je het mij vraagt. Zeg dan óf café au lait – zoals het hoort -, óf koffie verkeerd. Niet koffie au lait. Ben waarschijnlijk de enige die zich daaraan ergert.) en verrukkelijk broodje zalm met sla en dille-mayonaise (calorieënbom!) was ik eindelijk warm en hebben Mirjam en ik heerlijk zitten kletsen. Z. veel gesproken over ‘het’ (mag niet zeggen wat, want is geheim en nog niet bekend). Na drie kop.. oh, ben in W’veer!

 

13.20: Thuis en last van uitstelgedrag. Moet aan huiswerk en kamer opruimen, is grote zooi. Kan niet meer normaal rondlopen of iets vinden, moet echt gebeuren. Ga zo beginnen, even sigaret roken en verhaal af vertellen.

Afijn, drie café au lait (klinkt chiquer dan koffie verkeerd, moet ik toegeven) en vele fantasieën en brainstorms over ‘het’ later, namen Mirjam en ik weer afscheid. Nou ja, afscheid, zie haar vanavond weer bij Salsa. Dat was het. Hmm, dan ga ik nu toch maar aan kamer beginnen. Bah.

 

14.44: Zo, bureau is soort van netjes. Kan alleen boeken bovenop niet opruimen vanwege gebrek aan boekenkast. Tijd voor sigaret.

 

 

15.03: Sigaret is al tijdje op en zit nog steeds als zombie naar computerscherm te kijken. Stomme rotzooi ook, hou niet van opruimen. Vloer moet nog, klerenkast moet nog, bed moet nog... Zuuucht.

 

15.08: Haha, toetsenbord schoongemaakt. Resultaat:

=140km m?nbvcxzzxdfghnjm,l.;/’

][po     XZC V++-LAAAAAA

 

Ahum. Okay, weer aan het werk!

 

15.18: Hee, bh-bandje van strapless bh teruggevonden! Blijf overigens ook maar knopen vinden waarvan ik geen idee heb bij welk kledingstuk ze horen. Hmm, raar.

 

15.27: Oei, water van vloer onder bureau ziet wel erg zwart. Maar even nieuw sopje maken. Vloer glanst nu overigens wel en geurt naar schoonmaakmiddel.

 

15.58: Rook- en plaspauze. Krijg overigens net geweldig idee. Heb nog boekenkast in schuur staan. Zet die waar nu tvmeubeltje staat, en zet tv en dvd-speler op kast! Bureau vrij en boeken weg!

 

16.20: (!%#(*^!^#())(!$_)!&*#(*^%(&!!! Auw! Stoot net heel hard met nagel tegen onderkant kastje. Nagelriem stuk en misschien straks wel bloedblaar. Pleister geplakt, nagel klopt en voelt helemaal warm. Gatver, ben misselijk. Kan niet meer schoonmaken. Even wat drinken en sigaret roken, adrenaline even laten zakken en straks verder opruimen. Hoop ik.

 

16.33: Briljant idee! Zaterdag naar de Ikea, vragen of Suus mee wilt.

Kopen:

·         opbergkisten voor papieren

·         prullenbak (andere is te klein)

·         leuk dekbedovertrek

·         leuke boekenkast?

 

16.44: Suus gebeld, gaat mee! Leuk, heb er nu al zin in! Ik hou van Ikea, alleen al doordat alle meubels namen hebben. Dat die namen me ook nog eens aan het lachen maken is helemaal geweldig. Okee, vinger klopt niet meer, dan ga ik nu maar eens aan mijn klerenkast beginnen. Daarna mijn bed en vloer onder bed nog en dan ben ik klaar!

 

17.15: Klerenkast grotendeels klaar, dwz kleren uitgezocht, netjes opgevouwen en teruggelegd. Even wachten op opbergkisten om papieren die door elkaar liggen op onderste twee planken te organiseren en klerenkast af te maken. Bed ook al afgehaald, nu alleen nog onder bed stofzuigen en opruimen. Pff, heb geen zin meer. Toch maar wel doen. Eerst sigaret.

 

18.19: Hoera! Uitgelaten jubelstemming, met pizza (Tres Fromaggio, z. slecht, maar erg lekker) nog in mijn buik bed opgemaakt, wat het laatste was. Kamer is af. Schoon. Ruikt fris. Is stofvrij. Is netjes. Ben heilige!

 

Totaal gevonden:

Volle pakjes sigaretten: 1 (YES!)

Knopen: 4

 

Totaal weggegooid:

Lege flessen wijn: 7

Lege pakjes sigaretten: 15

 

Okee, misschien geen heilige.

 

18.30: Shit, shit, shit! Snel omkleden en naar salsa. Tijd vergeten door uitgelaten jubelstemming vanwege schone kamer en tijdelijk geloof van status als heilige.


1 maart

Posted at 22:19, 1/3/2006

 

 

06.00: shit, klotewekker!

 

07.00: okee, begin langzaamaan een beetje wakker te worden. Werk gaat op automatische piloot (“Spaard u ook zzegelz of airmilezz?”).

 

07.44: bah, quasi-nonchelant geklede man – dwz: blauwe angorawollen trui over pastel geruit overhemd (welke beiden iets te strak over zichtbaar bierbuikje spannen), grijze pantalon, sjaal (grijs) en jas (zwart en open, zodat sportieve cashual trui (bierbuik!) goed te zien is) -, stinkend naar goedkope zeep komt afrekenen. Volle tank van Mercedes of andere sportieve, dure auto, passende bij bijhorende midlife crisis, plus pakje pepermunt. Bah, te vroeg, neus kan zware geur niet aan en kriebelt.

 

07.46: hmm, toch wel leuke baan. Z. lekker ding (zou Han ook vinden!) komt binnen voor pakje sigaretten en wordt zo zenuwachtig van mijn sexy, zwoele blik (oh god, ik zou toch geen slaap in mijn ogen hebben gehad?) dat hij pinpas laat vallen en blozend schattig naar me lacht.

 

07.47: gecheckt, geen slaap in ogen. Wel slaap in hoofd nog. Ben niet gemaakt om vroeg op te staan, echt niet. Gaap. Cafeïne. Nu!

 

08.03: hmm, moet zo maar even vloer dweilen, overal natte voetstappen van zware sneeuwval vannacht (’t is verdorie bijna lente en ik moet me ’s morgens met gevaar voor eigen leven, om de tegennatuurlijke tijd van half zeven, over spekgladde wegen naar werk begeven in een wereld die eruit ziet als zo’n sneeuwbol die je voor een euro bij de Blokker koopt omdat het tafeltje waar je kerstboom op staat er anders zo kaal uitziet). Hmm, nog maar even wachten, heeft nog weinig zin nu.

 

09.01: Mirjam wakker gebeld volgens afspraak. Morgen ontbijten bij V&D (= overheerlijk broodje met roomkaas en bieslook), mjammie! Wel vroeg bed uit, maar is – volgens mams en die heeft altijd gelijk – gezond. Snap nog niet zo goed waar vier uur slaap en ochtendhumeur goed voor zijn, maar zal wel zijn omdat ik dochter, onwetende tiener en (vooral) avondmens ben.

 

09.07: Oh. Mijn. God. Meneer met overheerlijk luchtje. Vervult hele shop met z. opwindend aroma. Mmm… Gaf complimentje, meneer moest blozen en lachen. Ja, z. lekker geurtje, WAY beter dan goedkope zeeplucht van vanmorgen (zie eerdere notitie).

 

09.20: Oeps, baas is er. Later terug.

 

18.46: Baas niet weggeweest tot half twee. Was blij dat ik klaar was. Laatste twee uur leek klok me te martelen door achteruit te lopen. Suus gebeld, zouden naar markt gaan. Afgeblazen vanwege voorgenoemde sneeuw, dus maar even naar Hema gegaan om make-up voorraad aan te vullen. Verkoper dacht vast dat ik me klaar aan ’t maken was voor belangrijke date. Maakt niet uit, heb weer proefdiervrije make-up plus hypoallergeen nagelverharder-spul, plus nail-whitener. Nagels zien er onweerstaanbaar uit nu. Sexy.

Met Suus nog even langs marktplein geweest, brieven op de post en kledingwinkel in waar leuke capribroek eigenlijk helemaal geen capribroek bleek te zijn, dus niet gekocht. Boodschappen gedaan en weer naar huis gegaan. Plan de campagne opgezet om T. subtiel uit te horen. Kreeg helaas kans niet, meneer moest eten. Komt wel. 

 

0.16: Suus langsgeweest. Herhaling Idols gekeken. Stomme Ellen zit er nog steeds in, bah. Ga nu slapen, want morgen vroeg ontbijten. Shit, mijn enige vrije dag en ik sta vrijwillig vroeg op! Zie nog steeds niet nut ivm gezondheid in. Zal wel. Zucht. Zzzzzzzucht. Zzzzlaap lekker.

Website statistieken
Hosting door HQ ICT Systeembeheer