Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De vertellingen van Natas Lived: vanuit een boomhutje in de tropen.

En nu ik.

Waarom ik hier, om 22 uur 48, begin met het schrijven van mijn verhaal, is zelfs voor mij een raadsel. Het is niet dat ik nog met open ogen, vol energie en levenslust dit verhaaltje zit te typen. En het is ook zékér niet dat ik niets beters te doen heb, want mijn werk heb ik -zoals altijd- weer uitgesteld tot het laatste moment. Nee, ik denk dat ik gewoon verrast was, over het feit dat ik ooit nog eens een blog bij zou houden.

 

blog: het, de; o en m -s (verk van) weblog

 

Natas Lived. Mijn hele leven al heb ik iets gehad met schrijven. Op de kleuterschool was ik dol op het bedenken van verhaaltjes, alleen toen kon ik nog niet iets schrijven wat we verstaan onder 'ABN'. Daar kwam in groep 3 -of was het groep 4- verandering in. En nu, schrijf ik nog steeds. Meer dan ooit te voren, meer dan dat ik ooit verwacht zou hebben. Ik schrijf verhalen over gesprekken op straat, discussies die ik gevoerd heb, leraren van vroeger, mijn favoriete personages uit boeken en series. En het belangrijkste is denk ik die enorme fantasierijke wereld waarin ik dagelijks leef. Ik maak van een olifant een mug, van blauw rood, van lelijk mooi en van stomvervelend gierend van het lachen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk een eigenschap zijn die ik blijf houden tot mijn dood. En dat is -hopelijk- nog lang. En zelfs na mijn dood, want wie weet, daarboven is vast nog wel een typmachine en een velletje papier over voor iemand als ik. 

______________________________________

vrij·dag: de; m -en vijfde dag vd week: ’s ~s op vrijdag, elke vrijdag; Goede Vrijdag vrijdag voor Pasen, waarop christenen de kruisiging van Jezus herdenken.

 

Op een dag als deze zou je liever tot vier in je bed willen blijven liggen, misschien zelfs tot zeven. Zoals je waarschijnlijk al gemerkt zou hebben, waaide het, regende het, sneeuwde het, en scheen de zon. En als ik ergens zieker van wordt dan ongeschoren veertigers en toiletten in Frankrijk, is het wel zon en wind. En hoe langer ik er bij nadenk, hoe minder dingen ik kan verzinnen, die ik vandaag heb gedaan. Want over het algemeen heb ik niks gepresteerd, en als ik dat wél gedaan zou hebben, waren de meeste mensen toch doorgelopen zonder me een blik waardig te gunnen. Het was namelijk echt zo'n dag van 'ik-denk-alleen-aan-mezelf-en-aan-niemand-anders' of liever-jij-dan-ik''. Zo'n dag dat iedereen alleen maar met zichzelf bezig is, behalve als het om kritiek leveren gaat.

 

Vandaag heb ik me ook betrapt op hardop tegen mezelf praten. Ik let er de laatste tijd vaker op, en volgens mij loopt het echt de spuigaten uit. Ik praat meer tegen mezelf dan tegen anderen, lijkt wel. Ik houd hele gesprekken met mezelf, en dan voornamelijk over dingen die ik op dat moment zie of hoor.

 

'Toch verschrikkelijk dat weer...' 'Ja zeker, ik houd m'n hart vast.' 'Niet normaal meer!' 'Afschuwelijk!'

 

Geen idee hoe mensen me aankijken in de winkel wanneer ik een simpele fles Schwarzkopf Care & Repair shampo wil halen en daar een heel rijmwoordenboek op bedenk. Ik vind het ook te beschamend om op te letten.

 

Goedenavond, bedankt voor het lezen.

 

                        M.V.G. Natas Lived.

23:48 - 21/11/2008 - comments {0} - post comment

Description
Als je geen fan bent van melo-sarcastische opmerkingen, verbazingwekkende avonturen, gesminkte mensen en pannenkoeken met spek, is de blog Natas Lived niet erg geschikt voor je. Natas Lived vertelt namelijk dagelijkse gebeurtenissen zo simpel als een spiegelei, en legt deze uit tot in de kleinste details.

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- En nu ik.

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer