Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Untitled

Home - Profile - Archives - Friends

taart bakken

Posted on 30/10/2012 at 18:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo lieve bloglezer(res)s(en),

Ik heb dit weekend een taart gebakken en ik wil jullie graag laten zien hoe ik dit doe. Het is een vrij makkelijke taart om te maken alleen het versieren duurt heel lang (dit hangt natuurlijk af van hoe netjes je het wil hebben en ik deed het vrij uitgebreid)

1: Ik maak de cake met een kant- en klaarpak cakemix maar je kunt natuurlijk ook op internet (of uit je hoofd) een recept zoeken.

2: maak de cake klaar volgens het recept op het pak/van internet

3: laat de cake afkoelen, je kunt eventueel intussn alvast de versier spullen pakken en als je nog tijd hebt alvast beginnnen met marsepeinen figuurtjes te maken (als je deze op je taart wilt natuurlijk)

4: snij de cake met ene groot mes horizontaal door de midden en leg beide delen met de binnenkant omhoog

5: nadat ook de binnenkant goed is afgekoeld kun je er botercreme met een spuitzak op de onderste laag cake spuiten

recept botercreme:

250 gram poedersuiker

250 gram zachte roomboter

2 eetlepels water

1 zakje vanille suiker

eventueel een paar druppels eetbare kleurstof

Doe de zachte roomboter in ene beslagkom en mix dit net zolang tot het een luchtige, smeuige massa wordt. Voeg dan langzaam de poedersuiker, het water en de vanille suiker toe en mix tot een mooie creme.  Je kunt nu eventueel nog een paar druppels kleurstof toevoegen

6: leg twee horizontaal doorgesneden bananen op de creme en leg het bovenste deel van de cake er weer op.

Nu is de basis van de taart klaar en begint het leukste deel (vind ik) het versieren!

7: Kies een kleur voor de taart en koop in die kleur marsepein (je heb ongeveer 250 gram nodig)

8: rol de marsepein uit in een ronde vorm en leg deze netjes over de taart, zorg er vervolgens voor dat er geen kreukels ontstaan en snij de overige stukjes marsepein eraf

9: nu kun je de taart gaan versieren helemaal zoals jij zelf wilt. Dit kan met botercreme (zie recept), marsepein, glazuur, versierseltjes en nog veel meer. kijk eventueel op internet of in boeken voor inspiratie!

Het lukt mij helaas niet om een foto te posten maar zodra dit mij wel lukt zal ik het zo snel mogelijk laten zien!


over mezelf

Posted on 30/9/2012 at 11:45 - 0 Comments - Post Comment - Link

hallo lieve bloglezers/bloglezeressen, ik ben vandaag (30-09-2012) begonnen met bloggen. Het lijkt me heel erg leuk en ik ben erg benieuwd  wie mijn blog gaat lezen en wat jullie er van vinden. Ik ga mijn blog houden over koken. Ik hou heel erg van koken en kook minstens 1x per week. Het liefst maak ik zoete dingen zoals cupcakes, koekjes en taarten maar ook hartige gerechten vind ik leuk om te maken. Ik hoop dat jullie de recepten en foto's leuk vinden om te bekijken en ze misschien zelf ook gaan proberen. In het begin zal ik vooral makkelijke recepten laten zien en later ook moeilijkere. Ik wil proberen 3x per week een post te schrijven, maar omdat ik het op sommige dagen druk heb weet ik niet of dat gaat lukken. Veel plezier met het lezen van mijn blog! -XXX- Rosanne


Hosting door HQ ICT Systeembeheer