Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Coornhert zoekt Fikre Alem

2/10/2007 - Hoe het allemaal begon

Anderhalf jaar geleden begon het Coornhert gymnasium met een actie om de Fikre Alem school in Noord-Ethiopië te helpen aan betere behuizing en uitbreiding van de school zodat meer kinderen naar school zouden kunnen. Het werd een succes, want het aantal leerlingen verviervoudigde naar 800 leerlingen. Dit succes zette ons als school aan om meer te doen. Het zou daarom prachtig zijn wanneer leerlingen zelf konden gaan kijken wat er gedaan was met het geld. 

Marloes op de Midzomermarkt als standbeeld

Zij zouden zelf kunnen ervaren wat het is om in zo'n arm land naar school te kunnen gaan. De ideeën kregen meer vorm en nu staan we dan voor een groots project: Coornhert zoekt Fikre Alem (wereld liefde). Met subsidie van Buitenlandse Zaken Xplore gaan nu elf leerlingen en drie docenten deze reis maken. Zij willen niet met lege handen komen en zijn daarom nog hard bezig om sponsorgelden binnen te halen om terplekke aan A-cet/ EYES (African's children educational trust) aan te bieden.

Op 30 augustus 2007 werd de start gemaakt om voor de tweede keer sponsorgelden binnen te halen voor A-cet|EYES in Ethiopië met de deelname aan de Goudse Midzomermarkt en op 10 september rende de hele school de plassenloop van Reeuwijk om ook geld binnen te halen. 5 oktober is er in het atrium van het Coornhert Gymnasium een sfeervol sponsordiner en 10 oktober staat iedereen klaar om de groep uit te zwaaien.

 

Deze weblog wordt een verslag van de dagelijkse activiteiten van ons elftal, hun ervaringen en ontmoetingen, kortom de kennismaking met de ethiopische kinderen en hun families en cultuur.

• 1 Comments • Post A Comment! • Permanent Link

About Me

Verslag van een stagereis van elf leerlingen en drie docenten van het Coornhert Gymnasium, Gouda naar Noord-Ethiopiλ - van 10 tot en met 25 oktober 2007.

Recent Posts

• Hoe het allemaal begon

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer