Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Dagboek exploratieweek Home | Profile | Archives | Friends
Dit is het logboek van: Evelien Verachtert, Hendrik Vandecruys & Niels Verhesen. Groep PRV 23 (Corporate Communication)

Exploratiedag 527/11/2007

Liefste webblog,

 

De exploratie-finale is van start gegaan! De laatste dag van een stressvolle, maar leuke week is een feit..

 

Met nog een 4-tal uur te gaan, hebben we toch nog een aantal taken af te werken. IK praat dan over filosofie, het moodboard en het invullen van de evaluatiefiches.

Terwijl ik mij hier bezig houdt met de blog, zitten mijn twee andere collega's zich het hoofd te breken over de filosofische opvattingen van Socrates.

 

Heel veel valt er niet te zeggen over de laatste exploratiedag, alleen dat we op schema staan en de deadline zeker en vast zullen halen. Hopelijk ook nog met een mooi resultaat.


De exploratieweek was een leuke ervaring op het vlak van samenwerken. We hadden een kleine groep, maar wisten onze opdrachten toch goed te plannen en te verdelen. Een goede communicatie (toevallig ons onderwerp) was hierbij dan ook belangrijk. Liever een kleine groep van 3, die zeer gemotiveerd zijn, dan een grote groep van 6 personen, waar nonchalance en chaos troef zijn!


Tot zover de exploratieweek!


Tot volgend jaar!

Corporators Inc.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Exploratiedag 426/11/2007

Liefste webblog,

 

Het weekend zit erop! PRV 23 kan, voldoende uitgerust, weer aan de slag, voor alweer een dag vol vreugde op de werkvloer, het EMI. Het was dan ook de voorlaatste dag van de exploratieweek.
Er stond nog heel wat op het programma, dus aan de slag!

De opdrachten die ons nog resten zijn: filosofie en geschiedenis, frans, verwerking van de enquêtes, verwerking interview en het moodboard. We hadden onze handen dus meer dan vol!

 

's Middags hadden we nog een afspraak met onze begeleider, mevrouw Claessens, om te checken of we nog op schema zaten en we nog problemen/vragen hadden.

 

Onze werkdag eindigde om 16.00u en we vervolledigden volgende opdrachten: verwerking enquêtes, frans en het interview.

 

Op naar de laatste dag van de boeiende exploratieweek!

 

Groetjes,


PRV 23 (Corporators Inc.)

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Exploratiedag 323/11/2007

Liefste webblog,

 

Dag 3 stond weer garant voor véél werk. Tot vandaag de dag zaten we op schema wat de opdrachten betreft.

 

Planning voor vandaag: vakopdrachten van economie en frans. Daarbovenop kwam nog eens het interview van nederlands, dat vandaag klaar moest zijn. We eindigen de werkdag zoals gewoonlijk met het maken van het visueel dagboek en de webblog.

 

Om 13.00u hadden we een afspraak met onze begeleider, mevrouw Claessens. Ook zij vond dat we goed op weg waren! Enkel aan onze enquête, die reeds klaar was, moest nog gesleuteld worden.

 

Het werd een creatieve dag gepaard met de nodige stress. Onze planning werd ingevuld, maar toch namen we enkele taken mee naar huis voor het weekend.

 

Tot zover dag 3!

 

See you all next week for another exciting day @ Plantijn.

 

Enjoy your weekend!

 

Corporators Inc

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Exploratiedag 222/11/2007

Liefste webblog,

 

We wisten wat ons te doen stond op dag twee van de exploratieweek: hard werken!

We wilden onze vooropgestelde planning zo strikt mogelijk volgen, dus waren we er vroeg bij vandaag. Op het menu stonden onder andere opdrachten van Engels, Nederlands en Spaans.

 

Er was alleen één klein probleem: we hadden voor vandaag geen computer gereserveerd! Gelukkig had één van onze groepsleden een laptop bij zich.

 

De tijd vloog voorbij, maar de opdrachten spijtig genoeg niet. We hadden er meer dan onze handen mee vol..

 

Na een paar uur stevig researchwerk, zwoegen en zweten behaalden we de doelstelling die we voor ogen hadden. Er resten ons alleen nog enkele kleine taakjes die we mee naar huis nemen.

 

Ook keken vele groepen er van op dat we al dit werk slechts met zijn drieën moesten klaarkijgen. Tot op heden lukt dit vrij goed. Het is dan ook enkel doenbaar door efficiënt samen te werken.

 

Op naar dag 3!

 

Corporators Inc.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Exploratiedag 121/11/2007

08.45u: Aankomst op Plantijn
09.00u: Indeling groepen + overlopen dagplanning
09.15u: Eerste opdracht (puzzel)
09.30u: Tweede opdracht (fotozoektocht)
12.00u: Middagpauze + optreden
13.10u: Briefing
13.45u - 15.30u: Opzoekwerk opdrachten (webblog, visueel dagboek,..)

 

Liefste webblog,

Vooraf wisten we niet wat te verwachten van de exploratieweek. De eerste kennismaking met de groep was heel positief. Dit is al meteen zeer belangrijk, wil je een goed team vormen en goed kunnen samenwerken.

 

Onze eerste opdracht was een puzzel vormen. Toen we na 5 minuten en 50 pogingen de juiste oplossing nog niet hadden gevonden, werd de opdracht een beetje frustrerend. Maar door een briljante ingeving vonden we ze uiteindelijk toch!

 

Daar was de tweede opdracht al: een fotozoektocht over gebouwen in Antwerpen. Met de kleinste groep van allemaal (3 leden) trokken we ten strijde in de Antwerpse straten. Mits hulp van een stadsplan en enkele voorbijgangers slaagden we vrij snel in deze opdracht. Blijkbaar niet snel genoeg, want we finishten te laat om te top-3 te bereiken.

 

Nu was het tijd voor te schoften, met op de achtergrond een leuk optredenvan enkele medeleerlingen. Ondanks de slechte technische ondersteuning, hebben we toch genoten van deze performance. Chapeau!

 

Om 13.10u kregen we onze opdrachtenkaft en briefing over wat ons te doen stond tijdens de ganse week.  Aan de slag!


Tot zover dag 1 van de exploratieweek,

 

tot morgen!

 

Niels, Evelien, Hendrik

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer