Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Untitled Home | Profile | Archives | Friends

2/4/2007

About Me:

Elloow, Ik ben Chanty. Ik ben 14 jaar en ik zit op het ONC parkdreef in klas H3C.  Ik zat op de bassischool de touwladder van groep 5 t/m 8.  ik woon in Meerzicht in Zoetermeer.  

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

2/4/2007

Mijn hobbys:

 Mijn hobby is basketballen. ik houd van basketbal omdat als ik bezig ben ik alleen 1 doel heb in het spel en dat is winnen Als ik bezig ben met basketbal dan heb ik geen zorgen aan mijn hoofd en zijn mijn gedachten helemaal leeg.

 

Verder houd ik van uitgaan met vrienden en foto's maken.

Hier zijn een paar foto's van mij en mijn vrienden:

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

2/4/2007

 

 

ICT Project:

Als opdracht op school moesten we een site aanmaken over onszelf. Ik had eerst hyves aangemaakt maar hij deed raar dus heb ik maar bloggers.nl gedaan. Bloggers snapte ik ook niet zo goed, maar na wat uren en hulp ben ik er toch uit gekomen. Het bleek dat mijn pc bloggers had geblokkeerd waardoor ik me niet kon registreren.

We kregen ook opdrachten om vragen te beantwoorden of op te zoeken via google. Zo kreeg je een beeld van hoe je dingen gemakkelijk kan opzoeken met tekentjes en codes. Ik vond de opdrachten wel goed maar niet leerzaam omdat ik die dingen al ken en heb gehad.

 

 ICT gebruiken we elke dag en hebben we elke dag nodig. Zoals telefoons, computers, de TomTom en tv's. ICT kan je bijvoorbeeld gebruiken om te communiceren. Daarnaast kan je er ook veel andere dingen voor gebruiken. ICT  wordt steeds belangrijker omdat alles digitaler word. De techniek neemt steeds meer toe, waardoor we ons ook meer moeten aanpassen.
:typing: || :music: ||:watchingtv:

ICT is voor ons veel meer dan informatie, communicatie en de technologische benadering daarvan. Het is voor elk van ons, bezig met onderwijs en opvoeding, leren en aanleren, informeren en uitleggen, zoeken en vinden, duidelijk dat dit nieuwe begrip slechts ingang kan vinden wanneer wij de totale omvang ervan voldoende begrijpen en kunnen inschatten op welke manier het onze "leeromgeving" zal gaan beïnvloeden. Ik vind dat wij beter zouden spreken over wat ik noem "Het Nieuwe Leren".

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

1/4/2007
De Duitser Gutenberg zette in 1456 de eerste stappen naar de automatisering van de drukkunst door de uitvinding van zijn drukmachine en de publicatie van het eerste gedrukte exemplaar van de bijbel.
Rekenklock.jpg

Op het gebied van her rekenwerk kwam de Duitser Wilhelm Schickard , van huis uit astronoom en wiskundige, in 1623 met een zo als hij het noemde rekenklok. Het apparaat kon optellen vermenigvulderen delen aftrekken en kon de uitkomsten ook nog tussentijds bewaren. De eerste mechanische rekenmachine met memoriefuncties dus.

 

 

De veel bekendere Fransman Blaise Pascal, wiens naam voor de programmeertaal pascal wordt gebruikt, bouwt bijna twintig jaar later namelijk in 1641, voor zijn vader die voor de franse belastingsdienst werkte, een rekenapparaat dat kon optellen en aftrekken.
Leibnitz Jaren later pakt de Duitser Gottfriet Wilhelm Leibnits het ontwerp van Pascal op en maakt er een binaire rekenmachine van door gebruik te maken van logaritmen. Leibnits, was een van de weinige hombre universales, wat wil zeggen dat hij bijzonder begaafd was. Deze uitvinder was van huis uit theoloog diep gelovig en baseerde zijn binaire rekenkunde op zijn inzicht dat naast God niets was. Naast licht is donker en naast de een is de nul. Alles was volgens het terug te brengen naar deze wetmatigheid. Feit is dat deze natuurwetenschapper, Philosoph, Historicus, Medicus en politicus de basis legde voor het binaire rekensysteem.
Jacquard In 1808 presterend de Fransman Joseph Marie Jacquard, een programmeerbare weefmachine te bouwen. Het weefpatroon was in ponskaarten vastgelegd. Een knap stuk industriële automatisering en de eerste toepassing van ponskaarten.
Diference Engine van Babbage De eerste rekenmachine die de uitkomst kon afrukken op koperplaten was de Diference Engine van de Engelse wiskundige Charles Babbage. Deze rekenmachine was puur voor navigatie berekeningen op zee bedoelt. De machine kon allen optellen en aftrekken.
Na de Diferece Engine ontwierp Babbage de Analytical Engine een rekenmachine die uit vier delen bestond. Een invoereenheid, een geheugeneenheid, een rekeneenheid en een uitvoereenheid. De invoereenheid was een ponskaartlezer. Het rekengedeelte kon alle basisberekeningen uitvoeren.
Ada Lovelac De bedoeling was om de berekeningen aanhand van een programma op de ponskaarten uit te voeren. Daarvoor was een programma nodig. Om deze klus te klaren trok hij Ada Countes Lovelace aan om de programma’s te ontwerpen. De eerste programmeuse was een feit. De programmeertaal Ada ontleent hier zijn naam aan. Het idee was revolutionair de uitvoer echter gehinderd door mechanische onvolkomenheden onmogelijk.
Herman Hollerith In 1890 lukt het Herman Hollerith, de zoon van Duitse emigranten, op basis van ponskaarten een registratie systeem te bouwen. Hij noemt het systeem het Electric Tabulating System Het systeem wordt in 1900 door de Amerikaanse overheid gebruikt om een volkstelling door te voeren. Herman Hollerith heeft inmiddels de TMC Tabulating Machine Corporation opgericht. De machines van hem werden de Hollerith machines genoemd. De kantoorautomatisering is begonnen. Later zal het bedrijf de naam veranderen in IBM.
De ENIGMA De ENIGMA wordt in 1918 door de Duitse Ingenieur Arthur Scheribus ontwikkelt en verkocht aan bedrijven en instellingen. In 1926 koopt de Duitse Wehrmacht het apparaat en vraagt om aanpassingen en uitbreidingen om de code veiliger te maken.
De Z1 van Konrad Zuse

In 1934 begint de Duitse ingenieur Konrad Zuse aan de bouw van de eerste vrij programmeerbare binaire computer. Het apparaat wat later Z1 werd genoemd werkte volledig mechanisch en was oparationeel in 1936. Tijden een van de bombardementen op Berlijn is de machine echter verloren gegaan.

Drie technici van de Bel Telephone Laboratory ontwikkelden in 1948 de transistor.
John Bardeel, Walter Brattain en William Shokly die later ook zijn naam zou geven aan de Shokly diode.
De transistor is onder ander een elektronische schakelaar.
De eerste transistor Hij kan in hoge mate de werkzaamheden van de elektronenbuizen overnemen. De afmetingen van de transistor zijn een heel stuk kleiner dan die van een buis. Daar komt nog bij dat de transistor met veel minder stroom kan werken dan de buis.

 

In het jaar 1981 is het gangbare besturingssysteem CPM en de meeste microcomputers zijn gebaseerd op de S100 Bus. Tandy met zijn TRS-80 Model 1, Model 2 voor de zaken markt met een uitgebreid pakket aan software, maar ook Apple hebben de Microcomputermakt in handen. In Europa is het vooral Tandy met de TRS-80 Model II die op het succes van de TRS-80 Model I doorborduurde en de weg naar de bedrijven had gevonden. Het merk Cromemco was de enige serieuze concurrent.
In Nederland verschijnen de eerste commerciële gespecialiseerde computerwinkels. Biasc in Rijswijk en RAL Microcomputers in Den Haag. Het midden en kleinbedrijf ziet steeds meer voordelen te zien in het fenomeen Microcomputer. Vooral het aspect tekstverwerking was bijzonder interessant. De aanschaf van een microcomputer met CPM en het tekstverwerkingsprogramma Elektric Pencil en de daarbij horende printer was al spoedig terug verdient. Dit was het moment waarop IBM zijn Personal Computer de IBM PC op de markt bracht. Technisch gezien was de IBM PC geen bedreiging voor de marktleider Tandy en de Apple computers. Het was de naam, het Big Blue effect en de marketing die de IBM tot een succes bracht.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

1/4/2007

Mijn beroep:

Mijn hart ligt heel erg bij basketbal en daar wil ik ook graag een carriere mee maken. Vooral omdat ik de kans heb om later hoger te spelen.  Dan verdien je geld met je hobby. Ik zou niks liever dan dat willen.

Als dat niet lukt dan wil ik graag iets met managing gaan doen of mensen helpen, maar ik weet nog niet precies wat of welke richting. Voor managing moet je Economie en Maatschappij als profiel hebben en een HBO opleiding doen.

Ik weet wel zeker dat je ICT nodig hebt bij dit beroep. Tegenwoordig is alles digitaal. Zoals laptops om je werk op te maken of een digitale agenda voor je afspraken.


0 Comments | Post Comment | Permanent Link

1/4/2007
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer