Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag exploratieweek 1: Crisiscommunicatie: in ieders belang?

• 27/11/2007 - Team Red Code

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 27/11/2007 - D-Day

Op deze laatste dag zijn we weer met zijn allen samengekomen om de laatste puntjes op de i te zetten! En natuurlijk ook om de evaluatiefiches in te vullen. Dat verliep vrij vlot, want we konden het goed met elkaar vinden. Onze laatste taak bestaat erin deze weblog nog up te daten (zie onze groepsfoto!!) en hem daarna nog af te printen.

Het was tof!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/11/2007 - Doorbraak-dag

Toen ik 's morgens aankwam in het EMI, was het daar heel druk. Iedereen had dan ook door dat de tijd begint te dringen. Daarom zijn we er weer flink ingevlogen. Enkele taken moesten nog afgewerkt worden, de lay-out was nog lang niet af en de blog en het visueel dagboek mochten we ook niet uit het oog verliezen. Werken dus! Gelukkig is iedereen van ons Team Red Code heel gedreven waardoor we een echte doorbraak hebben bereikt.

Er resten ons nu nog enkel een paar (belangrijke!) details. Morgen weer een dag. Op naar de finaleronde!

Nora

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/11/2007 - Het einde nadert...

Maandag 26 november, het einde begint in zicht te komen. Het is momenteel nog vroeg in de ochtend, het EMI is relatief rustig en het stressniveau vrij laag. We moeten de laatste hand aan de opdracht van filosofie en de hoofdtaak doen, de lay-out van de opdrachten nog wat verzorgen en het visueel dagboek afwerken. De straatenquêtes zijn ook allemaal afgelegd en we moeten ze alleen nog maar verwerken en een besluit vormen. Als ik het allemaal bekijk word ik er wel vrolijk van, we hebben het goed aangepakt met onze groep...

Volgens mij zitten we zeer goed op schema en dat horen we natuurlijk zeer graag!

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/11/2007 - Eindelijk beter nieuws..

Het is ons eindelijk gelukt om iemand voor ons interview te pakken te krijgen! Na gisteren een hele dag op zoek te zijn geweest en vandaag heel de voormiddag heeft Rob de leerkracht gevonden die we zochten: Dirk Hye. Gelukkig had mnr Hye een dik kwartier de tijd om een interview te doen en dus waren wij enorm gelukkig!  
Gert Van Kerckhoven hebben we kunnen bereiken.. Het schijnt dat je geen hotmail of skynet ofzo kunt ontvangen op webmail (waar wij niets van wisten! ) en dus had hij waarschijnlijk al veel vroeger teruggestuurd zonder dat wij het wisten.. Dus nadat ons dat werd verteld was het weer volledige paniek, we moesten dus opnieuw een mail sturen met de uitleg waardoor wij niets terug lieten weten en gelukkig vond hij dit niet erg = JIPPIE!*
Onze dag werd dus al een stuk beter, we hebben een specialist + een back-up interview!

Onze eerste pagina van het dagboek met photoshop is ook goed gelukt!! We hebben er - met behulp van de broer van Natasja - iets moois van kunnen maken en toch ietwat professioneel!
Dus nu verder werken aan de volgende bladzijden van het dagboek en we zitten goed op schema.

EINDELIJK

Elina & Natasja

Lachende gezichten at last:

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/11/2007 - De voorbije dagen (a)

hard aan het werken

Ja, ja, er werd hard gewerkt de vorige dagen!!

maar er werd ook gelachen

Maar er werd af en toe ook gelachen!!

en serieus nagedacht

En er werd ook serieus nagedacht!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/11/2007 - Bloed, zweet en tranen

De eerste dag zit erop!

Het was geen rustige dag zoals gewoonlijk, de school bruisde gewoon van energie. Overal hollende studenten, van de ene naar de andere computer en tussen de verschillende computerruimtes, overal was er activiteit. Je hoorde in het begin vooral positieve opmerkingen maar na een tijd begon het te verzwakken tot veel gezucht en geklaag. De heldere momenten waren als je een "Ja ik heb het gevonden!" of een "Oef, we kunnen het ook op die manier doen" hoorde. Zo was het ook bij mij, met volle moed stond ik om 9u in het EMI om het hier eens stevig aan te pakken. Ik had de opdracht van Frans tot mijn rekening genomen. Ik moest 3 campagnes vinden over ons onderwerp crisiscommunicatie. Daar zat ik dan, op mijn computer afgezondert van de rest, hevig op zoek naar een goede bron. Blijkbaar geeft het net toch niet alles zo gemakkelijk bloot...

Na vier tot vijf uur op het internet te hebben gezocht is mijn enige resultaat een campagne van Coca-Cola van de crisis in 1999. (Morgen krijgt u een prachtige illustratie te zien van mijn trots) Omdat ik het bijna begaf, heb ik maar een mailtje gestuurde naar onze lector van frans, Mevrouw Vandeput. Zij was mijn reddende engel, we mochten ook artikels over de crisiscommunicatie van een bedrijf en haar campagne er rond gebruiken. Na dit positieve nieuws te hebben gehoord ben ik klaar voor een nieuwe dag, met hopelijk een internet dat iets minder tegenwerkt.

De boodschap blijft: Rustig blijven en vooral geen stress!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/11/2007 - Oh-ow!

NIEUWSFLASH!:

We hebben nog wel wat werk gehad om Gert Van Kerckhoven te bereiken. We zijn doorverwezen naar een leerkracht die hem kent, dus zijn we daar naartoe gegaan. Het probleem is dat ze de nummer niet zomaar mocht geven aan ons, dus moesten we een mail schrijven. Maar omdat we daar nog niet echt goed in waren, moesten we eerst een kladmail schrijven en die laten nakijken. En nadat ze de mail had verbeterd en verbeterd en verbeterd... konden we hem eindelijk versturen! Hip hoi!

Alleen moeten we nu afwachten of Gert VK ook echt wel degelijk kan, dat is dus nog een ander probleem.. Dus wat we nu enkel nog maar kunnen doen is hopen en wachten! En anders moeten we snel een andere zoeken, maar de tijd dringt en het wordt nipter en nipter! Morgen gaan we dus beginnen om een back-up persoon te zoeken.. Dit wordt niet gemakkelijk!!

SPANNING!

Elina & Natasja

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/11/2007 - Way to go!

Hey blogvrienden,

ik wou even melden dat jullie allemaal heel goed bezig zijn! De taken zijn verdeeld, de afspraken gemaakt en er zit zelfs al een eerste gesprek met onze begeleidster op. Doe dus vooral zo verder.

Zelf werk ik aan de hoofdopdracht en de deelopdracht Engels. Creatief bezig zijn ligt me wel, dus dat is alvast geen probleem. Een echte reden om te beginnen stressen is er nog niet, hoewel de deadline uiteraard iedere minuut dichterbij komt...

Nora Graulus

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/11/2007 - 2e dag!

Met volle moed!:

Wij hebben vandaag gewerkt aan allebei onze opdrachten: het interview van nederlands en het visuele dagboek. Maar er waren toch wel wat probleempjes:

Na veel bellen met pr-verantwoordelijken van verschillende bedrijven, kwamen we tot de conclusie dat 3 dagen veel te kort is om een interview te regelen. Daarom waren we van plan een leerkracht te interviewen, maar zij zei dat we dan misschien commentaar zouden krijgen dat we het te dicht gingen zoeken. Zij stelde Gert Vandekerkhove voor die we moesten bereiken via een andere leerkracht. Die moeten we dus nog contacteren.

Een ander groot probleem was onze slogan die we hadden gevonden, enkelen van onze groep waren hier niet akkoord mee, dus moesten we vandaag nog een nieuwe vinden. Eigenlijk gewoon heel ons 1e blad van het visuele dagboek dat we gisteren hadden gemaakt, vonden we eigenlijk niet meer goed. Het was te kinderachtig en te amateuristisch, dus nu hebben we besloten om het allemaal met photoshop te proberen.

Dus wij hopen die Gert Vdk te kunnen bereiken en we hopen morgen beter nieuws te hebben..

STRESS!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/11/2007 - Werken Werken

Jaja, vandaag begon de eerste stress te komen! Een aantal dingen zijn al in orde. Maar voor sommige dingen is het echt moeilijk om informatie te vinden! Maar we blijven positief hé!! We blijven door werken en we hopen dat alles in orde komt!!

Er is ondertussen een nieuwe slogan! Don't Panic, (just) Communicate! En er is een nieuwe naam gekozen Team Red Code!

De vermoeidheid begint toe te slaan bij mij , de zuurstof begint hier af te nemen in het EMI! De ramen opzetten is geen optie want er zijn mensen die het koud hebben!! Maar we slaan ons er wel door! De crisis is misschien in aankomst, de paniek misschien ook! Maar zoals je hier ziet we blijven communiceren!!

Ik  rond af voor vandaag!

Tot morgen!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 21/11/2007 - Eerste kennismaking!

Vandaag de eerste dag van de projectweek. Met gemengde gevoelens keken we allen uit naar wie er met ons in de groep zou zitten en wat er van ons verwacht werd. De groep viel zeer goed mee en we begonnen snel aan de opdrachten die ons voorgeschoteld werden.  Het ging vlot maar we waren uiteindelijk niet snel genoeg.

Daarna even middagpauze met optredens van onze medestudenten. Ik moet met grif toegeven dat ik er zeer sterk van onder de indruk was. De sfeer in de groep zat goed, terwijl we met een aantal ons middagmaal nuttigden.

Na de briefing trokken we met ons allemaal naar het EMI en hielden we een korte vergadering van hoe we het deze week zouden gaan aanpaken. We spraken af wie met wat zou beginnen en wanneer we wat zouden proberen af te hebben. Daarna begonnen we aan onze opdrachten. Het blog werd (of wordt) aangemaakt.

Hierna zien we wel weer. Tot morgen!

The Managers

"WE'LL MANAGE!"

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Weblog exploratieweken van Diederik Van Turnhout, Elina Slobben, Natasja Ceulemans, Nora Graulus, Maxime Koot, Rob Peeters.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer