Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Crystal Realms Home | Profile | Archives | Friends
weblog over crystallen

Crystal Skull Meeting12/10/2005

Het Berkeltheater waar de bijeenkomst plaatsvond lag toch wel een beetje buiten de stad. De taxi bracht ons tot voor het best wel moderne theater annex vrije school gebouw. We moesten eenmaal binnen wat trappen oplopen om in een soort van theater zaal te komen waar het te doen was. Betaalde de prijs en we waren blijkbaar een van de laatste.

Ik herkende Joshua en Desy gelijk en zij waren net van plan om te beginnen. Dus kennis maken werd even uitgesteld. In de grote ruimte die wat schemerig was gemaakt omdat Joshua gebruik maakte van een beamer om zijn presentatie toe te lichten. Vicky en ik gingen in de tweede rij zitten. Er waren bijna 50 personen aanwezig. Er stond een grote tafel met daarop kristallen en een heleboel kristallen schedels. Een paar grote en de wat kleinere. Qigong zette ik een tijdje later bij de kristallen schedels. Links stond een muziek instrument, staven van een legering, waarop twee keer een muziek stuk op werd uitgevoerd door de muzikant uit Duitsland. Rechts stond ook een grote tafel met daarop ook een hele grote schedel en boeken en tijdschriften. Iemand van het tijdschrift Frontier. Ik heb daarvan nog een folder gekregen.

 

Desy en Joshua presenteerden zich en Joshua begon te vertellen over de kristallen schedels. Daarbij gebruikte hij zijn laptop en een beamer om aan de hand van foto’s te vertellen over de oudste, nu bekende, kristallen schedels. De meeste kende ik al omdat ik er ook over had gelezen. Ook het verhaal wat Joshua vertelde klonk me bekend in de oren. Het mooiste was wel dat hij een filmopname had van Ann Mitchell-Hedges van 3 oktober jongstleden. Zij deed de groeten aan de groep in Holland en ze vertelde over de schedel die ze voor zich had staan op een kussen. Ze draaide voortduren de schedel terwijl ze praatte. Ze was bijna 100 jaar.

Dat maakte wel indruk. We stonden ook allemaal bij de laptop want het was moeilijk te verstaan. Ann vertelde nog eens in het kort het verhaal van de vondst.

Joshua liet ons dat fragment zien nadat hij zijn presentatie over de schedels had afgesloten.
 

Desy begon te vertellen over haar kristallen schedels. Ook via foto’s die op het grote scherm verschenen. Over Mozes of Peace en Unity en Infinity. Ze vertelde ook het verhaal over hoe zij en Joshua elkaar ontmoet hadden en welke relatie zij hebben gehad in een vorig leven. Desy vertelde ook hoe de schedels met ons werken. Wij zijn hun verzorgers en niet hun eigenaren. Wij zijn dan de kanalen waardoor de schedels hun werk doen. De schedels bepalen en niet wij. De mogelijkheden van communiceren zijn heel divers.

Ook de afmeting van de schedels zegt op zichzelf niets. Zo ook de namen die de schedels hebben gekregen zijn van minder belang. Het gaat meer om de energie die ze bezitten. Namen zijn alleen voor ons belangrijk vanwege de herkenning. Eigenlijk hetzelfde als met de kristallen. Alleen maakt de vorm het verhaal menselijker. Kristallen hebben een vorm die niet bij iedereen resoneert of herkend wordt als zijnde een entiteit of energie. Terwijl ze dat wel degelijk zijn. Desy zong een liedje en Joshua begeleidde op gitaar en er was nog een intermezzo van drie muzikanten die even langs kwamen.

Nog voor de lunch kregen we een soort les of lezing van Sue Kitts uit Londen, Engeland.

Zij vertelde over haar verzameling kristallen schedels. Ze had er een stuk of acht waar zij de verzorgster van was. Ze vertelde over haar ervaringen met een aantal daarvan en met een schedel die in het Britisch Museum staat.

Ik heb zonet even gezocht op het Internet maar ze heeft geen website. Wel staat ze vermeld bij de workshop van gisteren die is aangekondigd.

Sue kreeg in de loop van haar vertelling in de gaten dat een bepaalde schedel etherisch aanwezig was en kreeg signalen. Ze vertelde ons dat er veel schedels aanwezig waren die we weliswaar niet konden zien maar er wel waren. Zo ook leden van de witte broederschap en engelen en aartsengelen. Vele andere entiteiten waren aanwezig en ik moet zeggen dat ik dat ook wel gevoeld heb. De aanwezige energie was erg voelbaar. Het drukte op mijn ogen.

Op een gegeven moment kreeg Sue ook tekst door en heel langzaam sprak die schedel via haar een boodschap uit. Ik weet de exacte tekst niet meer. De bedoeling van de kristallen schedels. Dat ze er zijn voor de mensheid om de weg naar ascensie te wijzen en om te groeien in eenheid. Het is waar Joshua het ook over heeft. Ook vertelde ze dat er binnenkort drie kristallen schedels zouden opduiken.

Sue vertelde heel enthousiast over haar belevenissen met de kristallen schedels en ze zei dat ze nog wel uren erover kon praten. Ze vertelde haar ervaring met een schedel die in het museum stond, naam vergeten, en hoe die schedel haar dingen liet doen.

Ze is pas zeven jaar geleden met de schedels in aanraking gekomen en sinds een paar jaar stapt ze regelmatig in een vliegtuig en gaat ergens vertellen over haar kristallen schedels.

Nadat Sue was gestopt met vertellen was het tijd om wat te eten.
 

Na twee uur ging het verder.

Er waren geen verdere sprekers en Joshua stelde voor dat er groepjes werden gemaakt van drie personen. Per groep werd een schedel uitgekozen. Ik mocht die uit gaan kiezen voor ons groepje. Ik koos een bruinachtige tamelijk grote schedel uit. De bedoeling was om per toerbeurt de schedel enige minuten vast te houden en ermee te mediteren. Dan vertellen wat je gevoelt had terwijl de andere twee personen ook mediteerde en zich focussen op de schedel.

Toen ik de schedel in mijn handen hield voelde ik al vrij snel me warm worden van binnen en het gevoel dat er iets uit wilde gaan. Alsof het door ieder porie van de huid naar buiten wilde geperst worden. Vervolgens voelde en zag ik de ruimte en een spiralizerend gevoel. Moeilijk te omschrijven. De tweede persoon in de groep nam de schedel in zijn handen en weer in meditatie. Maar ik moet zeggen dat het gemakkelijk ging. Er was of er hing toch al een speciale sfeer in die ruimte en we hadden ons in groepjes verspreid. Ik zag landschappen en er kwam een rustgevend gevoel over me heen. Bij de derde persoon gebeurde er eerst niets maar op het eind van de meditatie voelde ik merkbaar mijn derde oog en ik kreeg geel pulserend licht naar binnen. Dat was een erg sterke gewaarwording en toen ik mijn ogen open deed zag ik dat de persoon tegenover mijn het schedeltje recht op mijn hoofd had gericht. Dat was grappig om te constateren want vlak voor de meditatie zei die persoon dat hij het schedel naar zichzelf zou richten. En dat zag ik hem ook doen. Hij had dus tijdens die meditatie het schedeltje omgedraaid. Vandaar dat ik die gele pulserende gloed waarnam?

Een aantal groepen vertelde wat ze hadden ervaren en er waren interessante aspecten die naar voren kwamen. Er waren healende verhalen zogezegd maar om verhalen vol symboliek zoals Koning Arthur en het beroemde zwaard. Aartsengel Michael was bij een groep erg voelbaar geweest.

Er bleef niet veel tijd over in de middag en we kozen ervoor om nog een stukje film te bekijken uit de serie Stargate waarin in een episode ook een kristallen schedel in het verhaal voorkomt. Ik heb daarvan wel genoten. Die aflevering had ik nog niet gezien.

Er waren enkele pauzes tussendoor en zodoende kreeg ik de gelegenheid om wat foto’s te maken van de tafel waarop de schedels en kristallen waren uitgestald. Ook een paar close foto’s gemaakt van een paar schedeltjes op de hand van vriendin Vicky.

Jan custers.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Crystal Light Images27/9/2005

27 september 2005.

 

Een jaar of twee geleden was ik al maanden aan het schetsen en kriebelen op papiertjes die ik vervolgens scande en ging bewerken op de computer. Ook kleine minerale steentjes begon ik te scannen en te fotograferen. Dit werd gecombineerd met de tekeningen en bewerkt op de computer met foto bewerking programma’s. Begin september 2003 kwam een Lemurische Ster Zaad Kristal dit proces helpen. Ik was er verliefd op geworden bij het zien van haar afbeelding op een website. Dat kristal droeg de naam “Clear Vizzen” en vrij vertaald maakte ik er “Heldere Kijk” van. Van toen af aan ging het erg snel. Het kristal werd talloze malen gefotografeerd en kwam in verscheidene images terecht die al snel werden gecreëerd.

Images die ik “Crystal Light Images” ging noemen. Het kristal had mijn nieuwsgierigheid gewekt en al snel kwamen er wat kristallen en minerale steentjes bij. Ik ging voor een aantal weken naar India en kwam met diverse kristallen terug. Die manifesteerden zich weer in diverse images of afbeeldingen en er kwamen kristallen bij. In de loop van 2004 waren hier meer dan honderd kristallen aanwezig op wat ik ging noemen: “Blue Crystal World”. Blue Crystal World herbergde steeds meer kristallen terwijl er soms ook een aantal weggingen.

Er werden vele images gemaakt en dat gaat nog steeds zo door. In allerlei variaties en composities en natuurlijk veel soorten kristallen. Niet alleen de Lemurische kristallen maar ook andere. Uit verre landen. Kristallen uit Zuid Afrika en Zuid Amerika. Maar ook uit Amerika en China en India. Europa natuurlijk niet te vergeten. Veel kristallen zijn me toegestuurd. Met name een mevrouw uit Israël heeft me tientallen kristallen toegestuurd. Al die kristallen zijn gefotografeerd en zijn via computerbewerkingen tot Crystal Light Images getransformeerd. Vele honderden afbeeldingen. En natuurlijk willen die afbeeldingen gezien worden. Ze verschijnen dan ook op verscheidene websites sinds het begin van de eerste Crystal Light Images.

Het hierboven geschetste beeld over de images zegt nog niets over het tot stand komen ervan. De afbeeldingen zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan gedurende een proces waarbij ik van het begin af aan het gevoel had/ heb dat me daarbij geholpen werd/ word. Ik vond die eerste afbeeldingen helemaal niet iets van “Mij”. Ik vroeg me af: “Heb ik dat gemaakt”?

Toch vond ik de plaatjes mooi en was benieuwd hoe dat verder ging. En het ging verder en hoe! Soms gebeurde het in een sneltreinvaart. Voordat ik het wist waren er nieuwe afbeeldingen ontstaan. Ik maakte foto’s, wilde die gaan opslaan en toen begon het al. Veranderingen er in aan brengen, combineren, selecteren en plakken en knippen. Eigenlijk het ouderwetse werk. Toch voelde het niet zo. Het voelde eerder als gechannelde beelden die beeldje bij beeldje “binnen kwamen” en dat werd me dan ook diverse malen bevestigt door veel mensen waarmee ik in contact ben gekomen door het versturen van deze Crystal Images over de wereld.

Veel geleerd over kristallen en beleeft ook met kristallen. Ze zijn allemaal zo uniek en met sommigen heb ik een mooi “contact” gekregen. Ze vertellen allemaal hun verhaal op hun manier en als je wil kan je dat ook ervaren. Dat is mij ten minste regelmatig overkomen. Het kristal vóór me te visualiseren is vaak al genoeg. Kristallen verbinden en dat laten ze me ook zien en ervaren.

Via de kristallen zijn er veel mensen die ik heb leren kennen via het Internet. Sommigen heb ik zelfs ontmoet. De kristallen leggen de verbindingen die nu in deze “tijd” nodig zijn. Daar ben ik van overtuigd geraakt en dat merk ik iedere dag opnieuw. Er zijn veel energieën of noem het geesten, zielen en engelen beschikbaar die ons een handje willen helpen. Kristallen zijn de instrumenten om die verbindingen te realiseren en in stand te houden.

Door hun vele verschijningsvormen zijn kristallen attractief voor iedereen die ermee in aanraking komt. Denk alleen maar eens aan hun verwerking in sieraden door de eeuwen heen.

De kristallen die de laatste 15 jaar tevoorschijn zijn gekomen zijn van een heel andere orde.

Voor duizenden jaren hebben ze gesluimerd in de diepte van de aarde. Nu komen ze aan de oppervlakte en verspreiden zich over de aarde. En dit keer laat hun verschijningsvorm andere verhalen vertellen. Andere energieën verspreiden. Nieuwe inzichten verspreiden. Ja, alles nieuw maakt en in een ander licht laat zien. Het licht van Al dat er Is.

De kristallen markt is gigantisch! Het lijken wel de tijden van Atlantis. Is dat niet fantastisch?

Voor veel mensen is het kristallen rijk een verademing. Zo vaak met mensen daarover gesproken in de afgelopen twee jaar en het is verassend om op te merken dat die mensen zo vol ervan geraken dat ze het zelf nauwelijks beseffen. Dat zegt wel iets over de kracht en energie van de kristallen. Ze zijn momenteel erg aanwezig om het aardse rooster van de kristal verbindingen. In heilige geometrische vormen. Die vormen zijn in sommige kristallen terug te vinden. Alleen al de driehoek komt talloze malen voor in vrijwel ieder kristal. Kijk maar naar een stukje Amethist of een cluster van bergkristal. Of die mooie Spirit Quartz Crystal uit Zuid Afrika! Zo wonderlijk schoon!

Ze hebben mij in ieder geval de afgelopen twee jaar uitermate goed bezig gehouden. Geïnspireerd en tot nieuwe inzichten doen komen! De beelden die ze me laten zien zijn voortdurend met regelmaat aanwezig. Steeds opnieuw verassend en nieuw! Op veel manieren komen ze tot verbeelding in een steeds andere afbeelding. En steeds op een zo vanzelfsprekende manier dat het allemaal gaat alsof je in een stroomversnelling bent geraakt.

 

Jan Custers

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Blue Crystal World26/9/2005

Blue Crystal World is een kristallen wereld die bevolkt is door kristallen die van heinde en verre zijn gekomen. Het begon met een Lemurische Ster Zaad kristal, Clear Vizzen genaamd, die in de nazomer van 2003 arriveerde. Hij was gevonden in de Diamantina mijn in Brazilië en hij bracht mijn leven een beetje in een stroomversnelling. Spoedig volgden meerdere kristallen en in de maanden die volgden ontstonden er Crystal Light Images. Afbeeldingen of plaatjes zoals ik ze tot mijn verbazing nog nooit eerder had gezien. Een heel andere wereld vol met kristal figuurtjes.

In de loop van de afgelopen twee jaar zijn er honderden afbeeldingen ontstaan en daarover wil ik op deze weblog graag gaan vertellen.

 

 

In de zomer van 2003 was ik aan het experimenteren geweest met mineralen steentjes en al tekenend, scannend en fotograferend kwamen, na bewerkingen op de computer, afbeeldingen tot stand die me intrigeerden.  

In de nazomer van 2003 kwam ik in het bezit van een kristal die het begin inluidde van een kristallen wereld die zich in mijn werkkamer ging manifesteren.

Het kristal, een zogenaamde Lemurische Star Seed Crystal, Clear Vizzen genaamd, leek het een en ander te activeren want al vlot werden afbeeldingen via de computer gecreëerd die voor mij in eerste instantie vreemd aanvoelden. Alsof iemand anders ze had gemaakt. Het voelde in ieder geval anders dan wanneer ik schilderde of tekende, wat ik nog wel doe maar in mindere mate. De laatste jaren “gebeurt” veel op de computer. Een doka, atelier, werkruimte/ kantoor in één, denk ik weleens.

Eind 2003 kwam ik terug van een reis in India, met een aantal kristallen, en thuis bleken al nieuwe te zijn gearriveerd. Het leek wel alsof de kristallen me in contact brachten met mensen van ver weg. Niet alleen in India maar ook in Amerika, Australië, Israël en Zuid Afrika bijvoorbeeld. Door die contacten kreeg ik meer inzicht in wat de kristallen zijn en wat ze voor de mensen kunnen betekenen. Met grote regelmaat werden me kristallen toegestuurd in de loop van het jaar 2004 en zelf kocht ik zo nu en dan ook een nieuw kristal. Het fotograferen en bewerken nam evenredig toe en de Crystal Light Images, zoals ik ze ging noemen, namen met de tientallen toe.

Omdat ik de afbeeldingen bijzonder vond stuurde ik ze weleens op via email naar kennissen en vrienden en na verloop van maanden kreeg ik veel respons en feedback.

Nu, halverwege 2005 zijn er veel Crystal Images gecreëerd en zijn een aantal series op cd-rom gezet.

De kristallen wereld, Blue Crystal World, herbergt momenteel enige tientallen verschillende soorten kristallen die zich op velerlei manieren manifesteren in composities, landschappen, stillevens, kristallen figuren en situaties in de natuur door de Crystal Light Images. Ja, soms vertellen ze zelfs een verhaal! Verhalen uit de kristallen wereld. Heel boeiend om steeds opnieuw te ervaren dat de kristallen zoveel te vertellen hebben door middel van de ontstane afbeeldingen. De uiteindelijke bewerkingen laten dan ook een kristallen wereld zien die een enigszins sprookjesachtig uiterlijk heeft. Niet van deze wereld maar wellicht uit een andere dimensie en hier gegrond in de derde dimensie? Om hier te zijn voor iedereen! Ter voorbereiding en ondersteuning op de handen zijnde veranderingen van moeder aarde.

Voor meer informatie over de cd-roms met Crystal Light Images kunt u mailen naar: pjfcusters@nutsonline.nl

 

 

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Crystal Light Image_ Selfportrait26/9/2005

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer