Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
media-entertaiment & ik

Home - Profile - Archives - Friends

Media onderzoek Feiten & Cijfers

Posted on 10/1/2014 at 11:07 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mediaonderzoek Feiten & cijfers

Om de mediatheorie goed in beeld te kunnen brengen, heb ik wat feiten en cijfers genoteerd van verschillende soorten media die de aandacht van mij hadden gepakt.

 Mijn informatie heb ik gehaald van http://www.mediaonderzoek.nl/5877/tv-kijken-op-tablet-groeit-50/

en zoals je kan zien is het kijken naar televisie op de tablet vors gestegen. In het laatste onderzoek is te zien dat bijna een kwart van de Nederlanders wel eens tv kijkt op een tablet. Dat is 53% van de Nederlandse bevolking en een jaar daarvoor was dat nog maar 3%. Dat is dus een groei van 50% ten opzichte van het jaar ervoor.

 Zoals je ook ziet blijft Facebook met zijn ruim 9 miljoen gebruikers de grootste social media kanaal en het groeit nog steeds volgens de laatste cijfers. Het gemiddeld aantal bezoeken gaat in een jaar tijd van 20 naar 24 per week.

Naast stijgingen zijn er ook dalingen. Zo is het Twitter gebruik onder de Nederlandse bevolking gedaald van 22 keer per week in december vorig jaar naar 13  per week nu. Het aantal Twitter-berichten is in deze periode is gehalveerd van gemiddeld ruim 8 posts per week naar 3,5.

Wel blijft het aantal Nederlanders met een Twitter acount stabiel met een cijfer van 27%.

Instagram wordt ook steeds populairder en dan vooral onder jongeren. (13 – 17) een kleine 10% heeft nu een Instagram account en dat is een derde van de jongeren. Dit getal zal zeker oplopen omdat het steeds bekender wordt onder de mensen en jongeren houden van vernieuwen op gebied van social media.

Wat ook snel stijgt de afgelopen tijd is video on de mand gebruiken. Een derde van de Nederlanders maakt wel eens gebruik van Netflix, Videoland of de interactie dienst op tv van UPC of Ziggo.1 op de 10 Nederlanders maakt wel eens gebruik voor een betaalde dienst zoals spotify, en verrassend genoeg gebruiken jongeren het meer.

Zo zie je maar dat mediagebruik dus sterk toeneemt of lichtelijk daalt.

 

 

 

 

 

 


Media theorie

Posted on 10/1/2014 at 11:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mediatheorie

 Er valt een hoop over media te vertellen tegenwoordig en het kan een hoop met mensen doen.
Zonder dat je het eigenlijk door hebt wordt je constant beïnvloed door media. Daarom hebben media professionals en deskundig tientallen “media theorieën” & begrippen bedacht.
Enkele begrippen zal ik hieronder nader toelichten. Met deze begrippen ben ik als eerste in aanmerking gekomen tijdens mijn studie communicatie omdat dit vrijwel de meest bekendste theorieën en begrippen zijn.

 

 One step flow theorie:
Deze theorie beschrijft dat de media direct invloed zou hebben bij iedereen op de zelfde voorspelbare manier. Het medium werkt als een injectienaald en wordt letter bij het publiek naar binnen gespoten. Op deze manier zou het publiek dus de informatie klakkeloos overnemen. De communicatie stroom van zender naar ontvanger gebeurd dus zonder tussenkomst van derden.

Two step flow theorie:
De Two step flow theorie is gebaseerd op het feit dat de media wordt verspreid door opinieleiders.
De opinieleider is vaak actief op een bepaald medium en is zeer actief daarop. Hij interpreteert op basis van zijn mening en kennis en speelt die informatie door naar de opinie-volgers op deze manier ontstaat er dus een persoonlijke invloed.

Zwijgspiaal:
De zwijgspiraal theorie is een theorie die uit de communicatiewetenschappen komt en is ontwikkeld door de Duitse wetenschapster Elisabeth Noelle-Neumann. De theorie gaat ervan uit dat de media grote macht heeft en ervoor zorgt dat afwijkende meningen worden ontmoedigt en vervolgens uitsterven door de zwijgspiraal. Anders gezegd mensen leven tegenwoordig met de angst voor sociale isolatie. Als een persoon een mening uit die niet door het merendeel van de bevolking wordt gedeeld, en dus geen draagvlak heeft kan dat er voor zorgen dat er sociale isolatie ontstaat. Daarom wordt het dus vaak vermeden en groeit de neiging om mee te gaan met de heersende parti met hun opvatting waardoor andere opvatting uitsterven.

 

 


Media ontwikkeling in mijn leven

Posted on 10/1/2014 at 11:02 - 0 Comments - Post Comment - Link

Welke media heb ik sinds mijn geboorte (1991) kunnen meemaken.

Op jonge leeftijd werd ik altijd voorgelezen en had ik ook kinderboeken waaruit ik kon lezen
Dat is de eerste echte media waar ik mee in aanraking kwam. Na de boeken keek ik kinderprogramma’s op televisies en speelde ik kinderfilms af met een videorecorder.
Naarmate ik ouder werd, werd de computer ook steeds beter en betaalbaarder net zoals het internet.

Ik mocht dus elke week 3 uurtjes op de computer waarvan 30 min op het internet. Op de computer speelde ik altijd een spel wat leek op pacman en als ik op het internet mocht (inbel verbinding) ging ik op MSN. Die technologie werd steeds  beter en goedkoper, dus ik mocht steeds iets langer op het internet. Ook waren er spelcomputers en 1 daarvan was de Nintendo 64,die wilde ik heel graag. Met kerst kreeg ik hem en toen heb ik veel op de Nintendo 64 gespeeld. 

Er kwamen steeds meer spelcomputers en die wilde ik natuurlijk allemaal hebben. Naast de Nintendo had ik nog een Game Boy Color. Later die tijd kreeg ik nog een Playstation.  De videorecorder had zijn beste tijd gehad en het werd het tijdperk van de dvd spelers en foto camera’s. technologieën werden steeds beter en mooier en dat zag je terug in elk aspect van de media. Ik zelf heb gek genoeg nooit echt een krant of tijdschrift of stripverhaal gelezen omdat ik met die vorm van media niks had. Op latere leeftijd wel eens op het station een krant gepakt genaamd “spits” om die te lezen. Op die leeftijd had ik ook een mobiel, ik had de nokia 3310 en naast het sms en bellen en het spelen van het spel snake, was er niet veel meer. 

Mobiel internet bestond nog niet dus een krant met de naam “spits” of “metro” werd sneller gepakt dan nu. Natuurlijk was er vroeger nog meer. Denk aan de casetterecorder, later de walkman, daarna kwam de discman en als klap op de vuurpijl kwam de mp3 speler. Ik weet nog heel goed dat ik een mp3 speler kreeg met 512 mb ruimte en dat was toen der tijd heel veel. mobiel internet werd uitgevonden en het fenomeen socal media was er.

De mogelijkheid om makkelijk en snel te communiceren over de gehele wereld werd makkelijker mede door de komst van social media en de technologie die er was. Denk aan Whatsapp, Facebook, Hyves, Twitter etc.

 

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer