Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
culitainment Home | Profile | Archives | Friends
culinair, entertainment, culitainment, wine, drinks, food, eten&drinken, wijn, bier, lamsbout, rome, italie, frankrijk, france italy, eend, confit, champagne, champain, bourgogne, rohne, cooking, koken,recepten, kookboeken, iwelrennen, tour de france, cognac, smakelijk, eten, drinken, franse wijn,

11/2/2007

 

Welkom op culitainment blog. Culinaire fratsen, recepten, bijzondere eetgelegenheden, wijn en verrassende uitstapjes in de wereld van eten, drinken en andere geneugten des levens. Olijven, perziken in zuid-Frankrijk overal te vinden. Dit eerste uitstapje gaat naar Les Alpes des Haute Provence. Hierboven een olijfgaard in Lurs en perziken op de markt van Forcalquier. De foto beneden is genomen op de markt van Banon, bekend om haar fantastische geiten kaasjes.

 

 

De markt in Banon één groot culinair avontuur. Het leuke van deze markt is dat er ook in het toeristen seizoen voornamelijk autochtonen zijn die de markt bezoeken. Wel hier en daar wat prullaria voor de toerist maar eerder uitzondering dan regel. Knoflook en echalottes zijn vast prik als het om de boodschappen voor thuis gaat. Hier was meer. Een mannetje met allerlei huisgemaakte specialitieten van gans en eend in glas en blik. Niet goedkoop maar wel erg goed. Met veel plezier hebben we de 'Rillettes de Oie' en de 'Cou farci au foi de Canard' genuttigd. Heerlijk met een salade waarin notenolie en versgebakken brood. Erbij dronken we een heerlijk flesje Viognier van 'Domaine La Blaque' uit Pierrevert. Mooi fris kruidig met een vleugje honing. Over dit geweldige wijnhuis later meer. Prachtige tegenhanger voor de heerlijke gevulde eendenek.

 

Delicatessen in glas en blik.                               Peren nieuwe oogt, midden juli.

 

Ook koude biertjes en af en toe Perrier.            Zonnebloemen in overvloed.

 

                                         

                                          Verse knoflook tot na de Kerst!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer