Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dagelijkse kost

• 17 November 2007 - Warme appel-perentaartjes

Posted in Desserts

Heerlijke variatie op de ouderwetse appeltaart zijn deze eenpersoons appel-perentaartjes van bladerdeeg. Je hebt er lage taartvormpjes met een doorsnee van 10 cm. voor nodig. Smullen maar!

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 goudreinet
  • 1 handpeer
  • 2 el citroensap
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 4 el honing
  • boter of bakblikinvetter
Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Schil de appel en peer, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden. Fruit mengen met citroensap.  Walnoten en honing door fruit scheppen. Vormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg.
Fruit-notenmengsel in vormpjes scheppen. Overhangende punten nonchalant over de vulling heen vouwen.
Taartjes in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
Lekker met bolletje kaneelijs of een andere winterse smaak ijs.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16 November 2007 - Italiaanse maaltijdsoep

Posted in Soep

Deze Italiaanse maaltijdsoep is lekker stevig en doet het goed op drukke avonden zoals de avondjes van Sinterklaas. Lekker makkelijk omdat de basis uit een blik komt.

  • 2 el olijfolie

  • 400 gr Italiaanse groentemix 

  • 15 gr verse basilicum

  • 2 blikken tomatensoep (a 400 ml)

  • 100 gr schelpjespasta

  • 6 el pesto rosso

  • 80 gr geraspte parmezaanse kaas

  • geroosterd brood, toastjes of soepstengels

Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de groente een paar minuten. Hak de basilicum fijn.

Voeg de soep met het water toe aan de groente en doe de pasta erbij. Breng de soep aan de kook en laat het op een zacht vuurtje minstens 10 minuten doorkoken zodat de pasta gaar kan worden. Af en toe roeren.

Voeg de pesto en basilcum toe, bestrooi de soep met kaas en serveer hem met de toast en/of soepstengels.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 9 November 2007 - Gebakken kaas met notenkorstje

Deze plakken kaas zijn gesmolten en zacht van binnen, van buiten zijn ze lekker knapperig. Geschikt voor vegetariërs.

  • 2 dikke plakken extra belegen Goudse kaas van elk ca. 200 gr
  • 1 ei
  • 80 gr pecannoten
  • 2 el paneermeel
  • 25 gr boter
  • halve tl gedroogde salie
  • peper
  • zout

Halveer de kaasplakken en snij een eventuele korst eraf.

Klop het ei los in een diep bord. Meng hier salie en peper door.

Pecannoten tussen keukenpapier afwrijven om het zout wat te verwijderen. Dan fijnhakken in een keukenmachine en op een plat bord met het paneermeel mengen.

Wentel de kaasplakken eerst door het ei en daarna door het notenmengsel, zodat de kaas overal goed bedekt is.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kaasplakken 5 min. Dan heel voorzichtig keren met behulp van twee spatels en nog eens 5 min. bakken.

Leg de plakken op een voorverwarmde schaal.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 4 November 2007 - Stoofpot met aubergine en kikkererwten

Een vegetarische stoofpot waarbij je het vlees als carnivoor vast niet zult missen: stoofpot met aubergine en kikkererwten

  • 3 aubergines
  • 3 winterpenen
  • 2 blikken gepelde tomaten a 400 gr
  • 1 blik kikkererwten a 400 gr
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl djinten
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • peper
  • zout

Snij het kroontje van de aubergines en verdeel ze in blokjes van ongeveer 3 cm. Schil de winterpeen en snij deze ook in blokjes. Pel de knoflook en snipper deze.

Verhit de olie in een braadpan en bak de blokjes aubergine rondom bruin. Bak de knoflook en blokjes wortel mee. Voeg djinten en chilipoeder toe, roer het goed om.

Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in de pan. Voeg de tomaten met het vocht toe. Doe de basterdsuiker erbij. Breng het vocht aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof het geheel in ongeveer 20 min. gaar.

Op smaak brengen met peper en zout.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 31 October 2007 - Bananensoesjes aan een spiesje

Posted in Desserts

Een zeer kindvriendelijk toetje is het spiesje met bananensoesjes. Kinderen kunnen het heel goed zelf bereiden, het is niet moeilijk. Dit heb je nodig

  • 1 pak slagroomsoesjes (uit de diepvries)
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 6 el gembersiroop
  • 2 bananen
  • 2 el chocovlokken
  • satéprikkers

Laat de soesjes ontdooien. Slagroom stijfkloppen met 3 eetlepels gembersiroop en een el suiker. Bananen pellen en elk in 12 plakjes snijden. Aan elk satéstokje om-en-om 2 soesjes en 3 banaanplakjes rijgen. Spiesjes over vier bordjes verdelen en besprenkelen met de rest van de gembersiroop. Gemberroom ernaast scheppen. Garneren met chocoladevlokken.

Comments (5) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 28 October 2007 - Gevulde rijstomelet

Alweer zo'n eenvoudig vegetarisch gerecht, heel makkelijk te maken. Je kunt er ook een maaltje rijst van de vorige dag in verwerken. Zo maak je een gevulde rijstomelet

  • 2 eieren
  • 200 gr peultjes
  • 250 gr gare rijst naar keuze
  • 1 bosui
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el chilisaus
  • 3 el sojasaus of ketjap naar keuze
  • peper
  • zout

Kook de peultjes in ruim water in ongeveer 4 min. beetgaar. Giet ze af.

Maak de bosui schoon en verdeel deze in ringetjes.

Breek de eieren in een kom, voeg bosui, sesamolie, halve tl zout en wat peper toe.

Verwarm de rijst in een magnetron.

Verhit de olijfolie in een grote koekepan en bak hierin de eieren tot een omelet.

Meng de peultjes met de warme rijst. Meng de chilisaus met ketjap en een el. water. Goed door elkaar roeren.

Laat de omelet op een groot voorverwarmd bord glijden, schep de rijst op een helft en vouw de omelet dubbel. Serveer de chilisaus er apart bij.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24 October 2007 - Mihoen met zoetzure kip

Posted in Hoofdgerecht

Mihoen uit de wok met zoetzure kip. Supereasy. De ingrediënten zijn in alle grote supermarkten te koop.

  • 250 gr mihoen of roerbakmie
  • 1 blikje lychees (ca. 565 g)
  • 3 el zonnebloem- of andere roerbakolie
  • 400 gr kipfilet in blokjes
  • 400 gr Thaise roerbakmix
  • 125 gr taugé
  • ca. 240 ml zoetzure woksaus
Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. (Duurt meestal maar een paar minuten)
Lychees laten uitlekken. In wok olie verhitten. De blokjes kip ca. 3 minuten roerbakken.
Groentemix toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Taugé toevoegen en ca. 1 minuut roerbakken.
Saus en lychees toevoegen en nog ca. 1 minuut meeverwarmen. Voorzichtig door elkaar roeren.
Serveer de mihoen met de zoetzure saus.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23 October 2007 - Pittige spaghettini

Posted in Visgerecht

Spaghettini is iets dikker en korter van spaghetti en daardoor wat 'makkelijker' te eten. Hier een eenvoudig recept dat je natuurlijk ook weer met andere dunne pastasoorten kunt combineren.

  • 500 gr spaghettini
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 15 gr verse peterselie
  • 1,5 dl olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas aan een stukje

Kook de spaghettini in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel de knoflook en snipper deze fijn of doe het door de pers. Maak het rode pepertje schoon en snij deze in hele kleine stukjes.

Snij de ansjovis fijn. Knip de peterselie in snippertjes.

Verwarm de olijfolie in een sauspan en voeg knoflook toe. Op een laag vuur even laten sudderen. Peper en ansjovis toevoegen en goed door elkaar roeren. Goed op temperatuur laten komen. Meng de peterselie erdoor en roer dan de saus door de spaghettini. Doe dit over in een serveerschaal en schaaf de kaas erover.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 21 October 2007 - Tuinbonenstamppot

Wat een grijze zondag. Tijd voor een stevige stamppot. Dit keer een iets ongebruikelijker variant. Met tuinbonen (ook wel bekend als Roomse bonen, en dat voor een zondag...) walnoten en geitenkaas.

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 450 gr tuinbonen
  • 250 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr walnoten
  • verse tijm
  • 6 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken. Kook ze in ongeveer 20 min. gaar.

Zet in een andere pan de tuinbonen op en kook die in 5 min. beetgaar. Giet ze af en schep er 2 el. olie doorheen. Hou ze warm door de pan af te dekken.

Hak de walnoten in grove stukken en verbrokkel de kaas.

Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan fijn, samen met de rest van de olie. Voeg honing, tuinbonen en wat tijmblaadjes toe. Schep dit allemaal door elkaar.

Verwarm alles op een laag vuurtje nog eens door en breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng driekwart van de walnoten erdoor.

Serveer de stamppot in een schaal en garneer met de rest van de noten, kaas en tijm.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20 October 2007 - Pincho de huevo duro

Posted in Tapas en hapjes

In gewoon Nederlands betekent dit een toastje met een hardgekookt ei. Logisch dat ik de Spaanse benaming voor deze tapas gebruik: pincho de huevo duro. Het is kinderlijk eenvoudig en daarom erg geschikt voor deze herfstvakantie. Eerst samen in de keuken en dan samen lekker oppeuzelen. De meeste kinderen vinden dat een uitstekend ideetje.

  • sneetjes stokbrood
  • plakken serranoham
  • plakken gerookte zalm
  • eieren
  • gambas
  • alioli
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Kook de eieren hard en snij ze in plakjes. Neem niet al te grote gambas en kook die, pel ze daarna. Snij alle plakjes zalm en ham op het formaat van de plakjes brood.

Bak de stukjes stokbrood aan beide zijden in hete olijfolie tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg op ieder stukje een plakje ham, een plakje zalm, een schijfje ei, wat alioli en een gamba. B reng het eventueel op smaak met wat zout en peper en steek een prikker door het torentje om alles bij elkaar te houden. Het principe van een stukje brood met daarop divers beleg, bijeen gehouden door een prikker, dat zijn pinchos. Het beleg is zo gevarieerd als de inspiratie van de kok.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Waar hααl je 't vandaan?!

Iedere dag weer iets origineels op tafel zetten is een uitdaging.

Vers getikt

• Warme appel-perentaartjes
• Italiaanse maaltijdsoep
• Gebakken kaas met notenkorstje
• Stoofpot met aubergine en kikkererwten
• Bananensoesjes aan een spiesje
• Gevulde rijstomelet
• Mihoen met zoetzure kip
• Pittige spaghettini
• Tuinbonenstamppot
• Pincho de huevo duro
• Warme kikkererwtensalade
• Makreel uit de wok
• Ananas met kokosvla
• Spruitjesstamppot met appel en spek
• Stamppot rauwe spinazie met kip
• Jarig blog
• Gegrilde tonijn met mosterdolie
• Oosterse eendenborstfilet
• Camembertmousse met port
• Slow cooking
• Spaghetti met rodewijnsaus
• Rettich-Cranberrytoetjessoep
• Tahoe-ei
• Week van de smaak
• Gevulde deegmandjes
• Engelse zalmboter
• Verse tomatenketchup
• Rozijnentosti met banaan
• Banderillas
• Snelle bruinebonensoep
• Pittige pasta met bloemkool
• Hartig eiertaartje
• Zalmrisotto
• Botterkost
• Salade met rivierkreeftjes
• Broccoli met kerrie-kaassaus
• Hangop met aardbeien
• Tomatentaart
• Bananenmuffins
• Thaise kippensoep met rijst
• Spoetnik
• Bananenbrood
• Kindercake
• Oerhollandse sukadelappen
• Kokosrijst
• Kip in bokbier
• Tuinbonensalade
• Pasta nero met mosselen
• Mediterranean breeze
• Luxe tosti
• Broodje rookvlees
• Ciabatta Toscana
• Farfalle met romige tonijn
• Hoe werkt het archief
• Caipirinha
• Tagliatelle met zalmsaus
• Haagse bluf
• Broodje Smoked Turkey
• Amsterdamse huisjes
• Spinaziesalade
• Paksoi uit de wok
• Blote billetjes in het veld
• Bamisoep
• ΰ la carte
• Soupe a l'oignon
• Tarte tatin
• Vinaigrette
• Boeuf Bourguignon
• Crθpes
• Quiche Lorraine
• Mousse au chocolat
• Kir Royal
• Fruits de mer
• Ratatouille
• Provencaalse stoofschotel
• Bouillabaisse Marseillaise
• Frankrijk
• Coq au vin
• Gepofte kartoffeln
• Spritzer
• Reibekuchen
• Rόhrei mit Kieler Sprotten
• Bayerische schwein koteletten
• Strammer Max
• Duitsland
• Berliner Luft
• Sangria
• Paella
• Crema Catalana
• Marmitako
• Tapas
• Cocido Madrileρo
• Spanje
• Sopa di ajo
• Topfenknφdel
• Tiroler sauerkraut
• Wiener backhuhn
• Kaiserschmarren mit Zwetschkenrφster
• Wiener melange
• Apfelstrudel
• Oostenrijk
• Wiener Schnitzel
• Balek corbasi
• Karisik Tursu
• Pide
• Dilber Dudaπύ
• Ayran
• Sis Kebab
• Turkije
• Sebzeli piring pilavi
• Limoncello
• Bruschetta
• Pizza
• Ossobuco alla milanese
• Risi e bisi
• Gnocchi
• Italiλ
• Pasta & sauzen
• Sunday roast dinner with Yorkshire Pudding
• Rob Roy
• Klassieke picknick
• Trifle
• Lancaster hotpot
• Fish & chips
• Groot Brittaniλ
• Cock-a-Leekie
• Omeletta anixiatiki
• Baklawαs
• Mezιdes
• Souvlαkia
• Moussakαs
• Horiαtiki salαta
• Griekenland
• Tzatiki
• Moravsky vrabec
• Kuba
• Piskoty
• Bramborovy salαt
• Pivnν gulαs
• Topinky
• Tsjechiλ
• Kapr marinovanύ
• Fins brood
• Smφrgεsbord
• Knδckebrφd
• Jansson's Frestelse
• Kokt laks
• Smψrrebrψd
• Scandinaviλ
• Rulleεl
• Kaasfondue
• Campari sorbetijs
• Aardappeltjes met citroenboter
• Quiche-deeg
• Vakantielanden
• Rucolasalade met kip
• Dag van de arbeid
• Oranjekoek
• Risotto pomodori
• Yoghurtsoep
• Balsamico-dressing
• Kipspiesjes met rode salsa
• Tequila Sunrise
• Venkel met rode ui
• Hollandse asperges
• Aspergesoep
• Groene asperges met beenham
• Asperges uit de wok
• Asperges op de klassieke wijze
• Couscoussalade
• Komkommersoep
• Caesar salad
• Venkel uit de oven
• Vis-spiesjes
• Thaise tilapia
• Italiaanse karbonades
• Pittige kipfilets
• Geitenkaastaartjes
• Kruidige zalm van de grill
• Gemarmerde eieren
• Eierdressing
• Ei-zalmbuideltjes
• Lentesalade met kwarteleitjes
• Italiaanse omelet
• Spaanse omelet
• Gevulde eieren
• Ontbijtomelet uit het Oude Perziλ
• Zalmstoofpot
• PC problemen
• Linzen met sjalotjes
• Mojo
• Pure pilav
• Bami goreng
• Snelle spaghetti
• Choco affogato
• Bloody Mary
• Ardennerham met mierikswortel
• Lente salade
• Chocoladebroodjes
• Gesmoorde witlof

Klik hier 's!

• Begin
• Bekijk mijn profiel
• Archief
• Vriendenbloggers
• Mail Mij
• Mijn Blog's RSS
• Mijn startpagina met honderden kooklinks
• Mijn schildklierblog
• Link je log
Page 1 of 44
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer