Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
The life of DaniŽlle

Home - Profile - Archives - Friends

Au, m'n nagel is gebroken

Posted on 25/9/2010 at 16:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

Au, mijn nagel is gebroken

Soms zie je van die meisjes lopen die regelrecht uit de serie ‘Gooische meisjes’ lijken te komen. Meisjes met een behoorlijke laag make-up op, perfecte nagels, van top tot teen in bekende merkkleding gekleed en de gesprekken die ze voeren gaan doorgaans nergens over. Het zijn meisjes waarvan ik denk en volgens mij vele anderen: “Meid, ga eens iets nuttigs doen met je leven en houdt op met dat gezeur over je uiterlijk.” Niet dat ik totaal niet om mijn uiterlijk geef en ik moet toegeven dat de ‘Gooische R’ er bij mij ook behoorlijk in zit. Toch zou ik het wel heel erg vinden, als het bij mij ooit zo ver komt. Het ergste is nog dat ze zelf niet door hebben, hoe ze op andere mensen over komen. Ze zijn er trots op dat ze zo zijn en dat terwijl je zou denken dat juist zij om hun status denken.

Maar hoe kom ik nou bij de ‘Gooische meisjes’ zal je denken? Niet dat ik elke avond gekluisterd aan de televisie zit om dat programma te volgen. Nee, je zou het haast niet geloven, ik snowboard met dat soort meisjes wekelijks. Een van de ruigere sporten, waarbij je zeker tegen een stootje moet kunnen. Sinds een jaar heb ik mijn passie gevonden in deze sport en ik vind het geweldig! Alleen al als ik naar van die hele goede snowboarders kijk, word ik helemaal warm van binnen. Vooral bij die hoge en moeilijke sprongen, krijg ik de drive om dat ook ooit te kunnen.

Maar voordat dat gaat lukken, moet ik eerst heel hard trainen en dat betekend veel vallen en opstaan. Het ziet er zo gemakkelijk uit, maar dat valt toch vies tegen kan ik je vertellen. Helemaal als je ingespannen bezig bent en dan een opschrikt door een gil van een van de ‘Gooische meisjes’. Stel je voor: je hebt je bindingen net vast gemaakt en bent klaar om van de berg af te gaan, maar net voordat je wilt gaan komt er een meisje met haar snowboard voor je neus staan. Vervolgens duurt het uren voordat ze haar bindingen vast krijgt, daarna gaat ze haar hele ‘checklist’ af met onder andere of haar haar goed zit en na ongeveer een kwartier is het eindelijk zo ver. Ze waagt zich aan de afdaling. Maar als je eindelijk aan de beurt bent en het helemaal goed gaat, knalt er zo’n meisje tegen je aan. Je probeert nog beleefd te zeggen dat het niet uit maakt, maar het begint al op je zenuwen te werken. Het ergste is nog dat ze eerst kijkt of haar broek van Armani nog schoon is in plaats van zich over jou te bekommeren. Je hijst jezelf overeind en gaat verder, maar de zin om verder te snowboarden is geheel verdwenen. De rest van het uur hoor je nog een paar keer iets over de Ugg handschoenen die zo vies worden, dat ze niet door haar knieën kan gaan (niet gek als je een strakke spijkerbroek aan hebt tijdens het snowboarden!) en nog wat van deze akkevietjes.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat deze zorgen om het uiterlijk, de sfeer verpesten voor anderen. Op het begin had ik er heel veel zin in, maar wanneer ik een paar keer omver gebeukt wordt en de hele tijd gezeur aan mijn hoofd heb is de plezier al snel verdwenen. Ik bedoel, je bent aan het sporten! Daarbij hoor je vies te worden, je kunt er niet altijd perfect uitzien. Een strakke spijkerbroek van Armani, met een trui van Tommy Hilfiger en handschoenen van Ugg zijn nou niet bepaald sportkleding. Maar de uitspraken tijdens het snowboarden maken het echt af! We zijn hier niet bij een Miss verkiezing. Geniet van het snowboarden en denk er vooral niet te veel bij na. Dat is toch niet te veel gevraagd? Gelukkig heb ik ook nog een lerares die er hetzelfde over denkt en geeft ze de ‘Gooische meisjes’ tijdens het snowboarden een heropvoeding. Wie weet kan ik dan binnenkort weer in alle rust genieten van het snowboarden en met mij meerdere mensen!

 


Denk aan je toekomst

Posted on 16/9/2010 at 18:01 - 0 Comments - Post Comment - Link

‘Wat zijn je toekomst plannen?’ Een soortgelijke vraag als ‘wat wil je later worden?’ In groep 4 mocht je nog antwoord geven met jufvrouw, moeder of prinses, maar op het HBO is dat anders. Toen ik het niet wist en dus het laatste antwoord gaf, zag je iedereen denken: “Droom lekker verder meid.” Dat betekende dus dat ik er serieus over na moest gaan denken. Een meisje van 17 jaar oud, niet bepaald klein, donkerblond haar, bruine ogen en met de instelling van dag tot dag leven. Hoe zie ik mijzelf over een paar jaar? Ten eerste moet ik zorgen dat ik mijn opleiding binnen 4 jaar haal. Misschien lukt dat wel Cum Laude, heb ik mij laatst laten vertellen. Daarna een goede baan vinden, man en kinderen en that’s it? Of dit nou echt het doel van het leven is, vraag ik mij af. Hoe meer ik over mijn toekomst nadenk, hoe meer vragen er naar boven komen. Je kunt namelijk wel leuk alles gaan plannen, maar veel verder kom je daar niet mee. Tegenwoordig ben je al haast niet zeker of je de volgende dag haalt, laat staan tot je oud en bejaard bent. Sla een krant open en deze gedachte wordt bevestigd. De ene na de andere rampen volgen elkaar op; vliegtuig neergestort, bus en tram op elkaar gebotst, aanrijding, ontvoering en ga zo maar door. Als je het zo bekijkt is van dag tot dag leven zo slecht nog niet. Je hoort vaak het zinnetje van je moeder, docent of wie dan ook: “Kind, denk aan je toekomst!” of je wordt geadviseerd je geld vast te zetten voor de komende tien jaar. Maar dan denk ik bij mijzelf, je kunt beter hopen dat je gezond en gelukkig blijft en de dag nemen zoals die komt! Als je dat voor elkaar hebt, ben je al een heel eind.
Hosting door HQ ICT Systeembeheer