Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
muizenlog Home | Profile | Archives | Friends
alles over muizen en nog meer over muizen

tamme muis7/1/2006

De kleurmuizen stammen af van de gewone wilde huismuizen, die je tegen komt in stallen, schuren en huizen. Maar de kleurmuizen zijn huismuizen die al heel lang door mensen gehouden en verzorgd. Er werd mee gefokt, en op den duur kreeg je zo allerlei soorten en kleuren.

 

De tamme muis is dus eeen muis dat nu als huisdier wordt gebruikt en of als slangenvoer.

de meeste mensen zijn bang voor muizen of vinden "ze vies "muizen zijn op zich heel schoon en wassen zichzelf net als katten.

 

 

waarom een muis als huisdier?

 

Kleurmuizen zijn nieuwsgierige, speelse diertjes. Ze kunnen goed klimmen. Met hun staart kunnen ze zich ook goed vasthouden. Muizen kunnen ook heel goed springen! Muizen bijten bijna nooit echt. (Soms knabbelen ze een beetje) Ze leven graag in een groepje. Wanneer je muizen wilt gaan houden, moet je bedenken wat je wilt. Wil je er mee fokken, dan neem je een mannetje en een vrouwtje. Anders kun je het beste twee vrouwtjes nemen, omdat de pies van mannetjesmuizen veel meer stinkt! Muizen herkennen elkaar aan hun geur. Heb je al een tijd twee muizen, dan kun je er beter niet nog een derde bij zetten. Die wordt waarschijnlijk niet geaccepteerd. Wil je het persé wel, dan kun je het beste de muizen uit hun kooi halen en de kooi goed schoonmaken. Dan zijn hun geurtjes een beetje weg. Zet dan de nieuweling er een kwartiertje eerder in. Dan komt de geur van die muis in het hok. Op die manier heb je kans dat de anderen de nieuwe redelijk accepteren.

Muisjes worden vrij snel tam. Wen een jong muisje aan het regelmatig oppakken. Doe wel voorzichtig! Pak een muis nooit aan het midden van zijn staart of aan het puntje! Eventueel wel aan het begin van de staart, dus vlak bij z'’ lijfje en ondersteun het beestje met je andere hand.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer