Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Dartmoorstal van de Langewiek.

Description

Onze dartmoorstal


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

januari 2013

Allereerst wil ik iedereen de allerbeste wensen doen. Een heel goed en gezond 2013 toewensen!

Helaas hebben wij de afgelopen zomer geen ponys kunnen beleren. Onze dochter Lesley kreeg in de vakantie een ongeluk. Ze brak haar been en groeischijf. Na vele weken in het gips gezeten te hebben, van heup tot bijna de tenen, was de blijdschap dat het gips eraf mocht van korte duur.
Lesley bleek dystrofie te hebben. Het was niet duidelijk of dit ooit weer goed kwam en of zij weer kon gaan ponyrijden.
Gelukkig heeft zij voor de kerstvakantie gehoord dat zij genezen is. De kans dat het terug komt is zeer klein en berust dan enkel op toeval.
Door haar harde werken, de fysiotherapeut en revalidatie arts, kan zij het ponyrijden weer opbouwen.

Dus hopelijk kunnen wij in het voorjaar weer op deze blog leuke stukjes ter vermaak en informatie gaan schrijven.

Groeten Francis en Lesley,
Dartmoorstal van de langewiek.

Posted: 19:52, 11/1/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Luc


aanpast op 02-04-2012

Luc  


Onze Luc blijkt officieel geen Luc te heten, maar aangezien hij er naar luistert, laten wij het zo. De vorige eigenaar had de papieren verwisseld, hij had een vriendje die sprekend op hem leek. Maar na controle van de chip, bleek de pony Jackson te heten.

Jackson van de Berkenhof

v.   Devons Danger (preferent)
m. Gipsy Queen (vm Remy van Wieldrecht)
geboren 26-04-2008
kleur. donkerbruin
stokmaat ong. 1.18m
fokker H.C.M van den Berk uit Zelhem


Luc is licht betuigd en word nu beleerd onder het zadel. Hoe goed hij voor de wagen loopt is voor ons niet te testen, aangezien wij daar geen mogelijkheden toe hebben. Luc komt samen met Bo uit Duitsland. Luc is wel in Nederland geboren.

1-10-2011
Onze dochter van 9 (Lesley) heeft net even op zijn blote rug gezeten, been gegeven. Hij blijft volledig ontspannen, verblikt of verbloosd niet, geen spanning enkel een relaxte pony. Het enige wat ik tot nu constateer is dat hij aanraking aan zijn neus vervelend vind. Mogelijk van een praam? Maar als ik doorzet mag ik er mijn hand op laten zitten. Hij probeert zijn hoofd weg te trekken, maar geen heftige reacties.

Kortom een hele leuke pony, die met de dag blijer en vrolijker word. Alleen nog aardig wat vlees moet terug krijgen, daar moet je dus echt doorheen kijken. Als ik vandaag tijd heb, leg ik er een zadel op. Ik heb helaas geen mogelijkheden om hem aan te spannen.

2-10-2011

Lucaro hebben wij inmiddels in Luc omgedoopt. Klinkt wat makkelijker en fijner. Lesley is er vanmiddag opgeklommen. Aan singelen vond hij eerst even vreemd, maar als je tegen hem praat, kalmeert hij direct. Ook onder haar was hij zeer braaf. Ik had hem aan de longeerlijn. Hij was erg zoekenden, ik heb het idee dat hij in tweespan beleerd is.
Luc liet het allemaal over zich heen komen, reageerde op een gegeven ogenblik ook goed op de beenhulpen. Ook het sturen ging na een paar minuten heel makkelijk. Hij voelde zich erg onzeker, maar liet het vol vetrouwen over zich heen komen.
Het viel mij echt niet tegen.

20-10-2011
Luc is nu meerdere keren gelongeerd. Ondertussen met een kaptoom op en een longeersingel. Ik zet hem bij met touwtjes van L Haanstra. Dit werkt echt goed. Zodra hij naar beneden komt met zijn hoofd, zie je de hele pony ontspannen. Hij loopt direct rustiger en geconsentreerder. Een pony die dus wel een beetje begeleiding nodig heeft.

20-10-2011
Luc raakte vandaag een klein beetje in paniek. Doordat hij niet echt mee werkte, ging zijn oor niet makkelijk mee in de kaptoom. Maar hij werd al snel weer rustig. Aan de longe reageerde hij zich af, door (te) snel rond te draven. Nadat ik hem bijzette met het L. Haanstra touwtje, trad er onmiddelijk ontspanning in zijn lijf.
Nadien is Lesley  weer op Luc gegaan. Op de blote rug, maar met teugel. Ze heeft hem onder mijn begeleiding de stal op gereden. Langs andere ponys en de varkens, naar de deel, waar onze geiten staan. Hier heeft zij hem een paar rondjes laten rondstappen en toen weer naar buiten. Hij doet dit in volle vertrouwen en houdt zich eigenlijk niet echt bezig met het gebeuren op zijn rug. Een pony die toch echt alle vertrouwen bij zijn begeleider/ruiter neerlegt. Wel is hij nog een tikje onzeker.

22-10-2011

Vandaag weer lekker gelongeerd. Luc leek er ook echt zin in te hebben en begint de commando's draf en stap enigszins door te krijgen. Al reageert hij er de ene keer iets beter op als de andere. Toeval? Halt houden gaat op de stem nog niet zo goed. Maar op het moment dat ik een stap schuin voor hem maak, staat hij direct stil.
Na het longeren het zadel erop en aan het bit van de kaptoom teugels gezet. Lesley op de pony. Luc vond het spannend, maar liep lekker onder haar. (ik heb hem nog aan een lange lijn) Op beendruk gaat hij mooi voorwaarts en is met een ontspannen teugel goed te sturen. Het leek of Lesley er meer moeite mee had als Luc. Ze heeft hem de hele bak doorgereden. Een leuk duo die plezier aan het werk hadden!

26-10-2011
Vandaag Luc eerst met zadel gelongeerd en vervolgens lesley er weer op. Ik kreeg de indruk dat Lesley het spannender vond als Luc. Ze wist ineens niet meer hoe ze moest sturen. Wat is die pony braaf. Hij doet netjes wat hem gevraagd word en als hij het eens niet snapt, doet hij nog steeds braaf zijn kunstje.
Enkel het halthouden ging moeilijk. Op moment dat Lesley dan rust inbouwt, dus niks doet, dan stopt hij. Dus krijgt hij daar nu het commando Hoooooo bij. Kijken of wij dat straks aan een lichte teugel en zithulp kunnen plakken. Komt allemaal goed. Een heerlijke pony om mee te werken en om naar te kijken.

29-10-2011
Vandaag heeft Lesley aan de longe luc weer gereden. Dit ging erg goed. Hij draaft netjes links en rechtsom en lijkt er ondertussen ook plezier in te krijgen. Het is een voorwaartse pony, maar erg braaf. Het terug nemen gaat ook al veel beter. Een hele leuke pony, die het goed zal doen in de sport.

31-10-2011
Luc heeft al weer onder het zadel gelopen. Hij lijkt er plezier aan te hebben. Ook de overgangen gaan vrij goed. Lesley raakt ook wat meer zelfverzekerder op hem. Nog een klein poosje en dan zal zij wel los willen!

18-11-2011

Luc gaat erg lekker. Woensdag heeft Lesley los op hem gedraafd. Dit vonden zowel de pony, als Lesley erg spannend. Luc is een fijne voorwaartse pony, die het goed oppakt. Hij wil graag leren en is heel eerlijk. Een fijne pony om mee te werken.
Ook is Luc een aanhankelijke pony, die geniet van aandacht. En makkelijk in de wei met andere ponys.

Afgelopen maand (Maart)

Na een winter waarin de bak of hard was of modder zijn wij weer met luc begonnen. De bak is inmiddels zeer goed, want deze hebben wij laten doorspitten/omkeren. Dus hopelijk behoort een kletsnatte modderbak tot het verleden.
De rust heeft Luc ontzettend goed gedaan. Hij is heel erg ontspannen en werkt met nog meer plezier. Wel blijft het stappen aan de longe moeilijk. Hij wil direct aan de slag. Ook vermoed ik, dat hij in draf wil om alle spanningen eruit te gooien. Lesley heeft nu een aantal keren los op hem gereden. En wat doet hij het leuk. Afgelopen zondag, 1 april, hebben wij hem een thiedemann teugel erbij aan gedaan. Als reden dat hij erg zoekend is en met zijn hoofd trekkende bewegingen naar beneden maakt. Aangezien hij een lichte aanleuning van de bijzet met longeren erg fijn vind, leek mij dit een oplossing. En wat een ontspanning ineens bij de pony. Hij weet waar hij zijn hoofd moet laten! Klinkt gek, maar het geeft rust.
Wij draven ondertussen flink met hem en de figuren gaan steeds beter. Een super pony met veel potentie! Ik zal binnen kort weer fotos van hem plaatsen.


woensdag 11 april 2012

Lesley heeft nu al weer een aantal keren aan de lounge op Luc gereden. Afgelopen weekeinde hebben wij hem voor het eerst in de bak geprobeerd. Luc gedroeg zich heel braaf. Nu moet hij netjes gaan leren reageren op de been en handhulpen. Maar ook dit pakt hij snel op. Vandaag voor de 2e keer, hiervan een kort filmpje..... 
http://youtu.be/v8bc-7M1dms
Indien de link niet werkt, kopieren en in de browser plakken.

Posted: 19:14, 21/10/2011
Comments (1) | Add Comment | Link

Vorderingen/verrichtingen Gijs

(Gijs is verkocht!)


Gijs heeft als vader Nigel van de Westkil
zijn moeder heet Gieneke van het Wolterink. Gijs is donkerbruin met kopersnoet en heeft veel behang. Gijs meet 1.23m. Gijs is 3 jaar jong.

maandag 17 oktober 2011
Gijs heeft vandaag goed gewerkt. Hij was even onwennig in de round pen, bleef in de hoeken staan, maar had al gauw door dat hij moest doorlopen. Hij bleef netjes stil staan wanneer ik dat aangaf. Dit was allemaal los. Dus reageert hij tot nu toe goed op lichaamstaal. Hij heeft zich in een kleine 10 min. flink in het zweet gewerkt.
Meteen eraan volgend heb ik hem aan een lange lijn laten volgen. Hij doet dit heel netjes, gaat ook achteruit, als ik achteruit loop. Dus als hij het allemaal zo snel blijft oppakken, dan is het een keurige jongen! Maar hij zal zich vast een keertje verzetten, wat heel normaal is. Hij word nu natuurlijk overvallen.

Dinsdag is hij door de afgebakende paddock heen gebroken. Ik ben er eigenlijk wel blij van. Een pony die in het begin een keer in opstand komt, doet het vaak later niet weer. Ik heb hem weer opgehaald en een punt gezet achter het los werken met hem. Hij is aan de longe gegaan.

Woensdag is hij voor het eerst echt aan de longe gelongeerd met een kaptoom. Ik vind de kaptoom vriendelijker. Ik bepaal of ik met een bit werk en zit niet continue te rukken in zijn mond of met een vervelende druk achter zijn oren te werken. Hij stond vast op de neus en even vond hij het vreemd. Hij moest tot nu toe bij mij blijven, nu moest hij van mij af. Maar al gauw had hij het door en stond na 5 min weer lekker op zijn stal. Dus kort en krachtig. Geen stress en direct beloning voor zijn goede gedrag.

Donderdag 20 oktober, ook kort gewerkt, maar nu met een longeersingel om de druk te voelen om zijn borst en een bitje aan de kaptoom. De longeerlijn weer op de neus, dus niks met het bit gedaan. Het bit was echt wennen, maar hij accepteerd m goed. Het is ook een lekker zacht bit. Het longeren ging nog beter als gisteren. En nadat hij zowel links als rechtsom het "goed" deed, zijn wij gestopt.

Kortom hij laat het over zich heen komen. Vind het prima. Wel zijn wij met 2 man bezig, omdat Gijs die ondersteuning prettig vind. En dit gaan wij in zijn tempo afbouwen. Hij is heel lief en braaf en mag graag knuffelen.
Mijn indrukken zijn tot nu toe erg goed.

23-10-2011

Vanochtend weer met Gijs aan het werk geweest. Freddie longeert hem en ik drijf hem naar voren met de zweep. Hij heeft vandaag weer de longeer singel omgehad. Met hieraan Lammert Haanstra touwtjes, die door het schoftje lopen naar zijn bit. Nu kreeg hij dus lichte druk van het bit. De touwtjes werken mee naar de stelling waarin de pony loopt. Ondertussen begint hij zijn bit meer aan te nemen, begint iets meer te kauwen.
Hij had er eerst geen zin in en toen hij van hand moest veranderen nam hij even een spurt. Ik stond natuurlijk  (hij moest immers de andere kant op) aan de verkeerde kant van de longe en kon mijzelf ook maar net in de been houden. Een grappige situatie, vooral omdat er "publiek" achter het keukenraam stond toe te kijken. Dus dat moest ik later van zoonlief wel horen! haha
Hierna liet Gijs zich netjes rond longeren, links en rechts om. Wij hebben het dus ook geprobeert het door 1 persoon te laten doen, wat ook erg goed ging.

26-10-2011


Gisteravond kort met Gijs gelongeerd. Hij was continue aan het vechten tegen het bit, terwijl het longeren op zich erg goed gaat. Hij gooit continue zijn tong over het bit en als ik deze terug leg, trekt hij hem op en gooit de tong er weer overheen. Ik kan hem prima alleen longeren. Maar ik vind zijn lichaam erg gespannen.
Ik heb dus na de korte longeer sessie Gijs een dubbel gebroken bitje ingedaan. Heb nl nog een dangerbit liggen, die ik totaal ongeschikt acht om mee te longeren, maar wel geschikt om te kijken hoe de pony daar aan de hand, op reageert. Ik heb hem vervolgens mee de bak ingenomen, waar Lesley op Titan aan het rijden was. Gijs zag je zichtbaar ontspannen, dit lag hem goed. Zijn mond zat dicht en geen tong over het bit. Ook geen poging om hem erover heen te leggen. Gijs was vrolijk en lichamelijk geheel ontspannen. Dus ik ga morgen een dubbel gebroken bit ophalen voor hem. Eentje die dik genoeg is, om niet scherp te zijn. Hij moet nl niet continue in gevecht zijn met een bit. Het is een hulpmiddel, geen marteltuig. En een enkel gebroken bit, past dus totaal niet bij hem. Fijn om te weten.
Het bit is inmiddels in huis, nog niet geprobeerd.

30-10-2011

Vandaag heeft Gijs voor het eerst het zadel op gehad. Hij maakte meteen een paar leuke bokkesprongen en daarmee was het klaar. Aan de longe liep hij iets vlotter, hij vond het spannend dat rare ding op zijn rug. Vervolgens de beugels eraan laten hangen. Dat was ook spannend, maar nog bleef hij braaf. Gijs is geneigd om stil te blijven staan op het moment dat er iets gebeurt wat hij niet begrijpt of eng vind. Maar laat zich snel weer vooruit leiden.
Lesley is na ong. 10 min longeren nog op Gijs gaan zitten. Freddie ernaast en ik naast Lesley. Dit ging ook vrij goed.
Conclusie is dat Gijs een pony is die wel leiding en begeleiding nodig heeft en je moet het niet te snel willen. Op het moment dat je hem duidelijk maakt dat er geen reden is om iets engs te vinden, dan geeft hij er snel aan toe. Wel mis ik nog steeds een beetje ontspanning in zijn lijf. Hij moet er echt nog plezier in gaan krijgen. Maar dat komt.
Hij gaat momenteel veel mee wandelen en dat vind hij heerlijk. Dus de oplossing voor mij is op dit moment, hem na het "werk" even mee uit wandelen te nemen.
Gijs is een hele aanhankelijke pony, die nog vrij jong in zijn gedrag aan doet. Daarom is het voor hem belangrijk dat alles stapje voor stapje gaat, zodat hij aan alles goed kan wennen. Ik denk dat het straks een hele fijne rijpony gaat worden. Die jou terug geeft, wat je in hem stopt.  Hij vind het spannend, maar ook allemaal goed. Ik kom niks vreemds of aparts tegen. Een gezonde jonge dartmoor, die graag met andere ponys speelt en knuffelen heerlijk vind. Hij doet feitelijk niks verkeerd! En dat vind ik een heel fijn gegeven. Je moet alleen wel tijd en energie aan hem willen besteden.

31-10-2011

Met Gijs weer aan de longe gewerkt. Hij accepteerd het bit steeds makkelijker en buigt ook ligt af. Hij heeft ong. een half uur intensief aan de longe gewerkt, voordat ik een stukje rust in hem ontdekte. Nadien hebben wij lekker gewandeld. Ook heeft hij voor het eerst een deken op gehad, aangezien hij behoorlijk nat was geworden van het werk.

4-11-2011

Vandaag weer met Gijs gewerkt. Lekker gepoetst en geknuffeld. Hij raakt meer en meer ontspannen en ondertussen ook nieuwschierig naar wat er aan zijn lijf gebeurt. Onverwachtse bewegingen vind hij nog erg spannend en schrikt een beetje. Poetsen en het schoftje opleggen doen wij allemaal los. Ook met de kaptoom heb ik Gijs los staan. Dit gaat erg goed. Met hoeven krabben, heb ik het touwtje vast.
Longeren ging erg lekker, hij pakte het goed op. Boog lekker af en liep ontspannen. Linksom een klein galopje geprobeerd. Ik ben zeer tevreden over vandaag. En voor mijn gevoel Gijs ook!!


18-11-2011

Gijs gaat met erg grote sprongen vooruit. Hij plaats zijn achterhand steeds beter onder zijn lijf en loopt braaf zijn rondje. Hij gaat makkelijk vooruit en reageert goed op de klak geluidjes. Hij lijkt steeds meer plezier in het werken te krijgen. Hij buigt al mooi af en zijn passen zijn ruim. Zoals het nu lijkt, kan Gijs binnen kort onder het zadel beleerd worden!! Het tuig op en af doen, is geen enkel probleem. Dit vind hij allemaal normaal. En na het werken, gaan wij lekker wandelen langs de weg of om de boerderij, als beloning.

Vandaag is ook de hoefsmid geweest. Gijs was heel erg braaf. Zelfs onze smid was er verbaasd over, dat zo'n jonge pony die nog nooit bekapt is geweest, zich zo makkelijk liet bekappen.
Vanmiddag heeft hij heerlijk in de bak gespeeld met Bo. Heerlijk in de zon en voor de laatste keer.
Bo gaan wij nl morgen weg brengen, naar zijn nieuwe adres. Dan moet Gijs een nieuwe vriend krijgen om samen mee te spelen.

De vorderingen zijn naar tevredenheid. Ik vind het een ontzettende leuke pony.


Posted: 12:11, 21/10/2011
Comments (2) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer