Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Data Recovery

Home - Profile - Archives - Friends

Data Recovery Process

Posted on 25/2/2008 at 17:22 in Data Recovery - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Het maakt niet uit of je een probleem hebt met je Raid 1, 5 server of met een gewone harde schijf of zelfs met andere opslagmedia zoals  Flash Media USB IPODS als je data verliest dan komt dat altijd ongelegen.Je kunt er dan aan gaan denken om je data weer terug te halen door een data recovery bedrijf. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel waarde de gegevens hebben (zowel emotionele of economische waarde). Je kunt het beste uitkijken naar een data recovery provider die zijn processen hebben laten certificeren.

Ook is het belangrijk om een data recovery provider uit te zoeken die werkt op basis van het No cure No pay principe dit betekent automatisch dat deze de risico voor het niet volledig terughalen op zich neemt en je aan het einde niks in rekening brengt.Data recovery bestaat uit het terughalen van gegevens die op een of andere wijze niet meer toegangelijk zijn. Het maakt dus niet uit wat voor opslagmedium of welk merk (IBM, Western Digital, Toshiba, Maxtor, Seagate, Hitachi; Samsung; Fujitsu ,LaCie Iomega ) je hebt, je kan altijd een data recovery proces opstarten.

Het data recovery proces

Normaal gesproken moet men het opslagmedium insturen voor analyse. Hierbij gaan ze eerst kijken naar de huidige toestand van het opslagmedium. Ze kijken of er een fysieke of logische schade is opgetreden. Daarna als het goed is krijg je een vaste prijs voor het laten uitvoeren van de data recovery. De uiteindelijke prijs is meestal afhankelijk van de geleden schade. Ook zijn er data recovery bedrijven die je ook laten betalen voor de diagnose. Uiteindelijke heeft ieder data recovery bedrijf zijn methode om de kosten aan je door te berekenen. Er zijn er die ook per GB rekenen of die je laten betalen voor het aankopen van reserve onderdelen. Ook zijn vaak de transportkosten of een andere harde schijf (waarop je data opgeslagen wordt) bij de prijs niet inbegrepen.

Wees dus altijd goed op je hoede en kijk uit voor zogenaamde extra kosten. Laat je niet het kaas van je brood eten en vraag altijd duidelijk wat de data recovery precies gaat inhouden en wat er in de eindprijs inbegrepen is.  

Nadat je de goedkeuring schriftelijk (via email, of fax) hebt gegeven gaat de data recovery proces meteen van start. Het probeert de gegevens van je harde schijf of opslagmeduim af te halen. Na een data recovery ontvang je een lijst met de daarop terug gehaalde gegevens. Deze lijst is er om te zorgen dat je inderdaad krijgt waarvoor je gaat betalen namelijk je gegevens. Het is belangrijk na te gaan of alle gegevens ook daadwerkelijk zijn teruggehaald en dat er geen beschadigde bestanden tussen zitten. Je goedkeuring van de lijst betekent automatisch dat de data recovery de gegevens gaat opslaan en de data recovery als een succes beschouwd.

Let er wel op dat je daadwerkelijk een data recovery nodig hebt. Soms bij een logisch probleem (formatering, deletion, bestanden gewist.) kun je via een software programma je gegevens terughalen. Ik zal een later stadium hier op terug komen

 


Welkom bij de Data Recovery Blog

Posted on 31/1/2008 at 13:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Nogmaals een hartelijk welkom bij deze Data Recovery Web Log.

Het doel voor deze web blog is duidelijk: Meer informatie verschafen omtrent het thema Data Recovery. Het is een feit dat we in de volgende 5 jaren meer data gaan verwerken en opslaan dan dat we samen in de afgelopen 25 jaar met elkaar opgeslagen hebben.

Met zo'n explosieve groei komt natuurlijk vanzelf de vraag: Hoe gaan we met de Data om? Hoe beschermen we onszelf tegen Data verlies. Hoe gaan we met de Data om? (wat slaan we wel en niet op) Welke gegevens zijn voor ons belangrijk of waarvan we niet het bestaan weten.  Hoe maak ik een goede back up? Welke opslag media heb ik daarvoor nodig?

Kortom alles wat zo'n beetje met Data te maken zal hebben komt aan bod in deze weblog. Ik zal altijd deze thema's vanuit een Data Recovery gedachte gaan behandelen d.w.z alles wordt gezien vanuit  een Data Recovery Oogpunt.

Om met mijn eerste bericht te beginnen zal ik bij het volgende bericht van breder en dieper ingaan op wat in feite data recovery nu werkelijk inhoudt.

Ik hoop dat ik u binnenkort weer terug te mogen begroeten op deze web blog

Groet,

Data recovery Web log


Hosting door HQ ICT Systeembeheer