Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Gre en Teer; dat doet zeer  

Het open boek genaamd 'De Toekomst'

18:43, 19/7/2009  ..  0 comments  ..  Link
Tegenwoordig roep iedereen dat de geschiedenis belangrijk is omdat je kan leren van het verleden. Fouten die toen gemaakt werden daar kunnen wij nu van leren. Het probleem is echter dat dit zo weinig wordt gedaan. Hoe komt het dat iedereen meent te kunnen leren van het verleden maar toch altijd verrast wordt door wat er om hen heen gebeurt.
Neem nou de economische crisis. In de jaren 30 is het al helemaal misgegaan, in de jaren 70 en 80 was er een oliecrisis met daaropvolgende problemen. En dan is er niemand die de huidige crisis aan ziet komen. Achteraf zijn ze er natuurlijk wel, de experts die achteraf het vooraf ook al wisten. Maar vooraf hoor je die maar zelden.

Op basis van het verleden is het dus makkelijk om de toekomst te voorspellen. Neem een belangrijke gebeurtenis en er is bijna altijd iets uit het heden aan te plakken.
Neem nou de Azteken. Dit religieuze volk dat tussen ongeveer 1200 en 1500 in het huidige Mexico woonde werd geregeerd door een religieus-politiek leider. Hun leger werd uiteindelijk verslagen door de Spanjaarden die als bondgenoten vijanden van de Azteken hadden meegenomen. De Spanjaarden, die destijds een van de grote spelers in de internationale politiek ware, verboden de mensenoffers, die waren in het Christelijke oogpunt totaal uit den boze.
Als we dit vergelijken met de wereld van nu is het niet meer dan logisch dat Iran, met zijn Ayatollahs, over een aantal jaren aangevallen zal worden door de Verenigde Staten samen met de vijanden van de Iran; Israël. De lijfstraffen die daar nu nog gehanteerd worden vanwege de Sharia zullen met het oog op de door het Westen bedachte mensenrechten afgeschaft worden.

De Romeinen hebben in 3 oorlogen de Carthagers verslagen en vernietigd. Carthago was de enige grootmacht in de Romeinse vaarwateren die als een tegenstander op gelijk niveau gezien kon worden en dit zagen de Romeinen niet graag. Om te voorkomen dat ze nog meer problemen bezorgden moesten ze dus aangepakt worden. Dit kostte de Romeinen enorm veel geld, manschappen en moeite, maar het lang gewenste resultaat bracht een aantal problemen met zich mee. Namelijk veel meer provincies, niet alleen het huidige Afrika werd deels in het Romeinse rijk opgenomen, maar ook Spanje, Frankrijk en het Hellenistische rijk, waar tot voorheen het Romeinse rijk tot niet veel werden dan Italië kwam. De bestuurlijke rompslomp die dit met zich meebracht zorgde ervoor dat het Romeinse systeem niet meer zo vlekkeloos werkte als vroeger. Mede daardoor werd de staat de corrupter en braken er steeds vaker burgeroorlogen uit. Dit was uiteraard niet de enige rede, maar wordt wel als een van de redenen gezien. Uiteindelijk is het politieke systeem omgegooid en is het rijk ten val gekomen.
China is zowel een militaire als economische grootmacht. De Verenigde Staten zijn op hun retour en de voormalig bondgenoten zijn het lang niet altijd eens met de werkwijze. De VS bemoeit zich vaak met interne aangelegenheden van China en de Chinezen zijn hier lang niet altijd blij mee. Waarschijnlijk zal China de Verenigde Staten in een reeks oorlogen verslaan, vanwege Obama's plan om alle atoombommen de wereld uit te helpen. Hierdoor zullen de Chinezen veruit in de meerderheid zijn en zijn er geen leuke snufjes waardoor hele landen in één keer weggevaagd kunnen worden. Na een reeks slopende oorlogen zullen de Vernigde Staten op hun knieën gedwongen worden en onder Chinees heerschappij gesteld worden. In het proces zullen andere grootmachten in de regio zoals India en Rusland ook verslagen worden en zal er een nieuwe wereldmacht verschijnen; de Overheersde Staten van China. Dit is immers al waar het nu ook op neerkomt met dat hele gedoe in Tibet en Taiwan.
Na vele opstanden en invallen van de barbaren uit het noorden, die op dat moment helaas alleen nog Inuit kunnen zijn, maar iedereen weet waar die toe in staat zijn, zal het rijk uit elkaar vallen en in kleinere staten verdeeld worden, waarna men nog duizenden jaren de invloeden zal kunnen merken.

Een beetje geschiedskundige hoeft dus het nieuws maar te volgen of hij weet al wat er de volgende dag gaat gebeuren. Je moet dus niet verbaasd opkijken als er volgend jaar ineens een golf van aanmeldingen bij die studie is.
Helaas heeft de jeugd dus niet langer de toekomst, maar over enkele jaren zul je oude mannen horen preken dat het verleden de toekomst heeft en dat we daar dus goed mee om moeten gaan.

De wonderen der Nederlandsche taal

21:18, 25/6/2009  ..  0 comments  ..  Link
Velen van jullie zullen al kennis gemaakt hebben met de Nederlandse taal, anders ben je dit nu niet aan het lezen gok ik. Veelal is dit kennismakingproces via de ouders gelopen, maar in sommige gevallen is het pas begonnen op de basisschool. Onafhankelijk van waar en wanneer het gestart is, de term 'voorzetsel' zal velen bekend voorkomen. Mocht je je hele basisschoolcarriëre uit je geheugen gewist hebben, een niet nader te noemen internetencyclopedie zegt het volgende:

Een voorzetsel (of prepositie) is een onverbuigbaar woord zoals: aan, bij, door, in, naast, om en tussen, dat de aard van de relatie tussen verschillende elementen in de zin aangeeft:

  • Het kantoor is open vanaf tien uur.
  • De fiets staat naast de brommer.
  • Schilder je met een roller of een kwast?

Met deze woorden alleen is er niets aan de hand, maar zodra ze aan werkwoorden gekoppeld worden gaat het helemaal mis. Alle logica die nog aanwezig was in onze taal wordt dan spontaan opgeheven. Je zou bijna gaan denken dat degene die onze taal bedacht heeft de toenmalige generatie aan het uittesten was om te kijken waar hij allemaal mee weg kon komen.
Ergens iets op gooien en en ergens iets af gooien hebben precies de tegengestelde betekenis, zoals je zou verwachten, maar optrekken en aftrekken komen nog niet eens in de buurt. Als je hier het tegengestelde van neemt kom je respectievelijk uit op afremmen en optellen (ja, die aftrekken, niet die andere).
En waarom heeft niet ieder woord een tegengestelde betekenis met hetzelfde werkwoord? Je kan bijvoorbeeld wel iemand aannemen, maar niet iemand uitnemen. Je kan ook iemand opnemen, maar iemand afnemen kan ook niet.
Bij de vorige voorbeelden bleef het werkwoord nog enigzins behouden, maar zelfs daar zijn we niet consequent in.  Zetten zelf is een druktechniek, maar hang je er een voorzetsel aan gaat het mis. Neerzetten, opzetten, afzetten, wegzetten, aanzetten en uitzetten hebben niets meer met het oorspronkelijke werkwoord te maken.

Als je dit alles achter elkaar zet, zal het je vast opvallen dat onze taal één grote grap is. Gelukkig weten wij niet beter en is onze taal niet voor niets een van de moeilijkste talen om te leren. Maar nog zijn er mensen die het raar vinden dat "die buitenlanders niet eens de moeite nemen om Nederlands te leren". Niet zo gek als je in de supermarkt alles dat je wil weten van het plaatje op de verpakking kan halen en het te betalen bedrag keurig op een schermpje komt te staan. Toevallig is dit vaak dezelfde groep die "veel beter Nederlands ken als hun". Maar die komt natuurlijk in dezelfde supermarkt. Dan kunnen ze misschien ook dezelfde taalcursus doen.

-Teer

A new hope

19:01, 22/6/2009  ..  1 comments  ..  Link
En ja hoor, weer een nieuwe blog erbij. Weer een nieuw figuur dat eens in de zoveel tijd de ontlasting van zijn hersenen op internet gooit. Maar dit is meer... dit zijn twee figuren die dit doen. En onze hersenontlasting ruikt naar lavendel. Deze blog simboliseert een verandering in de gehele blogwereld. En dit zal ongetwijfeld een verbetering zijn. Mocht je hier aan twijfelen dan... ja... dan weet ik het ook niet meer.

Dus voortaan: Gré en Teer; dat doet zeer. Onthoud dit.

-Teer

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Het open boek genaamd 'De Toekomst'
De wonderen der Nederlandsche taal
A new hope

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer