Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Day Trader Support

Overzicht Trades

7:38 AM, 30/4/2011 .. 0 comments .. Link

Maximale Stoplosses van diverse instrumenten

 

Maandag 11 april 2011 trade resultaat

Dinsdag 12 april 2011 trade resultaat

Woensdag 13 april 2011 trade resultaat

Donderdag 14 april 2011 trade resultaat

Vrijdag 15 april 2011 trade resultaat

Maandag 18 april 2011 trade resultaat

Dinsdag 19 april 2011 trade resultaat

Woensdag 20 april 2011 trade resultaat

Donderdag 21 april 2011 trade resultaat

Dinsdag 26 april 2011 trade resultaat

Woensdag 27 april 2011 trade resultaat 

Vrijdag 29 april 2011 trade resultaatInteressante informatie & Links

5:59 PM, 27/3/2011 .. Posted in Links .. 0 comments .. Link

http://www.z24.nl/speciaal/laatstenieuws/

Komende week: houdt Portugal stand?

27-03-2011 | Gepubliceerd 17:46


De beurshandel zal de komende week omgeven zijn door onzekerheid over de nucleaire situatie in Japan, de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de schuldencrisis in zwakke eurolanden als Portugal.

De rapportage van bedrijfscijfers over 2010 zit er vrijwel op, waardoor het dagelijkse nieuws de handel zal bepalen.

Diepe crisis Portugal
Portugal belandde vorige week nog dieper in crisis na de val van het minderheidskabinet onder leiding van de socialist José Socrates. Nu het land met een demissionaire regering zit, denken marktkenners dat het land op zeer korte termijn om financiële steun zal vragen bij de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

http://www.z24.nl/economie/artikel_209801.z24/Komende_week__houdt_Portugal_stand_.html 

 

'Tekort Ierse banken 20 miljard'

27-03-2011 | Gepubliceerd 15:57

DUBLIN (AFN) - Uit de jongste stresstest van Ierlands vier grootste kredietverstrekkers zal blijken dat ze 20 miljard euro nodig hebben om hun kapitaalbuffers op peil te brengen.

De uitkomst van de test wordt op donderdag bekendgemaakt. Dan zal blijken hoe Bank of Ireland, Allied Irish Banks, Irish Life & Permanent en EBS Building Society er voor staan. Onder de noodsteun van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds is er 35 miljard euro beschikbaar om de Ierse banksector op de been te houden

http://www.z24.nl/economie/artikel_209789.z24/_Tekort_Ierse_banken_20_miljard_.html

'Noodsteun Portugal kost 70 tot 80 mrd'

24-03-2011 | Gepubliceerd 14:26

Als Portugal een beroep doet op het noodfonds voor zwakke eurolanden, kan dat tot tachtig miljard euro kosten. De andere EU-landen laten het vooralsnog aan Portugal om een aanvraag voor noodsteun in te dienen.

http://www.z24.nl/economie/artikel_209205.z24/_Noodsteun_Portugal_kost_70_tot_80_mrd_.html

 Money & Speed: Inside the Black Box VPRO Tegenlicht

10:59 PM, 13/3/2011 .. 0 comments .. Link

Money & speed: Inside the black box

  • 31.01.2011
Image Money & speed: Inside the black box

Money & Speed: Inside the Black Box is een waargebeurde thriller die ons meeneemt naar het hart van onze geautomatiseerde financiële wereld. Aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen en datavisualisaties tot in de milliseconde, een reconstructie van de snelste en diepste daling van de Amerikaanse beurzen ooit.

Money & Speed: Inside the Black Box reconstrueert de flash crash die plaatsvond op de Amerikaanse financiële markten op donderdagmiddag 6 mei 2010. Om 14.42.44 uur en 75 milliseconden stortten de Amerikaanse financiële markten om niet direct aanwijsbare redenen en met ongekende snelheid in, om vervolgens na 20 minuten tot het oude niveau terug te keren. Met een gedetailleerde reconstructie leggen we de innerlijke dynamiek bloot van een snel veranderende financiële wereld die ieders leven en levensomstandigheden beïnvloedt. De futuristische thriller onthult een mondiaal financieel systeem dat van een netwerk van gereguleerde handelsvloeren tot een netwerk van zwarte dozen geworden is. Een netwerk dat niet transparant is en waarin nu gehandeld wordt met de snelheid van het licht. Een netwerk dat tot een door machines aangestuurd organisme verworden is met niemand aan het roer.

Niet alleen de gemiddelde burger heeft geen idee wat er zich binnen deze zwarte dozen afspeelt, ook het hoger management of de toezichthouders hebben dat niet. In gesprekken met de direct betrokkenen en een minutieuze visuele analyse van de handelsdata van de flash crash willen we niet alleen binnenin de zwarte dozen kijken en proberen te begrijpen wat daar precies gebeurt maar ook een hedendaagse vertelling schetsen over de verhouding tussen mens, markt en machine.

Money & Speed: Inside the Black Box zal naast een televisie documentaire de eerste iPad-documentaire in zijn soort zijn. Deze TouchDoc wordt na de uitzending op 31 januari 2011 als een downloadable iPad-app gratis aangeboden in de app-store. De film zal 50 minuten duren, en de toegevoegde mogelijkheden die een iPad-app biedt geven de gebruiker de mogelijkheid zelf de financiële data te verkennen en onderzoeken.

Er wordt gesproken met o.a. Paul Wilmott (wiskundige & quant), George Dyson (historicus), Eric Scott Hunsader (data analist), Gregg Berman (SEC financieel toezichthouder) en Rishi Narang (fondsbeheerder).

Money & Speed: Inside the Black Box is een door Marije Meerman van VPRO’s Tegenlicht en Catalogtree ontwikkelde TouchDoc: een gelaagde documentaire, waarin een sterk verhaal en minutieuze visuele analyse bij elkaar komen. De TouchDoc laat zien wat de samensmelting van het televisie- en computerscherm kan brengen.

Regie: Marije Meerman
Research: Gerko Wessel
Productie: Mariska Schneider
Eindredactie: Henneke Hagen / Jos de Putter

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/the-future-of-finance/money-and-speed.html

http://tegenlicht.vpro.nl/backlight/quants.htmlPsychologie van het traden

3:31 PM, 5/3/2011 .. Posted in Psychologie van het traden .. 0 comments .. Link

Als je het filpje via de onderstaande link op You Tube hebt gezien en je herkent je daar een beetje in, lees dan zeker de volgende tips.

http://www.youtube.com/watch?v=OVytw0DlkfE&feature=BF&playnext=1&list=QL&index=1

Een van de belangrijkste facetten van het traden is dicipline. Traders die een leuke winst in de ochtend hebben behaald, leveren dit meestal weer later op de dag in. Veel traders laten zich ook emotioneel leiden door verliezen die ze hebben gemaakt en willen in de " tegenaanval" gaan om deze verliezen weer weg te werken. 

Het belangrijkste is jezelf dicipline bij te brengen en dat kan je alleen bereiken door jezelf de baas te blijven. Als je het kan opbrengen om op een bepaald moment te stoppen met traden (of je nu winst of verlies hebt), dan is dat een overwinning op je emoties en heb je controle over je manier van handelen.  

Een andere belangrijke psychologische factor is geduld opbrengen en wachten tot er een nieuwe kans voorbij komt. Een goede trader neemt wel is een dag of langer geen positie in. Er is een gezegde dat "niet traden ook winst is". Als je gaat traden "om te traden" wordt je zeker een verliezer. 

Je redenatie en/of beslissing om een trade te starten moet als het ware geautomatiseerd en opgeslagen zijn in je hersens. Dat bereik je door een goed werkende strategie keer op keer te herhalen en te oefenen zodat je nog nauwelijks nadenkt waarom je deze trade uitvoert.   

Het wordt net als autorijden. Je let wel op dat je veilig rijdt maar de rest gaat vanzelf. Tijdens het autorijden vraag je je ook niet meer af of je op het rempedaal of het gaspedaal zit te trappen. Je weet dat wanneer je op een smalle weg rijdt je daar ook langzamer en oplettender moet rijden. Zo ook met traden. Op een gegeven moment weet je op welke momenten je moet oppassen en extra alert moet zijn. Blijf je nog wel 120 Km per uur doorrijden op die smalle weg, moet je toch nog wat meer rijlessen nemen en zorgen dat je automatisch gas terug neemt op een gevaarlijke weg zonder dat iemand jou dat hoeft te vertellen.  

Door een goede tradingsstijl aan te leren, worden een aantal zaken een automatisme en zit je niet meer constant in een soort paniek zone die al je beslissingen beinvloeden. Het gezegde "angst is een slechte raadgever" is hier erg op z'n plaats. Als je tijdens het traden constant in een paniek- of crisisfase verkeert omdat je je bij iedere handeling afvraagt of je wel de juiste beslissing hebt genomen, of je het wel goed doet, of dat je je ernstig zorgen maakt wat je nu weer gaat verliezen, ga je dit spel beslist niet winnen. Dan moet je zeker nog wat maanden gaan Simulatietraden om handelingen een automatisme te laten worden.

  

Als je je rijbewijs hebt gehaald ben je nog geen goeie chauffeur. Daar gaat een hele tijd overheen. Zo ook met traden. Dus als je denkt dat je na 2 weken die knop wel kan bedienen, zorg dan dat je een heel goed gevulde account hebt. 

 

Een goede hulp bij het leren traden en aanleren van bepaalde acties, is het regelmatig bekijken van foto’s en voorbeelden van trade . Foto’s van grafieken leren je bepaalde steeds weer terugkomende patronen herkennen van situaties waar je een positie zou kunnen innemen.
Door alleen maar de koerslijn te volgen en daar bij een heftige beweging in een soort paniek te willen instappen omdat je DENKT dat je een trade hebt gemist, loop je ALTIJD achter de feiten aan. Je verliest x op x en de markt wordt een beangstigend spel waarbij je steeds meer irrationele beslissingen gaat nemen.
Kijk dus regelmatig naar de grafiekfoto's van situaties waarin je mogelijk een succesvolle trade had kunnen doen, maar ook waar je dat zeker niet zou moeten doen. Stamp ze in je hoofd.  Leer de bewegingen van een bepaalde markt (her)kennen. Iedere markt heeft z'n eigen "hartslag" die je moet leren aanvoelen.
Wil je dieper op de psycholgie van het traden ingaan kun je is naar deze site gaan en meer lezen over het hoe en waarom we bepaalde (trade) beslissingen nemen.
  


Grafieken (charts) leren lezen

2:38 PM, 5/3/2011 .. Posted in Grafieken .. 0 comments .. 2 trackbacks .. Link

Om te traden in Futures hoef je geen ingewikkelde opleiding te volgen. Wel moet je de tijd nemen (en hebben) om je o.a. te verdiepen hoe het koersverloop op een grafiek wordt geschreven en hoe de koers zich ontwikkeld op die grafiek. Dat levert al zeer veel winst op in de vorm van kennis en ervaring en zo uiteindelijk succes te hebben met traden. 

De doelstelling is je een methode te leren om per dag resultaat te boeken in de handel met futures. Dit kan worden bereikt door de toepassing van enkele zeer uitgekiende en niet al te moeilijke basis technieken.


  • Leer eenvoudige regels die je moet volgen voor je een positie opent. Leer enkele van de honderden indicatoren (her)kennen en pas die toe in je tradingregels.
  • Leer wat er gebeurt als je die regels niet opvolgt en uiteindelijk in de verliezen terecht komt.
  • Leer hoe je je (start)kapitaal inzet om mogelijk winst te maken en hoe je je kapitaal ook beschermt tegen al te grote verliezen, waardoor je moet stoppen met traden. Dit heet Money Management. Het klinkt misschien moeilijker dan het is en je hoeft er geen manager voor te zijn om dat o zo belangrijke onderdeel te leren.
  • Leer psychisch omgaan met zowel verliezen als winsten. Ja zelfs met winsten!!
  • Leer jezelf enkele trading strategieen aan die winstgevend kunnen zijn. Dit heet Trading Management.
  • Leer uiteindelijk waarom je op de goede weg bent en je niet bij die 90% verliezers behoort.

 

Daytraders zijn gericht op korte termijn resultaat. In een aantal transacties die van enkele seconden tot een aantal minuten kunnen duren proberen zij winst te realiseren. Met day traden kunnen mooie resultaten worden behaald.

Goede daytraders handelen op basis van een systeem, een methode die bepaalt op welk moment je een positie moeten innemen of juist moeten verlaten, met hoeveel contracten je instapt en hoe je het risico kan beheersen.

Bovenstaande grafiek geeft de koers van de Euro/$Dollar weer, waarin zich een aantal interessante instap mogelijkheden voordeden. Met het leren zien van deze momenten, kunnen er mooie winsten worden behaald.

Onderstaande charts laten de belangrijkste niveaus zien waartussen op een bepaalde dag gehandeld wordt. Ook zijn de niveaus van de voorgaande dagen aangegeven. Deze chart heet een TPO chart en is onderdeel van Market Profile®

De roze vakken zijn de belangrijkste niveaus waartussen kopers en verkopers actief handelden. Iedere nieuwe handelsdag wordt er een nieuw vak of bracket opgebouwd zodat je steeds kan eenvoudig kan zien of de volgende bracket op een hoger of lager niveau beweegt t.o.v. de voorgaande dag(en). 

 Daytraden

1:03 PM, 5/3/2011 .. Posted in Beknopte Uitleg Daytraden .. 0 comments .. Link

Voor je gaat daytraden (daghandelen) in Futures moet je wel weten waarin je gaat handelen.

Wat is een Future

Daytrading is het kopen en verkopen van Futures op de beurs om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.  Alle openstaande posities worden voor het einde van de handelsdag gesloten, zodat er na het sluiten van de beurs geen risico's meer worden gelopen.  

Een future is een overeenkomst/termijncontract om een onderliggende waarde op een vooraf gesteld tijdstip te kopen/verkopen. Futures worden op de beurs verhandeld. Je neemt met dit instrument de plicht op je om over een bepaalde tijd iets te kopen of af te nemen. Je kunt futures kopen/verkopen in aardappelen, goud, zilver, dollars, olie, etc. Een van de populairste futures onder Nederlandse traders is de future op de AEX-index, de FTI genoemd. Met de future speculeer je dus op een mogelijke stijging cq. daling van de Nederlandse beursfondsen.

Koop je bv. 1 FDAX future dan verdien je met een stijging van de index met 1 punt €25,= (minus de trade kosten van zo'n   €6,= tot €8,=), Daalt de DAX daarentegen, dan verlies je een zelfde bedrag (plus de trade kosten). Een vol punt in de FTI kan een winst/verlies van €200,= opleveren.

Margin

Omdat de broker jouw eventuele verliezen niet wil ophoesten, vraagt zij je om een bepaald bedrag te reserveren op je brokersrekening, ook wel de marginrekening genoemd. De margin varieert per broker.

Bij veel EU brokers moet je voor 1 FDAX future +/-  €7500,= storten als margin voor je kunt gaan handelen. Daarbij moet je nog een bedrag bijtellen om te kunnen traden (handelsgeld). Denk aan zo'n €2/3000,=. Bij een aantal US broker volstaat een margin van €2.500,= voor 1 FDAX future en €500,= voor 1 Euro/$Dollar future.

Het geld dat je hebt verdient/verloren wordt op je rekening bij- of afgeschreven. Zijn je verliezen zodanig dat er onvoldoende geld op je marginrekening staat, dan zal je broker je verzoeken om geld bij te storten om verder te kunnen traden. Dit tamelijk beruchte verzoek heet een "margincall". Zodra je dus een positie opent wordt je margin geblokkeerd en als je weer uit die positie bent gedeblokkerd.

Wat belangrijk is om te leren

Om futures te traden moet je zeker geduld hebben (vaak lang wachten op een goede kans) en beheersing om niet te gaan (na)jagen op een bepaalde prijs als je een trade mist. Verder moet je ook grafieken met enkele indicatoren leren lezen/interpreteren om te zien waar de koers vandaan komt, waar die vaak is geweest en mogelijk naar toe kan gaan. Voor je dat onder de knie hebt gaat er best wel tijd overheen, maar je moet wel willen leren en er de tijd in kunnen en willen steken.

70% tot 80% van de traders verliest structureeel geld  geld op de beurs............

  

Verliezen hoort ook bij het winnen. Maak je geen illusies dat je alleen maar winnende trades hebt. Dat hoort bij het spel. De eerder genoemde eigenschappen aanleren en consequent naleven zijn de enigste manier om niet tot die verliezers te behoren.  Zorg niet dat je in een "tunnel" terecht komt en niet meer ziet wat er om je heen gebeurt.

 

                           

  About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Day Traders Support

Categories

Beknopte Uitleg Daytraden
Grafieken
Links
Overzicht Trades
Psychologie van het traden

Recent Entries

Overzicht Trades
Interessante informatie & Links
Money & Speed: Inside the Black Box VPRO Tegenlicht
Psychologie van het traden
Grafieken (charts) leren lezen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer