Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn Duitse Staande Deena

• 30/9/2010 - De kogel is door de kerk

Ik liep er al heel lang over te dubben, ga ik door met de jachttraining met Deena of ga ik stoppen?

Ik heb nu dus een beslissing genomen, nadat ik van een tien lessen blok de helft miste, dus we gaan niet verder met de jachttraining. Ik vond het al heel lang niet zo leuk meer, de ene week zei ik na afloop ik ga niet meer en de andere week was het ineens weer als vanouds gezellig en dacht ik;" ik geloof dat ik toch maar doorga". Ik had ook het idee dat hoe fanatieker ik met Deena trainde hoe bleuer ze was, en als ik niet fanatiek bezig was kwam ze veel vrolijker en gekker over, en ik wil een gezellig gekke vrolijke hond die helemaal happy is als ze je ziet, dus daar ga ik nu voor. Niet meer 3x per dag down en blijf tot 5 minuten lang, niet meer 3x per dag strak naast lopen, niet meer oefenen om netjes te apporteren, nee gewoon lekker gek doen met een speeltje en weggooien ophalen en nog een keer, lekker buiten overal aan snuffelen en als een idioot met zijn tweeen achter de kastanjes aan die ik wegschop, voor iets lekkers niet zit of down en het na drie minuten pas krijgen, nee gewoon hi 5 (poot) en wat lekkers, rol om en een tummy rub en dan wat lekkers, verstoppetje doen en dan wat lekkers, kroelen en stoeien, en last but not least Deena gewoon hond laten zijn. Ze is er een heel stuk vrolijker onder. Morgen word ze twee en soms vragen mensen of ze nog pup is, heerlijk toch een actieve hond waar je lekker gek mee kan doen, of die op zijn tijd zelf haar gekke vijf minuten krijgt. Voor mij geen suf getrainde hond die na een commando van top tot teen gaat trillen omdat ze eigenlijk achter je aan wil maar van angst niet durft, nee gewoon Deena laten zitten het commando blijf geven, tien meter weglopen omdraaien en dan tot de conclusie komen dat ze aan je tenen zit. Heerlijk, ik blijf het geleerde wel spelenderwijs oefenen maar zonder druk, zonder moeten, zonder pushen, en zeker zonder stres en straf. Zo en dan gaan we nu nog maar even naar buiten, kijken of er nog kastanjes in het parkje liggen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 25/8/2010 - Arme Deena

Zoals iedere ochtend, ging ik ook vanochtend met Deena en jolanda en Loena wandelen. Halverwege de wandeling ging Deena ineens met haar rechter voorpoot hinkelen en wapperen dus ik pakte gelijk haar poot, want ik dacht die heeft in iets scherps getrapt. Maar wat bleek ze had op een wesp getrapt en die hing nog in het kussentje van haar buitenste teen. Dus dat enge stekebeest weggepiekt en dood getrapt. De voet van Deena bekeken maar ik zag niks, dus wij weer verder wandelen. Maar ze ging steeds erger mank lopen, dus wij weer gestopt en toen ging ze liggen en ze kwam een beetje suffig over. Jolanda haar nog een koekje gegeven en die pakte ze wel aan maar niet zo enthousiast als dat ze anders doet, en toen ging ze weer liggen. Jolanda is toen gauw door gelopen naar huis om de auto te halen, en ik ben langzaam met Deena ook die kant op gesjokt. We zijn maar gelijk naar de dierenarts gegaan, en in de auto knapte ze gelukkig al weer op. We waren nog even in twijfel, wel of niet naar de DA, maar we waren er toch dus toch maar even naar laten kijken. Volgens de Da reageert ze dus alergisch op wespen steken, en nu nog niet zo erg maar we moeten er wel rekening mee houden dat bij een volgende steek de reactie steeds heftiger kan worden. Advies; Deena weghouden van wespen. Ja duh, hoe houden we die wespen weg van Deena? Dus als iemand mij en Deena heel hard door Bolnes zien rennen dan weet je waarom; we zijn dan op de vlucht. Ik ben zelf namelijk ook nogal angstig uitgevallen wat betreft wespen. Nare enge stekebeesten:shock:
Arme Deena, ze heeft nu een hele dikke teen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19/8/2010 - gebruiksaanwijzing Deena

Onze Deena (lees; duitse stuiter korthaar), heeft een gebruiksaanwijzing.
Niet meegekregen hoor, toen we haar uit het nest haalde, maar daar moesten we zelf achterkomen. In Oktober wordt ze twee en we weten nu ongeveer helemaal hoe ze werkt. Zo zijn we de eerste twee weken aan het uitvogelen geweest op wat voor manier we haar slapende konden krijgen zodat wij ook aan onze nachtrust konden komen, dat ging als volgt; de eerste week in de bench en als ze jankte lieten we haar even buiten en dan weer terug in de bench, waar ze vervolgens het wilhelmus ging zingen, nog maar een paar dagen geprobeert, iedere keer naar beneden Deena eruit, en weer erin, Cock weer naar boven, ik naar beneden op de bank zodat ze wist dat er iemand was, ik vervolgens op de grond naast de bench, het werkte allemaal niet. Uiteindelijk onze stuiter in een verhuisdoos naast het bed met het plan die doos iedere nacht een stukje dichter naar beneden te schuiven, maar het weer lekker slapen beviel zo goed, dat madam in aan elkaar gemaakte 2 dozen (zo groot als een ledikantje) nog steeds heerlijk naast ons bed ligt te knorren. We zijn er ook achter gekomen dat ze errug graag uitslaapt, in het weekend ideaal maar op doordeweekse dagen moet je toch wat vroeger op. Op de dagen dat ik s'ochtends niet vroeg weg hoef, sleep ik haar dan ook met veel moeite om een uur of half acht/acht uur uit de doos om maar eens mee naar buiten te gaan.

En dan het etens ritueel; gewone droge brokken worden niet genuttigd zonder een schepje pedigree vlees en een scheutje olijfolie.

Iedere dag moet ze even kijken of de konijnen van de buurvrouw al aan het buitenspelen zijn om vervolgens wat meer van de omgeving op te kunnen vangen vanaf de tuintafel, dan ben je lekker groot en als iemand in de tuin bezig is kan ze alles goed overzien zonder in de weg te lopen.

Gaan wij mensen aan de eettafel zitten, dan heeft zij als eerste een stoel gekozen en zit als de koningin haar zelf netjes te wachten op wat komen gaat. De teleurstelling is dan ook van haar af te lezen, als blijkt dat, dat wat komen gaat een hollewipper richting haar eigen plaats is.

Een eigen plaats heeft ze ook, al maakt ze er niet veel gebruik van, want als je zegt;"naar je plaats", dan kruipt ze steevast op de bank.

En dan is er nog de gebruiksaanwijzingen die ik zelf weleens verzin, gewoon omdat als iemand het geloofd, dat heel grappig is:-d .
Zo ging ik vanmiddag even een rondje met Deena lopen en Sanne ging even mee, en zij hield de riem van Deena vast.
Als ik haast heb en ik zeg tegen Deena;"even plasje doen" dan doet ze dat vaak op commando. Dus Sanne en ik lopen met Deena langs de sloot, zegt Sanne tegen Deena;"ja ga poepen". Dus ik zeg tegen Sanne:" nee dan moet je zeggen;, ga maar even drukken". Dus Sanne zegt tegen Deena:" ga maar even drukken", en dat dus constant alleen ik lette er niet meer op, komen we aan het eind van de sloot bij het bruggetje, zegt Sanne ineens;" ja mam, die hond luisterd niet naar mij, want ze doet het niet". :lol:
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 7/2/2010 - trainen

Vandaag weer wezen trainen met Deena. Ik heb nog steeds het gevoel dat er iets anders is. Maar de training zelf was leuk, mede doordat het lijkt of bij Deena het kwartje is gevallen. Ik durfde haar eerst nog niet los te laten, dat heb ik overgehouden aan het examen omdat ze toen was weggelopen en ik als een kip zonder kop jankend en wel een half uur heb lopen zoeken. Eerst moesten we vast en los een achtje lopen. Met los heb ik de riem omgelaten en over de grond mee laten slepen zodat ik me voet er op kon zetten als ze de verkeerde kant op wou gaan, maar dat ging heel goed, zolang ik haar aandacht maar heb. Daarma moest ze down en blijven en dat deed ze ook goed, bleef netjes liggen tot ik weer naast haar stond en ging netjes weer op comando zitten. Toen maar besloten het achtje nog een keer te doen en wel los, en madam bleef netjes naast me lopen. toen moesten ze bij een paaltje blijven zitten en moest ik bij een ander paaltje gaan staan en haar voor roepen en dat deed ze ook goed, ik heb het eerst met de lange lijn gedaan en de tweede ronde los en dat ging ook prima, dus dat krikt mijn vertrouwen in Deena weer een beetje op:-d . We hebben nog een stukje gemarcheerd waarbij de hondjes de dummy moesten vast houden, dat ging wat minder want als ze niet mag ravotten met die dummy vind ze hem ook niet leuk. Als laatst moesten we de honden uitsturen en weer terug fluiten. Ze liep niet weg maar besloot wel om het er even van te nemen dus ging eerst even bij het baasje kijken en bij alle andere hondjes, en ze zit in de laatste dagen van de loopsigheid dus even nog die arme Lex gek gemaakt en toen kwam ze toch naar mij. Dus al met al was de training wel leuk.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24/1/2010 - Geen diploma voor Deena 17-01-2010

In een vorig blog had ik al geschreven dat afgelopen 13 december Deena en ik examen hadden van de jachthonden training en hoe dat verlopen was. Nu hadden we gisteren een winterwandeling met aansluitend een lunch en de diploma/certificaat uitrijking in het maxima college in ridderkerk.
De wandeling was heel leuk en gezellig met alle cursisten en oud cursisten, en de lunch na afloop was ook lekker en gezellig. Nu was ik er al vanuit gegaan dat Deena haar diploma niet had gehaald omdat ze voor waterwil een nul had en dan heb je al te weinig punten voor een diploma. Wat ik niet wist; Deena moest bij het examen 30 seconden blijven zitten op de aangewezen plaats en dat deed ze ook wel netjes alleen toen ik terug liep kwam er een paard aan en toen stond ze vroegtijdig op en schijnbaar ben je dan ook al je punten kwijt. Het is zo dat je maximaal 10 punten kan halen per onderdeel en minimaal 6 punten en onder een 6 is dus een nul, dus ik dacht voor dat blijven op de aangewezen plaats zal ik wel een 6 hebben, niet dus. Al met al vond ik die 2 nullen erg tegenvallen ook omdat Deena het waterwil helemaal niet heeft kunnen laten zien omdat ze bij dat onderdeel een half uur zoek is geweest, en stiekem had ik verwacht dat daar toch nog wat mee werd gedaan, maar dat is dus niet zo. Nu heeft ze een certificaat waar voor de rest wel mooie resultaten op staan dus daar moeten we dan ook maar trots op zijn. Vooral op de twee tienen :-d dat staat altijd leuk. De resultaten;
a. aangelijnd en los volgen :7.
b. komen op bevel :10.
c. zit op commando : 10.
d. lig op commando :8.
e. down/zit op plaats 30 sec. : 0
f. waterwil : 0.
g. tonen van gebit : 7.
staan en betasten :9.
h.combinatie voorjager hond : voldoende
i. gedrag t.o.v. andere honden : voldoende
Nou niet slecht toch.
En madam is nu bijna 16 maanden en gisteren ook eindelijk loops geworden. Mooie cijfers en eindelijk een grote meid:-p
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24/1/2010 - examen jachttraining 13-12-2009

Het heeft even geduurd, maar wil er toch wel een blog aan wijden. Afgelopen zondag had ik met Deena examen van de jachttraining. Jolanda en Loena hadden ook examen en waren dus ook van de partij. En het ging niet helemaal als wij hadden gehoopt. Ik zal eerst even de spelregels uitleggen.
1. waterwil , de hondjes moesten laten zien dat ze zonder aarzelen het water in wilden.
2. vast en los volgen , een achtje lopen eerst aan de lijn daarna los.
3. zit en down op comando.
4. zit of down en dertig seconden blijven, terwijl wij op tien meter afstand stonden.
5. voorkomen , de hond laten zitten en blijven, zelf een aantal meters weglopen en dan voor fluiten en dan is het het mooist als de hond recht voor je gaat zitten.
We begonnen dus met waterwil, en daar ging het gigantisch de mist in.
Deena en ik waren aan de beurt, wil ik Deena het water insturen, floept Loena bij Jol uit haar handen, dus jut en jul dachten dat het speelkwartier was aangebroken (let op die hebben ze uiteindelijk ook gehad tot grote ellende van Jol en mij). Ik kreeg nog een herkansing nadat Jol en Loena waren geweest. Jolanda en Loena waren dus aan de beurt, en Jo zegt nog die dummy kan beter aan een lange lijn want Loena komt er niet mee terug, maar dat hoefde niet. Dus Loena jumpt zonder aarzelen het water in ( een 10 ) en komt met dummy het water uit en gaat er vandoor. De herkansing van mij en Deena; ik zei, die gaat het water niet in maar achter Loena aan, maar ik moest het toch proberen (vertrouw je hond, oke maar ik heb haar ook leren lezen). Deena stapt met haar voorpoten het water in, denkt wheeeeee koud, kijkt naar Loena, en ja hoor daar ging ze. Loena dacht die wil mijn dummy dus wegwezen. Jolanda en ik er achteraan, maar nergens een Loena of Deena meer te zien. We hebben ons rot gerend, onze longen uit onze lijf geschreeuwd, wanhopig rondjes gedraaid want het is een groot terein dus waar moet je zoeken. Dat terein ligt tussen wegen waar hard word gereden en we wilden er allebij niet aan om richting de weg te gaan zoeken. Na een minuut of tien rend Jol terug naar het water om te kijken of ze weer terug waren gegaan naar de overige cursisten en de trainsters, maar dat was niet zo. Uiteindelijk hadden Cock en Rob ook door wat er aan de hand was en gingen ook zoeken. Na ongeveer twintig minuten zag ik Jut en Jul ineens achter huizen in een weiland vrolijk achter elkaar aan rennen Loena voorop met dummy nog steeds in bezit. Pfffffff, ik riep Deena maar die hoorde me niet (hoop ik) dus toen riep ik Loena en die keek op dacht hee das die aardige tante met die lekkere koekies, liet de dummy vallen en kwam goddank door een slootje naar me toe. Deena er gelukkig achteraan, ik heb het zakje met lekkers neer gegooid de honden gepakt, bij Deena de halsband om gedaan en de riem met een lus bij Loena om haar nek, het zakje koekjes weer in mijn zak gestopt en gesnauwd jullie krijgen niks. Maar wat waren we blij dat ze weer terecht waren. Jolanda heeft het examen, om redenen waarin ik haar wel gelijk geef , niet afgemaakt. Ik met Deena heb uiteindelijk na lang praten toch nog wel het examen gedaan, ook voor mezelf omdat ik daar een jaar voor getraind heb. uiteindelijk heeft ze alle proeven goed gedaan en het voorkomen zelfs perfect, en het vast en los volgen ook, alleen heb ik haar daarbij twee keer een beloning gegeven en daar gaat dan weer een punt voor af, maar dat maakt niet uit. Uiteindelijk heeft ze dus alles goed gedaan behalve het waterwil daar heeft ze uiteindelijk dan een nul voor. Maar ik vind het belangrijker dat ik na die ellende het toch nog positief heb afgesloten. En Jut en Jul? die waren zich van geen kwaad bewust en hebben de tijd van hun leven gehad.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 6/10/2009 - Dummy stres

Na het een poosje op een laag pitje te hebben gezet ben ik maar weer eens met de dummy begonnen met Deena.
Eerst weer een paar keer alleen pak vast, en los geoefend met een beloning erbij. Maar na dag twee had ze zoiets van, ja dag wat wil je nou? Dus ben nu buiten op een veldje weer bezig. Deena aan de lange lijn, netjes blijven zitten dummy weg gooien en dan apport. Dat gaat goed, alleen het terug brengen niet vandaar de lange lijn dan kan ik haar en dummy binnen halen. Maar daar komt de stres om de hoek, ze vind er geen bal aan. Ze wil wel achter die dummy aan rennen en uiteindelijk ook terug brengen zodat ik hem weer weg kan gooien maar dan niet op de manier waarop het moet. En zo spelen zal vast leuk lijken, en veel mensen doen het ook zo, maar Deena probeert zich te verstoppen met de dummy en er op te kauwen en dat zou ze dan dus ook met bijvoorbeeld een eend doen. En nu is het dus met een jachthond de bedoeling dat ze het netjes leren, dummy halen en zonder spelen of kauwen gelijk terug brengen. Ik doe het dus maar twee of drie keer en met heeeel veeeel stukjes kaas en dan stoppen we weer. Dan mag ze nog uitrennen aan de lange lijn en op de terug weg naar huis mag ze de dummy dragen. En dat vind ze dus wel leuk, ze trekt dan aan de riem om zo snel mogelijk thuis te zijn, want zij heeft dan in gedachten; thuis ga ik eens fijn met die dummy rausen, not, zodra ik binnen ben is het zit, los en dan riem af en Deena naar binnen en de Dummy niet is dat even pech, maar ze heeft wel mooi dat hele eind met die dummy in haar bek gelopen zonder te kauwen en zonder los te laten, en daar word ze natuurlijk wel voor beloond. Heel veel geduld en heel veel oefenen en het terug brengen van de dummy gaat ze ook nog wel leren
Even nog een uiterlijk updeetje; ze is nu 1 jaar en 5 dagen, heeft een schofthoogte tussen de 63 en 64 cm en 22 kilo schoon aan de haak. Nu op naar het groeien in de breedte in de vorm van een spiermassa waardoor ze dan weer nog mooier word dan ze al is
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/9/2009 - strand

Zondag zijn we met Deena naar het strand geweest. Het was heerlijk weer, dus we hebben er zelf ook lekker van genoten. Luna de vriendin van Deena ging ook mee. Omdat ze nog nooit los waren geweest hadden we Deena en Luna aan de lange lijn gedaan zodat ze toch lekker konden rennen, maar dat werkte natuurlijk niet, ze gingen zo hard dat het touw te kort was en daar krijg je zere handen van, en zodra ze met elkaar gaan stoeien raakt ook nog eens de hele bende in de knoop dus gauw los dan maar. Wij dachten, omdat Deena en Luna nog nooit op het strand waren geweest, dat ze dan helemaal gek zouden worden van al dat zand en dan nog eens dat grote water, dat zouden ze wel eng vinden. Niet dus, ze renden samen naast elkaar in een keer zo de zee in, of ze er al jaren komen. Alleen toen ze er van gingen drinken zag je aan ze dat dat een vergissing was. Ze zijn heerlijk aan het rennen en stoeien geweest, ook met andere honden. S'middags thuis was dat wel te merken, Deena was verschrikkelijk moe en s'avonds was ze gewoon stijf van al dat geren. Vooraf was ik bang dat als ze los zou gaan dat dat dan ook letterlijk en figuurlijk zou zijn en dat ze binnen no time dus uit het oog zou zijn, maar dat is gelukkig niet gebeurt. Ze gingen wel ver van ons weg maar zodra ze dat in de gaten hadden kwamen ze gelijk weer terug, af en toe hebben we ze zelf terug gefloten en toen kwamen ze ook gelijk weer dus zo'n ochtendje strand is voor herhaling vatbaar, dat doen we zeker vaker.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/9/2009 - Jachtproef

Vrijdag ben ik bij een jachtproef wezen kijken. Drie mede cursisten deden mee, en een beetje support is altijd leuk. Het was anders dan ik me had voorgesteld. Het was een groot terrein en alle proeven lagen vrij ver van elkaar verspreid. Ik had gedacht dat het een groot veld zou zijn en dat je dus dan met zijn allen steeds op een ander moest wachten, maar het verliep allemaal wel vlot. Het was heel leuk om te zien wat je een hond dus kan leren. Ze moesten de proeven met zo weinig mogelijk commando's afleggen. Ik vond het heel knap om te zien, ook omdat ik met Deena natuurlijk nog lang niet zo ver bent. Alleen jammer dat ik de markeer proef niet heb gezien, want ik kan me er totaal geen voorstelling van maken wat het inhoud en hoe het er uit ziet, maar dat komt nog wel een keer. Ik vond het ook wel jammer dat er weinig DSK's meededen, de Retrievers hadden er de overhand. Ik moet toch maar eens tijd maken om een keer bij een dag van de NVDSK te gaan kijken.

Vandaag moest ik zelf weer met Deena naar de jachttraining. Opzich ging het best wel goed vandaag, alleen het voorkomen gaat de laatste tijd wat minder goed, kwam ze eerder altijd in een rechte lijn op me af, de laatste weken rent ze me gauw voorbij. Als ik me stem dan verhef komt ze wel gelijk, maar het is de bedoeling dat ze het in een keer doet. En dan het uit sturen, ik laat haar zitten doe haar riem af en dan zeg ik vrij!!! Nou dat neemt ze dan ook letterlijk en figuurlijk, ze gaat dan namelijk helemaal los en als ik haar dan terug roep is het de bedoeling dat ze gelijk komt maar dat doet ze dan niet, ook niet als ik me stem verhef, en ook niet als ik gek doe of weg ren. Deze keer heb ik me klein moeten maken en haar negeren, uiteindelijk kwam ze wel maar... naar de trainster.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 17/9/2009 - boswandeling

Vandaag weer lekker met Deena naar de Gorze geweest. Echt lekker als het zonnetje schijnt, en je ruikt dan als je tussen de bomen loopt de herfst. Deena heeft eerst lekker lopen struinen met haar neus over de grond en dan weer eens met haar neus tegen de wind in. Je ziet dat ze van alles ruikt. Ze had dan ook zonder problemen binnen de kortste keren het kadaver, die ze van de week al had gevonden, opgespoort. Hij was helemaal uit elkaar gepulkt dus we hebben haar er maar vandaan gehouden. Op een gegeven moment liepen we op een smal pad met naar links een bruggetje en naar rechts kon je via een trap naar boven, ziet ze in de verte een konijn op het pad zitten. Dat konijn ging er vlug vandoor, in de buurt van die trap omhoog de bosjes in. Deena ging er met een nood gang naar toe en toen we bij haar kwamen stond ze netjes voor bij een berg takken. Dus ik dat rot (want dat is het ) trappetje op met de bedoeling haar te belonen en weer mee naar beneden te nemen, neemt ze ineens een duik in die bos takken. Dat konijn er weer vandoor natuurlijk, ze heeft nog even gezocht maar toen hebben we haar er maar vanaf geleid en weer meegenomen, anders had ze volgens mij dat stuk bos omgespit. Was weer een leuke wandeling, en weer kunnen zien dat ze toch een aardige jagersneus heeft.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 15/9/2009 - Deena

Mijn naam is dus Jeannette, sinds 20 November hebben wij een Duitse Staande Korthaar teefje Deena genaamd.
Ze is op 1 Oktober 2008 geboren in Reutum, Twente.
Al snel nadat ze bij ons was hadden we al door dat het een aardig pittig hondje met jachtpassie is. We zijn toen met haar naar een reguliere gehoorzaamheids cursus gegaan. Daar wisten ze heg nog steg van het ras en na een paar lessen had ik wel door dat ik bij die cursus niet op het goede adres was. Ik ben toen gaan snuffelen op het net naar een jachttraining die gericht was op de eigenschappen van de DSK en kwam via de Nederlandse Vereniging Duitse Staande Korthaar bij jachthondenopleiding "De Luikjes" terecht. Wat een verademing was dat, bij de cursus die ik eerst volgende was ik door de leidsters gaan geloven dat ik een hyperactieve met een naar het felle neigende hond had, kwam ik bij "De Luikjes" bleek dat ik een gewone Duitse Stuiter heb die voor haar leeftijd normaal gedrag vertoond, ze heeft alleen wel de juiste leiding nodig (wat voornamelijk komt omdat het zulke verschrikkelijke slimme honden zijn  ). We zijn inmiddels bijna 10 maanden verder en het word allemaal wat makkelijker. In het begin deed ik haar in de bench als ik weg moest maar dan jodelde ze de hele buurt bij elkaar, dus toen heb ik haar een poosje in de keuken gedaan, maar omdat die open is hadden we een hekje ervoor gemaakt zodat ze niet de woonkamer in kon, maar na een paar weken sprong ze daar al over heen, en al was ik maar heel even weggeweest, wat een puinzooi kan zo'n pup in korte tijd maken.Op een dag kwam ik thuis, had ik een buis van de cavia's op het aanrecht laten liggen, had ze haar kop erin gestoken en hem er niet meer afgekregen, in eerste instantie schrok ik en heb hem gelijk opengebroken, maar later heb ik er toch om kunnen lachen want het was geen gezicht, het leek wel of ze een periscoop op haar kop had. Dus toch maar weer in de bench, voor haar eigen veiligheid en die van mijn spullen. Jodelen weer natuurlijk, maar de laatste tijd gaat het steeds beter en het gebeurt steeds vaker dat als ik thuis kom ze heerlijk ligt te slapen.
Ondanks dat Deena nu aan het puberen is gaat het op de jachttraining ook redelijk, ze heeft af en toe dat als ze wat moet doen, bijvoorbeeld iets apporteren dat ze dan denkt; toedeledokie ik heb het en ik hou het.
Waren we van de week aan het wandelen in het bos, komt ze ineens de bebossing uit het kadaver van een konijn brengen (jeg) goed natuurlijk en onverwachts, dus er zit toch iets in en een neus op.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

belevenissen van onze Duitse Staande Korthaar Deena

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS
Deena website

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer