Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De Journalist reports

Description

Het dagelijkse nieuws op 1 site


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

VVD zet in op half miljoen extra banen

DEN HAAG (ANP) – De VVD gaat ervan uit dat de werkgelegenheid in de komende kabinetsperiode met ongeveer een half miljoen extra banen kan groeien, ongeacht de economische ontwikkelingen. Dat zei VVD–leider Mark Rutte woensdag tijdens een bijeenkomst over het verkiezingsprogram van de liberalen.

De VVD wijst erop dat er toch al 100.000 arbeidsplaatsen in de zorg bij komen, omdat met de vergrijzing meer mensen nodig zijn om de gezondheidszorg op peil te houden. In marktsectoren kunnen volgens de liberalen 400.000 banen ontstaan door (administratieve) lastenverlichting, investeringen in onderwijs en de infrastructuur voor betere bereikbaarheid.


Volgens Rutte moet de bedrijvigheid gestimuleerd worden om meer banen te creëren. Dat kan door ondernemers minder lastig te vallen met regels. Ook noemde hij de infrastructuur en onderwijs twee belangrijke pijlers. „We hebben een unieke ligging in de wereld. Maar dan moeten containers die de Rotterdamse haven zijn binnengekomen, niet stranden op de A15”.


Een hoger kennisniveau is volgens de VVD–lijsttrekker noodzakelijk wegens de internationale concurrentie. „Lagelonenlanden, zoals India en China, zijn tegenwoordig lagelonenlanden met een hoog kennisniveau. Dat hoeft geen probleem te zijn als we kunnen meekomen”, aldus Rutte.


Een open economie die Nederland is, betekent volgens de VVD ook concurreren op kosten. De kosten op arbeid moeten omlaag en daarvoor moet onder meer het ontslagrecht soepeler. Verder willen de liberalen de inkomstenbelasting voor burgers en winstbelasting voor bedrijven verlagen en een hogere arbeidskorting voor werkenden.

Dat laatste is volgens Rutte van belang om uit de groep van circa 1,5 miljoen mensen met een uitkering, zoveel werklozen aan de slag te krijgen. „De armoedeval is een groot probleem. Een bijstandsmoeder zegt nu dat ze een baan niet kan betalen. Dat klopt ook. Als ze gaat werken, gaat ze er namelijk op achteruit”. Een hogere arbeidskorting zou dit verhelpen.


Om de belastingen te verlagen en te investeren in onderwijs en de infrastructuur, moet wel elders bespaard worden volgens de VVD. De liberalen bezuinigingen in hun verkiezingsprogram het meest van alle partijen. Rutte: „Iedereen gaat het voelen, maar we worden er wel beter van”.
 


Posted: 12:48, 19/5/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Organen makkelijker de grens over

STRAATSBURG - Organen van donoren kunnen makkelijker de grens over voor transplantatie. Het Europees Parlement heeft daartoe woensdag een voorstel aangenomen met 643 tegen achttien stemmen.

De nieuwe EU-wet bepaalt gemeenschappelijke Europese kwaliteits- en veiligheidseisen. Artsen kunnen daardoor beter vertrouwen op de kwaliteit van levers, nieren en andere organen uit andere EU-landen. De verwachting is dat daardoor meer patiënten geholpen kunnen worden. Nu staan in Europa 56.000 mensen op wachtlijsten voor bijvoorbeeld een nieuw hart.

Nederland heeft via Eurotransplant al een uitwisseling met vijf van de 27 EU-landen plus Kroatië. Van of naar Oost-Europese en Baltische landen gaan zelden of nooit organen de grens over. Daar zijn ook veel minder donoren dan in veel West-Europese landen.

''Dit is een concreet voorbeeld hoe EU-regels levens kunnen besparen en solidariteit in Europa creëren'', zei EU-commissaris John Dalli (Gezondheid) dinsdag na de stemming. Volgens huidig EU-voorzitter Spanje kan de nieuwe wet 20.000 levens per jaar redden. (ANP)

Posted: 12:43, 19/5/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer