Een Nieuwe Start....

06 Maart 2013

21:42, 6/3/2013 .. 9 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Na een onrustige nacht, zitten we vanmorgen samen onwennig aan de ontbijttafel. We zijn smorgens al niet de meest spraakzame types, maar vanmorgen al helemaal niet. Dennis moet vanmorgen nog even langs een klant en ik besluit hier in huis nog wat te rommelen. Als Dennis thuiskomt, laat hij de hond uit, ik ga douchen en we maken ons op voor vertrek richting Hotel Erasmus. Als we ons aan de bali melden voor onze afspraak is het enige dat de vriendelijke jongedame kan uitbrengen : "U heeft weer haar !" Voor alle medewerkers van de Poli Hematologie is patient van Krimpen alleen bekend zonder haar, dus dit momentje was wel hilarisch. Tussen het bloedprikken en het gesprek met de arts zit een uur, die we besteedden met een perfecte Caramel Machiatto bij Starbucks op de begenae grond.

Vandaag is het 299 dagen geleden dat we ons melden in hotel Erasmus omdat Dennis ziek zwak en akelig is. Nu zitten we te wachten op hopelijk het finale gesprek, na bijna 9 maanden afzien. Als we door herr Dokter worden geroepen schiet er toch nog van alles door me heen. Veel tijd om na te denken krijg ik verder niet. Nog voordat we goed en wel zitten, is het hoge woord er al uit :"Ik heb alleen maar positieve berichten", zijn de eerste woorden die we horen. "Ik kan er een heel lang verhaal van gaan maken, maar op beide scans is niets, maar dan ook helemaal niets meer te zien!" Ik geloof dat mijn hart toch zeker meer dan 5 seconden niet heeft geslagen. Wat hebben we allebei gehoopt op dit bericht. Los van het feit dat alles heel erg goed gaat, weet je toch nooit zeker wat er te zien is als ze dwars door je heem kijken....

Letterlijk huppelend hebben we hotel Erasmus verlaten, lichtelijk door het dollen heen. Dit nieuws doet een mens goed, HEEL goed. Nu word het dus echt tijd om een nieuw hoofdstuk te openen en de afgelopen 299 dagen achter ons te laten. Dennis doet het goed bij de fysio met sporten, de lente laat zich al een beetje zien, het word hoog tijd voor Dennis & Jeroen 2.0 - the new life ! Hierbij sluit ik dit blog af. Mijn "taak" zit er op. Ik heb alle verslagen op mijn pc opgeslagen en als de tijd daar rijp voor is ga ik het misschien verwerken in een boek, maar dat is voor later. Nu gaan we weer verder "leven" en de schade inhalen.....take care, tot snel in real life !!

Jeroen & Dennis.26 Februari 2013

22:18, 26/2/2013 .. 7 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Zo zijn we dan alweer een maand verder, time flies. We hebben de afgelopen periode gebruikt om stapje voor stapje ons "normale" leventje weer op de rails te krijgen. We gaan drie middagen per week naar kantoor, eten gezond, proberen meer leuke dingen te doen. En wat denk je...dat lukt ons aardig. We zijn een weekendje naar Gent geweest. Lekker als twee oudjes door de stad lopen slenteren. Hotel was zover afgelegen dat een rondje lopen er daar niet eens in zat, dus we hebben ook wel wat tijd lekker in het hotel gebivakeerd. Helemaal niks mis mee. Thuis ben je toch snel geneigd om weer wat te gaan doen en als je weg bent gaat dat een stuk moeilijker.Uiteraard zijn er tussendoor nog wat controles geweest in t Erasmus, maar alle waardes zijn uit de rode cijfers gebleven, dus dat is een heel goed teken. Nagenoeg geen medicatie meer, beter voor de zorgverzekeraar.

Dennis is begin februari begonnen met begeleid sporten bij de fysio. Eerst een test gehad hoe zijn conditie ervoor stond. Stempel : "redelijk". Na 3 weken zijn de eerste resultaten al zichtbaar, Dennis zijn spierpijn word steeds minder, kan iedere week weer wat verder lopen zonder zijn tong op de grond te moeten meeslepen. De marathon 2013 is wat veel van het goede maar 2014 is zeker niet onmogelijk...hahahahaha. Als alles goed gaat en er plek is, dan ga ik meetrainen bij de fysio. Samen trainen is toch altijd leuker en voor mij is het na het afgelopen jaar ook goed om weer op een normale manier in beweging te komen. .

Vandaag was het weer tijd voor serieuze zaken. Om 11.30 werd dennis verwacht op de afdeling Nucliare Geneeskunde van hotel Erasmus. Vanaf 05.30 niet meer eten, 24 uur vantevoren geen lichamelijke inspanning en op de ochtend zelf alleen water, thee en koffie zonder suiker. Een uur vantevoren minimaal een liter water erin. Dat is kort samengevat wat er van hem verwacht werd. Dennis werd opgehaald voor de scan en helaas mocht ik niet mee naar binnen. Dennis kreeg de radio-actieve vloeistof ingespoten en moest daarna een uur in een donkere kamer gaan liggen om te rusten. Niet praten of lezen. Totale rust. Daarna was het tijd voor de PET scan. In totaal ongeveer 45min en aansluitend nog contrast vloeistof erin en de CT-scan. Na 2 uur zit alles erop en terwijl ik de gang van afdeling Cb of Bc weet ik veel, weer op loop, loopt Dennis mij tegemoet. Al met al is het reuze meegevallen, alleen het stil liggen in een zowat onmogelijke pose kostte wel wat energie.

Omdat Dennis zijn afspraak met de dermatoloog verzet had naar vandaag zitten we nog met een kleine 1,5 uur te overbruggen. We besluiten evene een rondje te rijden en een broodje te gaan eten in de stad. Dennis had tijdens zijn opnames in hotel Erasmus al een keer een paar kleine wratjes laten wegbranden, maar nu zijn weerstand weer normaal is, koem ze weer terug. Een eerdere poging 3 weken geleden om de boel uit te moorden is misrlukt, dus we gaan voor een nieuwe poging. Gelukkig loopt het spreekuur daar niet uit en staan we binnen no-time weer buiten. Dagje ziekenhuis zit er weer op.

Over een week zijn we wederom op locatie Erasmus. Ditmaal voor de uitslag van vandaag en hopelijk om een traject van 8 maanden af te sluiten en achter ons te laten. Er zijn uiteraard nog best veel momenten dat we terugkijken op wat er nou allemaal gebeurt is. Soms gaat dat makkelijk, andere keren hakt het er weer ff in. Ook dat hoort er nu eenmaal bij. We hopen dat iedereen weer een beetje op de hoogte is, een klein beetje minder afgekickt is dan de afgelopen maand. Ik moet wel toegeven dat het in het begin heel vreemd was om niet meer iedere avond mijn dag door te nemen. Maar ook dat went. Bedankt wederom voor alle bloemen, kaarten, kadootjes, sms-jes en telefoontjes de afgelopen maand. Het word voor ons pas echt afkicken als de brievenbus strax alleen maar weer gevuld zal zijn met rekeningen en reclame-zooi...HINT !! Tot volgende week, Jeroen.

 

 23 Januari 2013

23:55, 23/1/2013 .. 11 comments .. Link

Lieve Allemaal,

En ja hoor, vanmorgen in alle vroegte ging de wekker. Omdat we ons om 09.45 moesten melden in de prikkamer van hotel Erasmus, liep ik in alle vroegte al buiten met de hond. Na ons ontbijtje en de douche gaan we de auto in. Door de totale chaos in de parkeergarage van het hotel komen we iets later dan gepland op onze bestemming aan. Na het afnemen van de nodige buisjes bloed, doen we nog even een rondje hotel tot we verwacht worden bij de arts. Op 5-Zuid laten we ons gezicht even zien en willen mijn collega even bezoeken. Helaas staat hij net te douchen dus besluit ik om later nog even terug te gaan.

Om iets over 11.00 zijn de bloeduitslagen binnen en zijn we aan de beurt bij de arts. Alle waardes zijn netjes op niveau danwel gestegen, behalve de witte bloedlichaampjes. Dit kan veroorzaakt zijn door de vorige behandeling en/of het feit dat Dennis tegen een griepje aanzat afgelopen weekend. Gelukkig zijn de aantallen niet tè laag, dus de behandeling kan worden gestart. Op de poli is het alleen nog even wachten tot de apotheker de Rituximab per buizen-post naar de juiste plek stuurt en dan kunnen ze beginnen.

Nadat Dennis zijn 2 paracetamolletjes en "slaap-middeltje" gehad heeft, kan de Rituximab worden aangesloten en is de laatste behandeling gestart. Ondertussen ga ik nog even terig naar 5-Zuid om te kijken hoed het met mijn collega gaat. Gelukkig gaat het met hem ook de goede kant op en hij kant niet wachten tot ook hij de buitenkant van het hotel weer mag bekijken. Daar komt ie nog wel van terug als ie voelt hoe koud het buiten is...hahahaha.

Eenmaal terug op de poli, ligt Dennis heerlijk in dromenland en ik zet een stoel naast de zijne en wacht tot hij weer bij zijn positieven komt. De Rituximab loopt inmiddels ten einde en ik haal beneden in het restaurant even wat te snacken. Als wij onze middag-snack op hebben zijn inmiddels de laatste druppels door het infuus gelopen en na het spoelen zit het er dan echt op. Alles wat gedaan moest worden, is gedaan. Alle lijstjes zijn afgevinkt, de laatste behandeling is een feit!

Op de terugweg naar huis halen we de hond op, drinken een bak koffie en gaan richting ons eigen hotelletje 446. Ondanks het uurtje dat Dennis al geslapen heeft, duiken we toch nog even lekker onder de wol, want zo'n dagje hakt er toch altijd weer flink in. Om te vieren dat alles achter de rug is, bak ik vanavond pannenkoeken en houden we het de rest van de avond lekker rustig. We bereiden vast wat werk voor morgen voor en Dennis duikt heel verstandig op tijd weer zijn mandje in.

Voor mij zit het er hier voorlopig ook even op. De afgelopen 8 maanden heb ik met een lach en een traan geprobeerd zo goed mogelijk te beschrijven wat we allemaal hebben meegemaakt. Voor jullie als lezer, maar zeker ook voor mij als schrijver, zal het de komende periode echt afkicken worden. Ik heb heel veel van de gebeurtenissen van me af kunnen schrijven en jullie reacties, woorden van steun, sms-jes etc etc hebben mij vele malen op de been gehouden. Nog twee maal zal ik een update doen van onze belevenissen in het hotel :

* 26 Februari : PET/CT scan (het hoe/wat op de afd. Radiologie)                   * 06 Maart : Uitslag scans / finale-gesprek

Mochten er in de tussentijd ontwikkelingen zijn die hier vermeld moeten worden, dan doe ik dat uiteraard, maar we gaan ervanuit/hopen dat dat niet het geval zal zijn. Wij gaan proberen ons "normale' leventje weer op te pakken en hopen dat de verwijsbrief voor de fysio snel in onze brievenbus valt, zodat Dennis kan gaan werken aan zijn volledige herstel. Hierbij wens ik iedereen veel sterkte met afkicken en als het mij te zwaar valt, dan kom ik misschien wel online met een recepten-blog à la 24Kitchen....hahahaha NOT !! Voor zover bedankt voor al jullie steun, in welke vorm dan ook en tot 26 februari, Jeroen XXX22 Januari 2013

23:38, 22/1/2013 .. 1 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Omdat Dennis vanmorgen een afspraak had werd ik wakker in een leeg bed. Het begint weer een beetje op het normale leven te lijken. Gelukkig was de afspraak in de buurt en was hij ook weer op tijd terug. Na de lunch zijn we even richting de stad geweest, maar helaas niet geslaagt voor wat we zochten. Na een kopje koffie maar weer richting huis gegaan en aan het einde van de middag maar een tukkie gedaan.

Ons avondeten kwam vandaag uit de vriezer, moet ook een keertje kunnen. Vanavond verder weinig bijzonders meer gedaan, gewoon rustig aan. We hebben wel een klein tripje geboekt in februari, even lekker er tussenuit, naar Gent. Nog iemand tips van wat we daar zeker moeten gaan bezoeken? Ben ook mijn "oude" hobby weer aan het oppakken, films downloaden en de kast weer een beetje opvullen. Hopelijk leest er niemand van de stichting Brein mee, anders ben ik nu de klos...hahahaha. Morgen gaat de wekker weer op een zeer onchristelijk tijdstip, dus voor vandaag is het genoeg geweest. Tot morgen, Jeroen.21 Januari 2013

23:45, 21/1/2013 .. 3 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Vanmorgen weer bij tijds eruit, de plicht roept weer. Dennis is al redelijk vroeg met het sneeuwvrij maken van de stoep hier voor, terwijl ik op me gemak wakker word, een douchje pak en mijn ontbijtje neem. Rond het middag-uur naar kantoor, Dennis heeft afspraak en ik kan nog aardig aan de slag als levende papier-versnipperaar na het opruimen van de archieven. Het archief op kantoor is wel toe aan een opfrisser en nadat ik er mee klaar ben is er weer meer ruimte en het ziet er weer strak en sexy uit...voor een archief dan he!

Na kantoor drinken we koffie met de schoonmaakploeg en doen makkelijk koken...niet koken. We laten vriend Mario zijn gang gaan en halen om 18.30 onze bestelling op...hehehehe. Na het eten maken we nog wat werk af en houden het verder rustig. Ik maak nog een "late night snack" met wat overgebleven bladerdaag en wat a-la-minute zelfgemaakte banketbakkers-room. Lekkerrrrrrrrr. Morgen weer een nieuwe dag, Jeroen.20 Januari 2013

23:49, 20/1/2013 .. 0 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Wederom een beetje onrustige nacht, maar we hebben flink uitgeslapen en Dennis voelt zich gelukkig wel wat beter. Ontbijtje erin en een rustig dagje voor de boeg. Beetje in huis rommelen, vriezer ontdooien, oude adm. vernietigen, wasjes draaien...je kent het wel. Zelfs nog even samen de ergste sneeuw van ons stoepie geveegt samen. Na het eten ons uitgestelde bad-momentje alsnog genoten en Dennis daarna lekker zijn mandje in en ik mijn laatste dingen afmaken. Morgen alweer het begin van de nieuwe week en aftellen tot woensdag. Tot zover, tot morgen, Jeroen19 Januari 2013

23:54, 19/1/2013 .. 3 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Na een onrustige nacht hebben we toch bijna klokje rondgeslapen. Dennis was gisteravond niet helemaal lekker, waarschijnlijk beetje tegen een griepje aan en had het blijkbaar nodig om bij te tanken. Vandaag is er dan ook weinig op het programma. Dennis heeft vanmiddag soep gekookt voor vanavond en ik ben aan het freubelen geweest met cakebeslag. Resultaat: een sinasappel/chocolade cake. En nog te eten ook.

Corrie is aan het einde van de middag nog aan het stoeien geweest hier met de Karcher Ramenzemer en ik ben aan het kokerellen geslagen en heb zuurkooltaartjes gebakken als hoofdgerecht. Ik zeg: helemaal geslaagd! Na het eten zijn we samen even lekker op bed gedoken en tot ons beider verbasing nog even geslapen. De bedoeling was een lekker bad samen vanavond maar Dennis blijft lekker in bed. Tegen de avond voelt hij zich toch weer minder goed, dus morgen plannen we gewoon een algehele rustdag in. Dit is mijn beslissing en daar moet u het mee doen...hahahaha tot morgen, Jeroen18 Januari 2013

23:57, 18/1/2013 .. 0 comments .. Link

Lieve Allemaal,

De reden waarom het blog vanmorgen geëxplodeerd leek en ver-7-voudigt was omdat ik geen verbinding kreeg met het uploaden gisteravond en dus inderdaad wel 7 keer op enter had geklikt. Toen na heel veel geklooi bleek dat het toch gelukt was, stond ie er 7 keer op en kreeg ik het er niet meer vanaf. Ik was er wel even klaar mee, inmiddels was het al diep in de nacht en ik wilde slapen.

Zo was het dus een kort nachtje voor mij, want vanmorgen hadden we om 11.00 een afspraak op de zaak. Helaas belde klant op om 10.50 en zo stonden we dan fris en fruitig klaar voor niks. Dan maar even snel op en neer naar de stad en wat afgelopen week niet lukte, is nu wel voltooid. Weer iets van ons briefje af. Daarna toch maar naar kantoor, moest nog het een en ander af gemaakt voor het weekend. Op tijd naar huis voor koffie met de schoonmakers, Dennis daarna zijn bedje in en ik mijn laatste werk afmaken hier achter mijn buro.

Vanavond lekker makkelijk uit de vriezer een maaltijd gescoord en erna nog even naar de Ski-slijper voor paps en mams. Op de terugweg boodschappen voor het weekend gehaald, laat ons maar insneeuwen. Verder een rustig avondje, Dennis ligt al lekker op bed, ik ga met Tom uit en duik er lekker bij. Een heel fijn weekend allemaal of tot morgen, Jeroen.17 Januari 2013

01:00, 18/1/2013 .. 1 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Omdat we niet naar kantoor hoeven en geen vroege afspraken hebben, mag de wekker op snooze worden gezet. Ontbijten doen we vanmorgen heel licht want we gaan bij Cor lekker pannenkoeken eten tussen de middag. Erg gezellig en nog lekker gegeten ook...wat wil een mens nog meer. Na afloop meteen even langs de fysio gereden voor duidelijkheid op verwijsbrief van de arts. Ook weer geregeld.

Thuis even lekker een tukje gedaan, hond uitgelaten en naar Rinus & Carla voor echte winterse kost! Boerenkool met worst, perfecte timing!! Vanavond lekker thuis aan het werk geweest, de stapel word al kleiner, maar er komt nog meer bij. Het is weer veel te laat geworden, maar Dennis was wel zo wijs om op tijd te gaan slapen en ik was gewoon nog veel te actief. Morgen halve dag op kantoor en dan weekend. Misschien gaan we wel een sneeuwpop maken in de tuin.....NOT! hahahaha tot morgen, Jeroen16 Januari 2013

23:55, 16/1/2013 .. 0 comments .. Link

Lieve Allemaal,

Gelukkig heeft Dennis zich vanmorgen een beetje verslapen dus kon ik wat langer blijven liggen dan gepland. Na het rondje met de hond en ons ontbijtje zijn we richting kantoor gegaan, waar Cor ons opwachtte voor een bak koffie. Tegelijk kwam onze eerste klant binnen. Klein koffie-kransje van gemaakt. Nadat de "rust" weer was teruggekeerd, hebben we onze dingen gedaan die moesten en na de laatste klant nog even snel richting de stad. Niet geslaagd voor wat we wilden dus dan maar lekker een tukje doen voor het eten.

Na het eten bij Theo & Corrie gaan we weer richting huis. Ik heb nog een aardig bergje werk liggen en daar ga ik nog even mee aan de slag. De klok loopt al tegen middennacht en het is de hoogste tijd om er een einde aan te breien. Dennis ligt al in bed en ik ga na het rondje met de hond ook lekker plat. Tot morgen, Jeroen.{ Last Page } { Page 1 of 24 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

06 Maart 2013
26 Februari 2013
23 Januari 2013
22 Januari 2013
21 Januari 2013
20 Januari 2013
19 Januari 2013
18 Januari 2013
17 Januari 2013
16 Januari 2013
15 Januari 2013
14 Januari 2013
13 Januari 2013
12 Januari 2013
11 Januari 2013
10 Januari 2013
09 Januari 2013
08 Januari 2013
07 Januari 2013
06 Januari 2013
05 Januari 2013
04 Januari 2013
03 Januari 2013
02 Januari 2013
01 Januari 2013
31 December 2012
30 December 2012
29 December 2012
28 December 2012
27 December 2012
26 December 2012
25 December 2012
24 December 2012
23 December 2012
22 December 2012
21 December 2012
20 December 2012
19 December 2012
18 December 2012
17 December 2012
16 December 2012
15 December 2012
14 December 2012
13 December 2013
12 December 2012
11 December 2012
10 December 2012
09 December 2012
08 December 2012
07 December 2012
06 Devember 2012
05 December 2012
04 December 2012
03 December 2012
02 December 2012
01 December 2012
30 November 2012
29 November 2012
28 November 2012
27 November 2012
26 November 2012
25 November 2012
24 November 2012
23 November 2012
22 November 2012
21 November 2012
20 November 2012
19 November 2012
18 November 2012
17 November 2012
16 November 2012
15 November 2012
14 November 2012
13 November 2012
12 November 2012
11 November 2012
10 November 2012
09 November 2012
08 November 2012
07 November 2012
06 November 2012
05 November 2012
04 November 2012
03 November 2012
02 November 2012
01 November 2012
30 + 31 Oktober 2012
29 Oktober 2012
28 oktober 2012
27 Oktober 2012
26 Oktober 2012
25 Oktober 2012
24 Oktober 2012
23 Oktober 2012
22 Oktober 2012
21 Oktober 2012
20 Oktober 2012
19 Oktober 2012
18 Oktober 2012
17 Oktober 2012
16 Oktober 2012
15 Oktober 2012
14 Oktober 2012
13 Oktober 2012
12 Oktober 2012
11 Oktober 2012
10 Oktober 2012
09 Oktober 2012
08 Oktober 2012
07 Oktober 2012
06 Oktober 2012
05 Oktober 2012
04 Oktober 2012
03 Oktober 2012
02 Oktober 2012
01 Oktober 2012
30 September 2012
29 September 2012
28 September 2012
27 September 2012
26 September 2012
25 september 2012
24 September 2012
23 September 2012
22 September 2012
21 September 2012
20 September 2012
19 September 2012
18 September 2012
17 September 2012
16 September 2012
15 September 2012
14 September 2012
13 September 2012
12 September 2012
11 September 2012
10 September 2012
8 + 9 September 2012
07 September 2012
06 September 2012
05 September 2012
04 September 2012
03 September 2012
02 September 2012
01 September 2012
31 Augustus 2012
30 Augustus 2012
29 Augustus 2012
28 Augustus 2012
27 Augustus 2012
26 Augustus 2012
25 Augustus 2012
24 augustus 2012
23 Augustus 2012
22 Augustus 2012
21 Augustus 2012
20 Augustus 2012
19 Augustus 2012
18 Augustus 2012
17 Augustus 2012
16 Augustus 2012
15 Augustus 2012
14 Augustus 2012
13 Augustus 2012
12 Augustus 2012
11 Augustus 2012
10 Augustus 2012
09 Augustus 2012
08 Augustus 2012
07 Augustus 2012
06 Augustus 2012
05 Augustus 2012
04 Augustus 2012
03 Augustus 2012
02 Augustus 2012
01 Augustus 2012
31 juli 2012
30 juli 2012
29 juli 2012
28 juli 2012
27 juli 2012
26 juli 2012
25 juli 2012
24 juli 2012
23 juli 2012
22 juli 2012
21 juli 2012
20 juli 2012
19 juli 2012
18 Juli 2012
17 Juli 2012
16 Juli 2012
15 Juli 2012
14 Juli 2012
13 Juli 2012
12 Juli 2012
11 Juli 2012
10 Juli 2012
09 Juli 2012
08 Juli 2012
07 Juli 2012
06 juli 2012
05 Juli 2012
04 Juli 2012
03 Juli 2012
02 Juli 2012
01 Juli 2012
30 Juni 2012
29 Juni 2012
28 Juni 2012
27 Juni 2012
26 Juni 2012
25 Juni 2012
24 Juni 2012
23 Juni 2012
22 Juni 2012
21 Juni 2012
20 Juni 2012
19 Juni 2012
18 Juni 2012
17 Juni 2012
16 Juni 2012
15 Juni 2012
14 Juni 2012
13 Juni 2012
12 Juni 2012
11 Juni 2012
10 Juni 2012
09 Juni 2012
08 Juni 2012
07 Juni 2012
06 Juni 2012
05 Juni 2012
04 Juni 2012
03 Juni 2012
02 Juni 2012
01 Juni 2012
31 mei 2012
30 mei 2012

Friends