Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De Politieke Discussie

Description

Hier geef ik mijn politieke mening


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Geert Wilders, wat kunnen/moeten we met die man?

Tsja, de domeinnamen had ik al heel lang in bezit. Alleen kwam de tijd om mij te verdiepen in het bouwen van een eigen blog er niet van. Ik wilde niet een standaard blog hebben maar echt iets van mezelf. Wat aansluit bij wat mij mij maakt zeg maar.....maar toen ik woensdag die speech van hr Wilders zag moest ik wel reageren van mezelf. Want wat hij deed was ronduit kwetsend en nodeloos mensen tegen elkaar opzetten.

Ik wil hier bij deze voor eens en altijd heel duidelijk maken: IK BEN HET ONEENS MET WILDERS.Om meerdere redenen ben ik het met hem oneens trouwens. En kom niet aan dat ik me niet in hem verdiept heb want ik heb zijn boekje gelezen in een ver verleden. Sterker nog ik heb hem ooit ontmoet. Ik was in 2006 namelijk voor de Formule 1 in Hongarije. Lekker in de zon op een terras aan de Donau. Ineens begon het op te vallen dat er meerdere Nederlandse kranten op dat terras gelezen werden door mannen in pakken op verschillende tafeltjes.

En ineens dook hij daar op, de man die in september 2004 uit de VVD gestapt was. En sindsdien vormde hij in zijn eentje een groep. Iets dat ik raar vond, maar ach het zal. Later in 2005 werd Partij voor de Vrijheid opgericht waarmee hij met een lijst mee zou doen aan de verkiezingen in november 2006. Toen was ik zelf 21 jaar oud en al jaren lid van de SP, kortom ik wilde wel eens in discussie met die man. Want een deel van zijn ideen zijn dicht in de buurt van de SP. Maar er zit 1 grote sluier omheen die zorgt waarom ik nooit voor hem zal stemmen. Zijn mening over Nederlanders van andere afkomst dan ik.

Het gesprek was best gezellig en Geert probeerde me over te halen om op hem te stemmen. Hij begon over evt. F1 naar Zandvoort halen en over de dingen die uit het PVV-progamma wel erg dicht bij de SP komen. Maar ik hapte niet want er bleef die sluier. Na een half uur, drie kwartier wellicht, betaalde Geert de rekening en vertrok. Maar mijn stem had die niet. Wellicht een nederlaag voor hem.

Wel was mijn interesse in de persoon Wilders en zijn partij gewekt. Want hoe doet hij het toch? Van verschoppeling van de VVD tot mogelijk de grootste in 2006? Is dat de inbreng van Mike Bodd die hem in Kopspijkers imiteerde? Was er in Nederland echt behoefte aan "een nieuwe Pim"? Zijn we dan echt zo intolerant? Ik snapte (en snap) er weinig van. Want ok er zijn hangjongeren die crimineel zijn maar hebben ze die niet in elke bevolkingsgroep? En mensen het land uit zetten waar vele geboren zijn? Hoe ga je dat doen?

De film Fitna was hard maar op de grens denk ik, wel was het niet nodig om zo'n film te maken en te kwetsen. En dat is meteen het grote probleem wat ik heb met Wilders. Ja je hebt vrijheid om dingen te zeggen maar waarom doe je dat en dan ook nog op de manier die hem kenmerkt?

Toen het boek van 'Undercover bij PVV' uitkwam moest ik dat natuurlijk ook lezen. Daarin viel me op dat het beeld dat sporadisch in de media kwam echt klopt. Er is maar 1 baas en alles wat hij zegt is waar en de rest durft niet/nauwelijks tegengas te geven. Dat beangstigde me nog meer dan ik al was. Want het toont aan dat het een totaal achterlijke partij is. En toch kiezen Maxime Verhagen en Mark Rutte er voor om met hem eind 2010 in een gedoogconstructie het land te gaan regeren. De kiezer bepaald maar waarom dan accepteren dat de PVV wel aan de touwtjes zit maar 0 verantwoording draagt? Gelukkig kwam aan al die malle fratsen een eind toen het kabinet in april 2012 viel. Iets wat absoluut niet goed is voor Nederland. Zoveel kabinetten sinds ik mag stemmen in 2003. Ik geloof dat ik inmiddels meer gestemd heb dan mijn moeder (en die werd maar 45 jaar).

We zijn nu weer een paar jaar verder sinds Wilders het kabinet liet zitten. Maar wat zijn we er mee opgeschoten? Weinig tot niks. Doordat bijv. Hero Brinkman een eigen partij begon zijn er nog meer keuzes te maken geweest bij de laatste landelijke verkiezingen. Nog meer splinters in het politieke landschap. Inmiddels heeft de PVV 12 kamerleden (of zijn er in de tijd dat ik dit schrijf weer een paar opgestapt?) en ik heb nog niet 1 (!!) oplossing van ze gehoord over de dingen die er echt toe doen. Armoede, gezondheid en ga zo maar door.

Ik weet serieus niet wat we met de PVV en dan met name Wilders aanmoeten. Negeren? Hard aanpakken? Wie het weet mag het me melden. Maar voorlopig denk ik dat Alexander Pechtold het goed doet, val hem aan op zijn uitspraken in de Tweede Kamer en media en probeer met hem het debat aan te gaan.


Posted: 13:22, 22/3/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer