Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De jeugd is de wervelwind van het leven

Even voorstellen

Posted on 8/1/2013 at 01:57

Hallo,

Ik zal me eerst even voorstellen en uitleggen waarom ik er voor gekozen heb om een blog bij te gaan houden. Ik ben Kelly, 25 jaar en heb 6 jaar geleden mijn diploma Social Work behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen op een school (speciaal onderwijs) die gekoppeld was aan een psychiatrische instelling. Al snel merkte ik, dat ik het erg leuk vond om met de doelgroep te werken maar minder interessant vond ik het overbrengen van de lessen. Mijn interesse lag meer bij de sociaal emotionele mogelijkheden en beperkingen die de jongeren hadden tijdens deze lessen. Omdat de samenwerking intensief was met de psychiatrische instelling kon ik tijdens mijn afstuderen al  over stappen naar het werk binnen de psychiatrische instelling zelf, dat paste tenslotte ook meer bij de opleiding die ik had gevolgd.

Ik kwam terecht op een behandel afdeling voor jongeren van 14 tot 18 jaar, ondertussen ben ik daar nu 6 jaar  werkzaam en doe het werk nog elke dag met erg veel plezier. Het wordt ook wel de structuur groep genoemd, aangezien de basis van de behandeling het bieden van structuur is en vanuit daar gekeken wordt wat passend is bij de jongeren en de ouders. Jongeren zijn minimaal 3 maanden opgenomen en proberen dit te beperken tot maximaal een jaar. Tijdens deze periode werken we intensief samen met ouders om zo de gestelde doelen zo goed mogelijk te kunnen behalen.

Binnen de 6 jaar dat ik werkzaam ben binnen de insteling heb ik erg veel mogen leren, wat me als professional maar ook als persoon erg heeft veranderd. En het prettige is dat ook de instelling een positieve groei heeft doorgemaakt. Omdat ik erg geniet van het werk wat ik doe, maar ook erg veel leer van de jongeren, de ouders en de situaties die zich voor doen vind ik het leuk om andere mee te laten genieten en na te laten denken over de kijk op de tijd van nu, de opvoeding van nu, de maatschappij van nu, de jongeren van nu en alles wat ons nu op dit moment bezig houdt...

Misschien dat ik je kan boeien met mijn verhalen, kan laten nadenken over van alles en nog wat. Voel je vrij om te reageren op mijn verhalen en vertel je eigen verhaal zodat we kunnen leren van elkaars ervaringen in het werk, het leven of op wat voor gebied dan ook.

Mijn plan is om regelmatig wat te schrijven over mijn ervaring op het werk, uit mijn prive leven of iets vanuit de media. Ik zal hierbij geen namen beschrijven ivm de privacy.

Veel lees plezier!


Recent Entries

- Even voorstellen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer