Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De Vor in Seoul

Home - Profile - Archives - Friends

THE END

Posted on 29/6/2006 at 15:46 - 2 Comments - Post Comment - Link

Morgen is het dan zover, we gaan weer terug naar Nederland. Hier zijn we van iedereen aan het afscheid nemen. Gisteravond ben ik met collega's van Samsung wezen uit eten, en uiteraard hoorde daar een borrel bij. Glazer zal ik het meeste missen, voor Mira zal dat Esther zijn waarschijnlijk. Zowel Glazer met z'n gezin, als ook Esther en Mr. Lee komen vanavond nog even langs om gedag te zeggen. Ook Glazer gaat morgen terug naar de Filippijnen om z'n vrouw en dochtertje terug te brengen. Dinsdag is hij weer terug in Seoul, het zal voor hem heel rustig zijn. Mocht er nog iets leuks over de terugreis te melden zijn, dan schrijf ik dat later nog op dit weblog. Al met al was het een fantastische tijd die we niet gauw zullen vergeten. 


Dèhaminkuk

Posted on 14/6/2006 at 18:12 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren was het dan zover. De eerste wedstrijd van het WK voetbal moest gespeeld worden en wel tegen Togo. Een wedstrijd die je natuurlijk niet kunt verliezen. Ik ben met Glazer en de drie Belgische collega's in een café wezen kijken, alle cafés in Seoul zaten vol, dit is misschien wel de enige kans, omdat de overige wedstrijden voor ons 's nachts gespeeld zullen worden. Heel Korea liep gisteren in een rood T-shirt met daarop de tekst "Red Devils" of "Dèhaminkuk". Dit laatste betekend Korea in het Chinees en wordt veel geroepen vooral als er een doelpunt gemaakt wordt. In de eerste helft van de wedstrijd is het dus niet veel geroepen. Ook waren de Koreanen in de rust erg rustig nadat ze met 1-0 achterstonden. De tweede helft van de wedstrijd werd het een stuk gezelliger in het café, nadat de strijd echt gewonnen was, was het feest compleet. Erwin heeft foto's gemaakt, maar die volgen nog wel een andere keer.

Verder staat het vast dat we 30 juni naar Nederland zullen vliegen, op Sascha haar verjaardag, die dan dus extra lang zal zijn. Het aftellen is dus echt begonnen, nog ruim twee weken te gaan.


Koreaanse bruiloft

Posted on 10/6/2006 at 16:10 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag hadden we een echte Koreaanse bruiloft. Iemand van Samsung waar ik veel mee samenwerk had ons uitgenodigt, hij ging trouwen vertelde die mij, terwijl ik niet eens wist die ie een vriendin had. Toen hij me een aantal weken geleden vroeg hielp ik hem herinneren dat hij in het begin van ons verblijf hier verteld dat hij nog single was, maar hij zei dat z'n relatie geheim was, dus vandaar. Hij vertelde me toen ook dat de kaart zou volgen. die kwam anderhalve week geleden pas, maar ook aan andere collega's heeft hij die kaart pas op dat tijdstip gegeven, zal wel "Korean style" zijn.

Affin, vandaag was het zover, de bruiloft zou om twee uur beginnen, de kaart had ik m'n secretaresse laten vertalen en Mira heeft bij Esther inlichtingen gewonnen over hoe het er aan toe zou gaan, wat je moet geven en wat je aan moet trekken. Ook ik had me al bij Erwin laten informeren. Beide kwamen met het verhaal dat het eigenlijk niks voorsteld zo'n bruiloft, maar goed, het is toch prachtig dat je zo'n ervaring mee mag maken. Tegen twee uur was het verzamelen in een hal voor de trouwzaal, waar aan de lopende band bruiloften worden gehouden. Gelukkig kwam Hwang, de bruidegom, al naar ons toe en we werden aan z'n ouders en zussen voorgesteld. De moeders en zussen van beide waren in traditionele Koreaanse kleding gekleed. We kregen ook gelijk de coupon's voor het eten daarna. Toen hebben we een plaatsje in de trouwzaal gezocht, wachtend op hetgeen komen ging. Er was muziek vooraf, daarna moest de bruidegom naar voren komen en werd zijn schitterend uitziende bruid door haar vader aan hem "overhandigd". Toen kwam er een heel verhaal waar wij niets van verstonden en dat verhaal werd verkondigd door een man waarvan we z'n exacte functie nog niet weten. Ook hij was in traditionele kleding gekleed. Het was een beetje genant om te zien, want de duren naar de hal bleven gewoon open en achterin de zaal stonden veel mensen die voor alles aandacht hadden behalve voor het huwelijk dat voltrokken werd. Na dit betoog werden er in de trouwzaal met diverse groepen familie foto's gemaakt. Toen was het een uur of drie en zijn we naar boven naar de eetzaal gegaan, hier stonden tafels met Koreaanse hapjes en drinken en na een half uurtje was ook echt iedereen weg. Aangezien er mensen al weggingen toen wij net aan tafel zaten, waren die waarschijnlijk al naar eetzaal vertrokken toen de ceremonie beneden nog in volle gang was. Ook kwam het verse bruidspaar nog langs de tafels in traditionele kleding om iedereen te bedanken. Hij gaf iedereen een hand die hij kende, zij gaf iedereen een hand die zij kende, we hebben dus geen kennis met haar gemaakt, ook dit zal wel "Korean style" zijn.

Over een uurtje vertrekken ze lekker naar Bali voor een welverdiende huwelijksreis.

 

Foto's van deze onvergetelijke bruiloft staan op:

 

http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YsJg


Seoul Tower

Posted on 4/6/2006 at 00:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is alweer een week of drie geleden dat ik voor het laatst iets op de weblog heb geschreven, tijd voor een update dus. Zo zijn we een week of twee geleden naar Seoul Tower geweest. In het midden van de stad ligt een heuvel met een toren erbovenop, die te bezichtigen is. We wilden er al vaker heen gaan, maar zoiets is het beste als het helder weer is, en helder weer in Seoul is zeer zeldzaam. Nu was het dus ook niet helder dus de foto's zijn niet echt geweldig, maar het was de moeite waard om een keer geweest te zijn. Deze toren zie je namelijk door de hele stad staan als een soort van herkenningspunt, dus moesten we er een keer geweest zijn.

Vorig weekend zijn we vrijdag nog een keer wezen stappen met Dirk en Erwin. Daheun, de secretaresse, heeft toch nog een keer op mogen passen en het is goedgegaan. Geen van de meiden werd met haar schoenen nog aan wakker de volgende morgen. Zondag waren we in Seoul Waterfall Park. Alleen op de kaart hadden we gezien dat het er was, maar verder hadden we er niets over gehoord. Het was een mooi parkje, even ontsnappen van alle drukte was hier mogelijk en de kinderen konden een beetje rondrennen zonder verkeer in de buurt. Alleen was het een namaak waterval, en toevallig toe wij er waren stonden de pompen uit.

Inmiddels zijn de temperaturen tot 30 graden opgelopen. Woensdag waren er locale verkiezing in Korea en had ik een dag vrij. Petra moest gewoon naar school en ik ben met Sascha naar de stad, City Hall, geweest. Er is daar een pleintje waar waterstralen uit de grond komen en voor kinderen is dat geweldig. Helaas, geen handdoek of zwembroek bij ons, maar Sascha was echt niet te houden, dus die heeft daar in een pamper rondgelopen. Gelukkig waren en een aantal meiden van een jaar of 14 die zich over haar ontfermde, dus had ik er minder omkijken na. Zaterdag zijn we met allebei de meiden hier naar terug geweest, nu met zwemkleding.

Gisteren zijn we naar Seoul Forest geweest. Een nieuw aangelegd park, eigenlijk midden in de stad. Ook hier was er weer een pleintje met waterstralen uit de grond, een riviertje waar de kinderen in konden lopen en een speeltuin. Uiteraard waren er ook weer meisjes aanwezig die het maar al te leuk vonden om op Sascha te passen.

Verder is de voetbalgekte aardig uitgebroken, overal kom je wel iets tegen dat er mee te maken heeft. Kijken of "Addewocate" het net zo goed doet als "Hiddingke" vier jaar geleden. Veel zullen we er hier niet rechtstreeks van zien, de meeste wedstrijden zullen 's nachts zijn voor ons.

 

Plaatjes staan op:
http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YsJC


Jeju-Do

Posted on 17/5/2006 at 18:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

Afgelopen weekend waren op het eiland Jeju. Het is een Koreaans eiland met een lengte van zo'n 70 kilometer en ligt hier op een uurtje vliegen vandaan. Donderdag vertrokken we rond de middag. Het hotel is heet Lotte Hotel en is van dezelfde keten als Lotte World, het pretpark waar we al een aantal keren geweest zijn. Eenmaal aangekomen en ingechecked zijn we eerst een beetje rond wezen kijken. Het hotel had veel te bieden en het strand lag op een minuut of tien lopen. Niet dat het zo ver was, maar het hotel ligt behoorlijk hoog boven de zeespiegel. We zijn 's middags eerst naar het strand geweest, maar de meiden waren binnen een minuut allebei nat en het weer op Jeju was ongeveer 20 graden, niet heel warm dus. Verder hebben we rond het hotel gelopen, wat boodschappen gedaan en toen buiten buffet gegeten wat van heel goede kwaliteit was. Het voordeel van het buffet was dat er altijd wel iets bij is voor de kinderen, vooral Petra is nogal kieskeurig en vindt iets al snel vies, ook al heeft ze het nog nooit geproefd. 's Avonds is daar elke avond de zogenaamde "volcano show" bij het zwembad en naast het buffet was een nagemaakte rots waaruit muziek, water, vuur en draken tevoorschijn kwamen. De kids vonden het gelukkig niet eng. Ook ons balkon keek exact uit op deze show, dus de andere avonden hebben vandaar de show kunnen bewonderen. De avonden waren gelukkig net warm genoeg om op het balkon te zitten zodat de kids rustig konden slapen zonder door ons gestoord te worden. De tweede dag zijn we na het ontbijd naar het binnenzwembad gegaan en 's middag naar een dolfijnenshow geweest die ook op loopafstand lag. 's Avonds hebben in een molen gegeten waarvan ze er drie nagemaakt hadden bij het hotel en één als restaurant diende. Op zaterdag hebben we een auto gehuurd. vanaf  tien uur waren we onderweg, het verkeer was er gelukkig rustiger dan in Seoul anders had ik me er denk ik niet aan gewaagd. In Korea vallen jaarlijks 6000 doden in het verkeer, naar verhouding is dat meer dan het dubbele dan in Nederland. Als eerste zijn we bij een theeplantage wezen kijken. Niet dat dit heel bijzonder is, maar in Kamerik kom je die nu eenmaal niet tegen dus is dat best interessant om een keer te zien. Vervolgens via wat bergwegen naar de zogenaamde "Mistery Road" gereden. Deze weg is iets glooiend en het bijzondere is dat als je de auto stilzet in z'n vrij, niet op de handrem, de auto langzaam bergop loopt. Met water dat je op de weg gooit zou het hetzelfde moeten zijn, maar dat hebben we niet geprobeerd. Toen hebben we een oude vulkaankrater gezichtigd, daarna zijn we met de kinderen op schoot wezen karten, dat vonden ze helemaal geweldig. Daarna zijn we naar een park geweest waarin een grot was en tenslotte naar een waterval die in zee uitkwam. Toen vonden we het wel genoeg geweest, we waren allevier munt van het halve eiland in één dag te zien. De laatste volle dag die we hadden zijn we op zee geweest in een onderzeeër om wat vissen en koraal te kijken. Helaas was het water niet heel erg helder en kon je niet erg ver onder water kijken, wat wel jammer was omdat we toch bijna 50 meter onder water waren. 's Middags zijn we naar waterval geweest vlakbij het hotel en daarna naar een teddybeermuseum dat ook op loopafstand lag. Na het avondeten en weer de volcano show zat onze korte vakantie er eigenlijk op. De volgende ochtend moesten we weer richting vliegveld.

 

We waren in dit hotel: http://www.lottehotel.com/english/grand/main.jsp en selecteer Jeju

 

Voor onze foto's zie: http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YsIk


Hi Seoul Parade

Posted on 7/5/2006 at 18:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vrijdagavond hadden we weer eens een ouderwets avond met collega's in ons appartement uiteraard. We hadden zo'n vijftien gasten en uiteraard ging de laatste weer erg "vroeg" weg. Het is het laatste weekend dat we samen met Peter in Seoul zijn en dat moest natuurlijk gevierd worden, volgende week zijn we een lang weekend weg en als wij terugkomen is hij al weg. Hij gaat voor een aantal weken naar Chili terug om daarna naar Saudi Arabië te gaan voor langere tijd.

Zaterdag heeft het de hele dag pijpenstelen geregend, dus hebben niet veel gedaan, we zijn alleen naar een winkelcentrum gegaan omdat we wat spullen nodig hadden.

Het hele weekend was er in Seoul een festival, wat gisteren uiteraard in het water viel, maar vandaag was het ruim 26 graden er er was een parade in de stad. Daar zijn we samen met Peter naartoe gegaan en het was heel leuk. Omdat het ook heel helder was vandaag heb ik wat foto's hier op het dak gemaakt. Alles is weer te vinden op:


http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YsIG


Children's Day/Heritage Day

Posted on 5/5/2006 at 12:57 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag is het kinderdag in Korea, iedereen is vrij van het werk en school, behalve de internationale school van Petra. Evenals afgelopen maandag, toen was het Labor Day en Petra moest toen ook gewoon naar school. Maar vandaag werd er op haar school Heritage Day gevierd. Alle groepen hebben een bepaald optreden voorbereid, waarbij ze zang en/of dans uitbeeldden uit een bepaald land. Het hele gebeuren vond plaats op het schoolplein en alle ouders waren uitgenodigd. De kindergarten groep van Petra deeden de kabouterdans na, het is weliswaar uit België, maar het ging om de taal. Er was Mira weken geleden al gevraagd om informatie over Nederland, Mira heeft toen het één een ander van de ambassade gekregen. Er werd ons dus ook gevraagd om een leuk Nederlands liedje uit te kiezen voor het optreden van vandaag en Mira is vorige week zelf op de school langsgeweest om de kabouterdans voor te doen, en om de uitspraak te leren. Wel grappig een Slowaakse die voornamelijk Koreaanse kinderen op een internationale school Nederlands leert.Ook hebben de kinderen zelf klompen en tulpen gemaakt, er waren kostuums gehuurd en het zag er fanastisch uit. Petra moest uiteraard de aankondiging doen in het Nederlands, voor een paar honderd mensen. "Iedereen goed opgelet, want dit is je grote kans, hier is de kabouterdans", het ging erg goed, we waren bang dat ze erg verlegen zou zijn, maar dat viel reuze mee. Na afloop was er volop eten uit allerlei landen te krijgen. Daarna is Charlotte, een vriendinnetje langsgeweest, en er was uiteraard een cadeautje voor allerdrie de meiden, het is tenslotte Children's Day.

 

Foto's van Heritage Day: http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3Yv-A


Jamsil Theatre

Posted on 29/4/2006 at 19:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ook vandaag zijn we weer een keer naar het openluchttheater geweest waar ik de vorige keer ook al over geschreven heb. Het was weer een succes, heel leuk om te zien. Eest was een optreden met wat zang en muziek, wat in onze oren nogal saai aanklonk, maar misschien werd er al zingend een heel verhaal verteld, het was nogal langdradig. Daarna kwam er, evenals de vorige keer, een soort van muziekband, met veel drums. Op een gegeven moment moesten er ook een aantal mensen uit het publiek naar voren komen, Mira was de gelukkige en moest wat muziek maken op een trommel, samen met nog drie anderen uit het publiek. Aan het einde van het optreden was iedereen uit het publiek welkom om mee te dansen en op de instrumenten te spelen, dus ook ik heb me nog even uit kunnen leven. Peter was ook meegegaan en vond het ook een geslaagde middag.

Verder is er de afgelopen twee weken niet heel veel noemenswaardigs gebeurd. Vorige week vrijdag zijn Esther en Mr. Lee langgeweest voor het eten, Peter kwam later ook langs, en het was weer erg laat voordat we op bed lagen. Op een zeker moment wilde Peter toch wel eens de zogenaamde wormen, gekookte zijderupsen, proeven. Hij had er al van mij over gehoord, omdat ik ze ooit al eens in de soep gegeten had, maar wilde het nu echt zelf ervaren. Nu hebben we op de begane grond van ons appartement een 24 uurs winkeltje en Mira is toen een blikje wormen gaan kopen. Ook Mira heeft het proberen te eten en Peter dus ook. Ze hadden er allebei best spijt van, gelukkig gingen ze er bij Esther in pinda's, daar smaken ze na volgens haar, en zijn niet alle wormen de vuilnisbak ingegaan.

Sascha is inmiddels op de dag zo goed als zindelijk. Een pamper heeft ze dan niet meer nodig, het enige probleem is dat ze nog niet weet dat ze haar broek naar beneden moet doen als ze op de pot gaat zitten, dus het blijft opletten geblazen. Ze is in ieder geval elke keer apetrots als er weer een plasje in de pot ligt.

We waren niet van plan om hier op vakantie te gaan, maar Mira heeft toch maar een tripje geboekt naar Jeju, een eiland ten zuiden van Korea, dat een uurtje vliegen hiervandaan ligt. We zullen daar zijn van 11 tot 15 mei.

 

Foto's staan weer op:


http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3Yv2g

 

 

 


Cherry blossoms

Posted on 16/4/2006 at 17:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vorige week zondag zijn we naar een half overdekt theater geweest waar elke zaterdag en zondag typisch Koreaanse voorstellingen worden gegeven, meestal met veel muziek. Het was heel leuk om te zien, maar wij verstaan er niet alles van dus missen waarschijnlijk het één en ander. Het was mooi weer, de hele week overigens, voorjaar is dus echt aangebroken in Seoul, van de week hadden we een aantal keren ruim 20 graden, we maken hier dus nog wel een stukje zomer mee.

Vrijdagavond ben ik met Peter en Petra naar het theater gaan, waar Mira vorige week al met Petra was geweest, Petra vond het niet erg om nog een keer te gaan. Eenmaal daar aangekomen vroeg de kaartverkoopster, reservation? Aangezien we niet gereserveerd hadden kon het feest niet doorgaan want het was vol. Petra barstte meteen in tranen uit, de hele straat kon hiervan meegenieten, maar daar is nou eenmaal niets aan te doen. Wij gingen dus maar een eindje wandelen, en na een minuut of vijf vroeg ik aan Peter of hij ergens koffie wilde gaan drinken, hij zegt dan lopen we een stukje terug, daar was een koffiezaak. Toen we daar aankwamen en naar binnen wilde gaan, kwam de kaartverkoopster van het theater al hijgend naar ons toegesneld. Zij vertelde dat ze nog drie staanplaatsen met klapstoeltje beschikbaar had en het zou gratis zijn. Dat leek ons geen verkeerd idee, zij vertelde dat we een uur later terug moesten komen, we waren dus ook nog een uur te vroeg. Een uur later, na de koffie, lagen er keurig drie kaartjes zonder stoelnummer voor ons klaar en zodoende hebben we 130 euro uitgespaard. Toen de show een minuut of tien bezig was werden we naar plaatsen geleid van mensen die niet op waren komen dagen en hadden een geweldige avond.

Zaterdag zijn we met z'n allen en Erwin, Peter en Mohan, een Indiase collega, naar een gedeelte van Seoul geweest dat bekend is om de Kersen bomen die in April bloeien. Het was heel leuk om te zien, het is een voor het verkeer afgesloten straat van zes kilometer. We waren gelukkig niet de enige, het leek alsof alle 15 miljoen inwoners van Seoul er waren. Er staan weer wat foto's op het net, er zitten er ook een paar bij om een indruk te krijgen van de mode in Korea. Na afloop zijn we bij de Italiaan wezen eten, daarna zijn ze nog even bij ons wezen borrelen.


http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YvvA

Collega Mohan heeft ook foto's op het net gezet, zie:

 

http://in.pg.photos.yahoo.com/ph/mohan_aru/album?.dir=/1a91&.src=ph&.tok=phSLJuEBDKP1mvNK


Smog

Posted on 8/4/2006 at 21:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zaten we de hele dag in de smog, stof dat is overgewaaid uit China. Het zicht was niet meer dan een kilometer en het voelde benauwd buiten. We wilden eigenlijk naar een groot park gaan waar alle kersenbomen in bloei staan, maar dat is gelukkig een weekje uitgesteld. Vanmiddag wilde naar het theater met de kinderen, maar eenmaal daar aangekomen bleek het het verkeerde theater te zijn, toen zijn we maar een ijsje gaan eten, dat viel ook in de smaak. Vanavond ben ik alleen met Sascha thuis en Mira en Petra zijn nog een poging aan het wagen voor die voorstelling, nu in een ander theater.

Sascha heeft ook weer een nieuwe milestone bereikt, de eerste druppels plas zijn in de pot terecht gekomen die Mira gekocht heeft toen we net in Seoul aankwamen. Echter op de pot zitten heeft Sascha nog wel een hekel aan, de wasmachine draait dus overuren.

Inmiddels zijn Mira en Petra thuis van het theater, het is het echt waard geweest. Ze hebben anderhalf uur dubbel gelegen van het lachen. Het was een voorstelling met veel messen waarmee veel geluid werd gemaakt, door er bijvoorbeeld met te trommelen en te snijden op een heel komische manier. Straks komt Peter nog even langs, als ie is uitgeskyped met Ana Maria die nu net wakker wordt in Chili.

 

 


Tandenfee

Posted on 4/4/2006 at 19:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vorige week zondag zijn we dan eindelijk weer eens naar de dierentuin geweest, we hadden het een aantal keer uitgesteld maar het moest er dan toch van komen, helaas dachten nog twee miljoen Koreanen er net zo over. De dolfijnenshow hebben we deze keer dus niet gezien, vanwege de rij mensen die ervoor stonden te wachten. Vorige week dinsdag kwam Petra gillend van enthousiastme de schoolbus uitgelopen, haar eerste tand was eruit gevallen, op school. Van de juf heeft ze een soort van tandendiploma gekregen en 's nacht is uiteraard de tandenfee langsgeweest en heeft maar liefst 10000 Won voor haar achtergelaten. Dit geld is inmiddels al weer op, Petra wilde er direct speelgoed voor kopen. Vrijdag is Glazer naar de Filippijnen vertrokken voor een tweeweekse vakantie. Hij had zijn vrouw en dochtertje een half jaar niet gezien, dus hij had er erg zin in. Hij moest vrijdagochtend om vier uur al naar de luchthaven en heeft die nacht niet geslapen van de spanning. Gisteren heb ik hem even aan de telefoon gehad, hij heeft het erg naar z'n zin. Gelukkig komen over twee weken z'n vrouw en dochtertje mee naar Seoul voor een maand of drie. Zaterdag regende het de hele dag en zijn we aan het eind van de middag alleen naar buiten geweest om bij de Italiaan te gaan eten. 's Avonds is Peter even langs geweest, niet zo lang deze keer, en de volgende dag was het weer weer niet geweldig, we zijn toen maar even bij een taekwondo centrum wezen kijken dat hier vlakbij is. Sascha begint heel goed te lopen, in de buggi wil ze niet zo vaak meer. Ook begint ze veel te praten en zal het niet lang duren voor ze zelf uit haar bedje klimt.


Lotte World

Posted on 25/3/2006 at 16:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vorige week vrijdag hadden weer een borrel georganiseerd bij ons thuis voor wat collega's en vrienden. Dit doen we altijd bij ons thuis omdat wij de enige zijn met kinderen en zodoende hoeven we geen oppas te regelen. Esther, haar man en een vriendin van haar waren er ook en hebben meegegeten. Verder waren Glazer, Peter, Erwin, Jan en Hwan van de partij, en Petra was in het begin nog wakker en kreeg uiteraard alle aandacht. Verder hoopte we dat het zou "klikken" tussen Erwin en Gina, de vriendin van Esther die er ook was. Dit is "de manier" om als partner aan elkaar te komen in Korea dus had Esther na haar vorige bezoek gevraagd of ze een vrijgezelle vriendin mee mocht nemen, ze dacht dat zij Erwin wel leuk zou vinden, helaas, het klikte voor geen meter. Om drie uur gingen de laatste gasten weg, reden dus om het de volgende dag wat rustiger aan te doen. Zaterdagavond had Mira zin in een zogenaamde iceblended koffie, die je hier vlak om de hoek kunt krijgen, en Peter en Glazer gingen ook even mee, daarna zijn ze nog heel even bij ons langsgekomen, helaas was het vier uur toen Peter ons honk verliet en weer hadden we weer een erg korte nacht. Zoals jullie kunnen zien gaat het leven in Seoul dus niet over rozen, en hebben we het erg zwaar hier.

Deze week had Petra dus vakantie, Mira is maandag met de kids naar een museum kinderen geweest, en tevens moest ze nog even langs de immigratiedienst om wat papieren op te halen. Dinsdag zijn ze bij m'n werk langsgeweest om te lunchen en 's middags moest Petra gewoon naar zwemles. Woensdag zijn ze bij Esther thuis geweest. Mira had nog nooit zo'n klein huis gezien. Het ligt hier ongeveer 25 a 30 kilometer vandaan en ze hebben voor een piepklein appartementje 220000 euro moeten betalen. Donderdag heb ik ook een dagje vrijgenomen en Petra hoefde niet naar zwemles. We zijn weer een dagje naar Lotte World geweest (het gedeeltelijk overdekte pretpark) en het was weer geweldig leuk. De vorige keer waren we er op zondag en toen was het erg druk. Donderdag kwamen we er aan en waren bijna de enige, alhoewel dat wel een beetje veranderde in de loop van de dag, hoefde we bijna nergens voor te wachten en hebben dus ook alles gedaan wat we wilden. Foto's hiervan ontbraken tijdens ons vorige bezoek aan Lotte World vanwege een defecte camera. Nu staan de plaatjes weer op:

 

http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3Yvng


Vrijdag ben ik na het werk met Petra gaan schaatsen, die doen we op de ijsbaan ook bij Lotte World die op de foto's ook te zien is. Vandaag, zaterdag, hebben we rustig aan gedaan. We hebben wat "Japenese style" foto's laten maken en Sascha en ik zijn bij de kapper geweest. Aan Petra hadden we weer geen kind, toen Sascha geknipt werd, werd Petra beziggehouden door een andere kapster, die blijkbaar toch niets te doen had, met computerspelletjes. Na afloop kwam er een fotocamera tevoorschijn en moesten wij, met kapsters, op de gevoelige plaat. Waarschijnlijk worden ze ergens op het worldwideweb geplaatst.


Aquarium

Posted on 17/3/2006 at 09:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vorige week hebben we weinig bijzonders meegemaakt, daarom is het alweer ruim een week geleden dat ik iets op deze weblog geschreven heb. Vrijdagavond hebben we, zoals vaak, Peter en Glazer op het eten gevraagd, het was een uur voor ze de deur uit gingen maar het was wel gezellig. De volgende dag zijn we naar Insadong geweest, een bekende winkelstraat die niet overspoelt is door buitenlanders. Erg bijzonder was dit niet dus zijn we maar gewoon een stukje door de stad gaan dwalen, dan kom je vanzelf lokale markten tegen die eigenlijk veel leuker zijn om te zien. Het was zaterdag zo’n twaalf graden en de volgende dag wilde we naar de dierentuin gaan, maar zondag was het min 3, een verschil van vijftien graden dus. Op weg naar de dierentuin hebben we naar besloten naar het zeeaquarium te gaan, dat was in ieder geval een stuk warmer en ook leuk voor de meiden. Op de terugweg kwamen we erachter dat Petra tot tien kan tellen in het koreaans, die taal kan er dus ook nog wel bij, naast engels, tsjechisch en slowaaks. De dierentuin staat voor dit weekend weer op het programma, afhankelijk van het weer.

Verder gaat alles hier gewoon z’n gangetje, Petra elke naar school en op dinsdag en donderdag naar zwemles wat ook steeds beter gaat. Sascha begint al behoorlijk wat woordjes te zeggen, haar mond staat niet vaak stil, het zal wel een soort tweede Petra worden. Mira heeft geprobeert een soort van crèche voor haar te regelen, maar die hebben helaas allemaal een lange wachttijd. Volgende week heeft Petra voorjaarsvakantie van school, de laatste vakantie tot de zomer.


Tower 63

Posted on 8/3/2006 at 15:20 - 0 Comments - Post Comment - Link

Zaterdag ging Gerrit een burcht bekijken waarvan wij dachten dat er nogal veel trappen en paadjes met stenen zouden zijn, dus leek het ons niet zo’n goed idee om mee te gaan, aangezien Sascha nog vaak in de buggy zit. Wij zijn naar het hoogste gebouw van Zuid Korea en het heet “Tower 63”. Het is 249 meter hoog en bovenin is een panorama verdieping. Op de begane grond was een zeeaquarium dus de meisjes kwamen ook aan hun trekken. Het is gelegen langs de rivier de Hangang die Seoul in tweeën splitst. Langs de rivier is een groot park dus daar nog een tijdje gewandeld. Zondag zijn we in de ochtend naar het zwembad geweest met z’n vieren, ‘s middags ben ik met Gerrit, Peter en Glazer wezen poulbillarten. Maandag was het Petra haar verjaardag. Om kwart over zes in de ochtend zaten de meiden bij ons op bed zodat Petra haar cadeautjes uit kon pakken. Met het cadeau van Gerrit dat ze ‘s middags uit school kreeg was ze nog het meest blij, een soort bureausetje met pennen en allerlei accessores. In de avond hebben we weer eens een keer aardappels gegeten, dat is denk ik al de vijfde sinds we in Seoul zijn, meestal is het rijst, dus Koreaans, of soms pasta. Petra denkt dat je van al die rijst spleetogen krijgt maar dat valt best mee. Ik denk dat de meeste mensen ons niet voor Koreanen aan zullen zien als we terugkomen. ‘s Avonds zijn alleen Glazer en Peter even langs geweest voor een stukje taart en gisterochtend is Gerrit weer richting Nederland vertrokken.


Verjaardag Petra

Posted on 4/3/2006 at 12:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

Van de week werd Mira door de school opgebeld met de mededeling dat Petra haar verjaardag vrijdag op school gevierd kon worden. Het is dan de bedoeling dat de moeder met een taart o.i.d. naar de school komt om de verjaardag te vieren met alle kinderen uit de klas. Mira heeft een taart gekocht, kippenvleugels gebakken, kleine kwarteleitjes gekookt, feestmutsen aangeschaft en in de taxi gestapt met Sascha. Het was erg geslaagd en de kinderen vonden alles erg lekker. Babysister Sascha kreeg uiteraard weer alle aandacht, ook van de juffen uit andere klassen. Mira is gebleven tot de school uitging en is met Petra met de schoolbus teruggereden.

Foto's hiervan en tevens foto's van Korean Folk Village en Mira's verjaardag staan op:

 

http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YvcA

 


Korean Folk Village

Posted on 2/3/2006 at 15:28 - 0 Comments - Post Comment - Link

Sorry, maar we hebben een drukke anderhalve week achter de rug. Gerrit is hier nog steeds en af en toe ga ik ‘s avonds met hem op pad. Op de dag is ie meestal alleen ergens naar toe. Hij heeft al meer van Seoul gezien dan wij in al die tijd, afgezien van de activiteiten en parken voor de kinderen dan. Vorige week woensdag was Mira jarig, alleen Glazer is even langs geweest want vrijdagavond hebben we het uitbundig gevierd. Een aantal collega’s van Coatel kwamen langs en Ester, Mira haar Koreaanse vrindin was er ook. Het feestje was om vier uur in de ochtend al afgelopen en aangezien het mijn beurt was om op te staan met de meiden zaterdagochtend, had ik een heel kort nachtje. Zaterdagmiddag zijn we met Gerrit en Peter naar een Koreaanse muziekuitvoering geweest in een theater. Er warden daar muziekinstrumenten bespeeld die ik nog nooit gezien had, laat staan dat ik weet hoe ze heetten. Het was heel interessant, behalve voor Petra, die vond het een beetje saai. Sascha had de tijd van haar leven, kleine kinderen waren niet welkom in het theater en er was een kinderopvang bij, met heel veel speelgoed. Zondag ben ik met Gerrit weer naar de Demilitarized Zone geweest. Het was best interessant om voor de tweede keer te zien en ook Gerrit vond het de moeite waard alhoewel ie wel wat moeite had met het teruglopen uit de tunnel, die door de Noord Koreanen is gegraven en 73 meter diep is. Mira is Zondag met de meiden en Charlotte, Petra’s klasgenoot, en haar moeder en zus naar een soort van expositie geweest waar activiteiten voor kinderen waren.

Gisteren was het in Korea een nationale feestdag, Independence Movement Day, dus ik had een dagje vrij. Deze dag vieren de Koreanen dat ze in 1919 onafhankelijk werden van de Japanners. We zijn met Ester en haar man naar Korean Folk Village geweest, een uurtje ten zuiden van Seoul. Ester en haar man wonen daar en we zijn daar met de metro heengegaan en zij hebben ons daar opgepikt en met z’n allen zijn we een dagje uit geweest. Het was een soort openluchtmuseum, met allerlei huisjes, shows e.d., het was een geslaagde dag.


Gerrit

Posted on 21/2/2006 at 15:08 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vrijdagmiddag is Gerrit aangekomen met drie uur vertraging. Vrijdagavond heb ik hem even de buurt laten zien en daarna zijn we een biertje wezen drinken in “De Bassus”, dat is een restaurant in de kelder van ons Coatel appartement. Echte cafees zoals bij ons, bedoelt om te drinken, kennen ze nauwelijks in Korea, dus mensen die uitgaan, gaan meestal naar een eetgelegenheid. Ook Glazer kwam daar nog even langs.

Zaterdag zijn we naar het Olympisch park geweest, de Olympische spelen waren hier in 1988. In het park is ook een museum gevestigd wat we ook bezocht hebben, we waren de enige bezoekers. In het park zelf, wat heel heuvelachig is met veel wandelpaden was het wel redelijk druk. ‘s Avonds hebben we Peter en Glazer op visite gehad.

Zondag hadden Mira en Petra een afspraak met een klasgenootje van Petra, Charlotte, en haar moeder die lerares is op hun school in groep drie. De vader van Charlotte is Koreaan, haar moeder komt uit Nieuw Zeeland. Ze zijn wezen lunchen, en ik ben met Sascha en Gerrit naar de binnenstad geweest, zodat ie ook daar een klein beetje de weg weet.

Gisteren had Mira weer een afspraak met Angela, die ze kent van de zwemles. Ze zou Mira wat leren koken en Mira en de kinderen hebben daar gegeten. Gerrit is eerst een paleis wezen bezoeken en is daarna naar m’n werk gekomen en we zijn met z’n achten hier bij het werk wat wezen eten en (alweer) drinken.

 

Vandaag staan er weinig activiteiten op het programma, morgen is Mira jarig, dit wordt vrijdag gevierd.


Sascha

Posted on 16/2/2006 at 19:28 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dinsdag heeft Mira de schrik van haar leven gekregen. De schoonmaakster was bij ons en Mira ging met het woordenboek in haar hand met haar in discussie. Ze wilde haar vertellen dat we vanaf vrijdag bezoek krijgen, Gerrit komt dan langs voor ruim twee weken, en dat we dan een extra handdoek nodig hadden, en dat het bed verschoond moet worden. Affin, met het woordenboek en de schoonmaakster haar drie woorden engels kwamen ze er niet uit, dus belde Mira naar de receptie om het één en ander te vertalen, ze zijn daar altijd heel behulpzaam. Nu is het zo dat de schoonmaakster altijd de buitendeur naar de gang open laat staan omdat daar haar schoonmaakwagen staat. Het telefoongesprek duurde maar enkele seconden, maar toch, Sascha zag haar kans schoon en ontsnapte zonder dat Mira daar erg in had. Sascha gaat wel vaker even de gang op om bij die schoonmaakwagen te kijken, maar sinds een week of twee kan ze ook bij het knopje van de lift. Mira was haar direct kwijt en keek op de gang, toen weer binnen of ze zich soms ergens verstopt had, Mira bijna in paniek want die had ondertussen wel in de gaten wat er aan de hand was. Ze belde weer de receptie, die hielpen ook meezoeken, en hebben op hun beurt weer schoonmaaksters van andere verdiepingen opgeroepen om naar onze kleine grote meid uit te kijken. Ook hebben ze bij de receptie alle beveiligingscamera’s afgespeurd, maar na een minuut of tien heeft één van de mensen van de receptie haar op de negende etage (wij wonen op de zestiende) aangetroffen. Sascha hoefde niet te huilen en was zelfs redelijk trots op zichzelf, maar zei wel vele malen nee nee nee tegen Mira, dus ze besefde wel degelijk dat wat ze gedaan had niet helemaal juist was. Gelukkig heeft ze in lift niet op het knopje B4 gedrukt, daar kan ze ook bij, want dan had ze in de parkeergarage gestaan. In ieder geval heeft ze Mira de zwaarste dag van haar leven bezorgt.

Verder gaat het goed met ons. Gisteravond was ik samen met Mira uitgenodigd door wat collega’s van Samsung om ergens te gaan eten. We zijn in een seafood restaurant geweest, met uitzicht op een metershoog zeeaquarium. We hadden iets van een zesgangendiner, het was best luxe, maar na afloop klaagde de Koreanen dat ze nog honger hadder. Daarna zijn we dus nog even iets wezen drinken met wat hapjes en een grote schaal fruit erbij. Glazer heeft weer op de meiden gepast, we waren weer redelijk op tijd thuis.

 

 

 

 


Gyeongbokgung

Posted on 12/2/2006 at 19:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren zijn we weer eens naar een paleis geweest, Gyeongbokgung op precies te zijn. Het was de mooiste tot nu toe, bij de eerste waar we het tweede weekend dat we hier waren zijn geweest, waren de gebouwen wat aan de kleine kant. Bij de tweede waren we verplicht ons bij een tour aan te sluiten. Dit lijkt heel interessant omdat je dan ook wat informatie zou kunnen krijgen over het paleis. Helaas sprak die gids net zo goed engels als alle andere Koreanen, namelijk met een onverstaanbaar accent. Ze kunnen de B, de V, de R, de P en nog wat letters nauwelijks uitspreken. Het went gelukkig wel, zodat ik er op m'n werk steeds minder mooite mee heb. De paleizen hier bestaan allemaal uit een complex met verschillende gebouwen, die waarschijnlijk allemaal een verschillende functie hebben gehad vroeger. Helaas als je er één hebt gezien, heb je ze eigenlijk allemaal gezien. Op dit complex konden we dus vrij rondlopen in ons eigen tempo. Ook waren er binnen het de omheining nog een klein kindermuseum en een volksmuseum. Net buiten het paleis was er ook nog een zogenaamd royal palace museum, alles voor één en dezelfde prijs van maar liefst twee Euro vijftig per persoon, kinderen gratis.

Vandaag zijn we geweest naar een riviertje wat ooit in Nederland op discovery op tv geweest is, Mira was er tweede kerstdag al even wezen kijken, dus ik had er al iets over geschreven. Het was vroeger een vervuild riviertje, later hebben ze er een autosnelweg boven gemaakt, die raakte ik onbruik en vervallen, men heeft het weer opgeknapt en er een recreatieve wandelmogelijkheid van gemaakt. We hebben dus wat kilometers afgelegd vandaag, maar het was leuk om te zien.

 

Foto's van dit weekend staan op: browser: http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YvUg

Groetjes


Rapport

Posted on 8/2/2006 at 19:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

Maandag had Petra een beetje heimwee naar juf Marchje, die hebben we toen opgebeld toen het in haar klas in Nederland middagpauze was. Na het gesprek, wat Petra heel kort heeft gehouden omdat ze wel een beetje verlegen was, was haar heimwee weer helemaal over en viel ze in slaap. Dinsdagochtend werd Mira opgebeld door de juf van Petra. Er was 's nachts wat sneeuw gevallen en daardoor was het gisteren een dagje snowvacation. Een soort ijsvrij dus. Helaas was de sneeuwpret zeer kort want het was een soort natte sneeuw. Ook zijn we alle vier weer eens naar de kapper geweest, je nagels en haren groeien erg hard in Korea, zal wel aan het weer liggen.

Petra is maandag dus weer naar school gegaan, vandaag kwam met ze haar rapport thuis. Het was best een goed rapport, voor de meeste vakken had ze een S van "satisfactory". Cijfers hebben ze nog niet.

Vandaag kregen we een email van Gerrit. Hij komt volgende week vrijdag hier voor ruim twee weken vakantie.

Ook hebben we sinds vandaag weer een nieuwe fotocamera en worden er staan dus weer wat foto's op:


http://devorinseoul.dell.shutterfly.com/action/?a=2QaOW7Fw3YvNA


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer