Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Sotsji 2014

Description

Deze blog gaat over de Olympische winterspelen van 2014 in Sotsji.


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Nabeschouwing

De Olympische Winterspelen van 2014 zijn bijna afgelopen, er worden nog een paar medailles verdeeld en dan is het weer voorbij. Canada zet in op de gouden medaille bij het ijshockey (mannen), daarvoor moeten ze winnen van Zweden. Nederland heeft een prachtige prestatie neergezet, 24 medailles gaan mee terug naar ons kikkerlandje waarvan 8 gouden plakken. Dit is een record! We hebben dan ook alle reden om ontzettend trots te zijn op de sporters, het is een fantastische prestatie!

Niet iedereen is zo enthousiast over de Nederlandse schaatsers, onder andere landen heerst wel wat argwaan. Er wordt ook al gespeculeerd over de concurrentie die Nederland tegenkwam. 'Omdat de concurrentie zo slecht is gaat Nederland met de medailles naar huis': zo zeggen de klagers. Maar kun je dat wel zomaar zeggen? Bij vrijwel elke marathon is het een Keniaan of Ethiopir die als eerst over de finish komt, kun je dat de concurrentie kwalijk nemen?Ik zou zeggen van niet, sommige landen zijn nou eenmaal goed in een bepaalde sport, om daar nou altijd een verklaring voor te zoeken lijkt me onzin. Je kan het maar beter accepteren. De Noorse schaatsers dachten daar anders over en waren het Nederlandse succes toch wel zat, daarom meldden ze zich af voor de 10 km. In 1896 waren de eerste Zomerspelen en in 1924 ontstonden eigenlijk daaruit de Olympische Winterspelen. Toen was het motto nog: 'Meedoen is belangrijker dan winnen'. Ondertussen, na al die jaren, is daar weinig van terug te zien. Het voorbeeld van de Noren geeft dat al helemaal aan.

Ottavio Cinquanta (president van de internationale schaatsunie)zegt dat de Nederlandse superioriteit zo hoog wordt dat het niet meer interressant is voor toeschouwers om te kijken. Hij zou graag zien dat er meer winnaars zijn uit andere landen, oftewel dat de lat dus eigenlijk omlaag moet in plaats van omhoog. Dat lijkt mij juist het tegenovergestelde van sport, als iemand heel goed is moet een concurrent zorgen dat hij beter wordt. Cinquanta zegt juist dat de winnaar slechter moet zijn, zodat een concurrent beter uit de verf komt. Het komt op mij meer over als jaloersheid op Nederland.

Laten we nu nog maar even genieten van ons (schaats)succes, dan zien we over 4 jaar wel weer hoe de spelen dan uitpakken!


Posted: 21:59, 23/2/2014
Comments (3) | Add Comment | Link

Oud genoeg voor de Olympische Spelen?

De Russische kunstschaatster Julia Lipnitskaja is nog maar 15 jaar oud, maar schaatst al mee met de top. Ze was woensdagavond op de Olympische Spelen te bewonderen en ik moet toegeven dat ze niet onder doet ten aanzien van de rest. Ze wordt door de Russische fans hard toegejuicht, er wordt veel van haar verwacht en menig tienermeisje zou in haar schoenen willen staan. Door de vele publiciteit rondom haar besloot haar trainer om Julia na haar eerste wedstrijd terug te laten vliegen naar Moskou zodat ze in alle rust kon trainen. Ik vraag me alleen wel af of dit goed kan zijn voor een 15-jarig meisje. Kun je al zulke prestaties van een kind verwachten?

Het reglement van de Olympische Spelen geeft aan dat je 15 jaar moet zijn op 1 Juli van het jaar ervoor. Wat de betreft heeft Lipnitskaja geluk met haar geboortedatum: 5 Juni 1998. Deze leeftijd verschilt ook weer per sport, met zwemmen en bobslen geldt een minimumleeftijd van 14 jaar, terwijl je voor handbal minstens 18 moet zijn.

Het ijsprinsesje (zo wordt ze genoemd door Russische media) zit nu midden in de puberteit, wat bomvol zit met allerlei ontwikkelingen. Ik denk dat je een meisje van deze leeftijd niet kunt laten schaatsen op zo'n hoog niveau. De kans dat ze eerste wordt is niet heel groot als de druk zo hoog is. De kans dat je valt wordt natuurlijk des te groter en dat gebeurde ook... Na een drievoudige sprong lukte het niet om goed te landen, waardoor ze een kleine val maakte en daarmee was de kans op een medaille al zo goed als verspilt. Ik kan me zo voorstellen dat je zelfvertrouwen flink daalt, want je hebt toch gefaald. Een doorgewinterde sporter kan dit al moeilijk verdragen, laat staan een 15-jarig meisje. Wat mij betreft kan ze beter 4 jaar wachten op de volgende Spelen, zodat ze ook echt een goede kans heeft om te winnen. Daarnaast heeft ze dan nog 4 jaar de tijd om te trainen.

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Julia+Lipnitskaya+Rostelecom+Cup+ISU+Grand+QsnFzOmRnCYl.jpg


Posted: 11:20, 21/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Nederlands podium maar dan anders

Gisteren (dinsdag 18/02) was het tijd voor 'het onderdeel van Sven Kramer': de 10 km. Bij vele voorbeschouwingen ging het over de mislukte wissel van vier jaar geleden, om Kramer dan nog maar eens extra te laten weten hoe jammer dat wel niet was. Tenminste, zo kwam het op mij over. Jorrit Bergsma reed gisteren een prachtige tijd en verdiende daarmee een gouden plak, hierdoor moest Sven Kramer genoegen nemen met een zilveren medaille. Dit was voor hem niet genoeg, hij had ingezet op goud om zo zijn mislukte wissel van vier jaar geleden weer goed te maken. Overigens was Bob de Jong derde geworden en daarmee ging hij uit zijn dak. Toch apart, Jorrit Bergsma is blij met goud, dan komt een zeer teleurgestelde Sven Kramer om af te sluiten met een enthousiaste Bob de Jong. Bij bijna alle nieuwsberichten en dergelijke ging het over de 'teleurstelling' voor Kramer, terwijl hij volgens mij toch nog degelijk blij mag zijn met een zilveren medaille. 'Iets is beter dan niets'. Door de boventoon die Sven voerde met zijn gemiste gouden medaille kwamen Jorrit Bergsma en Bob de Jong veel minder in beeld. Waar ik zou verwachten dat Jorrit Bergsma veel felicitaties zou moeten ontvangen, viel hij bijna in het niet bij Kramer. Bob de Jong was zelfs in de Zwolse ochtendkrant niet meer te vinden en op de voorpagina stond een uitvergroot gezicht van Sven Kramer. Ik vraag me dan ook werkelijk af waar Jorrit Bergsma en Bob de Jong nou eens een keer de verdiende publiciteit krijgen. Want het is ze van harte gegund!


Posted: 12:53, 19/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Koningspaar in Sotsji

Ons koningspaar is ondertussen alweer terug uit Sotsji, maar heeft in die tijd wel voor wat discussie gezorgd. Ze stonden als fanatieke fans onze sporters aan te moedigen, iets wat volgens sommige Nederlanders werd afgekeurd, omdat ze de titel Koning en Koningin dragen. Zo zei Roelien uit Wijhe: "In godsnaam, je bent koning, je bent minister-president, trek een pak aan, en gedraag je!" Daarentegen is 'Washington Post' (grote krant uit Washington) laaiend enthousiast over onze schaatsers én het koningspaar! Premier Rutte kwam met eenzelfde reactie: "Dan zit er ergens een zeurpiet die zegt dat de koning met een heel somber hoofd, in driedelig grijs pak met een horlogeketting op de tribune moet zitten. Ik begrijp er echt helemaal niets van." Naar mijn idee zijn het nog altijd mensen en het zou wel heel apart zijn als je als Koning geen sportfanaat mag zijn, of hooguit in een driedelig pak. Volgens mij hebben we alleen maar heel veel reden om ontzettend trots te zijn op dit duo!

Willem-Alexander en Máxima waren niet alleen te zien als fanatiek juichend publiek langs de schaatsbaan, in het Holland Heineken House kwamen ze natuurlijk ook even een kijkje nemen om de sporters te feliciteren met de ondertussen al vele overwinningen. Toen 'onze Willem' aan biertje zat kwam de Russische president Poetin ook nog langs. En dat een Willem-Alexander dan een biertje drinkt met Poetin kan volgens bepaalde Nederlanders al helemaal niet. Premier Rutte zei over deze mensen dat het maar zeurpieten waren en vind het zeer positief hoe het koningspaar zich heeft gedragen.

De sporters, om wie het eigenlijk allemaal draait, zijn alleen maar zeer gecharmeerd van de betrokkenheid die ze van de Koning en Koningin ontvangen.


Posted: 10:59, 16/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Schaatspakkencrisis

Er zijn alweer flink wat medailles verdient! Het lijkt wel of het voor de Nederlanders een eitje is om een rondje schaatsen, dit wordt ook al door concurrenten opgemerkt. Waar de n lyrisch is over de Nederlanders, is de ander op zoek naar 'het geheim' van onze equipe. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend trots ben op de schaatsers en de medaillespiegel, ga zo door!

Het Amerikaanse team heeft nieuwe pakken, naar eigen zeggen zouden het de snelste pakken zijn ter wereld, maar dit blijkt toch wat tegen te vallen. Zo wordt favoriet Shani Davis 8e, en de vrouwen Heather en Richardson moeten het doen met een 7e en 8e plaats. Er zijn mensen die beweren dat het ventilatiegat op de rug (tussen de schouderbladen) de boosdoener is. Het pak zou zich hierdoor tijdens een race vullen met lucht en zo wordt het alleen maar zwaarder om te schaatsen. Of dit allemaal waar is betwijfel ik, f de pakken zijn inderdaad slecht, f er is van de zoveel andere redenen te bedenken waarom het niet lukt. Het is heel makkelijk om andere dingen de schuld te geven, maar wie zegt dat de schaatsers niet gewoon een 'rotdag' hebben met de race. Ik denk dat de pakken inderdaad niet helemaal in orde zijn, maar geloof toch dat er meer aan de hand is.

Marrit Leenstra heeft ook nog wat moeite met haar pak, zo is op een filmpje te zien. Voor de race lukte het niet helemaal om in het pak te komen, en met wat trekken en doen zit er opeens een mooie scheur in het pak. Nog een link naar het filmpje: http://nos.nl/os2014/video/609481-leenstra-worstelt-met-schaatspak.html


Posted: 07:33, 15/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Het bloemetje

De Olympische Winterspelen zijn nog steeds in volle gang, en ja hoor, er staat opnieuw een volledig Nederlandse podium bij het schaatsen! Michel Mulder behaalde goud, Jan Smeekens was goed genoeg voor het zilver en Ronald Mulder (tweelingbroer van Michel) mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Wel was er nog wat verwarring over de gouden plak, Smeekens zat namelijk 4 duizendste boven de tijd van Michel Mulder. Ik zou het mooier gevonden hebben als ze de gouden plek samen hadden ingenomen, naar mijn mening zijn die duizendsten van seconden niet meer van belang. Maarja, daar denken ze in Sotsji jammergenoeg anders over. Margot Boer heeft overigens ook nog een 3e plaats weten te behalen op de 500 meter schaatsen!

En dan na de race, de sporters zijn, op een ietwat teleurgestelde Smeekens na, ontzettend blij met hun overwinning en krijgen bijna gelijk na de race een korte huldiging. Naar het idee van de NOS moet Michel Mulder tijdens het omkleden toch even in zijn onderbroek op televisie verschijnen, tsja, dat shot was niet helemaal geslaagd, misschien een idee om de volgende keer even op een andere camera over te gaan. Maar goed, voor de huldiging hebben de sporters speciaal hun 'trainingspakkie' aangetrokken en daar wordt Ronald Mulder al genoemd, hij stapt het erepodium op en krijgt felicitaties van een keurige 'hoge pief' van het IOC. Maar dat niet alleen hij krijgt er nog een bosje bloemen bij, en dat is toch best karig, volgens mij heeft het meer weg van een bruidsboeketje. Zoals de commentator ook al aangeeft zou dat wel wat meer mogen zijn. Er wordt veel geld geïnvesteerd in de Olympische Spelen (waarvan uiteraard een deel naar dhr. Poetin gaat), en dan kunnen ze niet eens een fatsoenlijk bosje bloemen kopen voor de medaillewinnaars? Afkraken is ook een vak, maar wat mij betreft verdienen ze op z'n minst een goede bos bloemen voor hun prestatie!   


Posted: 12:07, 12/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Technologie tijdens de spelen

De Olympische winterspelen zijn in volle gang. Er zijn al een aantal medailles vergeven, opmerkelijk was dat bij het freestyle skien, onderdeel Moguls de 1e en 2e plek werden gevuld door de zusjes Dufour-Lapointe. De pers vloog er vandaag dan ook bovenop om ze te interviewen. 

Dan over tot ander nieuws, want op 'de spelen' is wel degelijk te merken dat het alweer 2014 is. Tijdens de openingsceremonie lopen veel sporters met de nieuwste smartphones en tablets foto's te maken. Mooie reclame voor het merk 'Apple' zou je kunnen zeggen. Dit is zeker niet de enige technologie, tijdens trainingen worden 'high-tec' snufjes gebruikt om te kijken hoe de sporters beter kunnen presteren. Met behulp van bijvoorbeeld een vibrerend pak genaamd "MotivePro' wordt beweging en positie gemeten en dat niet alleen, het pak geeft ook nog feedback door middel van vibraties waardoor een sporter zijn houding zal veranderen. Verder houden de meeste sportteams de kaken stijf op elkaar over de technologie die zij gebruiken. Alleen van een paar Amerikaanse atleten is bekend dat zij de 'Fitbit Flex' gebruiken, hiermee worden hun bewegingspatronen vastgelegd. Eigenlijk kunnen we er wel vanuit gaan dat alle sportteams gebruik maken van de nieuwste technologie.

Dan op de valreep nog fantastisch nieuws: Ireen Wüst heeft een gouden plak veroverd op de 3000 meter! Met haar tijd van 4.00.34 was zij de snelste, de Tsjechische Sàlikovà had daarvoor een baanrecord geschaatst met een tijd van 4.01.95, maar moest toch genoegen nemen met een 2e plaats. Het koningspaar stond wederom juichend langs de kant, Wüst zelf reageerde emotioneel op haar winst. Dit is voor haar de tweede keer dat ze de 1e plaats veroverd op de 3000 meter.

  

 


Posted: 14:26, 9/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

De eerste gouden plak is een feit!

De Olympische Spelen zijn gisteren officieel van start gegaan met een, naar mijn mening, prachtige openingsceremonie. Vandaag was het voor Sven Kramer de dag om zijn gouden plak van 4 jaar geleden (Olympische Spelen Vancouver) op de 5000 meter te verdedigen. Deze favorietenrol heeft hij meer dan waar gemaakt, want met een tijd van 6.10.76 heeft hij opnieuw een prachtige gouden plak weten te pakken. Om het nog mooier te maken viel niet alleen Kramer in de prijzen, hij deelde het podium namelijk met landgenoten Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma. Blokhuijsen behaalde zilver met een tijd van 6.15.71 en 6.16.66 was voor Bergsma genoeg voor Brons. Het gebeurde twee keer eerder in de geschiedenis dat het podium volledig oranje gekleurd was met Nederlandse schaatsers. Sven Kramer heeft tevens een Olympisch Record te pakken met zijn snelle tijd. Premier Mark Rutte, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima stonden de schaatsers vanaf de kant toe te juichen. Willem-Alexander zei dan ook terecht: 'Dit is grandioos, ik ben extreem trots!' 

Mark Rutte is niet alleen naar Sotsji afgereisd om de sporters toe te juichen, gisteren (vrijdag) had hij namelijk een gesprek met de Russische president Poetin. Het ging met name over de het antihomobeleid wat momenteel in Rusland gevoerd wordt. Zo is het verboden om met minderjarigen over homoseksualiteit te praten en ook uiterlijke kenmerken als een regenboogvlag dragen worden niet getolereerd. Deze antihomowet staat eigenlijk politiek centraal tijdens 'de spelen' in Sotsji. Of het gesprek wat Rutte met Poetin voerde geholpen heeft is nog maar de vraag. Dhr. Rutte heeft zijn standpunt in ieder geval wel duidelijk gemaakt aan de Russische leider. 

De Oostenrijkse skischansspringer Thomas Morgenstern die op 10 Januari gevallen was tijdens een training lijkt nu toch nog mee te kunnen doen aan 'de spelen'. Na intensieve revalidatie lijkt hij de deadline toch gehaald te hebben.Hij heeft een prima trainingssprong gemaakt. Zondag zal hij als het goed is meedoen aan de normale schans voor mannen. Hier worden tevens medailles vergeven. 


Posted: 19:53, 8/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Aftellen

De spelen gaan al bijna van start, nog 2 dagen wachten voor de openingsceremonie en dan kunnen we gaan genieten van prachtige wedstrijden en verdiende medailles.De voorbereidingen zijn nog in volle gang, sporters zijn al aangekomen en de pers mocht 'op schoolreisje' door het Olympisch dorp (voor reportages en dergelijke). Op dinsdag 4 februari hebben de Nederlandse schaatsers Bob de Jong en Mark Tuitert geluncht met IOC-voorzitter Thomas Bach. Het IOC (Internationaal Olympisch Comite) organiseerd de Olympische zomer- en winterspelen. Het is niet gebruikelijk dat sporters lunchen met een IOC-voorzitter, meestal spreken ze elkaar hooguit via een persconferentie. Naar het schijnt was dit een gezellig etentje.Er is op het moment ook veel te doen over de antihomowet en ander onrecht in Rusland. Dhr. Bach (voorzitter IOC) is dan ook bang dat 'de spelen' in dat teken zullen staan. Er zijn al meerdere leiders geweest die hebben aangegeven niet aanwezig te zullen zijn bij de Winterspelen, terwijl ze niet eens waren uitgenodigd. Dhr. Bach hoopt juist door de sport iets te kunnen doen voor meer begrip en vrede. Hij denkt dat er met de kracht van sport veel te bereiken is voor een betere samenleving.


Posted: 10:47, 5/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Eerste nieuws

De Olympische winterspelen zijn nog niet begonnen, maar nieuws is er zeker al wel. De Oostenrijkse schansspringer Morgenstern is vrijdag, 17 Januari, naar ten val gekomen tijdens een training, hij belande vooral op zijn hoofd. Laatst is bekend geworden dat hij er gelukkig geen blijvend letsel aan overhoudt en de Oostenrijkse bondscoach heeft zelfs nog hoop voor zijn deelname aan 'de spelen'. Nu is het nog even afwachten hoe zijn herstel verloopt.

Het Noorse curlingteam heeft, als opvolging van de opvallende broek van 4 jaar terug, nu gekozen voor een nog opvallender outfit. Niet alleen de broek valt op, maar de bijbehorende colbertjes moeten het team geluk gaan bezorgen. Vorig jaar draaide de outfit uit op een prachtige zilveren plak, dus ik ben benieuwd hoe het nu zal gaan!

Dan wat meer politiek nieuws, want de kaarten zijn nog langer niet verkocht en dat met nog maar 16 dagen te gaan. Waarschijnlijk komt het door de veiligheid tijdens de spelen, deze kan namelijk niet volledig worden gewaarborgd. Op dit moment is de politie nog op zoek naar de Moslima ‘Ruzanna Ibragimova’ (ook wel ‘zwarte weduwe’ genoemd), de geruchten gaan dat ze van plan is aanslagen de plegen tijden de winterspelen. Na de dood van haar (Moslimse) man is ze sinds vorige maand niet meer in haar huis gezien. Dit is helaas niet het enige bericht over aanslagen, er zijn nog meer geruchten gaande over aanslagen.

Het anti-homobeleid speelt zeker ook een rol bij de slechtlopende kaartverkoop, het lijkt op een stil protest. Waar in vorige jaren (Londen en Vancouver) zo’n 97% van het totale aantal kaarten werd verkocht, is de verkoop van Sotsji nu bij zo’n 70% verkochte kaarten. Weliswaar zijn er nog 16 dagen te gaan tot de openingsceremonie. De Russische president Poetin heeft al wel een oplossing bedacht, hij zou graag zien dat de lege plaatsen worden opgevuld door vrijwilligers die van sport houden.


Posted: 17:30, 22/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer