Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dieet

About Me

Dieet
Home | Profile | Archives | Friends

Kun je afvallen zonder dieet? - 14:43, 17/2/2010

Veel mensen zoeken naar een wondermiddel dat ze helpt om gewicht te verliezen zonder een verandering in hun eetpatroon. Het probleem is alleen dat eten veranderen verreweg de snelste manier is om je vet kwijt te raken. Afvallen zonder dieet is dan ook een beetje hetzelfde als een vierkante autoband tegen een berg opduwen, terwijl je ook de berg af zou kunnen rijden door te diëten.

Wat bedoelen we hiermee? Probeer eens een koolhydraatrijk, calorierijk dieet vol te houden en toch een calorie tekort te creëren door sport. Het gaat je bijna zeker niet lukken. In onze wereld van hoog geraffineerd voedsel is het gewoon te makkelijk om veel calorieën in korte tijd tot je te nemen. Vroeger, toen we alleen nog vlees, groenten en fruit tot onze beschikking hadden was het zo goed als onmogelijk om te dik te worden. Nu is 15 kilo afvallen een redelijk streven voor de meeste mensen.

Nu is het maar al te gewoon om een zwembandje mee te tillen naar je werk, sportclub en thuis. En waarom? Niet omdat je niet genoeg sport of beweegt. Je kunt sporten tot je erbij neervalt, maar als je geen merkbare verandering aanbrengt in je eetpatroon is het zo goed als onmogelijk om gewicht te verliezen. Misschien niet wat je wilde horen, maar het is wel de waarheid. En de waarheid maakt je vrij, 15 kilo afvallen is mogelijk als je de juiste dingen doet.


0 Comments | Post Comment

10 dagen dieet - 22:26, 5/1/2010

Je vindt online heel wat informatie over dieet soorten. Het overgrote merendeel komt neer op zogenaamde crashdieten. Zodra je informatie gaat nazoeken over het 10 dagen dieet zul je vaak terecht komen op dit soort dieten.

Bij een 10 dagen dieet zullen de meeste vormen ervan uit gaan dat men beperkt vet en calorien zal innemen. Over het algemeen zijn die twee zaken hetzelfde, want vet levert in onze voeding de meeste calorien. Veel mensen concluderen dan ook onterecht dat het niet eten van vet zal resulteren in gewichtsverlies.

Dan is een te snelle conclusie. Als je calorie inname drastisch beperkt verlies je wel gewicht, daar kunnen we niks van zeggen. Maar als je op zoek bent naar blijvend gewichtsverlies, dan is een andere methode noodzakelijk. In 10 dagen kun je flink wat gewicht kwijtraken maar het is de hamvraag of je daarna binnen 10 dagen echter weer op je oude nivo zit of dat je nog meer wilt gaan afvallen.

Het doel zou moeten zijn dat je verder gaat met gezond gewicht verliezen. Het kan voorkomen dat je gedachte door een 10 dagen dieet op de korte termijn zal veranderen en misschien zelfs dat je gaat nadenken wat de gevolgen zou kunnen zijn op de lange termijn. Het is niet goed en niet de oplossing om nauwelijks of niet te eten om de calorien te beperken. Een periode lang op een selderijstokje bijten is niet echt een vrolijk vooruitzicht. Sterker nog, tenzij je een ijzeren zelfdiscipline hebt waar wij jaloers op zouden zijn is het beter om iets structurelers te kiezen.

Wat als je de mogelijkheid hebt om een dieet te starten waarbij je wel op de juiste manier gewicht zou kunnen kwijtraken? De eerste 10 dagen van een dieet zijn sowieso het moeilijkst, dus als je ervoor zorgt dat je de goede gewoontes aanleert maak je het jezelf een stuk makkelijker. Eens kijken hoe je dit allemaal kunt doen.


0 Comments | Post Comment
Hosting door HQ ICT Systeembeheer