Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

De Diek Staphorst/Rouveen


De Diek houden zoals het nu is

Posted at 11:56 on 21/2/2011

De gemeente Staphorst werkt aan een herinrichtingsplan voor de Oude Rijksweg/Gemeenteweg ook wel bekend als ‘De Diek’. Voor de Oude Rijksweg gaat het hierbij om het gedeelte vanaf de Lichtmis tot aan de Stovonde in Staphorst exclusief de kern van Rouveen welke al opnieuw is ingericht. Voor de Gemeenteweg gaat het om het gedeelte tussen het spoor en de Berkenstouwe.

Men wil het terugbrengen van het wegprofiel naar een tijd die weliswaar op oude foto’s romantiek uitstraalt maar in de huidige tijd problemen kan geven. De gehele weg, van Lichtmis tot Berkenstouwe, wordt ingericht als nu tussen de stovonde en de rotonde.                                                                                                                          Met fietssuggestiestroken. Zonder stoep maar met grasbermen. Langs de rand van de weg zou een molgoot moeten komen. In de berm komen dan bomen op de ruimte die ontstaat door het weghalen van de betonklinkers.


Daardoor wordt de weg niet veiliger. Geen uitwijkmogelijkheden voor fietsers, waar moet je lopen op zo’n weg? In de beeldvorming van velen word de Diek smaller, er komt geen middenstreep meer, wat een onrustiger beeld geeft, auto's weten niet goed waar ze moeten rijden, want het is een feit dat het een drukke weg is waar auto's vrachtauto's en landbouwvoertuigen elkaar tegen komen, en wie worden er dan de dupe, de fietser en voetgangers. Wat doe je als je vanaf de Lichtmis achter een landbouwmachine moet blijven rijden? En als de A28 weer eens op slot zit? Kortom: willen we dit?

En iedereen is het er overeens, dat het relatief veilig is op 'de Diek'. Laat het dan zo, wat zijn de gevolgen als we inrichting gaan veranderen. Het verkeer wat er langs gaat, moet er ook langs er zijn geen alternatieven. 

Laten we dan er samen voor zorgen dat er geen besluiten genomen worden, om zo subsidie binnen te halen van de provincie, waar we later spijt van hebben, als het klaar is zeggen, vroegen voelden we ons toch veel veiliger op 'de Diek'. Want als het klaar is kan het niet weer veranderd worden.

U heeft de mogelijkheid om uw mening mee te delen. Dat kan nu. Niet als de besluiten definitief zijn.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer