Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Generatie X

aujourd'hui ca fait neige

Posted on 15/3/2013 at 13:49
Een lesje frans in de titel. Altijd handig. Zojuist kreeg ik een crea-flashback en dan kan ik volgens mij overal alles schrijven wat nodig is. Hetzelfde geldt voor presenteren, argumenteren, etc. Zo had ik ooit een weddenschap verloren en mocht ik mijn officiele Engelse mondeling op het HBO doen over een.. paraplu. Geen probleem, het werd een schitterend verhaal en beloond met een 8.

Maar, mijn creabea werd getriggerd door een artikel op nu over een aanscherping van de voetbalwet en hier moet ik naja. eigenlijk gewoon even op reageren. Nu is het zo dat "hooligans" langer opgepakt kunnen worden, langer in de gaten kunnen worden gehouden, bespioneerd kunnen worden via hun mobiele telefoon, en ga zo maar door. Ik ben regelmatig naar voetbalwedstrijden geweest, dus ik vind dat ik hierover mag oordelen. Ik ben geen harde kern, en in de harde kern zullen die stadionverboden wel het meeste vallen ... maar alsnog ik vind dat ik recht van spreken heb. Het gaan naar wedstrijden lijkt mij niet de nummer 1 prioriteit van het "verkeerde" gedrag. De ajacied die in zijn vrije tijd graag feyenoorders in elkaar schopt oid, gaat hier naast de wedstrijden wel mee door. Dan kan de lieftallige aboutaleb supporters verbieden, zelfs supporters verbieden om via zijn stad naar een andere uitwedstrijd te reizen; maar de ajacied die graag feyenoorders in elkaar slaat; doet dit ook wel zonder het verband van een wedstrijd. Een voetbalwet; ik zie het nut er niet van in. Behalve... als dhr Opstelten het ziet als volgt:  de ajacied die in zijn vrije tijd graag feyenoorders in elkaar slaat; doet dit toch wel... maar NU heeft hij de kans om deze mensen eigenlijk gewoon op te pakken. Een klacht, wat in de rechtbank alleen maar erkend zal worden door de rechter. Ideaal toch? Boeven vangen. Inderdaad. Hij is boeven aan het vangen. Dat de echte "boef" niets met voetbal heeft, dat maakt niet uit. Want tsja, Holleeder is toch ook een Amsterdammer. Een hooligan dus. En nu een die gewoon met zijn mobiel getraceerd kan worden.

Boeven vangen, anno 2013.


(en nee, dit verhaal heeft eigenlijk niets te maken met het feit dat het vandaag sneeuwt.)

Nee, ik heb niet veel nodig

Posted on 20/12/2012 at 17:03
Ik had hier een heel verhaal getypt. En toen kwam de backspace. En toen weer.

Het is niet dat ik het niet wil delen, het is meer dat ik niet wil dat ik het realiseer dat ik niet veel meer nodig zal hebben om te breken. En dat shockeert. En dat doet pijn. En die pijn, die zelfteleurstelling, die wil ik er niet nog eens bij hebben. Egoïstisch he?

I hope he buys you flowers

Posted on 20/12/2012 at 16:56
Liefde is makkelijk. Naja. Makkelijk. Dat moet ik uitleggen.

Jongetje is verliefd op een meisje, meisje is verliefd op een jongetje en samen leven zij nog lang en gelukkig. Oke, niks tegen het homohuwelijk maar als ik deze opties er ook bij moest betrekken, wordt het zo breed.

Natuurlijk. Liefde doet pijn. Maar over het algemeen is het makkelijk. Of je houdt van iemand, of je houdt niet van iemand. Zo zijn er veel opties. Ik denk dat ik van iemand houd. Nee. Dat klopt niet. Je voelt diep van binnen namelijk echt wel als je echt echt van iemand houdt. Dat je nooit meer zonder die persoon in je leven wil. Ziejewel, liefde is makkelijk. Ik hoor je bijna denken. Jaja, huiselijk geweld, kinderporno, vreemd gaan, lekker makkelijk dieuw. Nee, noem je dat dan liefde?

Liefde is makkelijk maar misschien zeldzaam. Dat is waar mensen de mist in gaan. "Vrouwen zijn moeilijk", "mannen zijn moeilijk". Nee. Zowel mannen als vrouwen zijn niet moeilijk. Je moet alleen blijven praten. Wat hoort, als je het over liefde hebt, lijkt mij.

Om het nu weer terug te trekken naar Generatie X: I hope he buys you flowers. Bruno Mars zingt dit op zijn nieuwste album, in het liedje "when I was your man". Spijt. Oh oh oh. Dat is misschien wel moeilijk. Misschien denk je, dit had ik toen anders moeten aanpakken. Luister. Als het toen geen liefde was, wordt het het ook niet meer. Nogmaals: Mannen, vrouwen en liefde is makkelijk. Communicatie is het sleutelwoord. Of het is liefde, of het is niet. Het is zo'n beetje hoe ik het deed met kansrekenen 7jaar op het vwo; of wel, of niet.

Oja, terug naar Generatie X. I hope he buys you flowers. Ik weet dat er nu mensen op mijn plek werken waarvan ik ze of niet ken, of wel, en denk... serieus? Jij wel werk? Dus dan denk ik "i hope he buys you flowers". M.a.w. ik hoop dat de nieuwe match beter was dan de oude match. Wat pijn doet.

Emeli Sande - Clown

Posted on 20/12/2012 at 16:50
I guess it's funnier from where you're standing
'Cause from over here I've missed the joke
Cleared the way for my crash landing
I've done it again, another number for your notes
I'd be smiling if I wasn't so desperate
I'd be patient if I had the time
I could stop and answer all of your questions
As soon as I find out how I could move from the back of the line

So I'll be your clown
Behind the glass
Go 'head and laugh 'cause it's funny
I would too if I saw me
I'll be your clown
On your favorite channel

My life's a circus-circus rounding circles I'm selling out tonight
I'd be less angry if it was my decision
And the money was just rolling in
If I had more than my ambition
I'll have time to please I'll have time to thank you as soon as I win
So I'll be your clown
Behind the glass

Go 'head and laugh 'cause it's funny
I would too if I saw me
I'll be your clown

On your favorite channel

My life's a circus-circus rounding circles

I'm selling out tonight
From a distance my choice is simple
From a distance I can entertain
So you can see me I put makeup on my face

But there's no way you can feel it

From so far away

So I'll be your clown
Behind the glass

Go 'head and laugh 'cause it's funny I would too if I saw me
I'll be your clown

On your favorite channel

My life's a circus-circus rounding circles
I'm selling out tonight

Wauw. Ik wist niet dat er een nummer was wat zo goed bij mijn huidige gevoel past. Ik word er zo moe van.

Generatie K. 2.

Posted on 14/11/2012 at 13:43
Het is vandaag 14 november, woensdag welteverstaan.

Solliciteren maakt droevig. Want, als 23-jarige met een HBO-diploma kom je eigenlijk nergens echt voor in aanmerking. Misschien als ik nu al drie jaar werkervaring in de richting zou hebben waar ik graag heen wil, dan wel. Maar nee. Ik mag het doen met twee jaar ongeveer marcom ervaring en ongeveer recruitment en ongeveer... vanalles. Heel breed, net als m'n interesse. En nee, ook dat helpt niet. Dus maakt solliciteren droevig. Want recruiters zien ook dat het vanalles iets is maar eigenlijk dus niets is. Solliciteren is een soort van bevestiging van wat ik zelf al weet. Want de afwijzing komt niet als verrassing. Sterker nog, het hoogtepunt is toch wel dat m'n uitkering rond is en ik dus toch ergens voor geschikt lijkt te zijn. De ironie. Een uitkering. Als 23-jarige met een HBO-diploma.

Op vakantie las ik dat mensen met faalangst vooral vertrouwen moeten blijven houden in hun eigen kunnen. Dat mensen met faalangst elke 'fout' zich persoonlijk betrekken en dat een  'fout' dus niet op jou als persoon slaat maar op iets wat je 'misschien minder handig hebt aangepakt'. Eigenlijk las ik dus een niet geschikte competentie. Want dat doen mensen met faalangst. Die lezen ook zulke artikels als een bevestiging van hun ongeschiktheid. Wat mij weer tot solliciteren terug brengt. Blijkbaar is het hebben van faalangst en continu de afwijzing verwerken, een bevestiging voor mijn ongeschiktheid. Dat terwijl ik eigenlijk weet dat het werk wat er van mij verwacht word, dat ik dat zonder probleem kan uitvoeren. En dan opeens... hik je weer tegen de drie jaar geeiste en gerichte werkervaring eis.

En daarom zit generatie K van Kansloos thuis. Met uitzicht op nog meer afwijzingen en een groeiend faalangst syndroom.

Soms zijn er briljante dagen

Posted on 18/10/2012 at 11:24
Ik ben geen fan van blogs. Soms heb ik zelf, al zeg ik het zelf, een briljante ingeving en ben ik supercreatief en worden mijn woorden magisch bij elkaar gevoegd en is het... briljant, gevat en naja gewoon fantastisch. Dat ik dit toegeef is best bijzonder, aangezien ik eigenlijk geniet van mijn faalangsterige gedrag maar soms, schrijf ik "dingen" die echt briljant zijn.

Zo heb ik niet veel helden. Ik heb nogal hoge normen en waarden en naja, er zijn niet veel mensen die elke keer dus weer aan mijn verwachtingspatroon kunnen voldoen. Zij die dat wel doen, die behoren dan dus ook direct tot mijn inner circle en gun ik het beste. Om deze reden heb ik dus een circle vol juiste mensen om mij heen. Mijn inner circle is dus eigenlijk een groep van mensen die mijn helden zijn.

Maar. Er is er nog een. Diana Kuip. Een columniste. Ook zij heeft soms van die briljante dagen. Briljant, humor, vlijmscherp en er zit een boodschap in. Vandaag is het donderdag. Ik houd van donderdagen. Dit betekent namelijk dat het bijna weekend is, ik mij weer leeg mag sporten vanavond en dat het bijna weekend is. Ja, zelfs als je heel de week thuis zit , kun je uitkijken naar het weekend. JUIST naar het weekend, want dan zijn er mensen die leuke dingen kunnen doen. Maar ook donderdag, want dan heeft zij haar wekelijkse column. Vandaag ging deze over Nederland - Duitsland.

De laatste weken heb ik al vaak naar dit tekstvak gestaard en hele verhalen getypt. Maar geen van deze vond ik aan mijn eigen verwachtingspatroon voldoen en dan hoppa "backspace". Het is geen writers block maar een dipje in mijn briljante schrijfstijl. Dit dipje is best verklaarbaar, want ik beleef niks. Gevatte opmerkingen over hoe schoon mijn huis is, mijn planten nog steeds dood gaan ook al kan ik er dagen naar staren en zelfs mijn creatieve uitbarsting dat een schutting opeens decoratie wordt... ontbreken (ja die gevatte opmerkingen).

Het is een beetje saai thuis. Zie bovenstaand. Ik ben "klaar". Zometeen rijd ik naar de IKEA en ga ik wederom een Billy kopen. En iets creatiefs daar mee doen. Of ik ga een muur verven. Of ik ga bij de Action/Xenos/Blokker speuren naar iets om te doen. Of ik ga hier weer stukjes typen en ze verwijderen. Hoe dan ook, doe mij de awesome creativiteit dan maar. Om een boek te schrijven ofzo.

Ik wilde trouwens met een bijzonder einde afsluiten. Maar naja. Die is er even niet. Dus eh.. Stay rockin folks... Ik ga verven.

Generatie K van Kansloos

Posted on 3/10/2012 at 10:53
De patatgeneratie, generatie X, generatie Y. Generatie K lijkt mij eerder. Generatie Kansloos.

Er zijn vele termen in de letterkunde van hoe mijn generatie zich het beste laat omschrijven. Bovenstaand vind je deze termen. Wij zijn lui, weten niet wat we willen maar zijn wel hoog opgeleid en juist dat... onderscheidt ons van alle vorige generatie. We wilden vroeger bijvoorbeeld liever boeken van Ronald Giphart lezen dan van nou, noem eens iemand, Hella Haasse. Ik kan het mij goed herinneren want ik was vroeger graag recalcitrant. Zo wilde ik in 4VWO het boek van laatstgenoemde lezen, Heren van de Thee; waarop mijn docente Nederlands vroeg of "dat nou wel zo'n goed idee kon zijn?" Natuurlijk het boek had honderden pagina's maar stimuleren... Ho maar.

Zodoende, de patatgeneratie. Luie donders maar of wij hier zelf iets mee te maken hebben kunnen hebben? Vast. Ik niet. Externe factoren alom. Nee, ik ben niet iemand die graag mijn vinger wijst naar mensen die de schuld kunnen hebben aan het feit dat ik nu thuis zit. Maar toch doe ik het. Ik ben onderdeel van deze patatgeneratie. Tot mijn grote spijt, ja. Ik ben 23 jaar oud, heb twee jaar geleden mijn HBO diploma gehaald en zit... momenteel... werkloos... thuis. Vandaar. Generatie K, van kansloos.

Maar het wordt nog erger. Ik ben niet alleen. HBO'ers / WO'ers / Masters (ja zelfs die), die thuiszitten omdat er simpelweg gezegd geen werk is waar voor wij worden aangenomen. Mijn afwijzingen (de teller staat op 6) variëren. Enerzijds "u bent over geclassificeerd" en anderzijds "omdat u niet genoeg werkervaring heeft". Zo, slaat die even een spijker op z'n kop. Nee ik heb geen 10 jaar werkervaring in mijn richting, dat zou namelijk kinderarbeid impliceren en dat is nou net weer verboden in Nederland. Daarentegen ben ik een goedkope kracht, ben ik nog flexibel en gretig naar kennis. Maar doordat ik nu een van de half miljoen werklozen (!!!!) ben, is de kans dat ik als enige een vacature vind en daar vervolgens voor word aangenomen; errug klein.

Generatie K van Kansloos zit thuis, in de WW. Ja, zelfs de WW, volgens het CBS met zo'n 300.000 mensen. Ik sta niet alleen, nog eens het CBS "In het afgelopen jaar nam het aantal WW-uitkeringen relatief het sterkst toe onder jongeren. Er zijn nu 54 procent meer jongeren met een WW-uitkering dan vorig jaar." Na het lezen van de bijbehorende tabel, ontdek ik dat in de categorie <24 jaar er 106k mensen zich bevinden.

Gezellig he, die patatgeneratie. De jeugd is de toekomst zeggen ze toch? Dat biedt perspectief voor de komende eeuw.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer