Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag Exploratieweek 2

Dinsdag 22 april 2008

08:19, 22/4/2008 .. 0 comments .. Link

Dag 5

09.00:  Iedereen aanwezig, zoals elke dag in het EMI, klaar voor de laatste accenten aan onze exploratieweek te leggen. Even een korte briefing wat ons nog te doen staat, bespreken wie wat voor zich gaat nemen en er terug invliegen!

09u30: Iedereen weet wat hem te doen staat en begint eraan. Pedro neemt het stukje reclame nog voor zich, Niels houdt zich bezig met het structureren van de kaft en het digitaal portfolio, Arjan schrijft het interview helemaal uit en vat het samen, Filip maakt powerpoint dia's voor onze posterpresentatie, Hendrik zorgt dat iedereen zijn peerassesment evaluatie fatsoenlijk invult, en Lander verdiept zich even in onze opdracht economie.

11u: We staan er heel goed op, maar toch een demper op de vreugde: Lander heeft de informatie nog niet doorgestuurd gekregen die nodig is om de opdracht van economie tot een goed einde te brengen dus of deze opdracht klaar zal geraken tegen de deadline lijkt nu niet vanzelfsprekend.

Alle opdrachten voor de rest zijn afgewerkt, ons bord is klaar om beplakt te worden, en we zijn met allemaal er rond gaan zitten om in consensus te beslissen hoe ons bord er in zijn definitieve vorm zal uitzien, en iedereen geeft argumenten waarom hij of zij het zo zou doen en met het beste idee dat uit de bus kwam zijn we verdergegaan.

Iedereen is nerveus voor de jury, maar we komen met onze posterpresentatie heel origineel maar toch nog formeel uit de hoek dus hopelijk is dit een voldoende geslaagde combinatie om de jury te bekoren en de punten binnen te rijven.

Exploratieweek 2 was weer een bewogen weekje. Ondanks dat we met allemaal jongens in 1 groep zaten, heeft iedereen toch heel goed gewerkt en zijn steentje bijgedragen tot een toch wel mooi eindresultaat.

De punten zullen niet meer op deze blog verschijnen maar als ik een gokje mag wagen denkik dat we een mooie , eerlijke beoordeling zullen krijgen. 1 groep van allemaal het sterkere geslacht, dat kan niet anders dan goedkomen.

Bones heal, glory's forever,

De Digiboxers

 Maandag 21 april 2008

15:34, 21/4/2008 .. 0 comments .. Link

Dag 4

09.00:  Opnieuw is het EMI ons centraal ontmoetingspunt. Het weekend had zijn tol geëist. Sommigen kwamen ietswat later aan als de rest, om halftien was iedereen present en paraat!

09.30:  Even checken wat er precies nog moet gebeuren en welke vooruitgang we hebben geboekt. We stonden goed op schema. Vandaag moest er aan onze poster gewerkt worden, het interview moest afgenomen worden en besproken, 5 slogans van Frans moesten nog bedacht worden en onze vakopdracht economie moet nog klaargeraken.

10.00: Pedro en Arjan vertrokken om het interview af te nemen met een vertegenwoordiger van Belgacom. Hendrik tuurde even nog op zijn computerscherm tot hij de 5 slogans van frans neertypte. Lander hield zich bezig met de resultaten van de enquête in schema te zetten en Philip ging ons karton voor de posterpresentatie halen. Niels regelde ondertussen dat iedereen zijn zelfevaluatie intypte en was even verzonken in gedachten over de reclamespotjes van engels.

11.00: Pedro en Arjan hadden het interview met succes afgelegd, de slogans waren klaar, ons idee voor onze posterpresentatie kreeg een zeer mooie vorm, enkel de opdracht van economie laat op zich wachten omdat Lander de informatie voor ons mediaplan van ons bedrijf nog niet doorgestuurd gekregen heeft. Een ongeplande vertraging, maar geen stress!

12.00:  Omwille van het overtollig computergebruik in het EMI en de grote kans om je eigen computer kwijt te geraken besloten we in groepjes van 2 te gaan eten.

13.00:  De reclamespotjes van engels zijn uitgeschreven en klaar om opgenomen te worden. Één spotje werd ingesproken door Niels en Hendrik, het andere door Lander en Pedro. Dit had geen 5 minuten nodig, wij zijn professionelen in ons vak en voor zulke opdracht maken we niet meer tijd vrij dan nodig is. Er is nog wel wat werk aan de winkel!

14.00: Lander verwerkte de conclusie van de straatenquêtes. Onze poster krijgt meer en meer vorm, hij ziet er al uit als een hele grote plasma-tv, compleet met digicorder erbij! We zijn allemaal nog zeer gemotiveerd, en alhoewel de laatste loodjes het zwaarst wegen, zijn we niet geneigd ons hoofd te laten hangen!

14.30: Nog even met de groep alles op een rijtje zetten, zien wat we gerealiseerd hebben en dan naar huis. Op naar de laatste dag..

P.S.: Vandaag zijn we te weten gekomen dat de 'Digiboxers' zelfs al naambekendheid verworven hebben in Vlaanderen. Onze bendeleider werd uitgekozen voor de nieuwe reclame-campagne van Spa, die vandaag gereleased is. (Zie onderaan!)

Still standin' strong,

De DigiboxersVrijdag 18 april 2008

16:52, 18/4/2008 .. 0 comments .. Link

Dag 3

09.00: Samenkomst EMI. We waren bijna allemaal op tijd. Dit is goed voor de groepssfeer. We zijn langzaamaan van start gegaan. Nu kwamen andere opdrachten aan de beurt, namelijk psychologie, Spaans en Nederlands.

09.40: Twee feestgangers kwamen later toe.

11.00: We moesten onszelf voor een professionele rekruterings-jury voorstellen en kregen daarvoor één minuut de tijd. De opvoeringen waren jammer genoeg een uur uitgelopen , waardoor we kostbare tijd kwijtspeelden. Iedereen was tevreden over zijn zelfpresentatie.

12.00: Middagpauze

13.00: Terug aan de slag, nog heel wat werk voor de boeg. Op het programma: Engels, Frans, Economie, straatenquête en interview. Ook een eerste schets maken van wat onze posterpresentatie zal worden.

14.00: Pedro en Arjan trekken de straat op, zullen ze terugkomen met mooie resultaten?

14.50: Afspraak met dhr. Debandt. Hij blijft bij zijn standpunt, een goede groep die goed doorwerkt. We hebben nog geen tegenslag gehad.

15.15: Uitvoeren van de straatenquête en afspraak maken met hoofdvertegenwoordiger Belgacom TV voor het interview van maandag aanstaande.

16.00: Het EMI sluit zijn deuren, we worden buitengejaagd, einde dag 3!

Huiswerk: uitrusten, om er maandag terug in te vliegen!

De DigiboxersDonderdag 17 april 2008

18:23, 17/4/2008 .. 0 comments .. Link

Dag 2

9u00: Vanmorgen waren we reeds vroeg op post. We zijn dan vliegensvlug aan de slag gegaan. We hadden een mailtje gekregen van dhr Debandt voor een afspraak tussen 12u00 en 15u00. 
Dus besloten we nog zoveel mogelijk te doen alvorens onze eerste afspraak. Ondertussen zijn al enkele opdrachten voltooid, namelijk sociologie, medialeer, recht en statistiek. We zitten dus zeer goed op schema.

12u30: Verdiende middagpauze.

13u30: Afspraak met dhr. Debandt. We hadden enkele vragen voor meneer Debandt en we hebben daar ook een zeer vakkundig antwoord op gekregen. Hij merkte ook meteen op dat we goed bezig zijn en dat alles wel in orde komt. Mochten er nog vragen zijn dan kunnen we hem dag (en nacht ) contacteren. Hier houden we rekening mee.

14.00: Het gesprek met dhr . Debandt verliep vlot, er waren geen grote obstakels en eigenlijk wouden we weer zo snel mogelijk aan het werk. 
(Volgende afspraak: vrijdag 19 april 2008 om 14.50u. )
Verder werken dus! We bereiden ons ook voor op onze voorstelling van morgen. Dit mag echter geen enkel probleem zijn.

16.00: Genoeg gewerkt voor vandaag!

Tot morgen!

De DigiboxersWoensdag 16 april 2008

19:43, 16/4/2008 .. 0 comments .. Link

Het startschot voor de tweede exploratieweek is gegeven!

In deze exploratieweek onderzoeken we welke invloed digitale televisie heeft op de klassieke reclamestrategieën.  We hopen jullie hier op het einde ook een antwoord op te geven. Onze naam luidt 'de Digiboxers' en we zijn niet van plan om knock-out te gaan!

's Ochtends vroeg kregen we twee presentaties van ex-Plantijnstudenten. Elk vertelden ze over de studiekeuze die ze destijds gemaakt hadden in het tweede jaar en de mogelijkheden na afstuderen. Daarna hadden we een veel te lange pauze. De presentaties duurden minder lang dan vooraf geschat was in het tijdschema. Deze nutteloze pauze konden we al nuttig invullen met één of andere opdracht van de exploratieweek. 

Om 13.10u kregen we uiteindelijk toch de map met alle opdrachten in. Nieuwsgierig bekeken we deze opdrachten. Verder was er nog een toelichting van Rit de greef en Inge Polders.
Dit mocht allemaal iets minder lang aanslepen omdat we natuurlijk zo snel mogelijk van start wilden gaan. 

14.00u: gewapend met een map vol opdrachten maakten we onze intrede in het EMI. We hadden al enkele computers gereserveerd, zodat we meteen van start konden gaan. We begonnen met de administratie (CV-fiches, aanwezigheidsfiche,..). Daarna was het tijd om de opdrachten te verdelen. Onze eerste exploratiedag eindigde omstreeks 16.30u.

Tot morgen!

De DigiboxersAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dinsdag 22 april 2008
Maandag 21 april 2008
Vrijdag 18 april 2008
Donderdag 17 april 2008
Woensdag 16 april 2008

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer