Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
djezzie's dotcom

Description

Hersenspinseltjes van een thirty-something


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

jungle

It's like a jungle sometimes, it makes me wonder how I keep from going under


Posted: 14:30, 7/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

En toen kwam het zonnetje door

Wat is het toch bijzonder wat een beetje zonneschijn met een mens kan doen. Ik heb meteen een onbedwingbare zin in zand tussen mijn teentjes, een glas koele rose en mijn zomerjurkjes. Fuck het werk, fuck het huishouden, chillen zal ik...

Posted: 19:45, 13/4/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

ehhhh vrolijk pasen?

1e paasdag 2007, net bijgekomen van een griepje wat als sinds donderdag door mijn lichaam woekerde en ervoor zorgde dat mijn zorgvuldige planning (om maar zoveel mogelijk vrije tijd te hebben) mooi ingepikt werd door slapen omdat ik mij ziek voelde maar....laat ik niet zeiken want de kindertjes in Afrika etc.etc..

Dus om 7 uur in de ochtend staat zoonlief van manlief voor de deur te tetteren dat hij wakker is, manlief eruit om heel pedagogisch onverantwoord Nickelodeon aan te zetten, zoonlief onder een dekentje, beker chocomel erbij en nog even liggen...

Maar slapen kon ik niet meer dus...hup eruit, paastafel dekken, eieren koken, sinaasappels persen...intussen alweer moe, want de weerstand was nog niet je van het...zwetend als een otter en wankelend op mijn poten.

Om 15.00 ouders op de stoep, drankje, hapje, weer de paastafel dekken, gourmetstel erop gepleurd, vlees, saus stokbrood en verdere pimp my gourmet attributen en hup...kanen maar.

Bijna nog een verziekte sfeer doordat schoonmama belde: wanneer komen jullie???

: Ehhh ja hoezo?

:Jullie zouden toch komen eten? alles staat al klaar!

: ehh we hadden toch niet afgesproken ofzo we komen morgen?

: Oh ik dacht jullie komen vandaag, ben vroeg opgestaan om eten klaar te maken enz...

enfin, manlief die toch al chronisch gestresst is over de pis, ouders die zich ermee gingen bemoeien maar....zolang je de regie in eigen hand houdt komt het meestal wel goed, zoals ook deze keer..al moeten ik zeggen dat ik om dit te bereiken toch weer ernstig ging zweten en wederom stond te wankelen op mijn poten...kwam echt niet door de rose daar ik maar 2 glaasjes op had.

Volgend jaar doe ik dat anders...dan ben ik er lekker niet, laat ik andere mensen 2 keer een paastafel voor mij dekken en zak ik nog eens lekker onderuit, denkend aan al die debielen die de dag erna op kruistocht gaan op de meubelboulevards...

vrolijk pasen!!!

 

 

 


Posted: 21:23, 8/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Every Indian Rose has it's thorne

Heb je van spijkerbroek maat 34...niet bepaald klein te noemen maar toch ook geen kingsize of wel??

Heb je je ooit laten vertellen dat de waanzinnig mooie Indian Rose spijkerbroeken (de Rolls Royce's onder de jeans) maar tot maat 30 gaan....

Sta je er in een boetiek watertandend naar te kijken en zegt de verkoopster ineens: maar ze gaan hier ook tot maat 34 hoor.....

Vis je er een uit de stapel..een prachtexemplaar met een kristallen blingbling knoop, roze stiksels, een schitterende wassing, kortom de perfecte broek....

Ga je hem passen, krijg je hem maar omhoog tot aan je knieen

 


Posted: 21:13, 4/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

nee ik was niet dood!!! ik leef!!!

Wat er allemaal in een jaar kan gebeuren...mijn laatste posting was 8 mei 2006. Het is nu februari 2007. Uiteraard heeft het een reden waarom ik zo lang geen zin en energie had om te posten...eigenlijk heb ik die energie en zin nog steeds niet maar ik wil het toch wel weer voorzichtig gaan oppakken.

 

Misschien eerst met kleine stukjes tekst, later weer met oeverloos gelul...het is maar net waar mijn behoefte ligt.

 

 


Posted: 16:48, 12/2/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Teveel...........

Soms wordt het allemaal even teveel in het leven..dat is ook de reden waarom ik lang geen postings heb geplaatst...totaal geen behoefte aan. Sommigen dingen zijn nu eenmaal niet te vatten in een paar cynische one-liners.

 

Er gebeurt momenteel zoveel tegelijk in ons leven, in mijn leven dat ik er even geen woorden, humor of gevatte opmerkingen voor kan vinden.

 

Ik heb er ook geen woorden voor,hoe het ooit zover heeft kunnen komen...

Ik voel me op dit moment dan ook een soort derderangs actrice in een C-film en daar is niets grappigs aan.


Posted: 14:59, 8/5/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

vroegah!

Op sommige momenten verlang ik bijna ondraaglijk naar het verleden. Die goeie ouwe tijd toen alles simpel(er) was dan nu...voor mij de jaren 80, 90 en och...mijn geheugen gaat ver terug, medio jaren 70 was ook relaxed, toen hoefde ik mij alleen maar druk te maken om het feit dat mijn ouders mij nog wel lief vonden, ik genoeg speelgoed had en waar ik mee moest spelen.

 

Ik verlang ook terug naar de tijd:

 - Van voor WAP, polyfone ringtones (uberhaupt ringtones..wat zeg ik, mobieltjes), wallpapers downloaden (uberhaupt downloaden..wat zeg ik, internet), laptops, MP 3 spelers en I-pod

 - Waarin negerinnen nog gewoon kroeshaar (hooguit gestraight) hadden en niet de Arische ultragladde blonde lokken zoals Beyonce nu.

 - Dat donkere mannen die muziek maakten zich nog geen PIMP of Gangsta noemden, kromliepen van het goud (de zogenaamde B.A. starterssetjes) en panty''s om hun hoofd droegen, maar gewoon in een net pak stonden te zingen "I''ll make love to you"" ...geloof me daar kwam geen bitch of ho aan te pas, hooguit " sexy girl of lovely lady".

 - Van voor het poldermodel....fuck de vergadercultuur en alle stuurgroepen, kompasgroepen, klankbordgroepen en kweekvijvers.

 

en zo kan ik nog wel een heel rijtje opsommen maar dat doe ik maar niet...het zou een heel lang rijtje worden namelijk.


Posted: 14:29, 26/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Het enige recht....is het aanrecht

Na talloze keukenboeren te hebben afgesjouwd...

Keukenboeren die ons maar graag als klant wilde en echt niet snapten waarom wij niet voor een paar gepimpte rotkastjes en een multiplex aanrechtblad zonder blikken of blozen 18.000 euro wilden neertellen.

 

Na veel bullshitverhalen te hebben aangehoord....soms al in de orientatiefase, neem de Keukenconcurrent....

Het vocabulaire van de dikbuikige-randje-patser keukenverkoper (type ome Cor) bestond louter uit verkleinwoordjes ik noem een:

 - mevrouwtje (daar bedoelde hij mij mee)

 - keukentje (de draak van een hoogglansgruwel die hij mij aanprees als " keuken van de maand" met handgreepjes waar menige kamper een natte broek van zou krijgen)

 - kredietje (tuuuuuuurlijk als je geen centjes hebt dan lease je toch gewoon een keukentje,)

 - mannetje (die moest de volgende keer maar meekomen, die ging tenslotte over de centjes)

 - afspraakje (hetgeen hij mij probeerde af te dwingen bij vertrek...neehee geen date, een afspraakje samen met het mannetje, hij en ik, zodat wij saampjes een mooi keukentje zouden kunnen uitzoeken, uittekenen en kiezen)

 

Na de zogenaamde keukens van de toekomst te hebben gezien.....

Ik noem een flatscreen in de afzuigkap, een geintegreerd espresso apparaat in de koelkast naast de ijsklontenvergruizer

 

Na de meest exotische benamingen van keukens en kleuren te hebben gehoord...

 

Ik noem de Tiffany, de Dolores, de Queenie, (waarom in godsnaam altijd vrouwennamen)

 

En kleuren varieerend van ahorn, blue denim, wilde peer cognac, vanilla sky en seasons......

 

 

Hebben wij dan eindelijk een keuze kunnen maken.

Gewoon mooi vanille wit (sorry maar het heet zo)

Granieten aanrechtblad

Fornuis met wokbrander

 

Geen toeters, geen bellen, geen bling-bling, geen pimp my kitchen, geen gebakken lucht...gewoon mooi en passend bij het nieuwe huis.

 

Hehe...

 

 

 


Posted: 15:36, 21/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Geen inspriratie

Een kort berichtje: ik heb totaal geen inspiratie. Ben nu al 2 keer begonnen met een onderwerp maar het wil niet lukken.

 

Ik het ene onderwerp wat ik zojuist heb gedelete wilde ik het gaan hebben over dat ik wilde dat ik rijk was en wat ik dan allemaal zou gaan doen met het geld. Totdat ik tot de conclusie was dat ik dan (heel politiek correct) ook iets zou moeten zeggen over " weggeven"  en " goede doelen" enzo....ik daar had ik nu net geen zin in dus dan maar niet.....

 

Het onderwerp van vanochtend ging over de verpersoonlijking van een listige slang. Deze listige slang is momenteel hard bezig het leven van mij en mijn mannetje M. te verzieken en te vergiftigen...

Maar ik raakte tijdens het neerpennen van de woorden zo agressief dat het schuim mij bijkans om de mond stond. Deze reden en eigenlijk ook het feit dat de grootste vervloeking, de ergste scheldwoorden en de grofste taal de lading NOG niet zouden dekken hebben mij doen besluiten dit ook maar te laten zitten....

 

Dus vandaar


Posted: 15:10, 11/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Niet lullen maar poetsen

Het is maar te hopen dat het huis snel verkocht wordt want ik word momenteel even ziek van alle hectiek rondom de bezichtingen....ik poets en pimp me helemaal achterstevoren en weer terug.

 

Nog even snel de afzuigkap poetsen.

De hydrojets uit het bad uitbaggeren

de voegjes van de tegeltjes poetsen (jaja met een tandenborstel)

Nog effe snel de vloer doen met laminaatreiniger

Een vers bosje bloemen op tafel

Nog even op de valreep de ramen zemen (aangezien het maar geen zomer wil worden is om de paar weken zemen momenteel ook geen overbodige luxe)

Zorgen dat alle vaste kasten spic en span zijn...de optie bestaat nu eenmaal dat men daar in gaat kijken dus ook de koelkast wordt op alfabetische volgorde gelegd zeg maar.

 

Dan op de dag van de bezichtiging...nog effe checken of er geen spinragjes meer hangen.

De asbak opbergen en de kussens kaarsrecht op de bank.

Kijken of er geen verdwaalde hoofd, schaam of borstharen liggen op plekjes waar dat niet hoort.

Bed strak opmaken...en dan nog een rondje dubbelcheck....

 

Je zou toch niet willen dat een potentiele koper die op het punt staat een bod uit te brengen per ongeluk geconfronteerd wordt met een verdwaald inlegkruisje (gebruikt en wel)

 

Met bovenstaande tekst hoop ik niet dat u de indruk krijgt dat het bij ons maar een huishouden van Jan Steen is....want dat is echt niet zo. Sommige mensen vinden mij namelijk op het ziekenlijke af wat schoonmaken betreft.

 

Al met al kan ik zeggen dat wellicht mijn carriere als kamermeisje toch nog ergens goed voor is geweest...ik kan u namelijk verklappen dat ik zelfs zo ver ga  om het toiletpapier aan de closetrolhouder keurig in een puntje te vouwen op kijkdagen...stel je voor dat dit detail nu net de potentiele kijker over de streep trekt...je kunt niet weten!

 

 


Posted: 21:54, 6/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Een vergaarbakberichtje

 - De hobbel is genomen door mijn mannetje....nu nog wachten op de uitslag van die klote nier-punctie.

 - Het oude huis staat nog te koop, mocht u interesse hebben kijk dan Funda!!

 - Het nieuwe huis is bijna af en we zijn wezen kijken....whaaaaaahhhhhh ik werd er toch wel vochtig van tussen mijn benen hoor!! Vooral omdat de ruimte (en het is een zee van ruimte) uitnodigt tot heeeeeeeel praktisch, handig en gestructureerd opbergen, inrichten enz...en u weet daar ben ik nogal van.

 - De kilo's vliegen er momenteel vanaf...ook niet verkeerd.

 - Ik heb het stervensdruk en mijn controlbehoevendheid speelt mij momenteel parten...tot op het irritante af.

 

 

Dit alles resulteerde erin dat een collega vanochtend opmerkte: " hee je hebt maar 1 oog opgemaakt".

 

Oeps..gelukkig had ik alleen mascara op en niet hele baggerzooi van oogschaduw, een potloodje etc.

 

Aan 1 Marilyn Manson hebben wij op deze wereld tenslotte wel genoeg.

 

 


Posted: 14:06, 3/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

zonder titel

Allerliefst mannetje van me...

 

Sinds ik jou ken is mijn leven aangenamer.

Heb ik eindelijk de rust in mijn hoofd en de liefde in mijn hart waar ik al zolang op wachtte.

Het is zeker niet allemaal rozengeur en de bijbehorende manenschijn maar zelfs dan...ook al hebben wij conflicten ik weet dat de basis die wij samen hebben gebouwd niet stuk kan en ben niet bang meer verlaten te worden.

Ik voel weet en ervaar dat jij voor mij gaat en dat je de sterren zou plukken voor me als dit in je vermogen zou liggen.

 

Ik ken je zwaktes en je sterke kanten en weet waar je pijnprikkels vandaan komen en waaruit deze te herleiden zijn. We respecteren elkaar op een manier waarvan ik vind dat liefde zo bedoeld moet zijn.

 

Jij bent mijn huis, mijn veilige haven, jij bent een deel van mij geworden.

We hebben al veel hobbels genomen samen, ook heb jij zelf hobbels moeten nemen waarbij ik je kon adviseren en ondersteunen maar die ik zelf niet aan den lijve heb ondervonden...ik heb daarbij langs de zijlijn gestaan.

 

Daarom lieve schat, de hobbel die nu aan het einde van het pad ligt, die hobbel nemen wij zeker OOK.

Laat maar komen!!!


Posted: 13:03, 17/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Vol is vol

Je huis te koop hebben staan heeft ook zo zijn nadelen. En dan heb ik het niet over het feit dat je je elke keer weer het schompes moet poetsen op het moment dat de makelaar belt....je huis moet tenslotte spic en span zijn als de potientiele koper bij je over de vloer komt.

 

Nee het gaat mij er meer om dat ik de alledaagse troepjes zoals papieren, kleding die aan de kasten hangt in de slaapkamer en de strijkmand die pontificaal naast het bed vol staat te zijn moet opbergen. Mijn huis is namelijk vol....alle kasten, hoekjes, gaatjes en ruimtes zijn benut.

 

Na toch een paar gaatjes, ruimtes en hoekjes te hebben gevonden waar de alledaagse troepjes konden opgeruimd viel mijn oog ineens op het familiepak toiletpapier en de twee familiepakken keukenrollen die achter het gordijn in de weg stonden te staan...shit, het kan daar niet blijven staan maar waar moet ik het laten:

 

 - Op het balkon??...nee dat is stom, bovendien trekt er dan vocht in waardoor je de hele zooi linea recta naar de prullebak kunt verwijzen.

 - In de badkuip??...ook stom, bovendien gaat de potentiele kijker ook uitgebreid onze jacuzzi inspecteren en niets is dan zo raar als 3 pakken papier in een badkuip.

 

Opeens had ik het: in mijn auto....ja dat is een idee.

Ik heb dan ook de hele dinsdag in mijn Smart rondgekacheld met een aangebroken 24-rollen pak Page en twee pakken Lotus maestro met vochtvangers op mijn passagiersstoel.


Posted: 13:18, 15/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

JARIG!!!

 

De resultaten vandaag jarig zijn:

 

Qua kado's

 - Cash$$$$$$$$ zodat ik volgende week in mijn vrije week heeeeerlijk schoenen kan gaan kopen.

 - een tegoedbon voor een high tea bij Dudok van vriendin C.

 - Een zwaar gepimpt verzilverd en verkristalliseerd sla couvert (AHUM) van mijn buren

 - Een prachtboeket bloemen van vriendin L. (mijn allerliefste politievriendinnetje)

 - E-cards van collega's

 - Een Douglas cadeaubon van mijn team.

 

Qua uiterlijk en weer een jaar erbij:

 - Nog iets meer kraaienpootjes.

 - Borsten die nu echt de potloodtest niet meer doorstaan (om over billen maar te zwijgen want die doorstonden deze test al jaren niet meer)

 - Een onsje meer kipfilet aan mijn bovenarmen.

 - Steeds verkreukelder je nest uitkomen.

 - Een beginnend blubje aan mijn onderbuik.

 - Gevorderde blubjes aan mijn heupen.

 

 

Qua innerlijk en karakter:

 - Steeds meer geduld kunnen opbrengen.

 - Niet meer druk maken om dingen die de moeite niet zijn.

 - Echt verbanden gaan leggen tussen dingen.

 - Rust in mijn hoofd.

 - Tevreden zijn met de kleine dingen des levens.

 - Vertederd naar mensen van 20 kijken en denken ach....zo was ik ook toen.

 - De generatiekloof: de jeugd van tegenwoordig (als ik het over 15 jarigen heb)

 - Een echte smaak op verschillende gebieden ontwikkeld hebben.

 - Aan kinderen toe zijn (wel opschieten anders zijn mijn eieren straks " op" )

 

Oh ja....voor alle duidelijkheid: ik ben nu 32 geworden.

 


Posted: 16:24, 13/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Lang Leve Miepsie

YESSSSSSSSSSSSS

De uitslag is binnen. Miepsie mankeert niets....en wij zijn allemaal blij als een kind.

 

 


Posted: 16:26, 7/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

De levenslange strijd van " het leven"

De mens is van nature een raar en self-destructive wezen.

We hongeren onszelf uit om aan een schoonheidsideaal te voldoen, automutileren tot de vellen erbij hangen en willen altijd bigger, better, faster, more....

 

Altijd als we iets bereikt hebben, gaan we weer over tot het volgende.Op zich is dat werken met doelstellingen zo gek nog niet en gezond zelfs anders zouden we de hele dag passief de dingen op ons af laten komen, ik word er alleen soms zo moe van....we lijken wel allemaal " rupsjes nooit genoeg" .

 

Het lijkt wel onomkeer baar en ook ik doe er aan mee...wil ook vooruit in het leven, een mooie baan, een mooi huis, een mooi uiterlijk en innerlijk etc..

 

Misschien is het wel mensen eigen en het doel in het leven om zoveel mogelijk te bereiken, je leven zo prettig mogelijk in te delen...maar dan ga je op een goed moment dood...en is dan alles voor niets geweest??

Dat weet niemand, want wellicht is er wel iets na de dood en kun je daar je in je leven opgedane kwaliteiten wel verder ontwikkelen. Het kan ook zo zijn dat er helemaal niets is....dat je gewoon echt verwordt tot as en stof.

 

Het leven blijft een mysterie op zich en ook daar word ik soms ook moe van, zo ingewikkeld allemaal.

Als ik daar lang over nadenk dan word ik daar niet vrolijk van...net zoiets als : het heelal is oneindig. Als ik daar lang over nadenk word ik altijd een beetje raar in mijn hoofd en dus stop ik er maar mee.

 

 


Posted: 19:51, 5/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Netwerken!!

Jaja het kan soms geschieden in het leven.

Zit je op donderdagavond in een restaurant met iemand van politie...

Vanavond gezellie filmpjes kijken met iemand van justitie....

 

Ik heb niet veel vriendinnen, maar de vriendinnen die ik heb stellen dan gelijk ook wel weer wat voor (AHUM)

 

 


Posted: 16:35, 3/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Crash

Als u de film Crash nog niet heeft gezien....een regelrechte aanrader voor iedereen die houdt van:

 - Intermenselijke relaties.

 - (onderhuids) rascisme en discriminatie en wat daaraan ten grondslag ligt (althans wat de persoon vindt dat hieraan ten grondslag ligt.)

 - Afgrijselijke dillema's waarin eigenlijk geen enkele keuze te rechtvaardigen is en misschien toch ook weer wel (vaag..ik weet het maar toch)

 - Op een verkeerd spoor te worden gezet t.a.v. eerste indrukken van mensen en hierin rap je mening te moeten bijstellen.

 

Ik was er nog lang stil van....


Posted: 16:21, 27/2/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Flauwe grappen

Het is allemaal wel leuk die Olympische winterspelen, alleen het is wel een beetje allemaal van hetzelfde elke keer; bobsleeen, schaatsen, kunstschaatsen, schansskieen etc..

 

Vandaar hieronder een lijstje alternatieve wintersporten:

 

 - IJsbeerworstelen

 - Eskimowerpen

 - Figuurpissen in de sneeuw

 - Wakwatertrappelen

 - In je blote billen over het bobsleeparcours glijden

 - IJsschotsspringen

 - De 100 meter zwemmen van wak tot wak

 


Posted: 13:52, 21/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Een regelrechte fashion burn-out!

Ik ben op mode-gebied het gehele spoor bijster. Er is zoveel keuze dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Op straat zie ik de leukste kledingcombinaties aan mijn geestesoog voorbij trekken maar ik heb de laatste tijd vaak zelf de creativiteit niet om van mijn bestaande garderobe en de nieuwe stukken leuke " ensembles"  samen te stellen.

 

Nu is het ook zo dat lang niet alles me staat en dat ik de laatste jaren wel een degelijke eigen smaak heb ontwikkeld en niet meer als een blinde kip overal achteraan loop.

Je zult mij dus niet zo snel zien in Uggs of Mugluks....en zeker niet onder een kort rokje.

 

Ik heb zat bloesjes, truitjes, jasjes en nette pantalons...daar ligt het  niet aan, maar ik zou weleens wat anders willen....maar wat dan dat weet ik niet.

Zo heb ik ook genoeg stoere en sportieve kleding...daar ligt het ook niet aan.

Het gekke is dat als ik netjes gekleed ben ik bij mezelf denk: is dit niet te netjes, ik had beter een spijkerbroek aan kunnen trekken..en als ik een spijkerbroek aan heb denk ik: hmmmmm.....ik zie er wel erg shabby uit.

 

Ook heb ik bij lang niet alle kledingcombi's een bijpassende tas of jas of schoenen...maar dat kan ook aan mij liggen, misschien combineer ik wel niet goed ofzo.

Ik loop altijd te zeiken dat ik niets heb om aan te trekken en ik ben (helaas nog steeds) zo iemand die een ander er altijd leuker vindt uitzien dan ik zelf.

 

Misschien moet ik gewoon eens een dag nemen waarop ik alle kleding, jassen, tassen, oorbellen, en schoenen mijn kast uit moet rukken en dan maar passen.......

 

Het probleem is wel dat juist omdat ik zo weinig kastruimte heb ligt alles maar opgepropt en kan ik in 1 overzicht niet alles zien.

Ik denk dat het probleem bij de wortel wordt aangepakt als ik gewoon in het nieuwe huis een walk in closet in het leven roep.

Ja....dat ga ik doen.


Posted: 11:33, 20/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer