Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
doorlopend krediet Home | Profile | Archives | Friends
Financieel

Doorlopend krediet11/2/2011
Bij de wens om een lening af te sluiten met voordelige rentepercentages, kan het goed zijn om een doorlopend krediet af te gaan sluiten. Voornamelijk bij de geregelde behoefte om meer geld te kunnen besteden. Met het vroegtijdig afsluiten van een lening, zul je een ruime orientatie periode hebben voordat je voor een aankoop moet gaan beslissen. Begroot een krediet wat ruimer, om bepaalde investeringen eerder te kunnen doen dan je had verwacht.

Door bij de aanvraag van een doorlopend krediet een hogere limiet aan te vragen dan het geld wat je precies nodig hebt, blijft automatisch een opname ruimte staan voor extra geld. Met het afsluiten van kredietlimiet die extra hoog is kun te tevens je voordeel doen van een rentevoet die lager zal uitvallen. Afhankelijk van een gekozen limiet zal het te betalen rentepercentage gelden. Hoe hoger de kredietlimiet is afgesloten hoe voordeliger de rente zal zijn.

Je mag op ieder moment extra bedragen op je doorlopend krediet aflossen zonder dat daar boetes over in rekening worden gebracht. Nadat je hebt afgelost kun je weer gelden gaan opnemen uit het vrije deel dat in de limiet beschikbaar is gekomen. Hierdoor kun je ook geld dat je tijdelijk niet direct nodig hebt van je bankrekening overboeken op je kredietrekening en door het lager kredietsaldo besparen op de te betalen rente. Door de limiet op je lening te verlagen, bijvoorbeeld omdat het saldo erg laag is en wat overigens niet is aan te bevelen, krijg je te maken met het berekenen van een hogere rente over de lagere kredietlimiet.

Anders dan de vaste rentes bij persoonlijke leningen is de rente van een doorlopend krediet altijd variabel. Een hogere te betalen rente zal zorgen voor een langere restlooptijd van en doorlopend krediet. Op basis van gelijkblijvende rente en gelijke termijnbetalingen, zal op de iedere maand te ontvangen rekeningafschriften worden aangegeven hoe lang de resterende looptijd van de lening is te verwachten. Met tussentijds en zonder boete extra op je krediet af te lossen, kun je de kortere resterende looptijd van je krediet op je eerstvolgend maandoverzicht terug vinden.

Indien je een vaste maandtermijn en een vaste rente wenst dan kun je beter niet via een doorlopend krediet gaan lenen. Opnemen van geld en later weer boetevrij oplossen, dit vaker mogen doen gedurende de looptijd is een belangrijk aspect van een doorlopend krediet. Ook is het bestedingsdoel helemaal vrij en hoef je dit bij opnames niet te vermelden. Zodoende kun je dit gebruiken voor het aanschaffen van consumptieve goederen, vakanties of voor woningverbeteringen. Je zult een vast netto inkomen dienen te hebben en een onbesproken BKR, om kansen te maken geaccepteerd te worden voor en doorlopend krediet.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer