Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

dlydchstories

Als je het niet meer trekt, moet je duwen!

19:53, 16/12/2014 .. 0 comments .. Link
Langzaam voelde ik de grond onder me wegzakken..... #*flits* * flits* Lach nou eens nerd, altijd kijk je raar op foto's. Dit is niet echt het moment om foto's te maken vindt je niet? * uhmm wel als je je hoofddoek zo op hebt. Hoe noem je dat ookal weer? turben of turban ofzo? Echt raar. En owja die bril? serieus wat denk je... Laat me alsjeblieft, niet nu. Ik sta op en loop naar het raam, waar ik naar de rijdende auto's kijk. Naar de auto's kijkend komt er een gezegde in me op: 'Als je het niet meer trekt moet je duwen'. Inderdaad Hafsah, als je het niet meer trekt moet je duwen. Duw zo hard als je maar kan maar wees er bewust van dat je ook daadwerkelijk moet duwen. Ik loop lachend terug naar de bank en neem weer plaats. Hoe begon het eigenlijk?
 

# 5 voor 5 op een mooie zaterdagavond.Met een barstende koppijn zet ik mijn hijab op een andere manier. Ik ga ervandoor jongens zeg ik snel, ik heb zo met mijn moeder afgesproken en ik moet me nog omkleden. Uh ja hoor ga maar, fijn weekend! Langzaam en opgelucht loop ik na een lange werkdag naar huis. Onderweg speelt de hele dag zich opnieuw af. Zoveel gebeurd en zoveel gezien, pff denk ik weer. Terwijl ik mijn weg vervolg gaat m'n mobieltje af.. # Salam oe alaikom met hafsah. *Ja hoi, waarom heb je eigenlijk een telefoon? Je neemt never op noooooiit!. # Uh ja, ik was aan het werk he. * Ja oke, waar ben je? we gaan Mohamed bezoeken. Je gaat mee toch? # Nee, ik ben moe ik ga wel morgen! * Weet je dat zeker? Kom gewoon mee. Iedereen is daar en zo kun je je familieleden nog eens zien.#Ja oke, haal me maar op dan. Ik sta op de hoek bij de AH. * Oke tot zo.
 

Bij het AVLH aangekomen lopen we het oncologie huis binnen.Vanaf het moment dat ik het gebouw binnenstap krijg ik een verstikken gevoel soubhana Allah. Ik ga even naar de stilteruimte zeg ik, jullie kunnen alvast naar boven. Uhm oke tot zo zeggen ze in koor. In de ruimte aangekomen schrijf ik in het gastenboek. Een brief aan Mohamed waarin ik niet hem alleen maar iedereen in het ziekenhuis beterschap wens, in de brief schrijf ik dat ik hoop dat hij het nog zal nalezen. Na een eigen pauze te hebben genomen begeef ik mij naar de 5e verdieping.
 
Daar aangekomen krijg ik weer dat verstikkend gevoel. Ik loop zonder te groeten langs de massa mensen en loop direct naar kamer 05A34 door. Net op het moment dat ik de kamer wil binnenlopen springen de tranen in me ogen. Ik draai me om en loop met een blok aan me voeten naar de wachtkamer. Mocht je niet naar binnen? zegt een van de bezoekers. Nee, het was druk daarbinnen zeg ik snel daarna. Oh, ik was daarnet en het was niet echt druk. Ga gewoon even langs hafsah, zegt ze. Je zal toch naar binnen moeten... Met enige tegenzin loop ik terug naar de kamer. Ik loop naar binnen en bij het zien van mijn neef springen de tranen in me ogen. Ik houd zijn hand vast en krijg een briefje in me hand gedrukt. 'roep Abdelkarim, mohamed en houssein' staat op het briefje.Terug in de wachtkamer lopen de heren weg.
 
Terug gekomen zie ik niet al te blije gezichten.... We gaan naar huis zegt abder, het is tijd. En fatima dan? vraag ik. Ja die blijft samen met mohamed en de andere bij mohamed tot het bezoekuur over is. Samen met de andere bezoekers verlaten we voor de laatste keer het AVLH. Ik hoop hier nooit meer te moeten komen zeg ik tegen Abder. Ja in shaa Allah, ik hoop dat hij snel geneest. Dan hoeven we hier nooit meer te komen. Thuis aangekomen is het hele huis stil. Iedereen weet dat het die avond niet goed ging met mohamed. Stel dat hij doodgaat... wat dan? Als het zijn mektab is gaat hij dood zegt mijn moeder. Noch ik noch jij kan hem van de dood weerhouden, alleen Allah soubhana wa ta3ala weet wanneer hij ons meeneemt.
 
Met die geruststelling ruimen moeder en ik het huis op en eten we een hapje. Om 10 voor 9 gaat de telefoon. ' Allahoe akbar' hoor ik mijn vader zeggen. Allahoe akbar. Ik ren de woonkamer in en vraag wat er aan de hand is. Aan het gezicht van mijn vader kan ik zien hoelaat het is. Ik hoef geen bevestiging. 'langzaam voel ik de grond onder me wegzakken' Mohamed is heen gegaan. Hij is overleden. Overleden in het bijzijn van zijn naasten. In het bijzijn van zijn geliefde vader, vrouw en zus. Gestorven met de shahada in zijn oren. Gestorven met de kor'an om zich heen. Gestorven en heen gegaan. Inna lilahi wa ilayhi raji3oun.
 
Uit het oog maar niet uit het hart!


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Als je het niet meer trekt, moet je duwen!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer