Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
dolfijne therapie

Home - Profile - Archives - Friends

dolfijntherapie 2005

Posted on 4/11/2007 at 11:04 - 1 Comments - Post Comment - Link

Wie heeft er niet van gehoord: dolfijntherapie.
 

Wij in ieder geval wel. In oktober zijn we eens gaan zoeken naar dolfijntherapie. We zagen diversen mogelijkheden. Wat ons direct opviel was dat deze therapie ook gegeven werd in Curaçao. Nou dat leek ons wel wat. We kwamen uiteindelijk terecht op de website van stichting dolfijnetherapie.nl. Daarin stond vermeldt dat we dit jaar nog konden gaan. Dus gelijk de telefoon gepakt. Ik werd direct geraakt door het enthousiasme van Mireille (voorzitter van de stichting). Zij heeft voor ons contact opgenomen met Curaçao.(www.cdtc.an) Nou om een lang verhaal kort te maken; binnen anderhalve week was het geregeld!

5 December was het zo ver.
Inchecken en nu maar wachten totdat het vliegtuig vertrekt. Wauw, wat een goede zitplaatsen hebben we. Bij het opstijgen zwaait Laura dag naar Schiphol. Ze vindt het erg spannend en eindelijk vertrekken we dan. De laatste dagen hebben niet alleen wij, maar ook mensen om ons heen alleen maar over Curaçao en dolfijnen gesproken.
De vliegreis verliep soepeltjes. Laura vond het erg leuk en heeft het prima gedaan.
In Curaçao staat inmiddels al iemand van CDTC (curaçao dolphin therapie &research center) op ons te wachten. Hij brengt ons naar de bungalow. Wat is het daar warm, maar daar kunnen we wel mee leven.... De eerste paar dagen hebben we heerlijk gerelaxed. Veel gezwommen in de zee en een bezoek gebracht aan het Sea-Aquarium. Daar is het kantoor van CDTC waar het gaat gebeuren.

Intakegesprek met therapeut en kinderpsycholoog 

Zondagavond maken we kennis met de therapeuten, de dolfijnen en de andere gezinnen. Laura wordt helemaal verlegen van al die therapeuten die zich voor komen stellen. Maar dat is van korte duur, want even later loopt ze vrolijk rond te huppelen. Maandagochtend om 10 uur is het zover. Zwempak en handdoek mee. Laura wordt even bezig gehouden terwijl wij met de twee therapeuten en een kinderpsycholoog een intake-gesprek krijgen. We geven aan waaraan er gewerkt mag worden: oogcontact, verbeteren van haar mondmotoriek en meerdere klanken zijn onze doelen. Na dit gesprek gaat Laura naar de voorbereidingsruimte waar ze een wetsuit aankrijgt. Ze loopt vrolijk mee en lijkt ons niet eens te missen. Wij zijn er niet bij en staan op een afstand te kijken. Nu zien we haar op het dok waar ze voor het eerst kennismaakt met de dolfijn Tela.

Daar gaat ze het water in samen met de therapeut.. Een gespannen gezicht heeft Laura en ze moet een beetje huilen of liever gezegd jammeren. Na 10 minuten in het water te hebben gezeten mag ze weer op het dok, waar onder andere mondmotorische oefeningen worden gedaan. Laura vindt het erg spannend en is veel afgeleid door Tela. Na ongeveer 10 minuten is het weer tijd om het water in te gaan. Oei, wat heeft ze het zwaar. Ze is gespannen en ook misschien wel een beetje bang voor Tela. Wij denken meteen: o jee, wat doen we haar aan. Na nog 10 minuten doktijd en 10 minuten watertijd is het tijd om te douchen en aan te kleden. Ook hier zijn we niet bij aanwezig. Want dit hoort ook bij de therapie; zelfredzaamheid. Daar komt onze Laura aan huppelend tussen de twee therapeuten. Met een lach op haar gezicht.

We evalueren de twee uur. Fijn om te horen dat de meeste kinderen erg moeten wennen aan de dolfijn en dat dit na twee drie dagen wel over is. Laura heeft er honger van gekregen en is er ook moe van. De dagen die er na komen gaan steeds beter. Ze begint er aan te wennen. Maar ze vindt het nog steeds spannend. Op dag 6 mogen wij ook eens met Tela gaan zwemmen. De laatste 5 minuten wanneer wij in het water liggen komt Laura even kijken. De volgende dag gaat het erg goed. Ze vindt het leuk!!!!!!!!!!!!!! Ze wil ook 's middags gaan zwemmen met Tela. Helaas is dat niet mogelijk omdat Tela ook moet uitrusten. Maar ja, dan gaan we naar zee en mag ze met ons gaan zwemmen. En dat is dan ook wel goed genoeg voor haar, maar toch maakt ze het gebaar dolfijn in combinatie met het gebaar zwemmen. Morgen, nog 1 nachtje slapen, mag je weer. Tijdens de laatste 3 dagen springt ze bijna zelf in het water, zo graag wil ze. De evaluatiegesprekken duren nu ook veel langer, want Laura laat steeds meer zien.

Maar helaas aan alle leuke dingen komt een einde. De laatste dag geeft Laura Tela een kusje en een handshake. Zover is laura nu gekomen. Ze heeft iets overwonnen en dat weet ze! Het afscheid viel ons allemaal erg zwaar. De 10 dagen zijn om gevlogen. Van dag 1 kwam je in een warm bad terecht en het was heerlijk. De mensen zijn professioneel, vriendelijk, positief ingesteld en tonen respect naar ieder bijzonder kind. Want dat zijn onze kinderen: bijzonder. Tijdens het eindgesprek krijgen we foto's en een dvd met opname van de therapie. Ze schrijven nog een uitgebreid verslag met aanbevelingen.

Onze evaluatie van de 10 dagen therapie:


Laura heeft er wel degelijk wat geleerd. Ze maakt meer oogcontact. Heeft een opener houding naar andere en maakt verschillende soorten klanken. Maar vooral haar zelfvertrouwen heeft een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Wat ons verder opvalt is, dat Laura's handen opener zijn. Eerst waren haar handen vol spanning en zagen er krampachtig uit maar nu gebruikt ze meerdere vingers.

De omstandigheden waaronder de therapie gegeven wordt zijn natuurlijk ideaal;
Zon, zee, dieren, water, papa en mama erbij. Je moet geen wonderen verwachten, maar hoop heb je natuurlijk altijd. Als extraatje komt er nog bij dat wij een topvakantie hebben gehad en de winter voor 3 weken even ontlopen hebben. In december willen we weer gaan!!!!!!!!! De zorgverzekeraars zijn nu in onderhandeling om de therapie te gaan vergoeden. Dat is voor veel mensen natuurlijk een duwtje in de rug om dit ook te gaan doen. Ondertussen kun je je ook aanmelden bij www.stichtingdolfijnetherapie.nl .
Mocht je vragen hebben dan kun je ook met mij contact opnemen; c.beekmans@onsnet.nu


Hosting door HQ ICT Systeembeheer