Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Van overgewicht naar een mooi gewicht!

Description

Na jaren dan toch eindelijk de stap genomen om een GBP te nemen. Voor wie het leuk vind... hier mijn ervaringen, gedachten en alles wat ermee te maken heeft


«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Stap 1

Hoi!

Wat leuk dat je mijn blog komt volgen!

Om bij het begin te beginnen. Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik te zwaar geweest. In de loop der jaren vele pogingen gedaan om af te vallen. Diëten, diëtisten, sporten, maaltijdvervangers... vanalles geprobeerd. Het enige wat echt goed heeft geholpen was 5 maanden ver weg van familie en vrienden wonen. In de loop der tijd bleven de kilo's eraan komen. Soms een paar eraf om er snel weer dubbel aan te komen.

De afgelopen 5 jaar ben ik mezelf meer gaan accepteren en respecteren. Ik heb me er bij neergelegd dat ik ben zoals ik ben. En wanneer iemand ook maar tegen mij durfde te zeggen dat het niet gezond was en ik beter heel erg veel kon gaan afvallen, kon die persoon een flinke sneer verwachten en dacht ik er niet over na om naar het (vaak goedbedoelde) advies te luisteren.

Sinds ongeveer een jaar toch meer en meer over een maagverkleining ga nadenken. Wat voor mij het belangrijkste is geweest voor deze keuze is dat ik door mijn overgewicht op het moment geen kinderen kan krijgen. Wanneer er voldoende kilo's af zijn zullen mijn maandelingse ongemakken ook echt maandelijks komen en zou mijn grootste droom uit kunnen komen. Na vele gesprekken met Paul en mijn moeder er voor gekozen om de stap te nemen. Het idee was om na de feestdagen, in de eerst week van januari naar de dokter te gaan voor een doorverwijzing. Helaas gooide mijn flinke knieblessure roet in het eten en moest ik mijn plannen een paar maanden uitstellen.

Half maart 2014 naar de dokter gegaan voor een doorverwijzing. Gelukkig stond hij volledig achter het idee en kreeg ik gelijk een doorverwijzing. Een paar dagen later al contact gehad met Ra-medical. Waar ik 16 april al terrecht kon voor de intake. Na een groepsuitleg werden er individuele gesprekken afgenomen. Mijn eerste gesprek met de psycholoog verliep soepeltjes. Ze was langer bezig met haar computer die niet wilde doen wat hij hoorde te doen als met mijn gesprek. Al snel was ze eruit dat ik volgens haar in psychisch in aanmerking zou komen voor de operatie. Met als enige kanttekening dat ze adviseert om toch een aantal keer naar de mental coach te gaan omdat ik een emotie eter ben. Deze zou mij kunnen helpen met het emotie eten onder controle te krijgen. Het tweede gesprek was met de internist. De bloedwaardes werden besproken en natuurlijk moest er gewogen worden. Ik maak iets teveel rode en witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes aan en mijn leverwaarden zijn iets te hoog. Alles hebben te maken met de combinatie van overgewicht en roken. En ja natuurlijk is het beter wanneer ik stop met roken maar voor nu wordt dat afgeraden omdat de GBP al moeilijk genoeg is. Wel moet ik 2 weken voor de operatie het aantal sigaretten wat ik per dag rook halveren. Ook mijn longen en hart werden beluisterd, en deze klonken prima. Waar ik vooral erg blij mee was, was dat ik geen suikerziekte heb en dat mijn cholesterol ook in orde is. Na de internest gelijk door naar de diëtiste die een schema maakte van wat ik gemiddeld per dag eet. Van haar ook informatie gekregen van wat ik kan verwachten. Inmiddels had ik al gehoord dat wat hun betreft ik zeker in aanmerking zou komen voor een GBP. Mijn dag kon inmiddels niet meer stuk! Als laatste een bezoekje aan de verpleger voor de laatste metingen. BMI, omvang en bloeddruk; Te hoog, te groot, en eigenlijk best goed :D Daarna gehoord dat ik mocht/moest blijven om 's middags een skype gesprek te hebben met mijn Belgische arts.

Met Paul even stukje gelopen, wat gegeten en heel veel gepraat over de komende periode. Daarna terug naar Ra-medical. Er moest nog even een hart-filmpje worden gemaakt. In verband met mijn hoge BMI wilde de arts zeker weten dat deze in orde zou zijn. Ik heb niet gehoord dat dit niet zo was, dus ga er maar vanuit dat mijn rikketikkie het goed doet! Daarna 10 minuutjes met de arts geskyped. Ik moest van hem even gaan staan want aan mijn gezicht was toch echt niet te zien dat ik zoveel overgewicht heb. ( Toch best een leuk compliment!) Met hem de afspraak gemaakt dat ik voor de operatie nog 10 kilo afval. Dit gaat zeker niet makkelijk worden, maar redden ga ik het zeker!

Het is nu nog even afwachten op groen licht van de verzekering. En dan kan ik echt voor de volle 100% ontzettend blij gaan zijn. 

Komende week nog even een afspraak maken in het ziekenhuis voor een thorax. Want ook deze moet ivm mijn hoge BMI nog gemaakt worden. 2 Mei een afspraak bij de diëtiste om een plan van aanpak op te stellen.

Maar voor nu, eerst nog even genieten van dit prachtige paasweekend. En daarna heel hard werken om die kilo's eraf te krijgen!


Posted: 23:06, 19/4/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer