Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Weblog van een 18-jarige op zoek naar geluk

22/10/2011 - Eerste blog

Je zou je misschien afvragen: waarom zou iemand van 18 een blog schrijven over zijn zoektocht naar geluk? Een 18 jarige hoort te feesten, te genieten van het leven en zich vooral niet met zulke diepe dingen van het leven bezig houden. Zo iemand verspeelt de mooiste periode van zijn leven daarmee!

 

Nou, laat ik u alvast gerust stellen. Ik ga regelmatig uit en ik geniet tot op zekere hoogte ook wel van het leven. Maar toch, als de roes van de alcohol is uitgewerkt of de werking van de joint verdwenen is, val ik toch vaak weer terug in een diep gat en raak ik weer onder invloed van de sleur die het normale dagelijkse leven heeft. Vrienden hebben problemen en vinden het nodig om mij hier uitgebreid over te vertellen, ouders die vinden dat ik eens wat meer tijd aan mijn studie zou moeten besteden en leraren die vinden dat ik een totaal nutteloos persoon ben.

 

Daarom vraag ik me vaak af: bestaat het leven alleen maar uit je plichten te doen, of is er ook nog plaats voor eigen keuzes? Moet je later perse als HBO'er een hoge managmentfunctie hebben, of mag je ook kiezen voor een minder stressvolle baan, die weliswaar minder betaald, maar waarmee je toch een goed leven kunt hebben? Moet je je alleen maar bezighouden met het vervullen van je dagelijkse plichten, of mag je ook eens nadenken over diepere zaken?

 

Eigenlijk heb ik niet eens het recht om ongelukkig te zijn over mijn leven. Ik heb alles in het leven wat ik wilde hebben. Genoeg sociale contacten, een havo diploma en ouders die er nog steeds voor zorgen dat ik niks te kort kom. Zoveel mensen in Nederland hebben het veel slechter getroffen dan ik!

 

En toch mis ik iets in mijn leven, anders zou ik gelukkig zijn met het leven wat ik nu heb. Naar datgene zal ik de komende maanden op zoek gaan, met behulp van mijn blog.

 

Veel leesplezier toegewenst in mijn volgende blogs, die hopelijk een stuk optimistischer zullen zijn dan deze!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Welkom op mijn weblog. Laat ik mij eerst even kort voorstellen. Ik ben een 18-jarige jongen uit het zuiden van het land. Op deze weblog kun je mijn verslag volgen van mijn zoektocht naar geluk. Wat geluk is? Eigenlijk weet ik het zelf niet eens. Maar daarom wil ik er juist door middel van deze weblog achter komen wat het inhoudt. Het allermooiste van een weblog is, dat het helemaal anoniem is. Daarom kan ik op deze blog volledig schrijven wat ik denk en voel, zonder dat iemand ook maar weet die ik ben. Ik wens iedereen die toevallig op deze weblog terecht gekomen is veel plezier met het lezen van mijn verhalen en aarzel niet om een reactie achter te laten ;)

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

Eerste blog

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer