Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Memoires van een dromer

Hoogopgeleid en werkloos: enthousiast blijven tijdens de economische crisis

08:56, 17/2/2009 .. 0 comments .. Link

Dromen, dromen en nog eens dromen. Dat is waar ik in uitblink. Hopen op die ene kans die mijn carrière in een stroomversnelling doet leiden. Eén werkgever die iets in mij ziet, één werkgever die mij boven andere sollicitanten prefereert. Dat is wat ik zoek en waar ik al mijn hoop op heb gevestigd. Maar is mijn gedachtegang wel realistisch te noemen? Of is er sprake van verregaand optimisme in dromenland? Staat een gedegen opleiding eigenlijk wel gelijk aan een goede baan?

Op deze retorische vraag moet ik helaas ontkennend antwoorden. Want zeg nou zelf, wie gunt er nou een pas afgestudeerde Communicatiewetenschapper met weinig ervaring zomaar een passende baan op niveau? Er is namelijk geen of mager bewijs van expertise door  voldoende aantoonbare praktijkervaring.

Alleen een stage is tegenwoordig niet genoeg om bij een ander bedrijf aan de slag te kunnen. Er wordt tegenwoordig niet meer zoveel waarde gehecht aan een papiertje dan wel aan werkervaring. Tenminste dit is het geval in sommige branches , zoals in de communicatie en/of marketingbranche. En laat dat nou net de branche zijn waar ik, en duizenden anderen, een geschikte en uitdagende baan in zoeken.

Het is eigenlijk lachwekkend te noemen dat ik ooit zoveel waarde heb gehecht aan het afronden van mijn academische opleiding.  Want het draait uiteindelijk toch om ervaring. Maar ik ben geen pessimistisch persoon, wat deze entry wellicht doet verdenken. Ik ben juist iemand die bijzonder realistisch is en met haar beiden benen op de grond staat. Ik wacht mijn moment gewoon af. Mijn tijd komt nog wel houd ik in mijn achterhoofd.

Het is alleen een hele opgave om enthousiast te blijven in een tijd waar de banen niet voor het oprapen liggen, in een tijd waarin je elke sollicitatiebrief zo zorgvuldig mogelijk moet opstellen en vooral persoonlijk moet maken om op te vallen, in een tijd waarin de toekomst onzeker is, in een tijd waar er haast geen vaste contracten meer worden aangegaan, in een tijd waarin bedrijven drie tot vier gesprekken met de sollicitant aangaat en als je echt pech hebt je nog een assessment mag maken. De bedrijven hebben het helaas voor het uitkiezen. Is dat nou even jammer voor mij....About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Hoogopgeleid en werkloos: enthousiast blijven tijdens de economische crisis

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer