Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Hoe ik mijn dromen vervul

Description
«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Week 1

Zaterdag 

De eerste dag van mijn nieuwe projecten.

Voor het project een opgeruimd huis heb ik mijn werkplek opgeruimd, en als beloning heb ik daar de hele avond lekker zitten werken achter de naaimachine. Dat werkt toch beter :) Ook heb ik er steeds op gelet dat ik mijn troep achter m'n kont opruim. Dat is toch een goede gewoonte die ik erin wil houden.

 

Voor het project een gezond gewicht ging de start wat moeizamer. 's Ochtends toch gezondigd door om 10 uur een choco muffin te eten. De rest van de dag heb ik me wel keurig gedragen. Ik heb ook mijn mantra gevonden voor als ik heeeel erg veel zin heb in iets slechts: 'wat gebeurd er als ik het niet neem?' En het blijkt iedere keer weer niet het einde van de wereld, en ook nog best verdraagbaar. 's Avonds had ik verschrikkelijk zin in een grote bak ijs, maar ik heb het niet gedaan. Het koste me moeite, maar met de mantra in mijn hoofd en mijn handen bezig met de naaimachine ben ik de avond goed doorgekomen. Dan wordt je toch trosts op jezelf!

 

Zondag 

Voor het project een opgeruimd huis heb ik het aanrecht opgeruimd en meteen maar even grondig schoongemaakt.  Mijn werkplek heb ik netjes gehouden, en iedere keer mijn troep achter m'n kont opgeruimd.

Voor het project een gezond gewicht heb ik me tot aan het avondeten goed gehouden. Geen koek of snoep gegeten. Suikervrije, volkoren en vetvrije cakejes gebakken (erg lekker en erg vullend). Om niet meteen het hele aanrecht en gastel weer vies te maken stelde man-lief voor om uit eten te gaan. Het was heerlijk en ik heb ervan genoten. 

 

Maandag t/m donderdag 

De stand tot nu toe:

voor het project een opgeruimd huis heb ik flinke stappen gemaakt. Mijn werkplek is opgeruimd en ik heb hier heerlijk aan kunnen werken van de week. Het aanrecht is opgeruimd, en ook dit werkte heerlijk!

Vandaag ga ik de eettafel opruimen en dan heb ik mijn doelen van deze week gehaald!

Voor volgende week staat de badkamer in de planning. Die moet ook nodig weer eens uitgeruimd worden.

 

Voor het project een gezond gewicht heb ik zeker stappen gemaakt. Ik ben me bewuster van wanneer ik slechte dingen eet, en heb mezelf een aantal keer bewezen dat ik ook zonder kan. Helaas is het ook een aantal keer flink mis gegaan. Dit kwam doordat ik moe was en eigenlijk naar bed toe moest, maar in plaats daarvan maar iets ging eten. Dit gaat komende week anders worden. Ik ben helaas niets afgevallen, maar dat was te verwachten. Komende week wordt anders. Ik ben me bewuster van mijn zwakke plekken, dus deze week gaat het lukken!


Posted: 07:09, 7/7/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Hoe ik mijn dromen vervul

Ik heb dromen. Al jaren. Mijn grootste dromen zijn vervuld: ik heb een lieve man waar ik heel veel van hou, en twee heerlijke kindjes.

Wat ik nu nog te dromen heb? Ik wil een opgeruimd huis en ik wil weer een gezond gewicht. Maar nog belangrijker: door deze twee doelen te halen geef ik het goede voorbeeld aan mijn kindjes.

 

Laat ik mijn doelen eerst eens smart maken:

Een opgeruimd huis:

Specifiek

De looppaden zijn vrij. Als ik ergens iets wil doen: werken, eten, koken, de was opvouwen bijvoorbeeld, dan hoef ik niet eerst een oppervlak leeg te maken. Ik kan mijn spullen vinden, aangezien ze op een vaste plek worden opgeruimd.

Overdag mag er speelgoed liggen, maar als de kinders naar bed zijn moet het speelgoed weer in de bakken.

Dit wil ik omdat ik hierdoor meer gedaan zal krijgen in huis, het rustiger wordt in mijn hoofd en ik me niet schaam voor bezoek.

Ik ga dit zelf doen, en coach hierbij de andere gezinsleden om hun troep achter hun kont op te ruimen

Het gaat om de hele beneden en bovenverdieping. De zolder (vliering) is het domein van mijn man.

Meetbaar

Ik struikel niet over spul op de grond als ik loop. Ik hoef niet te zoeken naar spullen. Werkoppervlaktes zijn vrij en schoon.

Haalbaar (Attainable)

Ik bereik dit doel door in de tijd dat ik niet achter mijn kinders hoef aan te rennen niet te gaan lezen, tv kijken of internetten, maar iedere keer iets op te ruimen.

Het is ook belangrijk dat ik tussen de middag en 's avonds als de kinderen op bed liggen alle al opgeruimde plekken langsga om ze bij te houden.

En het allerbelangrijkste: als ik ergens mee klaar ben moet ik het meteen opruimen voordat ik iets anders ga doen.

Relevant 

Dit doel is belangrijk voor mij. Ik stoor me dagelijks aan de hoeveelheid troep. Ik heb vaker geprobeerd er orde in te scheppen, maar nu heb ik het idee dat ik genoeg energie heb en voldoende drive om het tot een goed einde te brengen.

Tijdgebonden 

 Over een week (op 12 juli) zal mijn bureau, de eettafel en het aanrecht netjes en schoon zijn.

Over een maand (op 5 augustus) zal de woonkamer, de keuken en de badkamer netjes zijn

Over 2 maanden (op 5 september) zullen ook de slaapkamers netjes zijn

Over 3 maanden (op 5 oktober) zal het huis netjes zijn en heb ik een routine ontwikkeld waardoor het nooit meer zo'n troep wordt.

 

Een gezond gewicht

Specifiek

Mijn BMI ligt tussen de 20 en de 25, dit betekent dat ik tussen de 54 en 67

Ik voel me goed in mijn lijf.

Dit wil ik doen om een goed voorbeeld te geven voor mijn zoontjes, en om te voorkomen dat ik dicht groei in de loop der jaren.

Ik ga dit zelf doen met behulp van het boek 'het geheim van slanke mensen' 

Meetbaar

Mijn gewicht zit tussen de 54 en 67 kg.

Haalbaar (Attainable)

Ik bereik dit doel door gezond te eten. Ik ga geen suiker meer eten, ik schep maar 1 keer op. Ik eet als ik honger heb en niet vaker. Ik neem ten hoogste 6 (kleine) maaltijden op een dag.

Ik eet bij iedere maaltijd iets van groente of fruit en iets van eiwitten (vlees, vis, ei, kaas of volkoren brood)

Ook ga ik minstens 3 keer in de week sporten, thuis of in een les.

Relevant 

Dit doel is belangrijk voor mij omdat ik me graag goed wil voelen in mijn lijf. Ik wil voldoende energie hebben om te doen wat ik wil en ik wil graag alle kleren aan kunnen die ik leuk vind. Op dit moment heb ik voldoende energie en drive om dit doel tot een goed einde te brengen.

Tijdgebonden 

Per week wil ik 0,5 kg afvallen

Ik weeg nu 70,5 kg. Dit betekend dat ik over 7 weken op 23 augustus een gewicht bereikt heb van 67 kg.

 

Dit zijn mijn doelen, dit is mijn project. Ik zal gaan bloggen over de voortgang, over wat ik tegenkom aan problemen. Over mijn zwakke en sterke momenten.

En nu? Nu ga ik douchen en naar bed, zodat ik morgen fris aan mijn doelen kan beginnen.


Posted: 21:41, 5/7/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer