Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Vakantie in Duitsland

Zomervakantie in Duitsland

Posted on 5/12/2011 at 09:26

Niet alleen in de winter, ook in de zomer gaan wij graag naar Duitsland. Met een beetje geluk zit het weer mee en kun je een echte zonnige vakantie beleven. Ik moet wel zeggen dat we ook een aantal jaren gewoon echt pech hebben gehad en in de regen hebben gezeten, maar over het algemeen mogen we niet klagen. Een zomervakantie in Duitsland bestaat vooral uit veel wandelingen, lekker eten en fietsen.

We zijn inmiddels met een vrij grote groep. Eerst gingen we altijd alleen met mijn broer en zijn gezin, tegenwoordig gaat mijn zus ook mee met haar gezin. Mijn ouders gaan meestal ook mee en dat maakt het dat we tegenwoordig wel met 16 personen zijn! De enige en leukste optie die we hebben is het huren van een vakantiehuis. Zo zitten we allemaal samen op dezelfde locatie en hebben we toch genoeg privacy met zn allen. Mijn moeder vindt het heerlijk om voor heel de familie te koken dus die gaat haar gang in de keuken. Mijn vader zorgt meestal voor het vermaak in de avonden. Hierbij kun je denken aan bordspellen, hints en films. Dit jaar hebben we een vakantiehuis in Hessen gehuurd. Het schijnt een heel mooi natuurgebied te zijn die je al wandelend, fietsend of per kano kunt ontdekken. Aan de vrouwen hebben we ook gedacht. Er zijn verschillende kuuroorden en badplaatsen in de regio. In Hessen kunnen we ook een bezoekje brengen aan Frankfurt.

Mijn vrouw is Duits en kan koken als de beste. We wonen niet heel ver van de grens en halen meestal onze boodschappen in Duitsland. Op die manier kan mijn vrouw nog steeds die typische Duitse gerechten maken. Ik word het meeste blij als ze een aardappelsalade uit de oven maakt. Haar moeder kan al helemaal goed koken. Haar ouders wonen in Beieren en daar kennen ze een paar typische Beierse gerechten waar je me echt voor wakker kunt maken.

Als je een wandelliefhebber bent, zit je goed in Duitsland. Ook voor het fietsen kun je er terecht. WIj kiezen meestal vantevoren wat routes uit bij het Duits verkeersbureau. Hier vind je ook veel toeristische informatie en tips voor je vakantie.

Gr Patrick

Wintersport in Duitsland

Posted on 1/12/2011 at 10:40

Wij gaan altijd 1x per jaar op wintersport in Duitsland met de familie. De wat ouderen onder ons gaan langlaufen en de kinderen gaan skiën en de laatste jaren ook snowboarden. Ik wissel het allemaal een beetje af. S'ochtends sta ik meestal op de ski, in de middag ga ik mee voor een langlaufloipe.

Hoewel Duitsland niet het meest populaire wintersportland is, zijn de mogelijkheden toch optimaal en uitgebreid. Zoals de ANWB het noemt, zelfs ondergewaardeerd. Het voordeel van Duitsland als wintersportland is dat je veel minder ver moet rijden. In Sauerland kun je terecht om te skiën, maar voor een echt winterparadijs moet je naar het zuiden van Duitsland. Mijn persoonlijk favoriete wintersportgebied is Winterberg in het Sauerland. Als er niet genoeg sneeuw ligt, dan hebben ze sneeuwkanonnen achter de hand. Er zijn enorm veel liften en je kunt door de verlichting ook eens in de avonden skiën. Wij gaan altijd langlaufen en ook daarvoor zijn veel routes uitgezet, totaal 220 km, dus we zullen ons niet vervelen.

Wij huren altijd een vakantiehuis als we naar Winterberg gaan. We hebben een bepaald huis dat we zowel in de winter als in de zomer wel eens bezocht hebben en dat beviel altijd prima. Er zijn genoeg wintersport chalets in Winterberg dus de keuze is breed. Volgend jaar willen we er weer een keertje heen. Winterberg is vrij groot en kent verschillende kanten. De ene hoek geeft weer een heel ander beeld dan de andere.

Als we toch naar Zuid-Duitsland gaan, gaan we meestal naar Oberstaufen. Hier zijn de pistes ideaal voor de wat gevorderden skiërs en snowboarders. Voor langlaufers liggen er verschillende routes (120 km.) en er ligt zelfs een verlichte route waar we altijd in de avond nog mooi kunnen langlaufen. Leuk gebied met veel horecagelegenheden waar je lekker kunt eten en een drankje kunt doen.

Gr Patrick

Welkom bij mijn Duitsland blog

Posted on 1/12/2011 at 10:08

Hoi allemaal,

Deze blog gaat over het allermooiste vakantieland van Europa; Duitsland. Al van kinds af aan ging ik hier naartoe en tegenwoordig gaan we ieder jaar met een aantal buurtgenoten naar ons buurland toe.

In de winter gaan we eveneens naar Duitsland om te langlaufen. Duitsland kent een aantal skigebieden die absoluut niet onder doen bij de skigebieden uit Oostenrijk.

In de zomer gaan we dus met onze buurtgenoten naar Duitsland toe. We doen meestal verschillende gebieden aan.

Mijn vrouw is van origine Duits. We eten dus vaak thuis typische Duitse gerechten. Die recepten wil ik graag met jullie delen op mijn blog. Verder wil ik vakantietips geven voor een vakantie naar Duitsland.

Groeten Patrick


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer