Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
dyslexie

Home - Profile - Archives - Friends

Dyslexie

Posted on 24/9/2007 at 15:16 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn naam is Danielle. Ik ben sinds september werkzaam als stagiair bij Kanteff Speech Proccesing. Dit bedrijf is gespecialiceerd in ICT oplossingen voor dyslexie. Zelf heb ik een lichte vorm van dyslexie. Daarom wil ik jullie het een en ander over vertellen, misschien hebben jullie er wat aan.

 

Uit onderzoek is gebleken dat spraakherkenning een hulpmiddel kan zijn voor mensen met dyslexie.

 

Hoe werkt spraakherkenning?

Je praat gewoon (door headset en microfoon) tegen je computer en de woorden verschijnen onmiddelijk in documenten en e-mail berichten. Dat is makkelijk voor je huiswerk, werkstukken en noem maar op.

 

Je kan ook Internet met je stem besturen of lekker chatten met je vrienden.

 

ClaroRead is een tekst-naar-spraakprogramma (voorlezen en scannen). Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een leeshandicap. ClaroRead helpt bij het lezen, bekijken en opmaken van tekst. ClaroRead kan tekst voorlezen die op de computer staat. Het maakt niet uit of deze tekst in een tekstverwerkingsprogramma staat of zich op het internet bevindt of een PDF bestand is. ClaroRead leest de complete tekst voor, woord voor woord of letter voor letter. Ook is eenvoudig de lettergrootte en achtergrond kleur te veranderen.

 

Uniek is de ingebouwde scanfunctie van ClaroRead. ClaroRead kan met behulp van een scanner tekst binnenhalen en deze voorlezen. Zo kunnen delen van een boek voorgelezen worden maar ook stencils, proefwerken, pagina´s uit werkboeken of een brief. Ook kan je de binnengehaalde tekst bewerken door bijvoorbeeld tekst toe te voegen.

 

ClaroRead is een programma dat voorleest in verschillende talen. Standaard beschikt het programma over drie talen: Nederlands, Engels en Duits. Er kunnen meerdere talen toegevoegd worden. ClaroRead kan de vreemste talen uitspreken. Hier kan hulp geboden worden bij het lezen van buitenlandse teksten of het leren van woordjes. Vaak leren mensen met taalproblematiek de vreemde talen fonetisch. ClaroRead spreekt de woorden uit, zodat de uispraak en klankherkenning wordt verbeterd.

 

Zelf werk ik sinds het begin van mijn stage met de spraakherkenning en ClaroRead, dat is ten goede gekomen van mijn dyslexie. Het kost mij nu veel minder moeite om verslagen te lezen en te schrijven.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Kanteff Speech Proccesing tel: 023 565 72 00

www.dyslexiesoftware.nl


Hosting door HQ ICT Systeembeheer