Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

zelf meubels maken ondernemen in meubels

Home - Profile - Archives - Friends

Bezoek Op Maat - Posted at 20:27 on 10/10/2007 by meubelmaker
Vandaag 10 oktober komt er een nette en vriendelijk uitziende  man van rond de 60 bij mij in het atelier binnen. Onaangekondigd.
Ik was nog druk bezig met een paar mensen en had daarvoor  net  twee besprekingen. Dus was ik een beetje gaar om nog geconcentreerd te praten. Maar mensen zoals deze meneer vind ik bijzonder.
Hij zag mijn bus  in de stad staan, heeft de sitenaam genoteerd (www.edehout.nl) en thuis op internet gezocht.
Hij is gepensioneerd en klust veel. Nu zoekt hij een tv kast: eiken, klassiek niet een zoals andere tv-kasten,  maar zoals hij het zelf wil.
De gepensioneerde man heeft ook op de site gezien dat we cursussen geven (dat is de bedoeling en dan in samenwerking met de volkuniversiteit in Helmond maar er is tot nu toe niet genoeg aanmeldingen om te kunnen starten) en daar vroeg hij naar. Hij gaf aan meer houtproducten te hebben gemaakt, werkt secuur en precies.
Eigenlijk wil hij  het liefste zelf het Tv-meubel maken maar dan in een echte meubelmakerij.
Dat is echt maatwerk... zoals je het zelf wilt...nee meer zoals je het zelf maakt.
Ik vind het een meerwaarde hebben als mensen in mijn atelier zelf aan hun meubels werken.
Als mensen dat doen is het niet zozeer om goedkoper uit te komen (als dat het geval is dan is het mooi meegenomen). Iemand die niets kan, die moet naast de materialen nog wat begeleidingsgeld betalen. Maar iemand die zelfstandig kan werken die spaart ermee wat ...
 
Donderdag middag kom ie langs om eea te bespreken.
Ik verheug me erop. (a suivre...)

Verhaal van Meubelmaker - Posted at 20:44 on 6/10/2007 by meubelmaker

Ik ben bezig een meubelmakerij op te zetten: die is gespecialiseerd in maatwerk meubels.
Ik ben in Helmond gevestigd het bedrijf heet Edelhout, (www.edelhout.nl) We maken kwaliteit meubels.  Wat ik in deze blog wil vertellen is niet zozeer hoe goed onze meubels zijn, maar hoe het ondernemen voor mij is.  Ik wil iedereen mee geven dat een eigen bedrijf geen luxeleven is. Spanning en hard werken is het en niets anders.  Als ik denk dat ik een succesje binnen gehaald heb, krijg ik verrassingen ..

Toch, in plaats van dit verhaal te zitten schrijven zou ik eigenlijk  liever in ieder oor van iedereen willen fluisteren of hardop schreeuwen: “ kijk naar mijn meubels, kom langs en laat mij jouw meubels maken: eiken, kersen, noten…kasten, tafels, dressoirs, modern en klassiek” zo hard dat niemand het meer vergeet en dat iedereen gelijk naar de site gaat en kijkt..verliefd raakt op mn meubels en zonder te aarzelen meubels bestelt. Dat ik voor maanden een vol orderboek heb, dat het kleine bedrijf Edelhout iedere dag draait dat de crediteuren geen herinneringsbrieven meer sturen, dat ik alles op tijd kan betalen…dat ik zorgeloos vakantie kan nemen. Omdat iedereen tevreden is en iedereen mijn bedrijf kent.
Een paar weken gelden polste ik een handelaar over d meubels. Ik prees mijn meubels aan: Maatwerkmeubels. Nou zei hij “die kan ik ook uit China over laten komen”.
Wat kan niet uit China? Alles kan! Dacht ik. Ik weet niet wat nog niet kan.

Nu schrijvend moet ik aan een verhaal van een tafelmaker denken, een verhaal dat gaat over een tafelmaker die een vreemd manier van rekenen heeft…(in de tegenwoordige tijd…)
“ de Indiaan die tafels maakt….. hij maakt één tafel per dag.
Voor die tafel staat hij vroeg op,  met de vogels…,   kiest een boom; om haar ligging, haar leeftijd, haar toestand… kapt die boom. Een dag is hij ermee bezig. Geen van zijn tafels lijkt op de vorige. De boom groeit niet naar de wensen van de tafelmaker. Zij groeit om boom te worden, datgene wat ze is en hoort te zijn: boom-zijn. Een boom groeit niet om het doel dat de tafelmaker met haar voor ogen heeft te verwezenlijken.
De Indiaan fatsoeneert haar tot de tafel die hij wil hebben; hij past zijn tafel-idee aan aan wat de boom die dag hem biedt.  De boom heeft zo ook haar eisen.
Als hij klaar is, gaat hij met zijn tafel langs vrienden en kennissen, eet en drinkt  hij mee., wisselt hij wat nieuwtjes mee , verkoopt zijn tafel en voldaan keert hij naar huis: om in zn dromen te gaan.
Dit is zijn dagelijkse bezigheid, een routine, die ik geen routine wil noemen.

Op een dag staat er een groot handelaar voor hem. Na lang te hebben staan kijken vraagt deze de Indiaan.
“ wat kost die tafel?”.
“5 Euro” beantwoordt de Indiaan.  De handelaar onderzoekt de tafel met het kritische oog van een handelaar.
“ nou doe mij maar 10 “ zei hij. De Indiaan maakt zijn rekensom, zonder zijn concentratie op zn werk te verliezen.
“Het wordt dan 200 euro samen” zegt de Indiaan.
“ U kunt goed tellen tafelmaker: 10 tafels keer 5 is 50 euro”
Een tafel per dag  kost 5 euro
10 tafels! wordt 200 euro

Aan jou om de logica van de Indiaan te zoeken
of bezoek mijn site: www.edelhout.nl

ondernemen als Meubelmaker - Posted at 20:09 on 27/9/2007 by meubelmaker
ik wil mijn ervaringen als meubelmaker/ondernemer delen met andere mensen. Ik heb een klein atelier voor meubels.  Edelhoutmeubelmakerij. (site www.edelhout.nl) Ik maak meubels op maat: Tafels, kasten, dressoirs site-tables. Het is allemaal maatwerk, ambachtwerk. We werken met echt hout: eiken, kersen noten. Maar als de klant andere houtsoort wil hebben, dat kan.

De stijl kan worden aangegeven door de klant aan de hand van een schets, een foto etc.

We proberen ook klanten wat "meubelbewustzijn" bij te brengen: bijvoorbeeld het verschil tussen houtsoorten en het verwcshil tussen MDF en massiefhout, lak en olie: voordelen en nadelen, uitstraling etc.
In de haastige economie nemen mensen over het algemeen niet genoeg tijd om keuzes te maken, geld is ook daarin een factor.   Een minderheid neemt wel de nodige tijd om keuzes te maken. Per slot van rekening is een meubelstu iets waarmee je jaren doet. Het zijn geen wegwerp artikels. Daarom is het van belang geode adviezen te krijgen.

Duurzame meubels, op maat gemaakt, ambachtelijk met een "eigen" uitstraling vragen om geduld, tijd en kosten gemiddeld wat meer dan standaard serie werken.

De uitstraling van een meubel wordt bepaald door de vorm, houtsoort en afwerking.

Wordt vervolgd.
Uw reactie ontvang ik graag
Edelhout meubelmakerij: www.edelhout.nl
Hosting door HQ ICT Systeembeheer