Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Edgar van Engelen

• 1/11/2012 - Geluk komt in 3 voud

Geluk komt in 3 voud zegt men vaak. Is dat ook zo en heeft het met geluk te maken of heeft het te maken met je eigen attitude te opzichte van de vragen/problemen. Deze afgelopen weken kan je zeggen dat het geluk mij heeft toe gelachen.

 

Als eerste kwam Koen uit het ziekenhuis en hij heeft de kracht om te herstellen en zal weer naar school gaan. Is dat geluk of is dat het doorzettingvermogen van Koen. Ik zal toch maar zeggen dat het Koen zijn kracht en doorzettingsvermogen is die hem zo ver heeft gebracht en het heeft niets met geluk te maken.

 

Afgelopen zaterdag liep ik langs mijn auto om de ramen schoon te maken voordat ik weg zou gaan. Op de grond voor mijn auto lag een briefje van 10 euro. Is dat geluk of gewoon goed uitkijken van mij. Ik denk dat het heir om geluk gaat, maar ongeluk voor diegene die het briefje heeft verloren. Ik heb er heerlijk 6 flesjes Bokbier voor gekocht en ze smaken heerlijk.

 

Uitgaande van geluk komt in 3 voud zou ik kunnen noemen dat ik deze week mij goed heb geprofileerd tijdens mijn sollicitaties gesprekken en de baan heb gekregen. Is dat geluk of is het aan mijzelf te danken door een goede voorbereiding en vakkennis. Ik denk toch het laatste Ik heb zelf voor gezorgd dat ik een goede indruk heb achtergelaten waardoor ze voor mij hebben gekozen.

 

Terwijl ik dit aan het schrijven ben wordt ik door mijn netwerk benaderd om te vragen hoe het met mij is en of ik eventueel bereid ben om freelance werk voor ze te verrichten. Is dit geluk , toeval of gewoon de kracht van je eigen kunnen. Het is volgens mij de kracht van je eigen kunnen.

 

Geluk komt in drievoud. Dat klopt volgens mij dus niet want het voor mij maar een keer gekomen deze week en de andere zaken die je als geluk kan omschrijven zijn gekomen door mijn eigen kunnen en niet door geluk.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/10/2012 - Leven

Het leven is opgesloten tussen de geboorte en de dood. Mensen nemen het leven vaak voor lief en staan niet stil bij het feit dat het leven toch iets bijzonders is. Het afgelopen jaar heeft bij ons in het teken gestaan in de keuzen tussen leven en dood.

Oktober 2011 wordt onze oudste zoon opgenomen in het ziekenhuis op het moment dat hij zo verzwakt is dat we voor zijn leven moeten vrezen. Het leukt de doktoren om hem te stabiliseren. Hij blijkt een zware longonsteking te hebben. De weken die er opvolgen zijn als een achtbaan. Alles rond om Koen gaat op en neer. Het ene moment is hij springlevend en kijken we vooruit, maar de volgende dag is hij weer zo verzwakt dat je met de doktoren raat over het niet reanimeren als de kans groot is dat hij als een kstplantje dan moet voort leven. Als je het zo leest lijkt het een makkelijk genomen keuze als ouders zijnde, maar dat is niet zo. Wij kiezen ervoor dat het leven voor onze kinderen vreugdevol moet zijn en dat houdt in dat ze moeten kunnen genieten van het leven zoals ze het nu kunnen. Ik moet wel vermelden dat onze kinderen een spierziekte hebben, verstandelijk beperkt zijn en dat de oudste autistisch is.

Terug komend op de ziekenhuisopname van Koen. Aan het eind van 2011 komt hij thuis en we kunnen met zijn vieren kesrtmis vieren. Hij zou weer naar schoolgaan in januari 2012. Helaas dit ging niet door hij werdt geveld door het RS-virus. Voor gzonde mensen een hinder, maar niet levensbedrijgend. Voor Koen was deze virus wel levens bedrijgend en wederom stonden we voor de keuzen van leven en dood.  Bij elke beslissing kijken we naar onze kinderen en hoe hij er uit komt. We geven de grenzen aan aan bij de artsen, of zij dat nu leuk vinden of niet. Onze keuzes pakten gelukkig weer goed uit en in februari was Koen er weer bovenop. Koen sterkte aan en was rond de zomer klaar om een scoliose operatie te ondergaan. Deze operatie zou aanvankelijk in januari 2012 plaats vinden. September was het zover Koen zijn rug zou recht gezet worden. De operatie was een succes.

De dag na de operatie ging het mis en wij als ouders gingen vier weken in waar we weer de verschrikkelijke keuzes moesten maken waardoor de mogelijkheid er was dat Koen zijn leven zou verliezen of als een kastplantje door het leven moest gaan. Onze keuzes waren, gelukkig, de beste keuzes en Koens is weer thuis aan het herstellen met een wils kracht waar menig mens een voorbeeld aan kan nemen.

Wat is nu het moraal van dit verhaal, buiten het feit dat dit geen fictie is maar de harde werkelijkheid. Het leven is niet altijd makkelijk en de keuzes waar je voorstaat evenmin. Kies niet alleen met je hart maar ook opbasis van de mogelijkheden en de feiten die zich voor doen. De keuzes zijn niet makkelijk en zeg ik dat je tussen de keuzes in moet genieten van de goede dagen die het leven je bied.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Mijn gedachten

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Posts

Geluk komt in 3 voud
Leven

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer