Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Edificare - Sterk in Zorg en Dienstverlening Home | Profile | Archives | Friends

Een zwarte zwaan is geen beer op de weg!10/6/2011
Naar aanleiding van een filmpje dat Jos stuurde via twiiter: een zwaan die tegen een elektriciteitsdraad kwam en die uit de lucht naar beneden kwam vallen.
Daarop twitterde ik en toen kwam Shirlet terug, dat ze dan aan beren denkt die uit de lucht komen vallen.
Een zwarte zwaan is een onverwachte gebeurtenis die je leven verandert.
In Australië was dat de eerste keer.
Pieter Hilhorst: informatie die je denkpatronen in de war sturen.
Heb je dat?
Kan je het negeren?
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Is Harry Potter een goede projectleider? Of een uitblinker?8/5/2011
Momenteel lees ik mijn zoon voor uit het zevende deel van Harry Potter. Hij is daarin op zoek naar Gruzielementen. Dat is zijn keuze. Hij had ook een andere weg kunnen kiezen, maar dit is het geworden.
Feitelijk staat Harry voor een enorme opdracht, niet eerder gedaan dus geen routine. Had hij het beter kunnen aanpakken? Hoe had zijn plan van aanpak eruit kunnen zien? En had hij daar iets aan kunnen hebben? Wat zijn de lessons learned?
En blijkt daaruit dat je beter op je gevoel en intuïtief kan handelen? Ad hoc?

Idee verder: is Harry Potter een uitblinker?
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Stok achter de deur: opruimen en schoonmaken29/4/2011
Nadat mijn moeder na een verhuizing weer een paar dagen als een witte tornado door ons nieuwe optrekje was geraasd, adviseerde zij ons om een schoonmaakster te zoeken. Dat is een uitstekend advies gebleken. Niet alleen blijft ons huis nu schoon, neveneffect is ook dat het opgeruimd blijft. Want om te kunnen schoonmaken, moet wel eerst alle rommel van de vloer, tafels en stoelen worden weggehaald. wij hebben onze eigen stok achter de deur georganiseerd om op te ruimten. Zij komt donderdagochtend schoonmaken, dus woensdagavond gaan we opruimen.

Ook als projectleider kun je je eigen stok achter de deur organiseren. Helemaal handig als je vanuit jezelf niet zo ordelijk bent.
Als je bijvoorbeeld afspreekt in elk werkoverleg met de opdrachtgever een stand van zaken te presenteren, dan dwing je jezelf ook om ter voorbereiding daarop alles na te lopen: planning, actviteiten, communicatie, risco's, voortgang, successen en hobbels etc. Vaak kom je dan vanzelf bij punten waar je nog mee aan de slag moet. Je slaat twee vliegen in één klap: je ordent zelf én houdt je opdrachtgever op de hoogte!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Wit in het centrum27/4/2011
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Wit in het centrum26/4/2011


Marc Rothko, White center, 1950

Ædificare betekent bouwen in het Latijn. Het bouwen aan een huis, een boot, de wereld. Tegelijkertijd staat (a)edificare ook voor het sterken van de geest. U begrijpt dat deze betekenissen ook verwijzen naar de kernactiviteiten van Edificare; samen met mensen in organisaties en met hun klanten bouwen aan goede individuele zorg- en dienstverlening.

Het logo van Edificare opgebouwd uit twee vrolijke kleuren, die samen een bouwwerk vormen. Niet een rechtlijnig bouwwerk, maar een transparant bouwsel waarin eigenheid mogelijk is. In combinatie met een hagelwitte ondergrond geeft het een frisse uitstraling.

Enige tijd geleden stuitte ik op een afbeelding van een schilderij van Marc Rothko, vooral bekend om zijn schilderijen met vlakken. White in the centre is de eenvoudige naam.

Sommige veranderaars gebruiken kleuren om verschillende veranderstrategieën te onderscheiden. Bijvoorbeeld de Caluwé. Hij associeert wit en zogenaamde witdrukdenkers met het beeld dat alles (autonoom, als vanzelf) in verandering is. Panta rhei: alles stroomt. Waar energie zit, veranderen er dingen. Het gaat meer om verandering mogelijk maken, te zoeken naar de kiemen voor vernieuwing en creativiteit, dan om te sturen of te richten. Zingeving is sturend. Een benadering die de laatste tijd steeds meer in de belangstelling staat én bij mij past.


Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer